02.12.10
22:14
Май за тва става въпрос Славко
02.12.10
22:16
Всъщност има една аналогова видео камера..ще видим. :)
Не вдигам толкова високо,до гърдите ми стига максимум.Наблягам на тежестта (както винаги).
02.12.10
23:18
Fuck…спирам мъртва тяга,започвам само snatch pulls.Страхотно упражнение.Искам да стигна до 150кг.
17.12.10
23:56
Хмм...освен естествените химични реакции в тялото ми,още :
Спя по цял ден
Ям на корем
Слушам рок ен рол
Взаимоотношенията ми с нежния пол са до минимум
Нямам приятели
Излизам от вкъщи само до магазина
Тренирам често и интензивно,но така ,че да се възстановявам
Тази година почти и не ходя на даскало
Прави това 3 години (плътно) и пак ще си говорим.
На к’ъф зоб съм бил....
18.12.10
10:13
Рецептата за добър атлет,а?
18.12.10
10:36
То не е рецепта,защото не всеки може просто ей така да я спазва.Това е просто моят живот в момента и е важно да се знае какво става извън залата,защото това има дори по-голям ефект върху формата от самите тренировки.
Не се правя на мъченик,мен не ми липсва нищо.Пък и съм сигурен,че има хора,които пушат,пият,друсат се,чукат наред и са със завидни спортни резултати....някъде там,по света...
18.12.10
10:53
И моят живот е нещо сходно.. Знам за какво говориш. Познавам хора които злоупотребяват с алкохол, стероиди, секс, дрога пък са нелоши атлети. :D
18.12.10
11:26
Запознай ме,искам и аз.
18.12.10
11:28
Нелоши не означава добри. Но определено не им се отразява кой знае колко. Врътката е, че няма да продължава дълго. :)
Мнението беше редактирано от radostin radev на 18.12.10 11:29.
И моят живот е нещо сходно.. Знам за какво говориш. Познавам хора които злоупотребяват с алкохол, стероиди, секс, дрога пък са нелоши атлети. :D
Дори само злоупотребата с алкохол е достатъчна да откаже някой от щангите, както и от всеки друг спорт.
Поне при мен, една алкохолна вечер ми скапва тренировките за седмица напред.
А за комбинацията на алкохол със стероиди - no comment.
18.12.10
18:04
Мъртвецо, какво е личното ти постижение на диска?
18.12.10
18:46
Последно Юни месец като хвърлях,имах 3 месеца стаж,42 метра с 1.75кг,което за мен не е задоволително при онова ми ниво на физическа сила.Сега съм още по-силен,че и по-експлозивен,но не съм се пробвал с диска.Всеки случай хвърлянията не са моя спорт,намразих леката атлетика.Как ли не се кривих,к’во ли не правих,келеши с 50% на моите възможности хвърлят по-далеко.Тази година правя последен опит да стигна едно добро постижение от 50 метра,ако не успея (доста вероятно) майната му,ако успея добре,но пак сменям спорта. :) Като ме приемат в Англия да уча ще се ориентирам наново какво ми се тренира,ориентирам се към борбите.
За максимална сила - но секс.От тази гледна точка се злоупотребява,Ники.След секс нямам желание за нищо друго,освен още секс.Трябва ми около седмица ,за да се оттърся от мераците си и да се вкарам в правия път.Кой ти мисли за силови ,че и академични постижения,като хуя ти е на топло...
За аскетичния начин на живот много се спори дали помага или не. При всеки различно, резултатите обаче са важни.
Деадмене, ето едно интервю с Арнолд.
http://daggy.name/cop/effluvia/arnold.htm
За съжаление никъде не се казва колко е истина и колко често може да пиеш, пушиш и си лягаш късно без да се отрази на формата ти.
Не прекалявайте и всичко е ОК.
18.12.10
20:29
Мъртвецо, а сигурен ли си, че не си адски скаран с техниката? С тези физически качества си за световно ниво :)
18.12.10
20:32
Съгласен съм за дисциплината.
Аз пак казвам,не знам дали нещо е полезно или не,просто е така при мен и го пиша.Няма как да направя сравнение,след като не съм пробвал алтернативата.
Освен да започна да поркам и да пуша и да направя един лог “цигари и клек” ,или нещо такова...
След секс нямам желание за нищо друго,освен още секс.
Аз пък тогава съм си подобрявал рекордите на тягата и PowerClean-a :D
18.12.10
20:35
ОП,забравих - 200 кг преден клек днес. (зор беше)
270 кг тласкане зад врат.Your argument is now rendered invalid. :D
19.12.10
00:38
На състезания ходиш ли ?
19.12.10
00:56
Ходя и се осирам (поне по леката атлетика).Тази година за последен път ще отида на 2 състезания по хвърляния,пък да видим.
Отделно ще се пускам на турнири по трибой.Всеки случай,ще ви държа в течение. :)
19.12.10
09:26
Проблема е техниката/психиката?
