Преди дни изхвърлих кашончето от поръчката, но не си спомням дали пишеше. А и пратката май пристига направо в пощата без да минава през митницата. Досега не съм чул и видял на някой да му бъде спряна пратка и да плаща ДДС. Дори, когато някоя поръчка стане прекалено тежка или скъпа се пускат две бързи едновременно. Все пак шипинга е $4(вече е $2).
:D Лично аз имам приятелчета, които поръчват през месец от нетришън за по $200 и отиват да си взимат пратките от пощата без ДДС, мито и т.н.
Ей сега поръчах за 41 долара с отстъпката, наистина е безплатна доставката. Дано не омажат нещо нашите пощи :) А я кажете как стоят нещата с доставката на продукти над 3 либри, има ли някакви алтернативи ?
Не знам какво ги гледал и правил,ама аз и моите приятели поръчваме от години и факт,че със новия закон януари месец изгорях с една от пратките ми от Америка и платих ддс ,което ми бе по-скъпо от продуктите дори в България...заради това те питам слагат ли бележчица,за нетришъна знам че стигат в пощата стига да са малки неща,явно и от този сайт е същият принципа...
Колега, аз и моите приятели също поръчваме от 1-2 години. Последно си спомням това лято като правихме обща поръчка. Отидохме до пощата пеш в 35 градусова жега, че точно тогава нямахме кола и взехме две поръчки пуснати една след друга. Кашоните бяха много тежки и бая се препотихме. Общо двете поръчки бяха около 400 долара.
Сега май се сетих за пратката - мисля, че пристигат в същите кашончета като при нетришъна, като пак минават през Франкфурт. По-леките разбира се, че отиват направо в пощата.
Аз се чудя дали ще се размина без митници и ддс, 2.2кг пратка + 1-2 малки шишенца с на НАУ магическите хапченца ^^
Sub total: $121.10
Savings: ( )
Shipping Weight: 7.29 lbs (3.31 kg)
Макар, че общо са 2.3кг, незнам защо го смята 3.3кг
A иначе в пощата ли се плаща или трябва кредитна карта >_>
Мнението беше редактирано от Riko на 20.11.10 21:36.
Явно така ще стане, мерси много за помоща. Visa electronic става ли? И примерно не е ли някакъв вид злоупотреба да поръчвам така 1 след друго за да може да е до 80 $ и под 3лбс?
казано от Rikoo на 20.11.10, 22:21:
Явно така ще стане, мерси много за помоща. Visa electronic става ли? И примерно не е ли някакъв вид злоупотреба да поръчвам така 1 след друго за да може да е до 80 $ и под 3лбс?
Колкото е злоупотреба да пазаруваш по няколко пъти на ден от лавката в училище.
Злоупотреба ще е когато го направиш няколко пъти в рамките на определен период и примерно поръчаш голяма бройка от Х продукт. Тогава е ясно, че става въпрос за търговски цели, нали? Пак казвам, в един друг БГ форум поръчват постоянно и досега проблеми е нямало :)
Гледам, че започват да се появяват другите марки - Controlled Labs са в наличност, сега оглеждам и другите.
@Николай - става ли да ми пратиш името на форума на ЛС? :)
24.11.10
17:19
Интересува ме без значение от кой Американски сайт поръчвам да кажем, че на пратките пише 15-20$ като стойност Ок, ама долу-горе колко трябва да е тежеста на колета за да може да ми дойде направо в пощата вместо в митническият отдел.Примерно ако са до 4-5кг отделните колети и пише по 15-20$ стойност не трябва ли направо в пощата да ми дойдат? :)
27.11.10
07:40
Здравейте,смятам да поръчам от Iherb няколко неща,но картата ми е на Виза Електрон и е във лева.Онези как ще си вземат доларите от картата ? Дали ще смятата по техен си курс или “общо приетия” :D ? Благодаря ви предварително !
