Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.11.10
07:55

Честито, Поли!
Жива и здрава, усмихната и успешна!

Поли, да си жива и здрава!
В най-скоро време 3ки тяга 110
клек 100,
и лег 60.
В дългосрочен план - и още повече:)
Бъди щастлива!!!

09.11.10
08:02

Чрд, много щастие  : ))))))))))

09.11.10
08:07

Благодаря Ви, такива хубави пожелания, че аз няма какво да си добавя :)

Тройката на годините ми е същата като двойката, ако съдя по събуждането тази сутрин - няма топовни гърмежи, няма виелица, чувствам се отлично. Не зная дали не очаквах нещо да се промени, и по - добре, че не е :D
Ентусиазирана съм от нещата, които ми предстоят. И съм най - доволна, че за тези 30 години не съм престъпила принципите си, дори и когато това е било в мой ущърб - последният случай с напускането ми на старата работа. Аз съм един изключително доволен от себе си човек.

По случай рожденния ден си спретнах една лека тренировка тази сутрин:

1. Набирания подхват - 3 х 3;
2. Вертикален скрипец широк надхват - 4 х 5 с 40; 45; 45; 40 кг.;
3. Гребане с щанга (2 надхват, 2 подхват) - 4 х 5 с 40 кг.;
4. Чувал - 6 х ок. 1 мин. редуван с горните упражнения (нали съм боксьор...ама ми няма уредните ръкавици, та леко си натъртих кокалчетата на дясната ръка);
5. Wall slides - 3 х 10 +
6. Задържания в долна точка (при набиране в подхват) - 4 х 10-15 сек. +
7. Zercher клек - 5 х 5 с 40; 50; 60; 50; 50 кг. +
8. Гребане на машина - 4 х 5 с 25 кг.

Всичко суперсерии.
Време: 45 мин.

Пораздвижих се в чест на РД-то. Беше много различно от обичайните ми тренировки. Все пак не се сдържах да направя една по - тежка серия на клека - няма такова мъчение, коремът ми стана на сол...

Успешен ден на всички нас!

09.11.10
08:10

ЧРД, Поли!
Много здраве, щастие, успехи на всичко фронтове и сбъднати мечти.

Относно долния трапец:
- пробвай уол слайдс на рамка на врата - заставаш с позиция за разтягане на гръдни мускули и рамо, т.е. със свити на 90 гр лакти, подпряни на касата на вратата, и натискаш тялото леко напред. От тази позиция сваляш лактите надолу и обратно до 90 гр.
- на земята, на 4 крака, т.е. на колене и длани, колене под таза, дланите под раменете. Сгъваш едната ръка и я слагаш зад врата и започваш да повдигаш сгънатия лакът и главата нагоре. В същото време стягаш корема яко. Усукването на гръбнака е от гръдната,  а не от лумбалната област на гръбначния стълб. Иначе казано, трябва да усещаш яко смачкване между плешките
- с леко сгънати крака, навеждаш торса да е успореден на земята (все едно ще вдигаш лоста за тяга). Ръцете си висят свободно надолу. Изнасяш едната ръка настрани и нагоре, като палецът води. И тук стягаш яко корема.
- Т push ups (push-up Plus) - заставаш в положение за лицева опора, стягаш корема, прибираш раменете (съответно и плешките) максимално надолу и назад, след което ги отпускаш, все едно да ти запушат раменете ушите. Пак ги стягаш надолу и назад. Отпускаш. Внимаваш коремът да е стегнат. Няма движение в лактите или краката.
- всичките Т, Y, W и подобни най-известни предполагам ги знаеш :)
По 10 пъти (на страна, ако е двустранно), контролирано и бавно, без тежест. Лицевите опори може и повече :)
Пробвай и сподели как ги усещаш :)

09.11.10
08:10

Честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива : )

09.11.10
08:17

Че Ре Де :)

HE

09.11.10
09:36

Честит рожден ден! Много здраве, щастие и успех във всяко начинание.  :)

09.11.10
10:47

честит рожден ден Поли:) да си жива и здрава, много здраве,  успехи, любов и късмет. дано 3 ти донесе много повече позитиви от 2 :)))

09.11.10
10:55

Честит рожден ден! Пожелавам ти да си все така вярна на себе си и да правиш нещата, които ти носят удоволствие. Много здраве, късмет и успехи.

