02.01.11
08:48
Здравейте и Честита нова година!
Намах намерение да си правя нов дневник, но като размислих, може би е добре да започна “на чисто” през новата година, с нови цели, малко повече натрупани знания и не толкова наивизъм.
Целите ми през първите 3 месеца на 2011 са:
1. намаляване на подкожните мазнини
2. постигане на идеалното тегло за моя ръст , костна система и структура - 58
3. укрепване на кръста - много не ме държи
4. повишаване на издръжливостта - искам да мога да тичам на по- висока скорост и под наклон
Като за целта
1. връщам се към принципите на разделното хранене, тъй като когато го практикувах се чувствах и изглеждах добре. Не обещавам, обаче, че ще го спазвам абсолютно стриктно, тъй като това да спазвам определени правила явно не е за моята свободолюбива личност ;_;))) но ще се опитам да не го нарушавам повече от веднъж на две - три седмици.
2. обмислям да си взема фет бърнър - много не съм привърженик на химията, но...
3. ще си измеря подкожните мазнини
Ами - за сега това е. Към март- април ще видим как се движа и ще правим ревизии :))
И понеже УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС още днес отивам в другия фитнес да се срещна и да си поговоря с момчето, което ми прави програмата и да потренирам!
Темата беше редактирана от maxxi на 02.01.11 09:00.
ЧНГ и дано през новата 2011 г. да постигнеш поставените си цели.
Според мен, ако не оправиш хранителния си режим целите, които си си поставила ще бъдат трудно постигнати. Трябва да бъдеш по постоянна, защото хранителният ти режим е 80% гаранция за успеваемостта на поставените ти цели.
Благодаря, Karpi, Allegra!
Karpi, права си на 100% - зная, че е така и това ми тежи много. Ще го мисля. Днес не можах да се срещна с фитнес - инструктура, но утре ще говоря с него и за режима. Малко са хората като теб, които могат да са толкова последователни и стриктни. Аз съм доста по- разпиляна, разсеяна и постоянството ми коства ОГРОМНИ усилия. Добре, че фитнесът ми стана страст. Не зная, обаче, какво да направя, за да ми стане и храната страст.
02.01.11
20:07
казано от maxxi на 02.01.11, 19:55:
Не зная, обаче, какво да направя, за да ми стане и храната страст.
Mотивирай се ;)
Мотивирах се :))))
Днес ходих в другия фитнес и днес следобяд ще ида да си взема новата програма и НОВИЯ ХРАНИТЛЕН РЕЖИМ :)))
Много се вълнувам!
Ще пиша после отзиви!
Ти направо ни го кажи, че в България всеки втори се има за компетентен, а в същност 90% от “треньорите” са гола вода.
03.01.11
14:10
Не се чуди как храненето да ти стане страст. Приеми го точно като каквото то всъщност е: съществена и неделима част от фитнеса. А ти казваш, че фитнесът ти е страст ;)
казано от Madboy на 03.01.11, 14:08:
Ти направо ни го кажи, че в България всеки втори се има за компетентен, а в същност 90% от “треньорите” са гола вода.
Добре :))
казано от Oranje на 03.01.11, 14:10:
Не се чуди как храненето да ти стане страст. Приеми го точно като каквото то всъщност е: съществена и неделима част от фитнеса. А ти казваш, че фитнесът ти е страст ;)
Да, напълно си прав. Вече започвам да го приемам, просто още не мога да се ориентирам, но усещам, че съм на път :))
Такааааа, новата програма е интересна. Разделена е на четири дни, като първи ден са гърди/гръб - супер серии на мускулите агонист/антагонист втори ден - бицепс/трицепс; трети ден - квадрицепс/глутеус, прасци; ченвърти ден - рамене. Всеки ден имам, разбира се, корем и 45 мин. интервално кардио - 2/2 мин. Амиии... това е. И хранителен режим, който е много дълъг и не мога да опиша целия, но е разделен на 6 хранения.
Днес правих само кардио - 30 мин. не интервално тичане на пътечката и започнах да се храня по хранителния режим. Утре ще е първата ми трениорвка с новата програма и се вълнувам.
Корем всеки ден не е много добра идея :) Как са ти разделени в седмицата тренировките ?
Ами в тази последователност, която написах - 1-ви ден - гръб/гърди
2-ри ден - бицепс/трицепс
3-и ден - квадрицепс/глутеус
4-и ден - рамене
А иначе на мен ми етрудно да ходя събота и неделя и за това ще ги направя понеделник и вторник - тренировка с тежести, сряда - кардио на гладно, четвъртък и петък - пак тежести. Какво имаш пред вид като казваш, че кърем всеки ден не е добра идея? Той ми е написал между другото да сменям реда на упражненията за корем в различните дни.
