Честито и от мен за цигарите и за постигнатия успех с колана :)))) Хубаво е че фитнеса и правилното хранене вече са част от ежедневето ,а не са ангажимент за който “няма време” . Ти си добър пример за хората които се оправдават, че нямат време и видиш ли за това неможели да спортуват и да се хранят здравословно :)
Хих, благодаря!
Аз съвсем не съм най- добрият пример, де!
Ако някой иска да спре цигарите, да се качи да тича 30-ина мин. на пътечката.
Мнението беше редактирано от maxxi на 23.10.10 11:07.
Eто ме вече с нова време и с по- малко сили. Хахах! Миналите две седмици ми изпиха сосовете, аз не се дадох без бой, де. Ходех си редовно на тренировка, ама малко по съкратена програма - без корем и без финалното кардио.
Днес, обаче, иху!
30минути бягане на пътечката. Плувнах яко в пот.
Днес ми беше ден за крака - изпълних си всичко -
3х15 - клек с щанга
3х18 - безрено разгъване
3х15 - бедрено сгъване
3х20 - абдуктор за външна част
3х20х2 - глутеус машина
3х30 - повдигане за прасец
3х20 - повдигане на краката от лег
3х30 - къси колемни преси
3х30х2 - наклони в страни от уреда за хипер екстензии
3х30 - хипер екстензии
30 мин. бягане по пътечката, както вече споменах, де :)))
E, това е за сега.
Здравейте,
днес -
9.00 - тренировка
беше супер! за гърди и средно рамо.
Завърших с 25 мин. бягане на пътечката.
Храната в последните две седмици -
сутрин - въглехидрат - най- често Вита с нещо, задължително плод
обад - понеже бях в движение - доста непостоянен - случваше се да ям и сандвичи, и месо със салата, и баница, в общи линии - мазало
следобедна закуска - айрян
последното ми ядене - стабилно - е към 5часа - месо със салата, около 200гр.
и към 8.00 - 8.30 - кофичка кисело мляко Верея нискомаслено
Това е моето откритие - тоест двете ми открития, които вече дадоха така желания ми резултат - тичането и последното стабилно ядене в пет. Така се чувствам добре, не съм гладна, не ми е тежко на вечеря, имам сили за фитнес на сутринта и общо взето - и мерките се свиха. Но ще меря другата седмица цялостно, защото тогава се навършват 8 цели месеца от фитнес заниманията ми.
Днес -
8.30 - две филийки пълнозърнест хляб, маслини, две яйца
9.20 - 40мин. бягане на пътечката
3х20 - повдигане на краката от хоризонтална лежанка
3х30 - къси коремни преси
3х30х2 - наклони встрани на уреда за хиперекстензии
3х15х5кг. - хиперекстинзии
11.30 - ябълка
11.40 - телешко печена с един картоф на фурна, спаначена супа с фиде и две лъжици кисело мляко
EDIT
14.30 - грозде
17.00 - 50гр. шунка, филия хлаб
20.00 - люто- кисела супа, салата от черни гъби, моркови и краставици
Мнението беше редактирано от maxxi на 03.11.10 18:31.
Днес -
8.30 - две пълнозърнести филии с идварен бъркоч - извара, сирене,едно яйце и зехтин
9.15 - тренировка
5 мин. - кростренажор
3х15 - придърпване на скрипец с широк хват
3х15 - придърпване на скрипец с тесен хват
3х15 - гребане с лост с надхват
3х15 - привеждане на долен скрипец
3х25 - повдигане на краката отхоризонтална лежанка
3х30 -къси коремни преси
3х30х2 - наклони встрани на уреда за хиперикстензии
3х15 - хиперекстинзии
30 мин. бягане на пътечката
11.30 - грозде
12.00 - спаначена супа с две лъжици кис. мляко Верея 0.1%
14.00 - шунка с една филия пълнозърнест хляб....
мммммм, още съм гладна....
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.11.10 11:57.
Ето ме и мен!
Поразредих воденето на дневника, но имам много ангажименти напоследък. В залата съм четири - пет пъти в седмицата. Като ако ходя пет пъти, в сряда правя само 40 мин. кардио и корем.
