veronique : Помисли си хубаво - ако се хванеш сериозно, съм убедена, че ще имаш страхотен трибой :)
Кой е този клуб?
Много се радвам като виждам толкова синьо в тренировките ти :))))))
Мнението беше редактирано от bacarkata на 24.12.10 20:12.
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
Нека ни донесе повече вяра в себе си, повече усмивки, а най - вече здраве!
Пожелавам на всички да живеят в мир със себе си, да постъпват правилно, да са толерантни и да се възприемат положително! И да имат верни приятели!
Верка, писах ти на лично името на клуба, доколкото му запомних името :D
Като тренирам, все се сещам за теб на тежките серии и - работи! :)
Не знам за трибоя....постиженията ми са съвсем нормални, не съм някакъв Дедмен в женско тяло с извънземни резултати. Моите раб кг всеки може да ги постигне, само ако е поне малко амбициран. Съдя по твоите разултати, тези на mbarton, на Лимка и на Венци. Особено пък с Венци все бяхме на едни кг и работните ни също бяха подобни, преди тя да се отдаде на кросфит. Та тя има максове - клек на 95 и тяга на 110, мисля, аз дори нямам такива! (Само неуспешни на тяга).
Отделно усещам, че съм на някаква граница, на някакъв предел и много се съмнявам, че имам повече резерви за вдигане на кг. В такъв смисъл, не мисля, че имам потенциал за повече, макар че ми се ще...
Е, ще видим, де. Надявам се първо теб да те гледам на състезание :) Да знаеш, че ще съм ти най - верният фен!
Мнението беше редактирано от Инис на 25.12.10 09:58.
veronique:
сега чувстваш, че си на ръба, но като потренираш на тези килограми и продължиш със същия хъс, ще видиш, че и нещата ще се отприщят :)
Нали сме си говорили, че психиката тук е голяма работа.
Личното съобщение ще го видя като съм на друг компютър, че тук нещо имаме проблеми с профилите.
На състезание бих се пуснала, ако първо сваля едно 10-15килограма лично тегло. Сега ще ме е срам :)
Честита Коледа и на теб - все така постоянна и упорита да си!
Уф, Верка, опитах, ама...тягата нещо...
Направихме днес една пробна тренировка. На лежанката малко подобрихме техниката ми и разширихме хвата още.
Ето и самата тренировка:
1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
1 х 3 с 50 кг.;
3 х 4 с 50 кг.;
1 х 3 с 50 кг. - отказ;
+
2. Набирания подхват: 6, 3 (+5 кг.), 3 (+ 7 кг.), 3 (+5 кг.), 2 (+ 5 кг.); и в края на тренировката една петичка със ст.;
Не трябваше да ги редувам с лежанката, но иначе съм много доволна. И от двете...малко се съмнявах за лежанката, че ще успея да направя четворки на 50 и наистина беше мъка, но пък стана.
Досега не съм опитвала да се набирам с тежест и мисля да продължавам - би трябвало полека да увелича бройките със собствено тегло. Ако ми върви, другия път ще опитам тройка с 10 кг.;
3. Тяга (всичко без първата серия смесен хват):
1 х 5 със 70 кг.;
1 х 3 с 80 кг.;
1 х 2 с 90 кг.;
1 х 2 със 100 кг.;
2 х 5 с 90 кг.;
Зле, много зле. Без фитили съм за никъде. Даже се зачудих наистина ли съм правила три петици със 100 кг.?! След двойката на 100 опитах още веднъж и не можах да помръдна щангата. Толкова се разочаровах....;
4. Сумо тяга (с фитили):
1 х 5 с 90 кг.;
2 х 5 със 70 кг.
На сумото опитах с малко по - различна техника и по - широк разкрач и там 90 кг. едвам ги помръдвам.
От една страна съм доволна, от друга - тягата много ме разстрои. А и още след лежанката се чувствах адски уморена, все едно съм направила вече цяла тренировка. Е, поне набиранията ме зарадваха...
Нищо де- не е чак толкова по-малко, от колкото с фитили.
Обаче явно е по-добре без тях:) сигурно по-бавно ще стане, но няма да го има това разочарование
браво за набиранията наистина
Благодаря, Иване :D :D
Не е чак толкова малко, но е несравнимо по - трудно, трудно ми е да задържа проклетата позиция дори. Трябваше някак отстрани да ме видиш - след двойката на 90 кг. толкова уверено тръгнах със 100-те и НЪЦ :D
Тягата определено не върви, нещо ще я мъча.
