Georgi Vladimirov's LOG

Темата е заключена.
Прескочи до:

Храната не ми се описва, добра е, малко съм намалил приема на протеин на 1 хранене. Вече се старая да е 20-30гр., а не както преди 40, защото не го усвоявам и само си товаря организма излишно. Ще се старая протеина да е 2гр. на кг. телесно тегло, тоест около 140гр.

Днешната тренировка:
Клек: 3х5 - 90кг, 2х5 - 80кг - много зле, боляха ме колената и бедрата нещо ..
Лег: 2х5 - 70кг(+5кг), 1х80кг(не до долу), 1х80(вече до долу(докосване на гърдите), но с много мъка), 2х5 - 70кг, 1х5 - 60кг
Гребане: 5х5 - 60кг
Кофички: 1х5 - СТ, 3х5 - +8-10кг(не знам с точност - или 8, или 10)
и после правих малко прасец, за първи път от няколко месеца и 1 серия набирания, че чаках 1 приятел да свърши.

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 18.10.10 18:41.

Днес малко шантав ден. Цял ден съм на сандвичи, но качествени. От сутринта до към обяд ходих на един манастир(с училище) и имаше малко планински поход, баири и т.н. :D Храната е 6 сандвича(до 15:30ч.), разпределени г/д така:

1) 1 сандвич
след 1 час
2) 1 сандвич
след половин час
3) 1 сандвич
след 2 часа
4) 1 сандвич и 1 диетичен десерт
след 3 часа
-тук имаше и 1 ч.л. нес кафе с около 200мл. прясно мляко(домашно)
5) 2 сандвича и 2 диетични десерта (предтренировъчно е все пак :D)
- още 1 ч.л. нес кафе(с вода този път)
ТРЕНИРОВКА
- 1 препълнена с.л. домашен мед
6 90гр. пълн. хляб, 100гр. свинско филе, 30гр. кашкавал, 1 яйце (пак на сандвич :D)

И все пак да кажа какви бяха сандвичите. 6 питки от “Пикадили” - 3 пълнозърнести и 3 царевични. Във всяка питка по 50-60гр. пуешко филе и 30-40гр. кашкавал. Общо за 6-те сандвича отидоха около 350гр. филе и около 200гр. кашкавал. Десертите бяха пак от “Пикадили” и изглеждаха добре - без захар, с пълнозърнести бисквити, нехидрогенирано масло и т.н. Но пък си бяха доста калорични, но на мен това не ми пречи.

ТРЕНИРОВКА
Клек: 5х5 - 90кг
Лег: 5х5 - 70кг
Гребане: 1х5 - 70кг, 4х5 - 60кг
И тук почна свободията:
кофички, тесен хват, коремни преси, обръщания, клек+подскок със и без щанга(само лоста), набирания широк хват, боксиране с дъмбели(не знам как се нарича - “боксираш” въздуха с дъмбели в ръцете :D:D:D), и още 2-3 движения, на които не знам името. Абе всичко, за което се сетих и ми се правеше, го направих. ТРЕНИРАХ ЗА КЕФ, ИМАХ НЕВЕРОЯТНО МНОГО ЕНЕРГИЯ (то от толкова ядене оставаше и да нямам). Трудно се спрях, сигурно съм претренирал, но не ми пука. След тренировката имах енергия за още 2-3 такива, но не и сила и издръжливост.

п.с. има клипчета от днешната тренировка на лежанката и клека. След малко ще ги пусна, ако имате някакви забележки по техниката(вероятно ще има де), не се притеснявайте да ги споделите. Но и да не го направите, няма нищо, аз съм си свикнал да си пиша само аз в тоя дневник :D

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 22.10.10 20:07.

Игнорирайте простотията(макар и малко), вложена в клиповете :D

70х5, 4-тата серия

70х5, 1-ва или 2-ра серия, под друг ъгъл :D (тук черната ми тениска създава илюзията, че не спускам до долу, но го правя :D)

Клек 90х5, 4-та, леко измъчена серия

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 22.10.10 20:20.