Програмата ми е същата, не съм я сменяла. Новото е, че си добавих сама в деня за крака глутеус машина.
И това, че започнах да тичам на пътечката. Новият елкарнитин е направо супер! Яко се лее пот от мене. Резултатите са налице- кг. вече не ги меря, но талията ми е 75! при 83 април месец! Над коляно - 39 - при 46, април месец.
Бицепсът ми е в застой - все още си седи на 30см., но пък изглежда много по- добре. Бедрата не ги меря, защото нещо изначално им сбърках мерките и сега не знам какво се случва с тях, но цялостната ми визия доооооста съществено се е променила.
С храната отношенията ни са доста по-добри. Минах през някои крайности, слава богу за кратко, и сега се храня го- долу така -
сутрин - препечена филия с нещо, каквото има в хладилника
на обяд - месо със салата /туршия/, или супа
следобяд - ябълка
вечер - или месо със салата или супа
И честно казано ям като бебетата - “на повикване” - тоест като огладнея. И повече се вслушвам в организма си какво му се яде.
Вече не избягвам така усилено въглехидратите, хапвам си понякога и на обяд.
Ами - това са новините от мен за сега.
Всичко си тече както трябва и вече няма драма по отношение на визията ми - най- после резултатите са видими!
Мнението беше редактирано от maxxi на 19.11.10 18:57.
Здравейте,
тези дни пак тренирам по съкратена програма, защото си водя с мен домашния любимец, който е болен :))
Пропускам финалното кардио и наклоните встрани на уреда за хиперекстензии и самите хипер екстензии.
Нямам търпение другата седмица да тръгне отново на градина и да започна с истинските тренировки...
Храната днес -
8.30 - две Вита с кълнове с маслинена паста
9.00 - тонизиране - щото тва не беше точно тренировка
12.00 - 200гр. варено пилешко месо, 100гр. бял ориз, салата кисело зеле
15.00 - плодова салата с бита сметана
16.00 - грейпфрут
17.00 - половин препечена филийка с шунка
вечерята още не знам - обмислям я, ще я допиша после.
Понеже идва сезонът на туршиите, та не знам дали е много добра идея да се консумират често. Струва ми се, че от зелето задържам вода.
А така, до като се ориентирам в промените ...
Вчера бях на фитнес и беше денят ми за гръб.
Тези дни съм полу-болна, полу- здрава и нещо силата ми не е не 100%.
Това, което искам да споделя, обаче, на всички, дето си намират оправдание да не спортуват е, че до миналата година бях ПЕРМАНЕТНО болна. Ако не бях започнала със спорта и не бях спряла цигарите, сега със сигурност щях да съм не полу-болна, полу-здрава, а абсолютно тотално и 100%-ово болна.
Храната ми е ок тези дни. Водата също. Утре ще съм в залата, без да си давам много зор- ще зависи как ще се чувствам.
Днес направих най-качествената си тренировка то 10-ина дни насам. Много съм доволна и се чувствам супер!
8.30 - една препечена филийка без масло с риба
11.00 - тренировка
5мин. колело
3х15 - клек с щанга - в моя случай - лост
3х18 - бедрено разгъване
3х15 - бедрено сгъване
3х20 - абдуктор за вътрешна част
3х20х2 - глутеус машина
3х20 -повдигане на краката от лежанка
3х15 - повдигане на краката от вис
3х30 - къси коремни
3х30х2 - странично сгъване ан уреда за хиперекстинзии
3х15 - хиперекстензии
25мин. - тичане на пътечката
12.00 - печено пилешно бутче, варени броколи и брюкселско зеле
15.00 - печена Вита с бри
натам ще видим -
за вечеря опциите са две - или пиле или свинска вратна със зелена салата, краставица и домат, но ще дописвам .
До момента - 1.5литра вода, 1 капсула калмацин, L-karnitin na M-trix - този елкарнитин е супер добър!
Днес -
8.30 - две Вита с риба
9.15 - тренировка
5мин. кростренажор
3х15- бенг преси от наклонена лежанка
3х15 - преси с гирички от хоризонтална лежанка
3х15 - флайс от наклонена лежанка
3х15- гадния пек дек
3х15- раменна преса с лост
3х15 - повдигане на гирички втрани
3х20 - повдигане на краката от тилен лег
3х30 - къси коремни
3х30 - странични наклони на уреда за хиперекстензии
3х15 - хипер екстензии с 5кг.