На всичко отгоре сега имам страшна мускулна на еректорите и въобще на гърба, което ме учудва предвид ниския обем и леките кг. на тягата вчера. Кой знае как съм се мъчила хихихи, за да се докарам до такова състояние.
Не знам дали ще стигна до състезания с този клуб (пък и изобщо). Човекът иска да си преустроя тренировъчната програма и всеки път да правя клек, лег и тяга. Аз обаче не мога...след тяга ме хваща мускулна и си усещам кръста слаб поне 3-4 дни. И след клек е така, но там имам 2 дни и те обикновено стигат, за да усетя кръста стабилен до следващата тренировка, която е с тяга. Просто не мога да се възстановявам...Аз се опитах да обясня, но доводите ми нещо не издържаха. И, да си призная, много не ми допадна идеята да тренирам рисково. Имам предвид напр. тягата, където една от забележките беше свързана с взимането на щангата, да съм опитала да я дръпна експлозивно. Ама как, пелтеча аз, експлозивно и си представям...абе все неприятни неща, от които кръстът веднага ме свива :D Самата идея да вдига/дръпна не технично, а просто повече на всяка цена, какъвто дух усетих, не ми се понрави - винаги съм избягвала крайностите, а напоследък се научих да си ценя и здравето. Май аз съм си най - добрият треньор....ще направим сигурно още една тренировка заедно, но много се съмнявам, че ще има продължение...
А за набиранията - е, аз как се радвах...явно тренировките за гръб напоследък дават резултат, което е хубаво; и това, че оставих набиранията малко да отлежат, също се оказа добра стратегия. Не усетих обичайните болки в ръцете при тях, както преди....ще съм машина следващата година с набиранията, надявам се. :)
Мнението беше редактирано от Инис на 27.12.10 09:31.
Ами ако ще се занимаваш с трибой, това е начина - трите движения всеки ден. Като почнеш да ги правиш редовно, треските ще спрат ;)
А силните мускули се експлозивните мускули. Аз тръгвам рязко. Това не изключва добрата техника разбира се.
И да, като гониш рекорди, може да се наложи да правиш компромиси с техниката.
Ти си преценяваш.
27.12.10
11:51
Здравей, Поли!
Виждам, че си заредена с много спортен дух и голяма амбиция. Респект към постиженията ти. Само се пази от травми, защото този хъс, с който вдигаш, може да те подведе и да не спреш навреме. Знам, че големите тежести увличат, но винаги имай едно на ум.
Експлозивното дърпане при тягата се използва предимно при щангистите, защото им трябва инерция, за да могат да обърнат щангата и да я изтласкат след това. При тягата , аз тръгвам мощно, но не рязко и досега нямам проблеми.
Ех, Петко, не това очаквах като коментар от теб, ама ще го преживея! :D
Дано се окажеш прав за мускулната.
Ще опитам и тая работа с експлозивността, пък да видим...ще експериментирам.
Владо, привет!
Все се каня да драсна някой ред в дневника ти, пък като го гледам колко е подреден, не ми се маца :)
Благодаря ти за положителната оценка, но май в момента хъсът ми страда....чудя се и аз накъде.
Особено като видях топ 3 на женския трибой - от 350 до 440 кг. горе-долу, пък аз съм много назад...да не говорим, че две (май) от тях са с по - ниско лично тегло.
Може би, може би точно в началото при тягата нещо ми куца, понеже аз отлепям щангата бавно, наистина, и все мисля дали не дърпам с кръста. Тоя проклет кръст! Винаги ми свети една червена лампа при тяга. Страх лозе пази...ще експериментирам следващата неделя (а, то чак догодина :D)
Посвещавам я на опити, както се усетя най - уверена на старта, така ще опитам и една по - тежка серия.
Защо, какво му е на коментара ми? :) Между техника като по учебник и техника, с която се поставят рекорди има лека разлика. Освен това, никой не те кара всеки път да вдигаш тяга на максимум. Можеш да правиш тяга всеки ден и пак да прогресираш, но трябва да умееш да си регулираш добре тренировките - обем, интензивност и т.н., според моментното състояние.
27.12.10
21:58
Петко е прав - с времето като правиш постоянно клек-лег-тяга в една тренировка няма да имаш такива мускулни трески :)
не съм получавала никакво лично съобщение
Понеже така мило ме успокоихте за мускулната треска от тягата, днес си поразвалих тренировката :(, защото правих опити на тяга, които не влизаха в първоначалния ми план.
