Дневникът на Михаел Иванов - Волейбол

Темата е заключена.
Прескочи до:

Малко са.. писнаха ми тия яйца и извара ..

16 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 250гр. кисело мляко и 5 парчета сладкиш с орехи и ябълки.
10.00 - 1 сандвич с 30гр. свински пушен врат и катък.
12.00 - 300гр. кисело зеле с месо и картофи; 1 бучка сирене.
14.30 - 100гр. кисело мляко ; 250мл. прясно мляко ; 5 парчета сладкиш.
18.00 - тренировка по волейбол
20.00 - 300гр. макарони и 120гр. кисело зеле с картофи.

Тренировката беше изморителна. Малко си прецаках крака, но ще се оправя. Утре ще си “смачкам ” краката и рамото.

казано от Михаел Иванов на 16.12.10, 20:43:

Ако ядеш изварата без нищо друго е ясно, че ще писне, знам го от личен опит. В последно време си я разбивам с кисело мляко и добавям сладко от ягоди или вишни и се получава много хубав крем. Всеки ден си правя вечерта и ми е екстра. Пробвай и нещо ново с яйцата.

16.12.10
21:32

казано от ... BoomBox ... на 16.12.10, 21:15:

казано от Михаел Иванов на 16.12.10, 20:43:

Ако ядеш изварата без нищо друго е ясно, че ще писне, знам го от личен опит. В последно време си я разбивам с кисело мляко и добавям сладко от ягоди или вишни и се получава много хубав крем. Всеки ден си правя вечерта и ми е екстра. Пробвай и нещо ново с яйцата.

Вечер в 12, много добре ще му влезе това сладко.. |( яйцата на омлет, брат :) Бухай сирене, шунка(филе), пипер и си реди :)

казано от Калоян Цонев на 16.12.10, 21:32:

Вечер в 12, много добре ще му влезе това сладко.. |( яйцата на омлет, брат :) Бухай сирене, шунка(филе), пипер и си реди :)

Ако няма много време, бих му препоръчал и да си прави яйца на лист. Взема 2 листа формат А4 прегъва ъглите, за да не изтекат яйцата, намазва горния с малко масло за да не загорява, слага на котлона и ги прави. За 2 минутки е готов.

Мнението беше редактирано от Жоро Георгиев на 17.12.10 12:34.

Егати дискусията :D. Трябва да измисля как да я правя тази извара.

Колко извара хапваш преди лягане?

казано от Михаел Иванов на 17.12.10, 13:38:

Егати дискусията :D. Трябва да измисля как да я правя тази извара.

Ако искаш разгледай тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30384 и раздела с рецепти http://www.bb-team.org/recipes, там съм попадал на хубави предложения. ;)

17 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 2 яйца ; няколко парчета свински пушен врат, 250мл. прясно мялко
9.30 - 350-400гр. макарони с 500мл. вода.
11.30 - тренировка
13.00 - 350-400гр. макарони ; чаша кола.
16.00 - 1 препечена филия със около 60гр. сирене ; 70гр. орехи ; 200мл. вода.
19.30 - 120гр. свинско с 200гр. картофи (може и повече да са, обърках се нещо); 100гр. сирене ; чаша кола

Тренировка  - Крака, Рамо
Раменни преси - 3x10,8,10
Разтваряне с дъмбели встрани - 3x10
Разгъване на пек-дек за задно рамо - 3x10

Клек с щанга - 3x10 - 50kg. ; 60kg ;  70kg x1 ( Малко ме е срам да го кажа, но не бях клякал от доста време. Реших да го карам по-полека. Ще покачвам килограмите)
Разгъване на скрипец за задно бедро - 3x10
Лег преса - 3x10 - 50kg, 60kg, 80kg. Тук също по-полека го карам. Не виждам смисъл да се изхвърлям много все още.

100-110гр. извара хапвам вечер. Чудя се дали да започна 5x5. Събота и Неделя смятам да почина малко, тъй като предстоящите седмици смятам да тренирам много стабилно.
Кольо, как върви първенството ?

18 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
11.00 - 250гр. кус - кус ; чаша кола.
15.00 - 1 купичка със някаква супа (вкусна беше) ; 100гр. ядки (бирен фастък) ; 250мл. сок - мултивитамини
19.00 - 100гр. свинско със 150гр. картофи ; 3 малки филиики пълнозърнест хляб, намазани с катък.
21.30 - 250гр. кус-кус ; 1 яйце ; 250мл. сок - мултивитамин

Днес по-разпасано го карам. Нито ми се яде, нито ми се мърда. Ще се отдам на неактивна почивка със що годе добро ядене и повечко течности :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.12.10 21:35.