казано от Mihail12341234 на 27.11.10, 07:40:
Здравейте,смятам да поръчам от Iherb няколко неща,но картата ми е на Виза Електрон и е във лева.Онези как ще си вземат доларите от картата ? Дали ще смятата по техен си курс или “общо приетия” :D ? Благодаря ви предварително !
По курс продава на банката издател на картата.
казано от Hикoлaй на 27.11.10, 11:51:
http://www6.netrition.com/currency.html
Шегуваш ли се?
За какво да се шегувам? За какво е този конвертор? Не знам другите сайтове дали имат, но в нетришъна за красота ли е сложен? Досега винаги съм вкарвал точна сума по фиксинг на БНБ и съм изразходвал всичко до край. Ако са ги дърпали по курс продава разликата е поне 5-10 стотинки, зависи дали е долар или британска лира, та се получава сума, която аз нямам в картата. Не споря, казвам! Иначе логиката да ги дърпат по курс продава е голяма.
Сложен е за ориентир.
Курс на БНБ за USD за днес: 1,47889
Курс продава на ДСК (издателя на моята карта) за USD за днес: 1,4954
1,4954 - 1,47889 = 0,01651, т.е. на 100$ разликата е само 1,65 стотинки и може би за това не си забелязал, но те уверявам, че това е метода за обмяна, за това е и хубаво някой ако тепърва ще си изкарва карта да наглежда коя банка държи най-ниски курсове за щатския долар, въпреки че разликите са минимални.
Мнението беше редактирано от AbSs на 27.11.10 17:15.
27.11.10
21:23
казано от AbSs на 27.11.10, 17:14:
Сложен е за ориентир.
Курс на БНБ за USD за днес: 1,47889
Курс продава на ДСК (издателя на моята карта) за USD за днес: 1,4954
1,4954 - 1,47889 = 0,01651, т.е. на 100$ разликата е само 1,65 стотинки и може би за това не си забелязал, но те уверявам, че това е метода за обмяна, за това е и хубаво някой ако тепърва ще си изкарва карта да наглежда коя банка държи най-ниски курсове за щатския долар, въпреки че разликите са минимални.
Да,стана ми ясно.Благодаря.За курсовете в България най-ниски държи и ще продължава да държи Пощенска банка !
30.11.10
00:36
По мои наблюдения май в повечето случеи да кажем БНБ и ОББ имат по-добри курсове от ДСК.Това при сравнения за Долар и Британска лира.Имам съмненич обаче, че на ОББ Визата не може да се ползва в Пей Пал.Незнам вече ако международната поръчка си е директно през картата без Пей Пал.Просто имам такива спомени преди като се бях мъчил да поръчвам с една Виза на нашите на ОББ. :) Дано съм бил полезен!
Да ще повторя пак , пей пал не приемат виза електрон на ОББ и като цяло мисля , че с нея не може да се поръчва в интернет ако искаш да е ОББ трябва да е кредитна Виза класик или с мастъркард , но за нея не знам как седят нещата
03.12.10
12:54
Аз имам въпрос към тези, които са пазарували от IHerb- къде се намира този 6 дигит купон, пише че е някъде във акаунта ми, но никъде не го намирам, нито на имейла имам нещо.
03.12.10
13:08
Сега разбрах, след като прочетох малко по напред в темата
Да попитам как стоят нещата с iherb.com ? Искам да си поръчам 4 неща, теглото им става около 4кг и доставката е 40$ .. Ако си поръчам всяко нещо по отделно доставката става чрез самолет и струва 4$ за всяка кутия .. Как стоят нещата с мито, ДДС, нещо плаща ли се, защото цените са наистина добри .. има ли някой пазарувал от там да ми разсясни
Недей да поръчваш с DHL, защото най-вероятно ще си платиш ДДС и мито. За въздушната поща няма никакви проблеми, но като цяло е изгодно да се пазарят по-леки неща ;)
Значи ако си поръчам 4те неща по отделно по въздушната поща ми е $4 на всяко нещо доставката пак ми излиза по евтино .. има ли смисъл ?
Разбира се, че има. Отговаряш си сам. 4 х 4 = 16 ...