22.10.10
20:27

по-добре не заключвай лактите ,защото след време ще те болят

22.10.10
22:22

Техниката на клека, нещо не ми вдъхва професионализъм :D :(

Ами да, вече бях изморен, а и не си починах хубаво от предишната серия (на която “фейлнах”, защото щангата се удари доло в стойките в долна позиция на последното повторение), ядосах се и реших по-бързо да направя следващата. Но като се гледам отстрани, особено на последното повторение и на мен въобще не ми харесва техниката. За това си правя и клипчета, най-вече за да се видя аз отстрани и да доизкусурявам техниката на всички движения.

23.10.10
10:35

“Тва беше пацата на Георги”-хахахахахахахахаха, тоя е голям образ

Днес цял ден се чувствам отпаднал, спи ми се, мързи ме и нямам апетит. Храних се насила, но все пак добре я докарах храната. Ето я и измъчената тренировка:

Мъртва тяга: 5х100кг, 5х120кг, 5х110кг, 5х110кг, 5х100кг
Военна преса: 5х5 - 40кг
Набирания не много широк неутрален хват: 5х5
Бицепс с крива щанга - 4х5 - 28 или 30кг (не съм сигурен колко е лоста)
Повдигания на краката от лег: 2х20

при клека май слагаш щангата върху кокала не върху трапеца или от косата такова впечеление се създава не те ли боли прешлена  ?.. а за навеждането напред.. викни някой зад теб който да коригира желанието ти ( подсъзнателното ) да се навеждаш напред

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.10.10 17:33.

AZ

27.10.10
17:39

Да,наистина държиш щангата много на високо,ако падне по-надолу ще ти е и по-лесно да клякаш.

Всъщност като се замисля наистина я слагам на прешлена и ме ръби бая. Боли си ме, но стискам зъби за 5 повторения. Ако я сложа на трапеца имам чувството, че ще се изплъзне назад. В петък обаче ще пробам пак да я наместя по-хубаво. Макар, че аз вече си свикнах да ме ръби и не ми прави особено впечатление :D

AZ

27.10.10
17:48

Ти махни ръбенето,но като цяло не е добре голяма тежест да ти натиска прешлените от гръбначния стълб.Като е по-надолу е много по-стабилна щангата и не трябва да държиш толкова здраво с ръцете.

Днес не си давах много зор на тренировката, защото ще тренирам в неделя, вместо в понеделник и за 1 ден няма да се възстановя кой знае колко. И все пак горе-долу добре се получи и се чувствах добре(за разлика от сряда). Днес през целия учебен ден ръфах палачинки :D Направих ги по този начин: 200-250гр. ръжено брашно, 6 яйца(цели), 1/2 кофичка кисело мляко и вода (по принцип с прясно щях да ги направя, но нямах), канела и ванилия (тези са по желание, ако ще са солени палачинките, не слагайте). Сложих сладко от боровинки и дюли (домашно, без захар) и стана чудесно. Станаха към 7-8 палачинки, не знам точно, не съм ги броил. 2 дадох на съученици, другите си ги опатках :D

Тренировката:

Клек 4х5 - 90кг - не ми е тежко, въобще не си давах зор, другата тренировка с 100кг :)
Лежанка 5х5 - 70кг,70кг,70кг,60кг,60кг
Гребане с щанга 5х5 - 60кг
Скрипец с крива ръкохватка за трицепс в суперсерии с набирания широк хват: 5х5 - 60кг, набиранията СТ (кипинг)
И малко скачах с лоста (клек+скок с щанга на гърба) по 8-10 скока с 20кг лост.

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 29.10.10 19:41.

Тренировката вчера:
Клек: 2х5 - 100кг, 3х5 - 90кг
Лежанка: 5х5 - 70кг
Гребане: 5х5 - 60кг
Лежанка тесен хват: 3х5 - 50кг

Тренировката в сряда:

Мъртва Тяга: 3х5 - 120кг, 2х5 - 100кг
Раменни преси на машина: 5х5 - 50кг (това са само тежестите, без да смятам самата машина, която предполагам е 5-10кг)
Набирания не много широк неутрален хват: 5х5
Бицепсово от полу-лег с дъмбел(много изолирано влиза, на следващия ден имах мускулна на бицепса, което не ми се беше случвало от много време) - 4х5 х12кг

Имам клипчета на първите 2 серии на тягата, след малко ще ги постна.