казано от Михаел Иванов на 17.12.10, 19:55:

100-110гр. извара хапвам вечер.

Хммм... дали пък доза казеин няма да ти дойде на приблизително същата цена? В момента текат коледни намаления... а ProLong на Scitec е един до-о-оста приятен казеин всъщност. ;)

казано от Михаел Иванов на 17.12.10, 19:55:

Кольо, как върви първенството ?

Ами... приключихме първия полусезон. Ние сме на 4-то място (от 8 отбора). След един месец започва втория полусезон. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.10 19:45.

18.12.10
19:59

Изварата добре, ама храната ти е под всякаква критика.

Знам, но със всеки изминал ден става все по-добре ! Освен това не мисля, че заслужавам такива критики. Опитвам се възможно най-добре да хапвам и както добре знаете - нищо не зависи от един 15 годишен младеж, нали така ? Нито изкарвам собствени пари, за да мога да си купувам по половин килограм месо дневно , нито майка ми ме лишава от тях. Просто не винаги има това което трябва да ям вкъщи ! Проблем имам само с белтъчините и съм в процес на подобряване.
Кольо, с удоволствие бих си взел, но наще са твърдо против каквито и да е хранителни добавки - за тях всичко е анаболи и вреди.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.12.10 21:58.

18.12.10
22:23

казано от Михаел Иванов на 18.12.10, 21:31:

Кольо, с удоволствие бих си взел, но наще са твърдо против каквито и да е хранителни добавки - за тях всичко е анаболи и вреди.

Правилно! Малък си още дори за фитнес,камо ли добавки.Прави са ваште.

Приятели, писнаха ми тези глупави 5 дневни сплитове по които тренирам. Обмислям варианта за базови тренировки. 5-3-1 или 5x5 смятам, че би ми свършило добра работа. Утре ще разгледам по-подробно и ще създам примерна програма. Надявам се да дадете мнението си и да ме поправите. Имам нужда от ценни съвети в момента относно храненето и тренировъчния ми режим и за това се обръщам към вас ! Лека вечер !

19.12.10
10:45

С парите за кола и ‘’натурални сокове’’ можеш да си набавиш по някой грам протеин допълнително ;) За програма, 5х5 ти препоръчвам.

19.12.10
11:26

казано от Миро на 18.12.10, 22:23:

казано от Михаел Иванов на 18.12.10, 21:31:

Правилно! Малък си още дори за фитнес,камо ли добавки.Прави са ваште.

FAIL !

Какво смятате за 5x5 в сплит вариант за четири дни седмично ? Ето така изглежда :
Понеделник/четвъртък:

Лег 5 x 5
Гребане 5 x 5
Бицепсово 5 x 5
Разгъване на скрипец 5 x 5

Сряда/петък

Клек 5 x 5
Кик-бек с крак 5 x 5
Повдигане за прасец от сед 5 x 5
Повдигане на бедрата от вис на лост 5 x 5

Възможно е да се направят няколко промени, но ще изглежда по този начин. Обмислям и тридневния вариант.

19.12.10
12:34

Според мен от четири пъти ще претренираш и няма да можеш да се възстановяваш качествено.

19.12.10
12:43

От какво ще претренира? От кик-бека ли разгъването на скрипец? Идеята на 5х5 протокола е да се прилага за комплексни, базови упражнения. В неговата тренировка това са 3 такива  са разделени на 2 дни.

19.12.10
12:52

Сплит вариантът в програмата на Оранж е доста по лек от класическата програма, поне на мен така ми се струва.И определено на крехка възраст, 2 пъти примерно клек в седмицата и 2 пъти тяга може много хубава мускулна да му докарат, особено ако не знае и методиката на упражненията ефекта ще е по-скоро отрицателен.

19.12.10
12:58

Аз не виждам тяга в горната програма.
Може двете тренировки да са различни, примерно единия клек да се смени с тяга, гребането с набиране примерно. А лежанката - с раменни преси.