Къде е 16 , къде е 40 ...
Някаква измама не е възможна нали .. коректен е сайта ? За колко време пристигат нещата долу горе ? И директно в пощата ли пристигат, не минават през митници нали ?
Извинявам се за може би глупавият въпрос, но http://www.a1supplements.com/ дали пращат пратки до България.Имам желание да поръчам, но не ми е ясна процедурата и се чудя колко ли би излезнал шипинга до България за пратка с общо тегло около 700 гр ?
Vamps, каква измама? Коректни са хората и тази доставкат от 4 долара е супер. Нещата пристигат за 7-8 (работни) дни в пощата.
Здравейте, искам да си поръчам този аргинин от iHerb iherb.com/Now-Foods-L-Arginine-1000-mg-120-Tablets/411?at=0 ... но не разполагам с кредитна или дебитна карта, защото наще смятат, че може да ни измамят защото аз наистина имам опит с измамите...2 пъти съм поръчвал и 2та са ме лъгали ;д. За това моля ако някой от София поръчва нещо да каже ако може да се разберем :S. Мерси предварително.
09.12.10
09:23
От кои сайтове са те лъгали, ако е удобно да попитам? М/удругото, има и други начини за плащане, освен чрез дебитна/кредитна карта. А мойто лично мнение относно разплащанията по нет, направи си една карта с която единствено с нея ще плащаш по нета и вкарвай пари само тогава, когато ще поръчваш.
От български сайтове.. AUKRO и още един ама не мога да сетя име. А за картата не мога да си направя защото нямам 18…
Вече 14ти ден не ми идва поръчка от iherb едната ми поръчка пристигна , тя беше 2рата направих я 2 дена след първата , но първата още не е дошла и не знам какво да правя вече .. къде да ходя да се разправям в пощата ли , e mail на iherb ли да пиша какво да правя според вас ? и утре ако не дойде трябва да предприема нещо
09.12.10
12:39
Ами Петко, аз от бг сайтове съм си поръчвала мн пъти и проблем съм нямала, за Аукро нз, но както и да е.
Hardrlz иди до пощата, защото понякога ‘’забравят’’ да ти донесът известието за колета.Когато поръчах за пръв път от САЩ чаках 25 дни, а колета ми беше пристигнал отдавна, ядосах се и отидох до пощата и те ми казаха ‘’тъкмо утре щяхме да го връщаме обратно, явно сме те пропуснали като сме разнасяли известията’‘. Пък щом едната поръчка ти е пристигнала, значи от iherb са си свършили работата. Аз също направих поръчка от там, шипната е на 8-ми и сега я чакъм към 16-ти най-рано. И да пишеш до iherb те самомогат да ти кажат, дали са им я върнали от Бг, не могат да ти кажат къде е защото не може да се проследи (ако е чрез Airmail, икономичния транспорт)
Ами да сега ще ида до пощата , мерси , а ако я няма там какво може да се случило , може ли някой служител да си присвоил пратката ми или да са я изгубили ? и в такъв случай как да процедирам
09.12.10
15:25
Ами незнам, но не мисля, че някой би я присвоил...Ако изобщо е пристигала в БГ те имат тази информация,може да са я върнали - пак ще ти кажат дали са я върнали или въобще не е пристигала- защото има закон ако до 10 дни(мисля че бяха толкова) никой не потърси дадена пратка, тя се връща обратно. Ако я няма в пощата, попитай в iherb дали имат върната пратка на твое име.
11.12.10
18:50
Аз да попитам нещо.Поняже около 3 месеца не бях в Бг и незнам дали закона с ДДС и митото се е променил. Все още ли за поръчкки до 150 евро не се плащаше ДДС и мито или само не се плащаше мито а до 30 лв не се плащаше ДДС. Направих си поръчка от iherb - малка - 20 долара + доставка 4 долара, чудя се дали ще трябва да се разправям с ддс. Ако някой скоро е поръчвал от iherb или от някой др американски сайт,може ли да сподели дали е плащал ддс или мито.