Корема ще ти е претрениран постоянно, а той е доста важен за баланс, опора и прочие при редица други упражнения.
Да речем, че в третият ден правиш клекове ( нямам идея дали правиш или не ) и след това корем, на четвъртия ден при раменете, коремът играе огромна роля, но след клекове и ОТДЕЛНО трениране на коремните мускули, няма как да възстанови на другия ден за да балансира за рамене. Ти ще правиш упражненията, но няма да извличаш максималното от тях.
По-добре за корема ти ще бъдеш да го сложиш във Вторник и Петък примерно.
От чисто любопитство, ще покажеш ли упражненията за корем като вид, серий и бройка :)
Мнението беше редактирано от Timon на 03.01.11 20:31.
Благодаря ти! Не го знаех това...
Ами той ми е дал избор относно корема - само е написал - упражнения за горна, средна и долна част на корема, по мой избор. Приемам идеи!
Здравей, Макси,
аз не намирам, че си “разпиляна”, както се описваш. Напротив, мисля, че нещата ще ти се получат (ти вече имаш огромен напредък) още по - добре, когато спреш да си толкова самокритична.
Мен ми е любопитно да видя програмата. Защото ти си посочила сплит, по който инструкторът ти е нашляпал упражнения, серии, интензивност, почивки, темпо на изпълнение.
Но и без да съм я видяла, мисля, че не е най - добрата идея да се тренират 2 от най - големите групи в един ден, а пък да имаш цял, отделен за рамене напр. ден.
@amistad, едва ли се претренира лесно корем, ако в тренировката за крака има лег преса, бедрено разгъване, сгъване и калф. Само си гадаем, при положение, че самата програма липсва.
А 45 мин. интервално кардио - какво ще рече - тичаш на пътеката 2 мин. и 2 мин. ходиш ли?
Идеи за корема - планк (препоръчително), ренегатско на лакти или с тежест, повдигане на краката от лакътна опора / вис, молитва, наклони встрани с дъмбел / щанга.
03.01.11
20:52
Щом си доста свободолюбива, защо не пробваш “циклично хранене”? Пасва ти идеално на целите, пък и при него има доста по-малко ограничения.
За пояса ти препоръчвам планкове и ренегадско гребане.
03.01.11
21:46
Абе ... не знам какво толкова се критикуват тези програми ... важното е да я спазва , пък доизкусуряването става в процеса на правене . Аз съм забелязала ( поправете ме ако греша ) ,че Макси-то все за някакви нови програми говори в дневника . Нека сега си започне тази и да си я спазва , ако нещо не работи както трябва , то просто се сменя . Резултатите не са винаги следствие от перфектната програма... а от постоянството .В нещо ;) :)
Иначе аз забравих да ти пожелая успех с новите цели :) Вярвам ,че ще успееш :) Просто ако не спреш да гониш целта си , РАНО ИЛИ КЪСНО ще я постигнеш :) И ще си готова за нови хоризонти ! :)
Inis9, благодаря ти за хубавите думи! Обещавам утре да я опиша подробно програмата, тъй като сега, да си призная съм малко уморена. Да, интервално това значи - две минути ходя, две минути тичам.
Freelancer, ще го поразгледам това циклично хранене. Аз да си призная не съм го чувала до сега.
За сега ще дам шанс на този хранителен режим, той също ми допада, защото са включени любими храни. Само няма да мога да ставам за сега в 7.30, както е дадено първото хранене. Тоест - проблем е, че първото ми хранене идва в 8.30, а тренировката - към 9.10- 9.15 - тоест не е минало достатъчно време, но ще го мисля...
Файърче, последната ми програма беше преди 4 месеца и аз си я спазвах съвсем сриктно :)) И да, права си относно това, че ако нещо не работи, ще се смени.
Най- много трябва да оправя храненето. Надявам се сега, с този режим, нещата да се случат.
Много, много ви благодаря!
03.01.11
22:03
А , добре , извинявай тогава :) Объркала съм се :)
Успех !!!!!!
@fire.is.my.nature,
Това май беше за мен, понеже аз споменах, че сплитът не ми харесва.
За програма не съм казала нищо, обаче, освен, че липсва.
За теб няма значение програмата, защото твоите са тип кардио + елементи за корем.