След малко ще напиша и днешната тренировка.

Някакви коментари относно техниката на тягата??

06.11.10
21:16

Имам чувството, че дърпаш много с кръста, като че ли изправяш коленете прекалено бързо, щангата още не е минала нивото им и от там изтегляш с кръст и задно бедро. Според мен, коленете се заключват чак в горна позиция, като се изправиш.
http://www.youtube.com/watch?v=03o918xKKmY

слагай фитили мамка му и железа :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.11.10 21:18.

Благодаря ти, Петко. Наистина усещам доста напрежение в кръста понякога. Следващият път ще пробвам да не избързвам с изправянето на коленете, да видиме как ще се получи. Ако имам възможност ще нарпавя и клип :) kristiancho не мисля, че имам нужда от фитили. Не тренирам предмишница отделно и това е г/д “тренировката” за нея :) Пък и фитилите в залата са едни миризливи и прокъсани.. :D

07.11.10
11:23

При долно положение трябва да си дълбоко клекнал, поне така пише Ед Коен,  който пък е един от най-яките хора в света.

Следващата тренировка ще ви послушам съветите и дано имам възможност да снимам клипче. Иначе ето тренировката в събота(вчера).

Клек - 4х5 - 100кг, 8х60кг - разтоварващо
Лег - 3х5 - 70кг, 2х5 - 60кг - нещо нямах сила на лега ..
Гребане - 3х5 - 70кг, 2х5 - 60кг
Разгъване на дъмбел зад глава: 4х5 - 26кг

07.11.10
12:31

Може ли да ми пратиш , ако трябва и на лично , линк към изпълнението ти на гребане със щанга ?
Просто ми е чудно защо изостава като килограми от другите .
Поздрави

Ами нямам клип на гребането. Във вторник ако имам възможност ще направя. Предполагам изостава, защото в гребането участва доста бицепса, който ми е най-слабата (и като сила и като размери) мускулна група.

Тренировката днес:

Клек - 5х100кг, 5х90кг, 12х70кг, 5х80кг - плътно до долу (100-така не беше баш до долу)
Лег - 2х5 - 70кг, 3х5 - 60кг
Гребане - 5х5 60-70кг (бях в друга зала и не знам колко е лоста :D)
Скрипец за трицепс с въже - 5х30кг, 5х40кг, 5х50кг+5х40кг дроп

Отдавна не съм писал храната, днес реших да я напиша.

1) 1 круша, 30гр. протеин, овесени ядки с кисело мляко и сладко от малини(без захар), грамаж не знам може би към 70-80гр.
-кафе
2) 2 филии “Вита”, 100гр. пил.филе (готово с-ние)
3) 2 филии “Вита”, 170гр. филе от някаква риба
4) 2 яйца+4 белтъка, 170гр. ръжена питка, около 50гр. сирене, малко кафяв ориз(80-100гр. в сварено с-ние), салата зеле(100гр. някъде)
-кафе
5) малко протеин(20-25гр.), 1 малка круша (1 час преди трен, че мина бая време от ядене 3)
6) 1 препълнена с.л. мед, 30гр. протеин
7) 4 яйца, 1 малка филия “Вита” (около 20гр. сигурно), 30-40гр. шпек “Стара Планина”, 50-60гр. сирене, 100-150гр. готвено зеле
8) 100-200гр. биволско кисело мляко(домашно)
+ около 20гр. масло за деня

Тренировката:
Мъртва Тяга: 100х5, 120х5, 120х4(хвата :Х), 100х5, 100х5
Раменни преси на машина: 5х5 - 55-60кг (50кг тежести, самата машина е към 5-10кг)
Набирания: 5х5
и 4-5 серии бицепс, 2-3 упражнения
и корем на машина със всички плочки 3х12

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 11.11.10 19:31.