30! мин. тичане на пътечката
на обяд - много ми се ядяха днес възглехидрати и се отдадох на изкушението - бутерка с шунка и кашкавал, кроасанче, 3 супени лъжици грах с меса
следобед - риба-сьомга, пилешко бутче
вечеря - парче домашна пица - не голямо и кисело зеле салата
За тази седмица - толкова!
Капсула калмацин, ел-картинин MET - rix
H2O - 3литра
три чаши червено вино Мезек.
Днес -
8.30 - едва препечена с риба, без масло
9.20 -тренировка
11.30 - сандвич с шунка и кашкавал
15.30 - кисело зеле с ориз и кайма
20.00 - талапия на фурна, супа от броколи, брюкселско зеле и фиде
тренировка -
9.20
5мин. пътечка
3х15 - разгъване на скрипец с широк хват
3х15 - разгъване на скрипез с тесен хват
3х15 - гребане с щанга с надхват
3х15 - придърпване на долен скрипец
3х15 - обратен пек дек
3х20 - повдигане на краката от повдигната лежанка
3х30 - къси коремни
3х30х2 - наклони встнаи на уреда за хиперекстензии
40 мин. бягане на пътечка
Чувствачм се отлично, само че ме мъчи невероятно ПМС, а е още тооолкова рано...
Днес -
8.30 - две препечени Вита с пастет от риба тон
9.10 - тренировка
5мин. кростренажор
3х15- бенг преси с тесен хват
3х15- френско с лост
3х15- придърпване на скрипец за трицепс
3х15 - разтваряне на гирички встрани от наклонена лежанка
3х15- повдигане на крив лост до брадичката
3х15- придърпване на долен скрипец
3х20- повдигане на краката от лежанка
3х30- къси коремни
3х20х2- навеждане встрани на уреда за хиперекстензии
3х15 - хиперекстензии
25мин. кростренажор + 25мин. бягане на пътечката
Прибрах се звееерски гладна
11.30 - една свинска вратна на инфрареда, супа от броколи, брюкселско зеле и фиде
13.30 - остатъка от супата
Започвам да се пристрастявам към тичането. Даже за Коледа ми обещаха маратонки за тичане. Можете ли да ми препоръчате, защото аз дори не знам каква форма трябва да са. Гледах в интернет, но честно казано, не се ориентирах.
Днес -
8.30 - две Вита с пастет от пиле
9.20 - тренировка
6мин. - колело
3х15 - клекове с щанга
3х18 - бедрено сгъване
3х15 - бедрено разгъване
3х20 - абдуктор за вътрешна част
3х20х2 - глутеус машина
3х20 - повдигане на краката от лежанка
3х30 - къси коремни преси
3х30х2 - навеждане встрани на уреда за хиперекстензии
3х15 - хиперекстензии
30мин. кростренажор
11.45 - люто-кисела супа, две Вита с лютеница и 30гр. сирене
16.00 - 1/5-та софийска баничка
17.00 - две мандарини и един портокал
20.00 - талапия на фурна, зелена салата
А, забравих нещо важно - задържала съм доста вода и яко съм се подула. Гадничка работа... Дайте ми съвет за това подуване. Направо мятам по четири кг. за 5 часа............................ :((((((((((((((((((((
Днес -
8.30 - две Вита, едната с яйце, другата с пастет
12.20 - свинска вратна на скара, туршия краставички
9.20 -тренировка
6мин. кростренажор
3х15 - бенг преси от наклонена лежанка
3х15 - преси с гирички от хоризонтална лежанка
3х15 - флайс от наклонена лежанка
3х15- гадния пек дек
3х15- раменна преса с лост
3х15 - повдигане на гирички втрани
3х20 - повдигане на краката от тилен лег
3х30 - къси коремни
3х30 - странични наклони на уреда за хиперекстензии
3х15 - хипер екстензии с 5кг.
25мин. кростренажор
20мин. - бягане по пътечка
1.5 литро вода до сега. Сега си правя зелен чай, да видим дали ще изхвърля задържаната вода, че съм четири кила отгоре.