За човек, който търси резултати, добрата програма е важна. За възстановяването и почивката на мускулите, за оптималното им натоварване....В един момент въпросът е не “Дали да тренирам?”, а “Как да тренирам оптимално?”. Част от форума е именно с това предназначение.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.01.11 22:05.
03.01.11
22:12
Е , да , знам ,че моите тренировки не са от фаворитите във форума поради кардио-естеството им :) и може би поради това ,че не желая да клекна и с 30 кг (1/4 от възможностите на повечето жени тук :) ) , но пък моя си начин ми създава баланс , дава резултати и си е ... подходящ за моето тяло :) Не беше директно към теб вметката ми , а просто исках да отбележа ,че колкото и човек да натъмънява програмата , ако не я спазва търпеливо-няма да тренира “оптимално”. Било то кросфит , трибой или подмятане на розови гирички на фона на Бритни ;)
По-здрави ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 03.01.11 22:12.
Цел - намаляване на подкожните мазнини, постигане на релеф. Брой тренировки - 55
Ден гърди и гръб - суперсерии
аеробна загрявка 15 мин.
бенг преси от хоризонтално лежанка – 3х12-15
гребане с щанга в подхват - 3х12-15
преси с гирички – повдигната лежанка - 3х12-15
гребане с гирички- 3х12-15
флайс от хоризонтална лежанка- 3х12-15
скрипец с широк хват – зад врат- 3х12-15
пек дек- 3х12-15
долен скрипец с неутрален хват- 3х12-15
30 мин. интервално кардио
Ден бицепс/трицепс – суперсерии
аеробно загряване 10-15мин.
сгъване с гири от наклонена лежанка – 3х12-15
френско от седеж с дъмбел с две ръце – 3х12-15
скотово на машина – 3х12-15
разгъване на скрипец – 3х12-15
чуково сгъване с гири – 3х12-15
кик-бек с дъмбел – 3х12-15
Корем – променяй упражненията всеки път
кардио 45мин. интервално
Ден квадрицепс/глутеус
клек на смит машината с изпънати напред крака
римска тяга с изпънати крака
напади – без да се редуват краката
бедрено сгъване
бедрено разгъване
глутеус машина
аддуктор – вътрешна част
аддуктор – външна част
прасци – повдигане на пръсти на калф машина, редува се с подвигане от стоеж
корем – повтаряш първи ден
този ден – без кардио
Ден рамене
аеробно загряване 10-15 мин.
преси с гири от седеж – 3х12-15
изнасяне на гири пред тяло – редуват се ръцете – 3х12-15
разтваряне встрани с 1 ръка от наклон – 3х12-15
обратен пек- дек - 3х12-15
корем – повтаряш втори ден - 3х12-15
кардио – 45мин. интервално
Хранителен режим също за намаляване на подкожните мазнини.
Тегло 70кг.
ръст 164см.
бицепс 30см.
над коляно 41см.
бедро д. 63см.
прасец д. 37см.
ханш 103см.
рамене
гърди
предмишница
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.01.11 14:01.
Каква е тая програма, като на момиче, влизащо за първи път във фитнес зала и обикалящо из всички уреди?!
Не си нова тук вече.
А може да бъде толкова лесно и оптимално. Предлагам ти един вариант, от опит:
Чуй се с Лазар Радков, пиши му на лични или на скайп. Поговори с него и той ще ти изготви изцяло съобразена с тебе тренировъчна програма, като след всяка тренировка ще дишаш тежко и ще усещаш в себе си едно такова задоволство (не само физическо ами и психическо). При мене е така.
Мнението беше редактирано от maria на 04.01.11 09:08.
Днес отидох в залата с голямо вълнение. Дадох си новата програма на моя инструктор и той я хареса, само ми каза, че ще смени едно - две упражнения с такива, които смята, че са по- подходящи за мен.
Започваме от утре. Иначе днес си правих гръбче по старата програма.
Храната днес -
8.15 - 4 супени лъжици каша от овесени ядки, 50 гр. сирене
11.00 - една консерва /100гр./ риба тон в собствен сос
13.00 - 100гр. пилешко без кожа, зелена салата със зехтин
16.00 - две мандарини, 50гр. сурови ядки
19.30 - риба тон в собствен сос, 130гр., варени броколи с чесън и зехтин
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.01.11 20:42.
Днес -
8.15 - кекс от овесени ядки, маслини и сирене, два белтъка
9.40 - тренировка
11.30 - портокал
12.00 - 100гр. пилешко на грил без кожа, 1 картоф на грил, варени броколи и брюкселско зеле с чесън и зехтин
16.00 - грейпфрут
18.30 - 19.00 - вечеря - риба на фурна с домати, броколи с чесън и зехтин
Днес направих първата си тренировка с новата програма и ми хареса. Не се “смазах от умора”, нито обикалях уредите като луда. Повечето упражнинея са ми познати от предните програми.Пропуснах кардиото, тъй като още не съм оздравяла и не исках да се задъхвам - още кашлям.