ПП И съвсем  скоро четох, че жените са най-секси след 30-тия си рожден ден  ;)

09.11.10
10:57

Честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет и успех за напред. :)

Честит Рожден Ден и от мен! Много здраве, късмет и позитивно настроение!
Сега разбирам от къде е волята...
Скорпоинска му работа :)

09.11.10
11:31

ЧРД , мн скорпиони тук много нещо!
Да си здрава , щастлива и все така упорита. Да постигаш всички цели с лекота и да обичаш себе си :)

09.11.10
11:34

Честит рожден ден, Инис :)
Много успехи, както в тежестите, така и в танците и в останалите сфери на живота :)

09.11.10
11:42

ЧРД!  (cake)
Много любов и късмет!  :)

09.11.10
11:59

Честит рожден ден!всичко най!  (F)

09.11.10
13:16

ЧРД и от мен! :) Здраве, щастие и любов ти желая!

09.11.10
13:35

ооо ,скорпи :)
Жива и здрава ,и все така да се радваш на силата си :)

09.11.10
17:05

Честит рожден ден и от мен :) Здраве и сила, които да те правят много, много щастлива!

и от мен Честит Рожден Ден ПОЛИ.. много щастие късмет любов и разбирателство с най-близките ти хора :)

09.11.10
20:21

Хеййй, Happy Birthday!! :))
Пожелавам ти да бъде вечно усмихната и позитивно настроена, хващай здраво успеха и реализирай всяка възможност, която ти се изпречи на пътя!!

Enjoy the rest of your day!

10.11.10
10:11

Сърдечно благодаря за пожеланията! Много им се зарадвах.
На вас пожелавам да ви се върнат всички пожелания х2!

И моят поздрав за вас - една от най - добрите песни на всички времена:

10.11.10
11:32

Най-хубавата зодия ! Честит Рожден Ден !

11.11.10
07:01

Поли с малко закъснение,но нямаше как да пропусна......все пак си ми слабост.Честит Рожден Ден!С пожелания за още повече успехи и много хубави емоции. (F)

14.11.10
12:48

И аз благодаря искрено за хубавите пожелания :)

Лимче, благодаря за напътствията. Разучавам ги вече :)

В сряда - танци.
Мислех да тренирам в четвъртък, но имах зверска мускулна на целия гръб от леката тренировка, дето му спретнах. И не само мускулна, имах чувството, че кокаляците ме болят също...

Днес - отчасти въодушевяваща тренировка:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 5 с 45 кг.;

2. Тяга (всичко без първата, загряваща серия, с фитили):
1 х 5 със 70 кг.;
1 х 3 с 80 кг.;
1 х 3 с 90 кг.;
1 х 3 със 100 кг.;
2 х 3 със 105 кг.;
1 х 3 със 100 кг.;

Супер беше....щеше да е напълно въодушевяваща тренировка, ако 105 кг. не ми бяха толкова тежки. Там ми е предела на тройките, защото с огромни усилия държа гърба прав. Все се надявах да са 110, а не 105 кг., но - колкото - толкова. Можех и петици, обаче, мисля си. Просто след първото повторение ми става малко по - лесно, понеже само чуквам щангата и потеглям нагоре. Но за гърба ми е убийствено напрежение.;

Та, порадвах се малко и продължих с:

3. Сумо тяга (с фитили):
3 х 5 с 90 кг.;

Тук се зарадвах, че след тежката тяга можах да направя сумо, и то с 90 кг. И това не ми се беше случвало :) ;

4. Zercher клек:
4 х 5 с 50 кг. +

5. Скрипец надхват:
4 х 5 с 40; 45; 45; 45 кг.;

6. Wall slides - 3 х 10 между сериите.

Ами това е. Не е като да не съм доволна....

Мнението беше редактирано от Инис на 14.11.10 12:50.

15.11.10
20:51

Малко по малко с тягата ме настигаш :) Поздрави :)

Ще хвърлиш ли един спец поглед и на моя дневник?

Съветче - опитай се да не ползваш фитили.

15.11.10
21:19

Тя току-що почна да ги ползва и веднага се намери някой да им намери кусур ;)
Какво им е на фитилите, аз ги ползвам винаги.

ей машина, кефиш :)
пиша ти, защото си ми казвала, че съм ти на големи тежести :)))))))

16.11.10
09:00

@junkhead,
аз, в качеството си на трениращ - любител, без специализирано образование по темата, мога да попиша основно за собствените неприятности в тази връзка.

