27.10.10
09:11
Искам да започна да тренирам, но пробвах се в къщи и установих че немога да правя лицеви опори нито мога да се набирам кажете ми какво да правя??? Аз съм на 14 ходя на училище и в даскало имаме фитнес зала кажете ми какво да правя в тази зала имаме 1 счупен гладиатор, 1 лежанка и уред за гребане незнам как се нарича за около седвица искам да мога да правя лицеви опори защото ми трябват за норматива моля ви помогнете ми
27.10.10
09:17
Преди всичко, прочети тези статии:
> Мини гид за диетите при новаци
> Мини гид за тренировките при новаци
> Хранителни добавки - мини гид за абсолютни новаци
27.10.10
12:41
Лицеви и набирания неможеш да правиш, защото сигурно никога не си тренирал. Мускула ти не е свикнал на напрежения. Почни всеки ден да правиш набирания и лицеви колкото можеш и с всяка тренировка се старай с по 1-2 повече повторения, след 1 месец ще забележиш промяната.
Мнението беше редактирано от Ачо на 27.10.10 12:43.
27.10.10
14:06
Като за начало, можеш да правиш лицеви като ръцете са ти по нависоко, примерно използваш стълби или нещо подобно. Така постепенно ще ти дойде сила, и ще започнеш и да правиш хоризонтални лицеви. Виж с набиранията е малко по-трудно защото там се иска сериозна сила и по-продължителни тренировки. Можеш да започнеш с вертикални придърпвания с широк надхват на скрипец, като постепенно увеличаваш тежестите. И двете неща ще отнемат повече от седмица, но важен е дълготрайният резултат.