10.12.10
19:20
Айде, да те зарадвам малко :) :) :)
За задържаната вода пробвай с авокадо - има 3 пъти повече калий от бананите. На мен лично ми действа много “пикливо” :D
казано от maxxi на 10.12.10, 18:59:
пък... вече никой не ми пише ...
Това е, защото се справяш повече от добре :)
Следим те, да знаеш :)
Хих! Благодаря, Inis9!
Но нещо не се чувствам съвсем така :(( Пустите кг. си стоят... Двете момчета във фитнеса казват, че изведнъж съм щяла да ги сваля... Ма тва “изведнъж” го чакам вече тоооолкова време. Пусто бях си обещала да не се меря на кантара, и не бях - доста време. Както и да е. Идва НГ. Хората нали казват - Нова година, нов късмет! А, дано!
Здрасти и от мен :)
Забелязах в менюто ти доста филийки хляб Вита. Не мога да кажа дали е от това, може да е било съвпадение, но аз също забелязах увеличаване на кг през есента на 2009-а, когато ядях на поразия хляба с 6 зърна (между 4 и 6 филии на ден). Замени техните въглехидрати с някакви от друго естество: овесени ядки, жито (цяло накиснато или ако имаш възможност за кълнове), кафяв ориз, картофи. Увеличи зеленчуците за сметка на тези пастети, сирена, лютеници. Сега има тикви, банани, цитруси, ябълки, моркови, зеле, карфиол, все още пипер...абе има избор. Яж храни, минимално обработвани: готви само месата, рибата и яйцата, останалото нека да ти е сурово или накиснато.
казано от maxxi на 09.12.10, 17:03:
А, забравих нещо важно - задържала съм доста вода и яко съм се подула. Гадничка работа... Дайте ми съвет за това подуване. Направо мятам по четири кг. за 5 часа............................ :((((((((((((((((((((
Може да се дължи и на прекомерна употреба на сол или пък нейната липса. Излишните количества на натрий в организма са една от причините за подуването и задържането на вода.
Може вместо обикновена сол да ползваш ето такава - http://losalt.hit.bg/.
Благодаря ви, момичета!
Да, вероятно е и заради двете - сол и въглехидрати.
Напоследък много ми се прияждат и ги ям не само на закуска /въглехидратите/. И то точно Вита с 6 зърна. Ок, ще пробвам да променя това -да ги заменя с по- полезни, както и солта.
Сега съм в много кофти период - ПМС ме гони яко, даже мастопатията ми се е възпалила и зверски ме боли като тичам, това допълнително утежнява мъките ми. Ама ще се ги боря тия пусти хапчета - сигурна съм, че оттях идват повечето ми мъки... ако можеше без тях...
Днес по препоръка на личната, пих един дехидратин- нео и нещата са малка по-добре, но не ми се ще да прибягвам до такива средства повече.
Между другото, сиренето и лютеницата са случайно в менюто, иначе ги няма. Пастетът - е той е по-чест гост. Но ще го махна.
Благодаря ви още веднъж!
Удивително! От 6 часа вчера до 9 часа тази сутрин съм минус 6 кила. Тази сутрин пих още един дехидратин, но въпреки, че съм пред цикъл, тези 6 кила ми се виждат повечко... Иска ми се да ида на някакъв доктор - дали ще е ендокринолог или гинеколог- ендокринолог ...
Ето ме и мен. Тежък уикенд беше. Ходихме на една хижа и настана едно безразборно ядене и безотговорно пиене... Е, все пак гледах да не се оливам с храната, даже издържах геойски на доста изкушения, като синьо сирене, торта, баклава...
Сутринта - три супени лъжици овесени ядки, 30гр. сирене
Обяд - едно парче кеск, солен, супа
следобедна закуска - едно парче солен кекс
вечеря - свинска вратна на скара, зелена салата
Ххххмммм, доста въглехидрати, но горе- долу добре.
Днес -
закуска - едно парче сладък кекс
обяд - супа
вечеря - 2 лъжици ориз със зеле и месо, две лъжици кисело зеле, две лъжици тиквички с мляко, 2 лъжици спаначено пюре със сирене и яйце.