Привет от мен. Малко го позенамарих този дневник, но нямах особено време и желание да пиша. Бях болен 1 седмица, но не спрях да тренирам, само намалих тежестите, защото нямах сила и бях отпаднал. Днес правя последната си тренировка по програмата 5х5 и утре заминавам в Австрия (от училище проект), където съответно ще направя 6 дни почивка от тренировки и храна(ще ям каквото ми предлагат там:)). Ето мерки от тази сутрин след ставане, на гладно.

Кг - забравих да измеря, но оня ден бях 70.8
Талия - 76
Корем - 82
Ханш - 92
Бедро - 56/55 (дясно/ляво 1 педя над коляното) 58см(най-горна част)
Ръка - 32.5
Китка - 17.5

А ето и мерките преди да почна 5х5:
Тегло - 68 кг
Ръка - 32.5
Талия - 76
Талия през пъпа - 79.5
Гръдна - 97-105 (с/без въздух)
Прасец - 36
Предмишница - 27
Бедро - 52-56 (1 педя над коляното/най-широката част)

Забравих да си измеря гръдната(но със сигурност е дръпнала малко, усещам го) и колко кг съм. Така като гледам ръцете както винаги (най-слабата ми МГ) не са мръднали, а краката са дръпнали бая - 4 см

След като направя тренировката днес (ако успея, защото имам много ангажименти, свързани с утрешното пътуване), ще запиша и силовите постижения  :)

Днес доста разхвърляна тренировка. Правих каквото ми е кеф, тренирах бая, общо взето всичко. Нямах много сила обаче, вярно, че не съм много възстановен от вчерашната тренировка, но очаквах повечко сила. Пробвах 140 тяга, но не можах. Ако съм в по-добра кондиция и напълно възстановен сигурно ще ги дръпна. Както и да е, поне 130 дръпнах, което е нормално, при положение, че правя 5х5 с 120кг. Та сега и постиженията за тези 12 седмици(без малко)

Преди:            След:
Мъртва тяга:                5х5 - 80кг        5х5 - 120кг        +40кг
Клек:                        5х5 - 70кг          5х5 - 100кг      +30кг
Лежанка:                    5х5 - 55кг          5х5 - 70кг        +15кг
Раменни преси(дъмбели)    5х5 - 16кг          5х5 - 22кг        +7кг
Военна преса:                5х5 - 30кг          5х5 - 45кг        +15кг
Гребане с щанга:            5х5 - 40кг          5х5 - 70кг (с не много чисто изпълнение)  +30кг
Гребане с дъмбел:          5х5 - 22кг          5х5 - 34кг        +12кг

Максове:              Преди:          След:
Мъртва тяга:          1х110кг        1х130кг(в не много добра кондиция,140 сигурно мога)    +20кг
Клек:                  1х100кг        1х120кг                                                    +20кг
Лежанка:              1х70кг          1х85кг                                                    +15кг

Доволен съм от програмата, по време на нея съм пил само протеин и то не много често (като се прибера от тренировка и нашите вече са наредили трапезата и аз, умрял от глад, налазвам направо кльопачката :D) и като цяло мисля, че за моите възможности силата се е покачила доволно :)

30.11.10
17:50

Повече от доволно.Браво!Сега как ще тренираш?

30.11.10
17:55

измерил си подобренията във всички упражнения без бицепсови и трицепсови - ето защо не ти растат ръцете

Това, че не ги записвам, не означава, че не са дръпнали като сила, или че не ги тренирам. Просто в програмата не са приоритет, а пък и почти на всяка тренировка съм тренирал бицепса/трицепса с различно упражнение. Пролетта ще направя една специализация за ръце :)

А относно как ще тренирам. Ами декември ще си ходя в залата ей така и ще тренирам каквото си искам (или по-скоро от всичко по-малко :D) и от януари планирам период на покачване на мм. Сигурно ще е 4 дневен сплит, но не се знае какво ще реша в последния момент :)