На твое място бих започнала с клипче (ако изключим опцията лекар).
Преди известно време и аз имах болки и в двете ръце, когато кляках доста и правех напади, т.е. когато на всяка тренировка държах щанга на гръб. А твоите клекове са доста тежки и вероятно се привеждаш повечко напред (което на мен ми докарваше болки в ръцете и китките), особено ако правиш low bar. Аз не бих - когато щангата ми е по - ниско, ме заболяват ръцете, китките и ми изтръпват - после не мога да хвана дъмбел/щанга. А и ми се струва, че този low bar клек не повлиява добре проблеми с гръбначния стълб.

На твое място бих опитала дали при по - лек клек се получава същото, след като съм си дала почивка поне от седмица. И щях да помоля някой да ме снима права с лека тежест на гръб и с голяма, за да видя дали имам разлика в стойката и в положението на ръцете. Друго, което бих направила - корективни и стабилизиращи упражнения. Е, най - добре със специалист, но...аз например имах добри резултати по отношение на стойката от wall slides, shoulder dislocations и външни лакътни ротации - май само тях и съм правила. Те винаги ме учудват с това, колко всъщност изправена трябва да стоя.

Между другото смесеният хват на тяга ми докарва подобни проблеми - когато е по - тежка, винаги ме заболяват ръцете по цялата им дължина, особено тази в подхват. Да не говорим, че ръцете трябва да се сменят при смесения хват, а аз с едната не мога - изтръпва и не мога да държа с нея. Затова от 1-2 тренировки използвам фитили и положението е перфектно.
Консултация с Лазар / Владо е определено добра идея.

Съжалявам, че не мога да съм от голяма полза и искрено се надявам в скоро време да си забравил за тези неприятности!

П.П. Ще те мина на тяга, така че се стягай! :)

Мнението беше редактирано от Инис на 16.11.10 10:44.

16.11.10
09:18

Днес - лека, раздвижваща тренировка:

Набирания под- и надхват, направих по 1-2, разочаровах се и зарязах. Станали са ми още по - трудни, трябва да видя колко кг съм. Явно съм качила.

1. Трицепсови лицеви - 3 х 10 +
2. Скрипец надхват - 3 х 5 с 45 кг.;
3. Гребане с дъмбел - 3 х 5 със 17,5 кг. +
4. Гребане на машина - 3 х 5-6 с 35; 35; 30 кг. +
5. Чувал - 3 х 1 мин. +
6. Долен скрипец - 3 х 5-6 с 30; 30; 35 кг. +
7. Напречна лежанка с дъмбел - 3 х 6 с 15 кг. +
8. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 10; 15; 20 кг. +
9. Пул тру - 3 х 10 с 60 кг.

Всичко 40 мин. В суперсерии и кръгчета, почти без почивка.
Ха! Щом правя и бедрени сгъвания, съвсем съм я закъсала....

Верка, слънце, тъкмо мислех да ти кажа, че е време да ми драснеш някой ред, че да ми вървят тренировките :)

Мнението беше редактирано от Инис на 16.11.10 10:46.

18.11.10
08:19

Хайде още една тренировчица в актива - време да се завръщам към редовното трениране.
Точно тегло - 63,5 кг. с дрехи. Т.е. 63 кг. съм.

Тренировка:

1. Кипове и опити за кипове - 5-6 х 3-4;
Някои по - успешни от други, някои съвсем неуспешни. Тайната ми е идея е чрез кипове да се добера до стриктни набирания надхват.
Проблем, всъщност два - болят ме ръцете, когато увисна на лоста; другият - с ужас установих, че хватът ми не е стабилен. Не бях го забелязала досега. А, и китките ме заболяха леко;

+
2. Клек:
1 х 5 с 60 кг.;
1 х 5 със 70 кг.;
5 х 3 с 80 кг.;

Не съм много доволна, не за друго, а защото снимах повечето серии. Не си харесах изпълненията, май ще трябва да върна кг и поработя по - сериозно за техника;

3. Долен скрипец - 3 х 6 с 35; 40; 40 кг. +
4. Гребане на машина - 3 х 6 с 30 кг.;

5. Zercher клек - 3 х 5 с 60 кг.;
Досега не бях правила три серии на 60 кг. Беше ми трудно, не беше най - доброто изпълнение, мисля. Но задният клек си ме беше поуморил. И тук направих клипчета, дори едното е фронтално;

+
6. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 20; 20; 25 кг.;
7. Обратни коремни - 3 х 10 с 2; 2; 1 кг. +
8. Пул тру - 3 х 10 с 60; 60; 65 кг.

Време: 60 мин.
Не е като да не съм тренирала. На обратните коремни за пръв път правя с 1 кг., и то третата серия. Пул тру-то пък на 65 кг. ме дърпа доста назад :D

Довечера ще селектирам клипчетата и ще ги пусна да ме пооплюете, щото май има защо.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.11.10 08:21.