Тренировка:
1. Тяга - единици, двойки и тройки на 70, 80, 90 кг.;
Не много, но достатъчно, за да се уморя. Правих клипчета и изобщо не се харесах....Как ли не залягах покрай щангата...стигнах до извода, че трябва да върна на 80 кг. и да започна да качвам кг. чисто през 2,5. Това ще ми смачка удоволствието, но....ще се жертвам;
2. Набирания подхват: 6@с.т., 1@10 кг., 2@7 кг., 3@5 кг., 5@с.т.;
И набиранията не влизаха в сметките, но реших, че и без това съм си съсипала тренировката достатъчно, а много ми се искаше да опитам набиране с 10 кг. Ако нямах такава мускулна треска, сигурно щях да успея да направя две повторения...а аз едно и на половината път на второто увиснах жално на лоста :D ;
3. Скрипец широк надхват: 3 х 5 с 45 кг.;
4. Долен скрипец: 4 х 6 с 45; 40; 45; 40 кг. +
5. Гребане на машина: 3 х 6 с 30 кг.;
Хич нямах сила на скрипците...
6. Zercher клек: 4 х 5 с 50; 60; 70; 60 кг. +
7. Бедрено сгъване: 3 х 10 с 25; 25; 30 кг.
Не можах да се въздържа от една по - тежка серия на клека, малко да ми оправи настроението...успя отчасти. Снимах точно серията на 70 кг., довечера ще я прегледам вкъщи и ако става за пред хора, ще я кача. :D
Мнението беше редактирано от Инис на 28.12.10 10:56.
казано от veronique на 27.12.10, 21:58:
- с времето като правиш постоянно клек-лег-тяга в една тренировка няма да имаш такива мускулни трески :)
Обаче тия дето спят с теб, започват да получават мускулни трески, като си отгоре :(
(ndolars)Какво пък е туй...последното......мнение за спането,я пак че нещо не го разбрах? Поли,прощавай,нещо не се здържах.
Това, @гаги, е опит за оригиналничене.
Идеята е, че ще качa доста кг. от правене на лег, клек и тяга, което пък е пълна глупост като твърдение..
Нищо лично, @amistad, просто коментирам изречението ти. А може да не съм разбрала правилно подтекста...
четвъртък
ЕДИТ: Вчера - танци безспир за времето от 18,30 до 23,00.
Ами, да си впиша последната тренировка за 2010. Беше кратичка откъм упражнения, но определено много й се израдвах.
Имах си учител, който твърди, че правя нещата по възможно най - трудния начин, макар и технически верни, и с малко корекцийки (и с екипировка) ще ковна 130 на клек. Явно отстрани наистина изглеждам силна, макар да не се чувствам така изобщо!
Та, тренировка:
1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
1 х 5 с 50 кг.;
1 х 2 с 55 кг.;
2 х 5 с 50 кг.;
1 х 3 с 55 кг.;
Петиците на 50 бяха...с лекота е силно казано, но пък много стабилни, учудих се от себе си! Досега не съм правила петици на 50.
Нито пък двойка и тройка на 55….но там определено ми тежеше. И на двете серии на 55 можех да се боря за още едно повторение, но вероятността за отказ беше твърде голяма. Много съм доволна, така ми се оправи настроението :)
+
2. Клек:
1 х 5 с 60 кг.;
1 х 5 със 70 кг. (low bar);
1 х 5 с 80 кг. (low bar);
2 х 5 с 85 кг. (low bar);
1 х 10 със 70 кг. (low bar);
Та...запознах се отблизо с low bar….никога не ми е бил удобен - и сега не ми беше, но определено е по - лесно и качва кг. Всичките серии с лекота. Чист страх ме спря да сложа 90 кг., най - вече защото мисля, че имам нужда от време, за да вляза истински в този начин на изпълнение. А и на първата серия на 85, на последното повторение залитнах в опита си да използвам еластичната енергия...добре, че телата ни реагират по - бързо, отколкото ние разбираме какво се случва...иначе щеше да стане “мяу”. И изобщо на 85 се усещам по - нестабилна.
Забележки общо за клека - по този начин клякам ту с 2 пръста по - високо, ту по - дълбоко отколкото е необходимо. Имам нужда от време, за да дозирам точните пропорции....от всичко.
Като изключим това, се изненадах от лекотата, с която кляках - никакъв проблем! А десятката на 70 кг. беше най - добрата, най - устойчивата ми досега, и можех още. За нея - никакви забележки.
Не съм сигурна дали не бяха 2 серии на 80 кг., но не си спомням....и това е, защото приключвах серията и след няколко секунди се чувствах в състояние да клякам пак. Какво ми стана и аз не знам.
Абе много, много съм доволна и ентусиазирана.
3. Пул тру - 3 х 10 със 70 кг. +
4. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 25; 25; 30 кг.