Върнах се от Австрия. Беше много хубаво, видях една наистина европейска държава. Въобще не знам как може да казват, че България е европейска държава, няма нищо общо - нито стандарт на живот, нито манталитет, нищо ... Не съм тренирал, имаше бая ходене пеша в адски студ (от -5 до -15 с пронизващ вятър) и съм ял каквото са ми предлагали (далеч от “здравословното” :D) Утре ще тренирам, вероятно почти всичко, ще видиме какви упражнения ще ми се правят :D

Днешната тренировка беше гърди и ръце, малко упражнения и серии :)

Гърди:
Лежанка: 2-3 серии с по 30-40кг загрявка,10х60кг, 10х60кг
Полу-лег(горен): 8х50кг, 8х50кг
Стречинг с лоста
Кросоувър: 10х40кг, 12х40кг

Бицепс:
Сгъване с прав лост: 6х30кг
Концентрично сгъване: 6х12кг, 6х12кг
Скотово с крив лост тесен хват: 10х28кг, 10х28кг
Сгъване с крив лост широк хват: 8х28кг, 8х28кг
Концентрично сгъване: 6х12кг, 6х12кг

Трицепс(трудно е да се нарече тренировка за трицепс :D)
там няква загрявка с по-малки кила
Разгъване на скрипец с въже(то не беше въже, ами част от фитил и беше бая неудобно, за това само 1 серия) - 8х50кг
Френско разгъване: 8х28кг, 8х28кг, като след всяка серия веднага правех по 4-5 повторения тесен хват със същия лост :)

Корем:
Някаква машина: 2 серии по 15 повторения с всички плочки
Коремни преси: 2 серии по 20 повторения
Корема го тренирах почти без почивки м/у сериите

Доста разхвърляна тренировка, но така ми беше кеф :D Мислех в началото да поклякам малко, ама стойката беше заета и се отказах (после се освободи де, ама вече ми беше минал мерака :D)

p.s. м/у другото гъза ми бая е пораснал от тия клекове, ама не ми пука, поне не е сланина :D

ЧНГ на всички! Отдавна не съм писал в дневника, та днес реших да драсна днешната тренировка, че ми хареса :)

Хоризонтална лежанка:
10х50кг
3х80кг
10х60кг (с перфектна техника, гърдите ми направо гръмнаха)
6х70кг
18х50кг (сила имаше, но гърдите и ръцете не издържаха от напомпване, целта беше 20 повторения, другия път)
Полу-лег с дъмбели:
6х22кг
6х22кг
6х50кг с лост (гърдите вече бяха леш)
Флайс от полу-лег:
8х14кг
8х14кг
8х14кг
Кофички:
8 (рамото много ме болеше и реших да прекратя)
Кросоувър:
6х60кг
6х60кг

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 03.01.11 20:01.

Днешната тренировка - КРАКА и РЪЦЕ

Клек:
8х50кг
5х80кг
5х110кг (рекорда ми беше 3х110)
2х120кг (рекорда ми беше 1х120)
6х80кг (плавно, с леко задържане в долна позиция)
8х50кг (пак със задържане)
Разгъване за квадрицепс:
8х40кг
8х40кг

Скотово с дъмбел:
8х14кг
10х14кг
8х14кг
Френско:
8х26кг (загрявка, прав)
6х42кг (личен рекорд)
8х35кг
10х35кг
Набирания тесен подхват с 10кг тежест: (до сега не се бях набирал с тежест)
5 6
Тесен хват  - много ме болят китките на това упражнение, не знам защо .. :Х
6х50кг
6х50кг
6х40кг
Сгъване с крив лост
8х28кг - широк хват
8х28кг - тесен хват

и после правих корем(преси, повдигания на краката от лег/вис) и още малко ръце за доизпомпване (2х21 за бицепс и малко тесен хват с по-малки килограми)

Бележки: - Много добра тренировка с рекорди (за мен лично, не, че са кой знае какво). Преди тренировката четох разни работи в t-nation (извинявам се ако се счита за реклама) и се надъхах - казах си, че тази тренировка няма да мине без рекорди - и така и стана :D

BU

04.01.11
18:53

Бре,че ти си златен ,бе! :) И преследваш постижения,което в най-важното.Малко си оакал в началото,ама то при всички е така. :)
Продължавай да четеш и да вдигаш,имаш възможност след 2-3 години да напреднеш много!