Е той си каза, че и на тренировка резултатите му не го задоволяват, явно не е психика :D
19.12.10
21:23
Добре,досега съм правил само 2 сериозни лога в този дневник и то само за 20 повторения дишащи клекове.Време е да тествам нещо ново,надявам се ревюто да ви е от полза.
Smolov Squat Routine
Започвам я от Понеделник, Декември 20, 2010 година.
Сегашни постижения (не са тествани скоро,слагам едни сигурни цифри).
210 кг заден клек
220 кг тяга без фитил
250 кг тяга с фитил
160 кг лег (170ка не мога да направя в момента)
Смятам,че ако стигна 240 кг клек,то тази програма си струва.
http://www.joeskopec.com/smolov.html - по този калкулатор изчислявам работните килограми
Първа фаза (някакъв мезоцикъл,не съм много наясно) трае 3 седмици (явно).
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.12.10 19:08.
19.12.10
22:09
Охаа... ще следя как вървиш по тая програмка :)
20.12.10
21:38
Smolov Squat Routine - Day 1,Week 1 (mesocycle)
Мислих дали да използвам 210 кг клек при калкулацията на работните килограми или 200кг,спрях се на 200.По форуми в интернет съветват да се отнемат 10 кг от макса при пресмятането.
4 серии,9 повторения,140кг (не съм 100% убеден дали се има предвид обратното - 9 серии по 4 повторения,в Русия и в US сериите и повторенията са объркани и в отделните страници пишат различно)
Впечатления: Трудна.Може би причината е,че от месеци не съм тренирал обемно,но се задъхах доста.Любопитно усещане - работните серии бяха лесни и бързи,почивките бяха дълги и изтощителни.Реално ми беше по-трудно да се възстановя,отколкото да си изпълня упражнението...ново двайсе’ :D
Smolov Jr. Bench press (даам...пълен комплект)
6x6 на 100кг...шит,току що осъзнах,че съм сложил 10 кг по-малко,трябваше да бъдат 110.Нищо,ще се поправя в сряда.
Впечатления: бързи,резки повторения,нямаше проблеми (засега).
Мнението беше редактирано от BusyMan на 20.12.10 21:39.
20.12.10
22:44
Със сигурност е 4 серии по 9 повторения, защото в края на третата седмица има 10x3x100%, а няма как да заякнеш толкова, че на третата седмица да направиш 3 десятки с макса си.
21.12.10
08:37
Bench press = лежанка (headbang)
А стига бе, не думай :D
Мисълта ми беше, че програмата за клек е достатъчно тежка и сама по себе си. Успех ти желая и приятно здраве.
ще се сринеш моя...две упражнения...колкото и да си як, ако изпълняваш всичко стриктно и както е предписано без да чийтваш...имунната ти система и по-скоро нервната ще сдадат багажа...
аз така се опитвах предния път като почнах Смолов да добавям разни тежки неща...щото си мислех...клек като клек...ама ме размаза и спрях...сега пак почнахме борбата с повече разум, добавям разни кондиционни, скокови, може и кросфит комплекси, но с редуцирани кила и не се натягам на макс...
Сега се чувтсваш як, защоти си във вработващите седмици, после като почне якото клякане, тая лежанка ще съсипе всичко...ПАЗИ си силите...12 седмици са...надали толкова ще ти паднат постиженията в другите движения...
Бъди разумен и остани здрав...ще следя с интерес...УСПЕХ колега:)
21.12.10
12:18
Ще видим,в краен случай нищо не ми пречи да сложа лежанката в дните,в които не клякам. ;)
много хора докато не видим клипчета на измислените ти резултати няма да повярваме... отначало беше зациклил... човек който си е писал с теб ми е казал че си се оплаквал от това после изведнъж 60кг отгоре на лег. аре не ми ги разправяй тия че не зобиш... не се виждал с момичета, спял, ядял аре дрън дрън
21.12.10
14:19
Болка ми е. :)
21.12.10
14:54
Ах,имам мускулна треска,но ужасно много ми се тренира и днес ! Ако това усещане се запази ,няма да имам проблем със Смолов.
21.12.10
17:06
Стели, това че ти нямаш така силно изразено действие на хормони не означава, че изобщо няма. И аз съм имал моменти явно с високи нива на тестостерон. Много е готино! Обвзема те някаква еуфория, нагон, сърдечни ускорения и мега добро възтановяване, сила., напомпване.. След няколко години за такова чувство ще ми трябва една шепа хапчета, а сега го имам на готово макар и не винаги! Защо си мислиш, че като е направил 60кг прогрес е зобнал?! Деадмен падне ли в застой стой там дълго, нормално е да повиши рязко постиженията си след това.
21.12.10
17:10
Остави го,като порастне ще усети и той.Засега другите със зоб дигат щанги и с пари свалят мадами.