Ако тягата не ми тръгне, може да успея да компенсирам с лег и клек. Ще видим, де. Засега още пробвам себе си.
Мнението беше редактирано от Инис на 30.12.10 21:08.
Най - добрия завършек на 2010-та година:
Днес получих най - хубавия новогодишен подарък - влязох във връзка с най - близките ми приятелки от детството, с които загубихме контакт още от преди времето на интернета и мобилните телефони. Толкова развълнувана не си спомням да съм била скоро.
По отношение на приятелите никога не съм имала проблем - имам остър нюх за добрите и стойностни хора. И това ме прави щастлив човек, независимо от “даровете” на съдбата. И така и така съм започнала с лириката - пожелавам на всички такива приятели, каквито имам аз.
Както и миналата година и тази ще приключа с този дневник, правейки кратък обзор въз основа на поставените в началото на дневника цели. Направо се самоцитирам, за по - лесно, а и за да се откроят разликите:
казано от inis9 на 01.01.10, 13:31:
Цели:
- да върна % мазнини до 11 - и в тази връзка си пожелавам талия под 70 см;
- да кача работните кг на основните упражнения - тяга и клек. За тяга - 100 кг., за клек - 80 кг.;
- в края на годината да имам поне 5-6 чисти набирания подхват и поне 3-4 надхват;
- да се запозная по - отблизо с кросфит - вероятно от средата на тази година;
- до м. август да изглеждам по - добре (с повече мускул, по - изчистена) отколкото на снимките по - долу. Те са правени през м. септември 2009 и отразяват най - добрата ми форма за годината. За съжаление така и не си направих “фитнес” снимки през този период;
- бих се зарадвала на по - добър релеф на корема и на повече обем и плътност в глутеусите;
- не върнах процента мазнини до 11, нито талията под 70. Не зная колко е точно, но е около 72-73 см.;
- качих кг. - за тяга серии със 100 кг., за клек - 85 кг.;
- имам 7 набирания подхват и 3 надхват (пряко сили);
- кросфитът остана за 2011;
- снимки пак нямам и не съм по - изчистена, мускул имам малко повече, мисля;
- релефът на корема - не, но ако сваля малко, ще имам приличен такъв, сега е по - плътен. Глутеусите - трябва им още плътност, а и обем малко.
казано от inis9 на 01.01.10, 13:31:
Ето и малко постижения, копирани от финала на стария ми дневник - те са работни, не са максове - обикновено за 3 х 5:
Мъртва тяга - 80 кг.; ( към 30.12 - 3 х 5 със 100 кг. с фитили, 2 х 105 кг. с фитили);
Сумо тяга - 75 кг. - не съм я правила толкова често, иначе мисля, че е 1:1 с класическата; ( към 30.12 - 3 х 5 със 90 кг. с фитили );
Клек - 60 кг. - отдавна не съм опитвала повече, би трябвало да се справя със 65 поне; ( към 30.12 - 2 х 5 със 85 кг.);
Преден клек - 58 кг - правя го отскоро, но ми се струва, че е 1:1 с класическия; ( към 30.12 - 2 х 5 със 70 кг.);
Zercher клек - 1 х 5 със 70 кг.;
Напади - 50 кг.; (тази година не съм правила тежки напади, имам мисля, само веднъж серии на 50 кг.);
Лежанка - почти не съм правила, за последно преди лятото на 2009 бях опитвала единични серии с 38 кг. Мисля, че 40 кг. сега няма да ми се опрат за три серии; ( към 30.12 - 3 х 5 със 50 кг.; 1 х 3 с 55 кг.);
Кофички - 3 х 5 с 5 кг. тежест; иначе ги правя в 4 х 6 със ст; ( към 30.12 - 4 х 10 с с.т., а с тежест не съм правила тази година май);
Набирания - 1 с 10 кг. подхват, 2 със 7 кг. подхват, 7 бр. в серия със с.т., 4 х 6 със с.т., за надхват - имам една тройка и няколко двойки със с.т.
Ами така приключва за мен тази тренировъчна година. Доволна съм, имах някои успехи, особено по отношение на силата. И догодина ще работя в тази посока. Но за това - в третия поред дневник.....(леле, трета година дневник....) :D
Пожелавам успех на вас и на себе си през Новата 2011 !
30.12.10
23:57
Честита Нова Година и успешен нов дневник! (y) Ще го следя с интерес! (nod)
Благодаря ви много! И аз ви пожелавам весело изкарване довечера и много успехи през новата година! Нека тя донесе на всички онова, което не успя старата!