Благодаря за коментара, DeadManWalking. Аз чета и се образовам всеки ден, това ме вълнува (е, не само това, естествено) и ми е хоби. Вярно, нямам ген да бъда културист(силно казано, аз и не искам), метаболизма ми не е от най-добрите, но се старая, търпелив съм и тренирам с кеф (което е най-важното за мен, защото ако не правиш нещо с удоволстиве, просто не става и рано или късно се отказваш)

Днес отново много яка тренировка - тази седмица нещо са ме ударили хормоните яко :D По принцип днес си бях наумил да правя рамо, но така се наплюсках на обяд (преди тренировка), че реших, че е по-добре да тренирам гръб (и трапец). Ударих 1 кафе и 1 зелен чай преди тренировка и избухнах :D

Стабилна загрявка на всички мускулни групи с акцент на кръста, разтягания, стречинг, махове, с дъмбели и т.н. - това по принцип го правя преди всяка тренировка(но не го пиша), но сега беше повечко, заради тягата
Набирания широк (не много) неутрален хват:
5 (тази серия беше с надхват, още са ми трудни)
8 8
6 М/у сериите пак правих махове,разтягания и т.н., за да се подготвя стабилно за тягата :D
Мъртва тяга
10х60кг
6х90кг
6х120кг
1х140кг - до сега повече от 130 не бях дърпал, макар и да не ми бяха много тежки
5х100кг
Гребане
С дъмбел (чаках да се освободи лоста)
6х34кг
6х30кг + 4х20кг дроп
С щанга
Надхват:
8х60кг
8х60кг
8х60кг
Подхват:
10х60кг
8х60кг
8х50кг
6х50кг
последните 2-3 серии почти без почивка
Хоризонтален (долен) скрипец
8х60кг
8х60кг
8х60кг
не съм сигурен, но май направих още 1 серия 8х60кг
Повдигания за трапец
не си спомням правих хаотично, с щанга, с дъмбели и на машина. Килограмите в началото бяха повечко, но после свалих, защото предмишниците (не ползвам фитили на нито 1 упражнение) се бяха напомпали до болка и не издържаше хвата вече.

BU

06.01.11
18:45

Макар наистина да има за доизкусуряване по техниката на движенията,всичко ще си дойде на мястото с опита.

Реално до 2 години може да имаш 200+ кг тяга,ако се оставиш да качиш тегло и се подстрижеш!

Няколко забележки,които май вече ти ги написаха:

- ако имаш желание научи как да буташ на лежанка като тоя

http://www.youtube.com/watch?v=Dh3t6T-nqP0
http://www.youtube.com/watch?v=DP3g-I9Sf9s

ако не сега,то като минеш 100 кг лежанка ще ти се наложи.

-щангата за клек не се държи на врата,сгъни си плешките,прибери си трапеца,наведи се лекичко и намери къде ти е най-стабилна щангата и не усещаш напрежение в ръцете или врата

-дръж лоста на тяга близо до теб постоянно и ГЛЕДАЙ НАПРАВО или направо и леко надолу,но не си зяпай краката.Сравнително добре дърпаш,аз не мисля че колената трябва да се държат отворени до последно,но кръста задължително го дръж изпънат и не се оставяй да го кривиш за да вдигнеш по-лесно тежестта.

Относно подстригването, в петък ще е факт (може би няма да е много късно, но все пак :D), че вече ми писна. Прекалено много разправии, сушене, пък и ми пречи да гледам :D Трябва да кача нови клипове, но за сега нямам възможност да направя. Мисля, че съм си подобрил техниката на упражненията поне с малко, или поне така си мисля, но трябва да се погледна отстрани, защото иначе не мога да преценя обективно. Иначе благодаря за 2-та клипа за лежанката, в понеделник(когато правя гърди), ще се опитам да снимам клип на лежанката. Oтносно клека определено вече не държа щангата на врата, като го погледнах тоя клип и особено как се навеждам напред и ми стана лошо :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1