Чувствам се добре, тази тренировка определено ми хареса. Утре няма да мога да ида, поради лични ангажименти, но в петък съм там!
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.01.11 20:17.
Храната днес -
9.15 - кекс от овесени ядки с маслини и сирене, 50гр. Бри
11.30 - 100гр. риба тон в собствен сос
13.00 - 100гр. печено на скара пиле, доматен сос . - лук, яйце, домати, задушават се и се оставят да се изпари водата, филия пълнозърнест хляб
17.00 - айрян
20.00 -талапия на фурна с малко зехтин, един печен с кората картоф, доматен със от горе описания.
В хранителния ми режим пише и плодов сок след всяко ядене. Не зная, той задължителен ли е тоя плодов сок?
Тренировката ми днес - боядисване с латекс на 60 кв. метра - може да се брои за двуразова тренировка - от 10.00 до 13.00 и от 13.30 до 16.30 :)))
Както и за работа в супер серии :)))) Беше забавно, на моменти кардио, на моменти силово, изпотих се яко. Мисля, че повече няма да повторя ... в скоро време...
http://www.youtube.com/watch?v=5vH_MdO8qe0&feature=player_embedded
Мнението беше редактирано от maxxi на 06.01.11 20:12.
казано от maxxi на 06.01.11, 20:11:
Храната днес -
В хранителния ми режим пише и плодов сок след всяко ядене. Не зная, той задължителен ли е тоя плодов сок?
http://www.youtube.com/watch?v=5vH_MdO8qe0&feature=player_embedded
Според мен това е нещо безумно. Майната му на инсулина и захарта, ами ферментацияга от тая фруктоза не знам как би помогнала на свалянето на мазнини.
казано от maxxi на 06.01.11, 20:11:
Ако държиш да пиеш плодов сок, сложи го между храненията или преди тях. Лично аз предпочитам цял плод или няколко плода в блендер вместо сок.
Мннее, даже изобщо не държа. Аз обичам плодовете цели. Ще си ги ям така - цели, половин час преди някое от храненията или в 16часа.
Днес направих първата тренировка - бицепс/трицепс. Много ми хареса. Свърших за половин час с основната тренировка и после - корем. Все още са въздържам от кардио, тъй като искам да оздравея напълно.
Храната до момента:
8.30 - кекс от овесени ядки със сирене и маслини
11.30 - зелена салата с риба тон, зехтин и лимон
13.30 - 14.00 - пилешка пържола на грил, печен червен картоф с кората, зелена салата
17.00 - грейпфрут
19.30 - зелена салата с морков, краставица, 30-ина гр. риба тон, лимон, зехтин; талапия на фурна - 100-ина гр., салата от гъби - кладница /варени с дафинов лист и черен пипер и подправени с лимонов сок, зехтин и чесън/
Мнението беше редактирано от maxxi на 07.01.11 19:29.
Днес -
8.00 - хладка вода с мед - въпреки овесените ядки и водата, която приемам стомахът ми е страшно нередовен, което също допринася за килцата ми.
8.30 - 2 белтъка, кекс от овесени ядки със сирене и маслини, 4 резенчета пуешко филе на Орехите
11.30 - един банан - днес ми е ден без тренировка
14.00 - 100гр. пилешко на грил, варени броколи, салата от гъби кладница
17.00 - плод
и натам не знам. На рожден ден сме, на дявам мсе да има поне салата от кисело зеле. Малко е сложно така, като си на рожден ден. Мина през ума да си взема консерва риба тон, но само тва остава - да ме види свекърва ми и....
Оф! Дайте идеи!
08.01.11
09:43
Този кекс от овесени ядки, сирене и маслини ми звучи много вкусно :)
Каква е рецептата :P
казано от maxxi на 08.01.11, 09:36:
На рожден ден сме, на дявам мсе да има поне салата от кисело зеле. Малко е сложно така, като си на рожден ден. Мина през ума да си взема консерва риба тон, но само тва остава - да ме види свекърва ми и....
Оф! Дайте идеи!
