Предмишницата и нейната роля при вдигането от лежанка

22.04.05
15:21

Такамм.Искам да ви питам за предмишницата и за некната ОБЩА роля.Например когато вдигам от лежанка(5х8 с 45кг)накрая разбира се започвам да се изморявам и има един момент в който вече трудно изтласквам щангата нагоре.Мойте наблюдения показват,че поради умората и натоварването предмишницата ми някак се изморява(ако мога така да кажа) и смятам,че причината е в нея.Иначе мога да вдигам още доста от лежанка според мен,а и много рядко ме болят гърдите след тренировка.Тоестче не гърдите а предмишницата ми се изморява и не успявам да се справя по-добре.Дали ако започна да я тренирам(предмишницата)след всяка тренировка с 1 упражнение да кажем(в сайта четох че много упражнения не трябва да се правят)ще имам по-добри резултати на лежанката?

22.04.05
15:37

не вярвам в предмишницата а е причината в предмишницата,по-скоро е в твоите 5 серии на лежанката,ако правиш да кажем 3х6 повтоения съм сигуренче ще ги правиш поне с 55кила.изамаря ти се цялото тяло,усещаш го в предмишницата,защото сигурно тренираш отскоро и щангата ти тежи на китките.При вдигането от лег освен гърдите важна роля играят трицепса и рамото.предмишницата участва във всички упражнения и следователно се натоварва достатъчно,препоръчително е да я тренираш,но не всеки ден,а да кажем веднъж в седмицата с две упражнения

МАркус Рул си беше скъсал предмишницата при вдигане от лег...
Предмишницата има роля навсякъде, но определено не от нея ти идва умората... Все пак добави тренировка за предмишница един - два пъти в седмицата.

22.04.05
16:56

[quote author=“D3BEP”]МАркус Рул си беше скъсал предмишницата при вдигане от лег...

малей,тая негова предмишница бая зор е видяла,ама все пак той е профи,не я е скъсал с 45 :wink:

22.04.05
21:19

Ами на мен ми се струва, че техниката ти малко куца. КАкто и методиката с повторения и серии. Вярно е, че предмишницата се товари при всичко. НАвсякъде където има хващане на щанга се товари, но не мисля, че това е сериозен фактор, освен ако не говорим за сериозна генетична слабост в предмишницата, но това е мноого малко вероятно. Така, че опитай да подобриш техниката, може да попиташ някой напреднал в залата.

Ако искам да я заздравиш опитай висене на лост. Просто се хващаш и висиш до отказ, може и серии висене да направиш./полезно упражненийце си е/ Аз така усещам, че доста се натоварва. Но внимавай после да не ти е умоирена за друо упражнение.

Опитай пък...  :)

22.04.05
21:26

Значи когато не усещаш натоварване в гърдите значи килограмите ти куцат ..Слагаш макисмалното което можеш да изтласкаш и с партниор правиш 4-5-6 некаде и ще видиш разликата поне аз така прая
На последната серия слагам макса ми 90-100 и прая >.После болата е доста хубава ;)

22.04.05
23:17

След това може да се направи една серия с 50% от максимума.Направо ти се пръсват гърдите от кръв.

22.04.05
23:36

Пръсват е меко казано.... ЦЕПЯТ СЕЕЕЕ!!!! Но по темата купи си ластици за китки. Има ги в аптеките до Пирогов. Там има два санитарни магазина аз мойте от там ги купих и съм зверски доволен въпреки че ги ползвам рядко вече. Преди време и аз имах този проблем на 40-60 кг но сега дигам 90 и без накиници. Тоест  слагай ги докато ти укрепне ръката. Само да ти кажа: слагай ги на ттежките повторения и след това ведна ги разхлбвай или махай за да не ти се изнежи ръката. Така за два три месца ще ти заякнат китките и няма да те болят вече но трябва да ги пазиш! Аз дори и в момента ги глагам на тежките серии лежанка с тесен хват защото там има даоста повече натоварване на китките и на скот. Купи си също фитили.
По-здрав

23.04.05
16:43

Добре разбрах,че може би бъркам някъде:)Тренирам от 5 месеца тежа 66 кг и съм 176 висок(да кажа аз)  и ако правя 4х6 серии с 50кг ще има ли по-голям ефект от 5х8 с 45кг?И ако е така как ое ще трябва да увеличавам с времето-сериите или тежеста?

23.04.05
17:06

Забрави за тия 5-6 серии прави си по 3 с 50-60 кг с помощник!

23.04.05
17:47

Мда, 2 серии загряващи и 3 основни - не мисля, че са ти нужни повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1