Всъщност тягата малко ме притеснява. Все още не съм я изпълнявал при тренировката за гръб. На мнение съм, че ми е рано все още за такъв вид движение. Тя може ли да се замени с нещо ?
П.С Много обичам да клякам. Любимото ми е от 4-те базови движения. Бих могъл и да тренирам по тридневния вариант, стига да измислим някакъв заместител на тягата.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 19.12.10 14:15.

19.12.10
14:50

казано от Михаел Иванов на 19.12.10, 13:50:

Всъщност тягата малко ме притеснява. Тя може ли да се замени с нещо ?

Можеш да правиш хиперекстензии 3х10,с бавно изпълнение и пълна амплитуда.Когато станат лесни,хващаш един диск пред гърдите.

За мен не са достойни да заменят мъртвата тяга. Ще си помисля добре дали да се захващам с нея. А от вас - смятате ли, че има негативни ефекти върху тялото ? (говорим при правилно изпълнение, за неправилното е ясно. )

19.12.10
17:00

То кви негативи очакваш, всичко се прави да е в ПОЛЗА на тялото.Освен че станах много як от нея, друго не мога да споделя :P.Няма от какво да се плашиш, само не бързай с килограмите и гледай да я изпълняваш правилно.

казано от martinski на 19.12.10, 17:00:

То кви негативи очакваш, всичко се прави да е в ПОЛЗА на тялото.Освен че станах много як от нея, друго не мога да споделя :P.Няма от какво да се плашиш, само не бързай с килограмите и гледай да я изпълняваш правилно.

Колкото и смешно да звучи и мен ме наплашиха с това ” спиране ” на растежа. Аз за себе си знам, че не е вярно но все пак не смея...
Ще включа тягата. Незаменима е !

20 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 2 яйца ;  350гр. кисело мляко ; 2 филии с пълнозърнест хляб, сирене и маслини.
10.40 - 100гр. ориз ; 80гр. картофи ; 100-110гр. пилешко месо ; 60гр. сирене ; лук на скара ; 2 малки филии пълнозърнест хляб ; 400мл. вода.
11.40 - 100гр. фъстъци ; 200мл. вода.
13.00 - тренировка 5x5 ; 500мл. вода.
15.00 - 100гр. ориз ; 50гр. картофи ; 150гр. пилешко месо ; 5-6 малки люти чушки ; 2 филии пълнозърнест хляб ; чаша кола.
19.30 - 100гр. картофи ; 100гр. свинско месо ; 40гр. сирене ; малко лютеница ; люти чушки
Заради гадното разтройство на корема от тъпите яйца не можах добре да се наям. Нищо, все пак докарвам 140-тина белтъци днеска, което е похвално в сравнение с други дни :)

ТРЕНИРОВКА 5х5
Клек 5x5 (еднаква тежест) - 65кг.
Лег 5x5 (еднаква тежест) - 50кг.
Гребане 5x5 (еднаква тежест) - това го правих с дъмбел, задържайки 2 секунди в пикова позиция.
Трицепсово разгъване на скипрец -  3x10
Коремни преси 2x20 ; Повдигане на краката от вис 2x20

Страхотна тренировка ! Имах достатъчно сила и успях да извърша всичко. Започнах от по-ниски килограми, понеже се очаква в следващите тренировки да покачвам тежеста, а и да посвикна :). За сега се спрях на тридневния вариант. Какво мислите ? Дали ако тренирам четири пъти (с четиридневния сплит) ще има по-голям ефект ? Следващата тренировка включва мъртва тяга и набирания ( в тях съм най-зле), но ще се постарая да ги изпълня. До колкото разбрах клека във Сряда е по-лек от клека в Понеделник ?
П.П От яйцата сутринта нещо ми се раздразни корема и нямам особенно много аптетит :(

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 20.12.10 20:44.

20.12.10
17:39

Да, клекът в сряда е “ЛЕК КЛЕК”.Относно тридневният сплит, за мен е най-удачен.Силата ще я вдигнеш да, но за килата се иска хранене.

Старая се. Със всеки изминал ден гледам да подобрявам храната :). Ти се храниш много стабилно гледам, хубаво е, но все пак не съм на килограмите ти за да ям и аз по толкова - няма къде да се побере ;)

20.12.10
18:31

Да , гледам че се стараеш, то от теб почти нищо не зависи.Желание и постоянство да има, с времето нещата ще се оправят.Колкото до мен, не знам, аз съм гладен от това хранене, сега почвам и баскет и ще увелича въглехидратите, защото не искам да свалям и минимално тегло дори.И аз с времето ще увеличавам храненията, за сега съм добре.Апък и се замисли, колко момчета на нашата възраст тренират, а камоли да се хранят поне по-правилно.Всичко е “кафеджии”, на които яко им троша главите ако много знаят ;).Толелирам и ще толелирам стараещите се, независимо дали са умни, глупави, слаби, силни, масивни и каквито и да било.Успех!