Ехо, здрасти Мила :) Според мен не го мисли много, хапни си някакво месо (вероятно ще е приготвила), хапни си салатка и ядки - колкото да не обидиш домакинята :)
казано от dance_girl на 08.01.11, 09:43:
Този кекс от овесени ядки, сирене и маслини ми звучи много вкусно :)
Каква е рецептата :P
Наистина става вкусен. А рецертата е много проста - овесени ядки, маслини, 1 бакпулвер /може сода за хляб/, 2 супени лъжици кисело мляко, кимион, яйце - последния път сложих две, сирене /слагам малко около 50-ина гр./. Аз не спазвам точни пропорции, на око.
Накисвам предварително овесените ядки, за да набъбнат. После ги отцеждам, но не прекалено много. Бакпулверът се разтваря в киселото мляко и се изсипва. После добяваш останалите продукти, мажеш формичката със зехтин и буташ във фурната. След 20-ина мин. е готов. А можеш и да си импровизираш.
Мнението беше редактирано от maxxi на 08.01.11 10:11.
казано от Atom на 08.01.11, 09:52:
На рожден ден сме, на дявам мсе да има поне салата от кисело зеле. Малко е сложно така, като си на рожден ден. Мина през ума да си взема консерва риба тон, но само тва остава - да ме види свекърва ми и....
Оф! Дайте идеи!Ехо, здрасти Мила :) Според мен не го мисли много, хапни си някакво месо (вероятно ще е приготвила), хапни си салатка и ядки - колкото да не обидиш домакинята :)
Мда, така ще направя. Но обикновено там има все калорични неща - руска салата, месо с три пръста олио и картофи... луканки. Единственото горе- долу свестно нещо ще е салатата от кисело зеле :))) Може да хапна преди да отидем и да си доям като се върнем. Хехе, ще видим!
Днес -
и натам не знам. На рожден ден сме, на дявам мсе да има поне салата от кисело зеле. Малко е сложно така, като си на рожден ден. Мина през ума да си взема консерва риба тон, но само тва остава - да ме види свекърва ми и....
Оф! Дайте идеи!
Аз от години си ходя с манджите в родата и те спряха да мрънкат. Даже чакат с нетърпение извратените ми салати и зеленчуци. Едва ли ще се обиди свекърва ти, че искаш да изглеждааш и да се чувстваш добре. Все пък сина й/мъжът ти/ би се гордял с поддържана жена, а не с някоя буля
Maxxi, направих си солен овесен кекс - много е вкусно! Опекох го на МВ и не изглежда добре, но мерси страшно много за идеята :)
Радвам се, че ти е харесал!
На мене малко ми поомръзна и тази седмица ще разнообразя с нещо друго, но се чудя какво...
Вчера на гостито успях да издържа на всички изкушения. Абе... не съм съвсем честна - нямаше никакви изкушения. Руска салата, която аз по принцип не обичам, винегред, който също не обичам и мезета. Но мезетата свършиха преди да достигнат до мен и така - изядох една фурнета със сирене, две супени лъжици салата от кисело зеле и половин пържола. Не е перфектно, но горе долу е добре. Обаче ... хмъъъ, виното спрях да броя след втората чаша... имам някакво смътно чувство, което ме гони цял ден, че другите не са били никак малко...
Днес -
8.30 - чаша топла вода с лъжица мед
9.20 - 40 мин. интервално кардио на гладно - 2/2 ходене/тичане
За първи път го правя интервално и много ми хареса! Не ми доскуча, не се изморих зверски, даже можех още 20 мин. да потичам, но не исках да прекалявам, защото миналата седмица почти не съм правила кардио.
11.00 - две филийки пълнозърнест хляб, едната с риба тон, другата с яйце
14.00 - 100гр. пиле на фурна, червен картоф, печен с кората, варени броколи
За протокола - правя месото на скарата на фурната на вентилаторната функция, като по този начин мазнината от пилето капе в тавичката от долу, по този начин приготвям цялото месо и става страшно вкусно.
17.00 - грейпфрут
20.00 -талапия на фурна, варени броколи със зехтин и чесън
П.С. Започвам да свиквам с този режим и вече не се чувствам така гладна както първите дни. Осъзнах, че съм ядяла доста повече от количествата, необходими за намаляване на теглото. Резултатите няма да дойдат тази седмица, защото съм пред цикъл и няма да се меря. Ще се тегля в края на другата седмица.
Един бърз въпрос -
какво е най- подходящо да се хапва след интеравално кардио? Колко време след кардиото - аз ям един час след него, дали е правилно?
И - нормално ли е да не съм толкова изморена, колкото след обикновеното кардио? Въпреки, че скоростта на която тичам вече не е 7, а цели 8.2?!
Май станаха повече въпроси...