18.11.10
18:06

Ето ги клипчетата. По - лоши май нямам и хем ги подбирах :D

Клек на 80 кг.:

3-та серия:

5-та серия:

Zercher клек 60 кг.:

2-ра серия:

3-та серия:

Мнението беше редактирано от Инис на 18.11.10 20:06.

18.11.10
19:28

Awesome :)
Другите жени да си вземат бележка.
Бтв аз наскоро изгледах едно видео на Марк Риптоу за клека, и колкото и да е странно, веднага дръпнах напред. В Демоноид го има, човекът е много способен и видеото му се различава коренно от уестсайд и ед коън, ако така се пише. Само за пример де.

18.11.10
21:26

Когато си с равни подметки (както гуменките), си слагай под петите малки килограмчека около 1,5 1 диск, защото така се залита много лесно напред, както се вижда. :) Иначе самото изпълнение е добре, не ти се огъват коленете, бавно пускаш,не се тласкаш, супер. А за кг да не говорим. :)

18.11.10
21:35

отоври малко коленете и натискай навън с тях...може би още малко по-широк разкрач...
за слагането на каквото и да е под петите мисля, че отдавна клякаш и знаеш как стават нещата...
стабилна си долу с краката, малко ми изглежда, че ти играят коленете...
иначе гуд!!...а за тягата ЕВАЛА...

19.11.10
07:27

казано от inis9 на 18.11.10, 18:06:

Ето ги клипчетата. По - лоши май нямам и хем ги подбирах :D

Без забележки! Машинка си, Поли!

19.11.10
07:57

junkhead, не го намерих това видео, в смисъл намерих в youtube някакви, но не зная за кое от тях става въпрос, ще пуснеш ли линк за него?
Нещо блокирах на клек и напоследък не съм доволна от себе си, и от техниката си не съм. Просто не се харесвам. :P

Юли, ако можеш да клякаш без подложки, е по - добре. Т.е. ако имаш достатъчна мобилност в глезените. А за равните подметки - това е най - подходящото оборудване за моите тренировки. За залитането - рисковете на професията, а и 80 кг. хич не са ми леки....спор няма, че има още доста да ги клякам, докато стана доволна от себе си.

Слави, не се вижда добре на клиповете, разкрачът ми е на широчината на раменете. Единствено така мога да клекна с 80 кг. - иначе може и да не успея да се изправя :D А за коленете - старая се на макс, това ми е АБВ на клека - да не допускам да се кривят, но чат-пат се случва, еле пък като ми тежи толкова.

Zercher-ът е с малко по - широк разкрач, тенденцията е и задният клек да стане още по - широк, доколкото е възможно, защото колкото е по - широк, толкова по - рано започвам да заоблям кръста и започва да му липсва дълбочина. Не че иначе нямам плитки повторения, но се старая да спускам максимално.

Вик, не съм още машинка, но тенденцията е положителна :)

Мерси за поощренията :)

Мнението беше редактирано от Инис на 19.11.10 07:59.

19.11.10
08:15

Поздравления, клекът изглежда впечатляващо! Имам една мъъъничка забележка - струва ми се, че на първия клип с 80 кг малко рано тръгваш с дупето нагоре и щангата леко те натиска напред, заради което пък после се изправяш от кръста.

Този Zercher клек ми изглежда като нещо, което ще пробвам другият път. :) Само не знам колко кг ще успея да удържа така.

19.11.10
13:58

Аха, така е точно...чат - пат щангата започва да ме захлупва и се получават малко странни изпълнения :D

Zercher-ът е любимият ми клек, при мен е спомагателен, защото не мога да използвам много големи кг. Макар че се замислям да го направя гвоздей на програмата за известен период. И без това мисля да връщам кг на клек.
60-те кг. определено ми тежат на корема и гърба. Страхотен е за корем. Аз отделям ръцете (лактите) от тялото, което ми прави корема на сол. Колкото повече - толкова повече се товари корема (и гърба). То не че може кой знае колко, но все пак.
И е по - безопасен - няма как да се дебалансираш, което мен винаги ме притеснява при задния клек. На всичко отгоре нямам никакви оплаквания от него във връзка с кръста. Докато на заден клек понякога (като ме захлупи щангата) ми се случва да усетя, че съм го претоварила.
Мисълта ми беше, че със сигурност ще те изненада положително този клек :)

Мнението беше редактирано от Инис на 19.11.10 14:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1