10.10.10
18:14
Каква извара ядете и коя е най-добра в съотношение качество/цена. :) споделете и начина на приемане
10.10.10
18:29
#1
За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.
10.10.10
19:24
#2
Ям обикновенна, кашкавалена, насипна извара.Приемам я през устата.
В момента това правя - пия извара (вчера 14 литра домашно мляко се превърна в такава :) ) разбита в шейкъра с домашно млекце, 50-тина грама бадеми и една лъжица мед... ммммм
казано от johny_trevata на 10.10.10, 18:14:
Каква извара ядете и коя е най-добра в съотношение качество/цена. :) споделете и начина на приемане
x2
Мине, не мине седмица-две и пак цъфне тема за изварата. Почти всички извари са хубави, но се различават по вкус, така че вече е въпрос на ВКУС. Олимпус е по сладникава и суха, на Милктрейд е кашкавалена, стои на бучки и пак е суха, на Маджаров е по-кремава и водниста, и т.н. Каквато извара има близо до тебе, такава си купувай щом те влече :) .
П.П. Напиши в търсачката горе в дясно “извара” и ще ти излязат теми, в които е обсъждано качеството, приема, рецепти, цени и т.н. за изварата и ще получиш по-обширна информация, т.е. това което те интересува.
Мнението беше редактирано от maria на 11.10.10 06:48.
Ми 2 вида обезмаслена и полумаслена, не купувам от магазина.. договорила съм се да ми я носят директно от мандрата едни познати, поне на тях им вярвам :)
приемане: най-често в/у сухар я обичам ....или с домати :) под формата на салата (моя измислена)
Аз ям на Маджара тези бомбичките.. Както Мария Никифорова каза е по кремава,водниста и по лесно се поглъща от някой прекалено сухи извари.. Плюс това ям от тази защото другите ми миришат на лайна честно казано. Ям е всякак... стискам си на филийки , в киселото мляко , на белтъковата палачинка , покрай салатката..
Скоро мисля да почна да си правя сам кисело мляко и извара че ми писна... В квартала даже имаме доставки на домашно мляко по домовете :)
Мнението беше редактирано от Manigga на 11.10.10 08:35.
11.10.10
11:27
#9
казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:
За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.
Именно това е доста съмнително и в допълнение към тва няма гаранция за състава!
казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:
За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.
x2
казано от Gosho89 на 11.10.10, 11:52:
казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:
За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.
x2
И аз само такава ям,другите имат вкус на стиропор... или е въпрос на свикване незнам ,но тая е като сиренце някакво
11.10.10
19:22
#12
За мен “МЕРОНЕ” е най-добрата :)
казано от stoyanskiqq на 11.10.10, 19:22:
За мен “МЕРОНЕ” е най-добрата :)
е,да определено,но поне аз напоследък никъде не мога да я намеря
Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ? От къде сте сигурни за състава ?
Мнението беше редактирано от NRG на 11.10.10 20:14.
казано от NRG на 11.10.10, 20:14:
Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ? От къде сте сигурни за състава ?
Да не пропусна една единичка пред това 4 майна ? :) Аз доколкото знам изварата има 15-20гр. белтък на 100гр. но колко е верно ддз.
ПС. Ето виж една интересна табличка за стойностите на млечните според БДС а днес четох интервю с Маджаров и каза че продуктите им почти не се различавали от БДС.
Мнението беше редактирано от Manigga на 11.10.10 21:54.
казано от NRG на 11.10.10, 20:14:
Само аз ли не съм виждал извара с над 4гр белтък на 100грама ?
Тъй като изварата е основно преципитиран белтък, при 4 грама на 100 грама сухо вещество ще изглежда като рядък айрян.
Малко вероятно е това, което си гледа, да е било извара.
12.10.10
07:38
#18
казано от NRG на 11.10.10, 20:14:
От къде сте сигурни за състава ?
И аз това питам?!
Е то за кое може да сме сигурни... Те въздуха и водата развалиха , кво остава за храната.
казано от В. Стайков на 10.10.10, 18:29:
За мен - Олимпус. От всички извари за мен тя има що годе нормален “вкус”.
Съгласен съм .И аз само от нея купувам.
13.10.10
11:35
#21
казано от Manigga на 12.10.10, 10:05:
Е то за кое може да сме сигурни... Те въздуха и водата развалиха , кво остава за храната.
Да бе ама въздуха не може да си го избираме! :)
п.п. като се замисля може
14.10.10
16:17
#22
Аз си хапвам една на “Маджаров”. За съжаление от 1 седмица насам дигнаха цената й от 1,8 на 2,3, което е ужас, но...А относно вкуса...в началото бях претенциозен, но след 5-тото кило вече всяка извара ми понася, а тази на “Маджаров” даже вече не я усещам...Аз лично си правя микс от 200гр. извара и 250гр. кисело мляко 2%. Слагам съвсем малко сол, черен пипер и шарена сол...всичко това бъркам здравата и послед с лъжичка си го хапвам :)) С всичко се свиква...важното е стимул да има ;)
15.10.10
06:10
#23
казано от ProXxX на 14.10.10, 16:17:
Аз си хапвам една на “Маджаров”. За съжаление от 1 седмица насам дигнаха цената й от 1,8 на 2,3, което е ужас, но...А относно вкуса...в началото бях претенциозен, но след 5-тото кило вече всяка извара ми понася, а тази на “Маджаров” даже вече не я усещам...
И аз бях така и доста приятели са ми споделяли същото
31.10.10
16:38
#24
Аз гласувам с 2 ръце за Олимпус (друга извара много рядко ям)...