казано от martinski на 20.12.10, 18:31:

Да , гледам че се стараеш, то от теб почти нищо не зависи.Желание и постоянство да има, с времето нещата ще се оправят.Колкото до мен, не знам, аз съм гладен от това хранене, сега почвам и баскет и ще увелича въглехидратите, защото не искам да свалям и минимално тегло дори.И аз с времето ще увеличавам храненията, за сега съм добре.Апък и се замисли, колко момчета на нашата възраст тренират, а камоли да се хранят поне по-правилно.Всичко е “кафеджии”, на които яко им троша главите ако много знаят ;).Толелирам и ще толелирам стараещите се, независимо дали са умни, глупави, слаби, силни, масивни и каквито и да било.Успех!

Страхотно казано ! Твърде съгласен съм с думите ти

казано от martinski на 20.12.10, 18:31:

Апък и се замисли, колко момчета на нашата възраст тренират, а камоли да се хранят поне по-правилно

. Именно това ме мотивира на доста голяма степен - като гледам как отворковците нищо не правят за тялото си, но пък устата им много знае ;). Успех и на теб !

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 20.12.10 19:39.

20.12.10
20:21

Ейй.. мъдър си станал ейй... :D тцтц.. само 1 ми кажи - защо пишеш водата !? Да не почна монохидрат :D

Не знам... кефи ме да подчертавам че пия вода :D
П.П Ауу ужасно съм се комплексирал ... усещам си талията по-широка, а и е.. просто както си стоя и усещам как от двете ми страни е някво мазничко и гадно.. нали мислите, че ще мога да я изчистя когато му дойде времето ? Вярно е, че при качването на ММ има и омазняване, ама това е направо ужасно :(

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 20.12.10 21:19.

20.12.10
22:27

така е.. но ще ги свалиш :) спокойно :)

22 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
10.00 - 110гр. овесени ядки в 250мл. прясно мляко
11.40 - едно кафе
12.50 - тренировка
14.30 - 100-110гр. говеждо месо в доматен сос ; 100гр. сирене. (Реших да разделя следтренировъчното хранене в 2 такива, за да не се натъпча.) Съответно 14.30 и 16.00
16.00 - 2 яйца ; 150гр. кус-кус ; 100гр. орехи
...
...

Тренировка :
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) - 50кг. лек клек
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест) - 35кг.
Тяга 5x5 (еднаква тежест) - 40кг. ; 60кг.
Набиране 5x5
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)

Превъзходна тренировка ! Много пот се изля, само че си заслужаваше ! Тяга правих за първи път и реших да сложа по-малко, ама сякаш съм се изхвърлил много с тези 60кг. Много натоварваща и ефективна ! Влюбих се в 5х5 ! Кръста малко ме болеше след тягата и направих 5-6мин. стречинг и разтягане докато се оправи. Сложих я първо упражнение. Другия път ще помоля някой по-опитен от залата да провери дали изпълнявам правилно клека и тягата. Предния път от клека имах мускулна треска на дупето малко - правих го нещо като пълен клек и затова. Днес гледах повече напрежение да има в бедрата.
Довечера съм на парти и ще видим как ще се оправя с храната :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 22.12.10 14:53.

Днес брутална мускулна треска в горната и долната/средна част на гърба. Тази тяга ме разби :D. Хубаво е чувството :) Само се притесних вчера, че ме болеше кръста. Странното е, че не виждам много хора в залата да правят тяга ?

23.12.10
13:22

Повечето по залите са безразборноблъскащи, с яки петдневни сплитове, където естествено всички упражнения са на машини...Да не ти пука

Имам един въпрос - смятате ли, че е вредно да смесвам изварата със съвсем малко майонеза, сол и копър вечер преди лягане ? Просто това е единствения начин по който мога да я изям, дори с кеф !

Пробвал ли си да нарежеш 1-2 домата на ситно? Става доста по-сочна, а вероятно това целиш с майонезата.

Майонезата не е особено добра храна и предполагам, че знаеш това. Е, зависи и колко малко е “малко майонеза”... ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1