22.04.05
15:21
Такамм.Искам да ви питам за предмишницата и за некната ОБЩА роля.Например когато вдигам от лежанка(5х8 с 45кг)накрая разбира се започвам да се изморявам и има един момент в който вече трудно изтласквам щангата нагоре.Мойте наблюдения показват,че поради умората и натоварването предмишницата ми някак се изморява(ако мога така да кажа) и смятам,че причината е в нея.Иначе мога да вдигам още доста от лежанка според мен,а и много рядко ме болят гърдите след тренировка.Тоестче не гърдите а предмишницата ми се изморява и не успявам да се справя по-добре.Дали ако започна да я тренирам(предмишницата)след всяка тренировка с 1 упражнение да кажем(в сайта четох че много упражнения не трябва да се правят)ще имам по-добри резултати на лежанката?
не вярвам в предмишницата а е причината в предмишницата,по-скоро е в твоите 5 серии на лежанката,ако правиш да кажем 3х6 повтоения съм сигуренче ще ги правиш поне с 55кила.изамаря ти се цялото тяло,усещаш го в предмишницата,защото сигурно тренираш отскоро и щангата ти тежи на китките.При вдигането от лег освен гърдите важна роля играят трицепса и рамото.предмишницата участва във всички упражнения и следователно се натоварва достатъчно,препоръчително е да я тренираш,но не всеки ден,а да кажем веднъж в седмицата с две упражнения
22.04.05
16:36
МАркус Рул си беше скъсал предмишницата при вдигане от лег...
Предмишницата има роля навсякъде, но определено не от нея ти идва умората... Все пак добави тренировка за предмишница един - два пъти в седмицата.
[quote author=“D3BEP”]МАркус Рул си беше скъсал предмишницата при вдигане от лег...
малей,тая негова предмишница бая зор е видяла,ама все пак той е профи,не я е скъсал с 45 :wink:
Ами на мен ми се струва, че техниката ти малко куца. КАкто и методиката с повторения и серии. Вярно е, че предмишницата се товари при всичко. НАвсякъде където има хващане на щанга се товари, но не мисля, че това е сериозен фактор, освен ако не говорим за сериозна генетична слабост в предмишницата, но това е мноого малко вероятно. Така, че опитай да подобриш техниката, може да попиташ някой напреднал в залата.
Ако искам да я заздравиш опитай висене на лост. Просто се хващаш и висиш до отказ, може и серии висене да направиш./полезно упражненийце си е/ Аз така усещам, че доста се натоварва. Но внимавай после да не ти е умоирена за друо упражнение.
Опитай пък... :)
Значи когато не усещаш натоварване в гърдите значи килограмите ти куцат ..Слагаш макисмалното което можеш да изтласкаш и с партниор правиш 4-5-6 некаде и ще видиш разликата поне аз така прая
На последната серия слагам макса ми 90-100 и прая >.После болата е доста хубава ;)
След това може да се направи една серия с 50% от максимума.Направо ти се пръсват гърдите от кръв.
Пръсват е меко казано.... ЦЕПЯТ СЕЕЕЕ!!!! Но по темата купи си ластици за китки. Има ги в аптеките до Пирогов. Там има два санитарни магазина аз мойте от там ги купих и съм зверски доволен въпреки че ги ползвам рядко вече. Преди време и аз имах този проблем на 40-60 кг но сега дигам 90 и без накиници. Тоест слагай ги докато ти укрепне ръката. Само да ти кажа: слагай ги на ттежките повторения и след това ведна ги разхлбвай или махай за да не ти се изнежи ръката. Така за два три месца ще ти заякнат китките и няма да те болят вече но трябва да ги пазиш! Аз дори и в момента ги глагам на тежките серии лежанка с тесен хват защото там има даоста повече натоварване на китките и на скот. Купи си също фитили.
По-здрав
Добре разбрах,че може би бъркам някъде:)Тренирам от 5 месеца тежа 66 кг и съм 176 висок(да кажа аз) и ако правя 4х6 серии с 50кг ще има ли по-голям ефект от 5х8 с 45кг?И ако е така как ое ще трябва да увеличавам с времето-сериите или тежеста?
23.04.05
17:47
Мда, 2 серии загряващи и 3 основни - не мисля, че са ти нужни повече.