ето така изглеждаше отражението ми в огледалото тази сутрин. Снимката не е много добра, но...
Днес -
8.30 - две препечени филийки със сьомга по собствена рецепта
9.20 - тренировка
5 мин. кростренажор
3х15 - придърпване на скрипец с широк хват
3х15 - придърпване на скрипец с тесен хват
3х15 - гребане с щанга
3х15 - предърпване на долен скрипец
3х 15 - обратен пек-бек
3х20 - повдигане на краката от хоризонтална лежанка
3х30 - къси коремни
3х30х2 - странични наклони на уреда з ахиперекстензии
3х15 - хиперекстензии
40 мин. - бягане по пътечка - 5км.
15.00 - цяло пилешко бутче на фурна
Днес момчето ми каза да си почина за две седмици по Коледа, за да се види дали ще сваля, дали ще кача... Какво мислите за това? Дали да го правя?
Тръгнах да си купувам дънки днес и бях с нагласата, че няма да се разстройвам, ако не ми стане нищо, щото така или иначе, не съм свалила и килограмче...
Взех си 32, но! О! изненада! бяха ми големи! Та, намъкнах се гордо в 30-ката и си тръгнах! Е, аз знам, че 30 не е равносилно на S, ама все пак...
Та, не знам - депресиращо е кг. да не мърдат, та не знам - моля ви, кажете ми дали да спра за две седмици?
И друго - ако някой модератор попоглежда от време на време дневника ми, моля, още не съм на 32, до юни догодина ще съм на 31. Не че е важно, ама някак си по- добре звучи :))))))
Ами ти си се писала така ;)
Промени си датата на раждане от профила, ние няма какво да правим в случая.
(clap) Супер си, промяната е видима. Защо да спираш? На връх Коледа не е нормално да отидеш на фитнес, но като се замисли човек празниците са сядане от маса на маса, ядене и пиене. И без да прекаляваш и да се тъпчеш, пак се отпускаш - баклава, баница, винце.;) По-доброто решение за мен е да си отпуснеш душата и да компенсираш с движение. Друг е въпроса, ако ти самата се чувстваш изтощена.
13.12.10
17:51
Аз честно казано не го разбирам това по Коледа да се спират всякакви режими , тренировки и т.н. Ще кажеш , че кой знае какво е станало ... Празничните часове са доста малко : на 24-ти вечерта , 25 и 26 пак обяд или вечеря с роднините и 31-ви малко повечко алкохол и баница с късмети , примерно :D При всичките тези 3-4 хранения не е нужно , дори и да е с по-вече въглехидрати , да се освинваме . Хапваш колкото ти се яде...
А тренировки спокойно може да си правиш , по-скоро 2 седмици биха те дръпнали назад ....
Иначе наистина от снимката виждам промяна ;)
Благодаря ви! Най- вече, че забелязвате промяна :))) това ме мотивира дори повече!
И аз цял ден мислих и стигнах до същия извод! Няма смисъл цели две седмици да спирам и без друго то по празниците няма съм толкова редовна, колкото сега - с тия ходения по роднини... Иначе за мен изкушенията на Коледа не са много - баклава никак не обичам, баница - също... Е, от винцето не се отказвам и от бобения пастет - мммм....
Мнението беше редактирано от maxxi на 13.12.10 19:29.
Петко, ама аз правилно съм си написала рождената дата - 14.06.79 - това пак прави 31!
Мнението беше редактирано от maxxi на 13.12.10 19:46.
Днес -
8.30 - две филийки с риба-сьомга по собствена рецепта
9.30 - тренировка - бицепс и трецепс
10мин. кростренажор
30мин. бягане по пътечка
11.30 - два партокала
12.30 - спаначено пюре, 50гр. свинско на скара, 30гр. Бри, кисело зеле салата, подправена със зехтин
15.00 - половин не голямо помело
15.30 - две варени яйца, 30гр. Бри
20.00 - кисело зеле салата, 50гр. пилешко на фурна
Мнението беше редактирано от maxxi на 15.12.10 20:13.
Вчера имаше коледно парти и направо ... омазах всичко!
