Извара

10.10.10
18:14

Каква извара ядете и коя е най-добра в съотношение качество/цена. :) споделете и начина на приемане

10.10.10
18:29

За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.

10.10.10
19:24

Ям обикновенна, кашкавалена, насипна извара.Приемам я през устата.

10.10.10
19:43

Купувам насипно - 4лв/кг, безсолна. Ям я с вилица :)

10.10.10
19:50

В момента това правя - пия извара (вчера 14 литра домашно мляко се превърна в такава  :)  ) разбита в шейкъра с домашно млекце, 50-тина грама бадеми и една лъжица мед... ммммм

10.10.10
23:24

казано от johny_trevata на 10.10.10, 18:14:

Каква извара ядете и коя е най-добра в съотношение качество/цена. :) споделете и начина на приемане


x2

11.10.10
06:45

Мине, не мине седмица-две и пак цъфне тема за изварата. Почти всички извари са хубави, но се различават по вкус, така че вече е въпрос на ВКУС. Олимпус е по сладникава и суха, на Милктрейд е кашкавалена, стои на бучки и пак е суха, на Маджаров е по-кремава и водниста, и т.н. Каквато извара има близо до тебе, такава си купувай щом те влече  :) .

П.П. Напиши в търсачката горе в дясно “извара” и ще ти излязат теми, в които е обсъждано качеството, приема, рецепти, цени и т.н. за изварата и ще получиш по-обширна информация, т.е. това което те интересува.

Мнението беше редактирано от maria на 11.10.10 06:48.

11.10.10
08:14

Ми 2 вида обезмаслена и полумаслена, не купувам от магазина.. договорила съм се да ми я носят директно от мандрата едни познати, поне на тях им вярвам :)
приемане: най-често в/у сухар я обичам ....или с домати :) под формата на салата (моя измислена)

11.10.10
08:35

Аз ям на Маджара тези бомбичките.. Както Мария Никифорова каза е по кремава,водниста и по лесно се поглъща от някой прекалено сухи извари.. Плюс това ям от тази защото другите ми миришат на лайна честно казано. Ям е всякак... стискам си на филийки , в киселото мляко , на белтъковата палачинка , покрай салатката..

Скоро мисля да почна да си правя сам кисело мляко и извара че ми писна... В квартала даже имаме доставки на домашно мляко по домовете :)

Мнението беше редактирано от Manigga на 11.10.10 08:35.

11.10.10
11:27

казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:

За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.

Именно това е доста съмнително и в допълнение към тва няма гаранция за състава!

11.10.10
11:52

казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:

За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.

x2

11.10.10
18:46

казано от Gosho89 на 11.10.10, 11:52:

казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:

За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.

x2

И аз само такава ям,другите имат вкус на стиропор... или е въпрос на свикване незнам ,но тая е като  сиренце някакво

11.10.10
19:22

За мен “МЕРОНЕ” е най-добрата :)

11.10.10
19:32

казано от stoyanskiqq на 11.10.10, 19:22:

За мен “МЕРОНЕ” е най-добрата :)

е,да определено,но поне аз напоследък никъде не мога да я намеря

11.10.10
19:54

+1 за МЕРОНЕ. Не мога да заспя без да изям 2х250 гр :)

11.10.10
20:14

Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ? От къде сте сигурни за състава  ?

Мнението беше редактирано от NRG на 11.10.10 20:14.

11.10.10
21:40

казано от NRG на 11.10.10, 20:14:

Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ? От къде сте сигурни за състава  ?

Да не пропусна една единичка пред това 4 майна ? :) Аз доколкото знам изварата има 15-20гр. белтък на 100гр. но колко е верно ддз.

ПС. Ето виж една интересна табличка за стойностите на млечните според БДС а днес четох интервю с Маджаров и каза че продуктите им почти не се различавали от БДС.

Мнението беше редактирано от Manigga на 11.10.10 21:54.

12.10.10
05:16

казано от NRG на 11.10.10, 20:14:

Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ?

Тъй като изварата е основно преципитиран белтък, при 4 грама на 100 грама сухо вещество ще изглежда като рядък айрян.
Малко вероятно е това, което си гледа, да е било извара.

12.10.10
07:38

казано от NRG на 11.10.10, 20:14:

От къде сте сигурни за състава  ?

И аз това питам?!

12.10.10
10:05

Е то за кое може да сме сигурни... Те въздуха и водата развалиха , кво остава за храната.

13.10.10
10:00

казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:

За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.

Съгласен съм .И аз само от нея купувам.

13.10.10
11:35

казано от Manigga на 12.10.10, 10:05:

Е то за кое може да сме сигурни... Те въздуха и водата развалиха , кво остава за храната.

Да бе ама въздуха не може да си го избираме! :)
п.п. като се замисля може

Аз си хапвам една на “Маджаров”. За съжаление от 1 седмица насам дигнаха цената й от 1,8 на 2,3, което е ужас, но...А относно вкуса...в началото бях претенциозен, но след 5-тото кило вече всяка извара ми понася, а тази на “Маджаров” даже вече не я усещам...Аз лично си правя микс от 200гр. извара и 250гр. кисело мляко 2%. Слагам съвсем малко сол, черен пипер и шарена сол...всичко това бъркам здравата и послед с лъжичка си го хапвам :)) С всичко се свиква...важното е стимул да има ;)

15.10.10
06:10

казано от ProXxX на 14.10.10, 16:17:

Аз си хапвам една на “Маджаров”. За съжаление от 1 седмица насам дигнаха цената й от 1,8 на 2,3, което е ужас, но...А относно вкуса...в началото бях претенциозен, но след 5-тото кило вече всяка извара ми понася, а тази на “Маджаров” даже вече не я усещам...

И аз бях така и доста приятели са ми споделяли същото

31.10.10
16:38

Аз гласувам с 2 ръце за Олимпус (друга извара много рядко ям)...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1