Тренировка - 9.40 - крака. Пропуснах финалното кардио, защото реших малко да си почина от кардиото. Инструкторът каза, че 40 мин. тичане са много, но честно казано, на мен ми идва невероятна сила след 25-тата минута!
За храната - единственото, което мога да напиша е изброяване. Та - кисело зеле със свинско, парченце баница, парченце, кисели краставички, 4 чаши вино - това в интервала от 14.00 до 18.00. Всъщност количествата бяха минимални. 19.00 - две филийки с риба, още няколко чашки вино. Така, де, като ще празнуваме, ще празнуваме.
Добре, че Коледните партита са по веднъж в годината - днес главата ми е мътна, а имам изпит по английски... Тренировка - почивка!
А, да - имам си нови ръкавички за фитнес!
казано от maxxi на 17.12.10, 12:37:
Инструкторът каза, че 40 мин. тичане са много, но честно казано, на мен ми идва невероятна сила след 25-тата минута!
И при мен е така! Докато минат тези 20-25 мин. в които тялото загрява и свиква с натоварването, мисълта да спра ми минава поне 1000 пъти, ама аз не се давам...гледам ТВ или си пея. Нещо друго- без iPod не мога да тичам въобще, даже и минута не мога.
Макси, хубави са ти снимките, но незнам защо като кликна в/у тях и ми излизат едни много малки и трябва да движа курсорите (това отстрани де) за да видя нещо, и никога не мога да видя цялата снимка. Това нормално ли е?
По-здрави :)
и при мен така се получава - за снимките. На зная - предполагам, че още админ-ите не са го оправили това.
А иначе - и аз зяпам в ТВ и си казвам, айде още пет мин., айде още три минути... Или забелязах, че като стигна 10-те мин. и нулирам минутите и започна от начало също ми действа психологически добре. После никак не ми се спира. Голям кеф ми е да тичам!
Днес беше последната ми тренировка за тази година с новата - стара програма. До края на годината ми остават три дни, в които смятам да ходя в залата, но ще правя само кардио и корем. След Нова година ще имам вече нова програма - хехе - нова програма - нов късмет - ха, дано отслабна най - накрая!(nhappy2)
Равносметката
Преминах от едно доста наивистично по отношение на спорта и храната състояние в суровата действителност, като осъзнах, че всичко се постига с неимоверно много труд, воля и лишения. Още не съм си намерила точното количество и качество в храната, поради което и не съм свалила и грам телесно тегло. За сметка на това, всичките ми мерки намаляха, най- много талията, която в началото на април беше 83см, а сега е 76см. Най - много мазнинки все още имам по задната страна на ръцете, бричовете и задника. Гърбът и талията са ми доста добре откъм мазнинки, тоест - там те видимо са намалели. Както и циците ми. Еми да, това е - една жена никога не сваля където и клокото трябва.
Целите ми за през следващата година ще бъдат:
1. намаляване на телесното тегло
2. намаляване на мазнините
3. намиране на правилния хранителен режим, ако трябва и към специалист ще се обърна, твърдо съм решена.
Ами май това е за целите. Те са свързани една с друга и всъщност номерирането им е условно.
Все още недоумявам как е възможно да сваля 6см. от талията и нито един килограм. Но ще го мисля след празниците. Също така, забелязах, че задържам много вода. Не зная на какво се дължи и за това ще търся причината след празниците.
Еми - аз няма да си правя нов дневник, тъй като този не е изпълнил основната си цел, а именно - така желаното отслабване. Но ще си направя втори етап, който ще варека “Малко по- малко наивният дневник на Макси”.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ!
ДА ПОСРЕЩНЕМ С НАСТРОЕНИЕ, ЛЮБОВ И ДИВ КУПОН ПРАЗНИЦИТЕ!
Мнението беше редактирано от maxxi на 23.12.10 16:58.
Според мен не е никак учудващо, че сваляш обиколки, без да променяш килограми. При положение, че не си спортувала, в началото си имала твърде ниско активно тегло и твърде много мазнини. Сваляш мазнини и качваш мускул едновременно, това е причината килограмите да стоят константни. В същото време 1кг мускул има много по-малък обем от 1 кг мазнина. Затова и ти намаляват обиколките.