казано от Александър Кацарски на 23.12.10, 10:34:
В началото добре ти започна коментара и изведнъж от никъде реши да вметнеш, без да бъде подкрепено с никаква информация от дневника, че не е постигнала нито една от поставените цели. Аз пък, към момента, следя единствено нейния дневник и се радвам с каква лекота съумява да поддържа хранителния си режим, без да мисли единствено за някакъв чийтинг-дей, в който да преяде с боклуци и веднъж не съм видял да е пропуснала тренировка или нещо подобно. От друга страна приема и се вслушва в критиката, което може единствено да й помогне. Не мога да кажа нищо от това за славните години на твоя дневник, М.Н., когато 90% от форума се беше втурнал да ти помага, но без резултат. Аз продължавам да си следя дневника с интерес и ви пожелавам весело изкарване на празниците и спирам със спама.
Александър, много ме зарадва с поста си! Особено с това че някой ми чете дневника хаха:) За момента наистина не се интересувам от чийтинг. Една от причините според мен е заради GTF Chromium който започнах да приемам. Също така, както казах вече, прехвърлих целия ЛТЛ сайт и страхотните има статии (основно в раздел “Ум и дух”). Тренирам не само защото ми харесва, но защото ми е станало необходимост вече- като миенето на зъбите сутрин и вечер, като взимането на душ и тн...
Нито едно мнение в този дневник не е спам (към момента), така че ще се радвам ако продължавам да виждам критиките ти тук :)
Весели празници :)
Мнението беше редактирано от Allegra на 23.12.10 17:14.
Мария е права....за жалост. Ти си безпощадна към сабе си ! Храната ти не е чиста, а малко. Протеина е най-малкия проблем. Тренировките за безкрайно изтощитетелни. Имунитета ти е винаги на границата на срив и затова метаболизма ти е бавен и ....затова имаш СПКЯ. Спомни си на Венци как и се появи СПКЯ след претрениране и малко храна. И не само на нея де. Та идва нова година, що не вземеш да се храниш и да смениш някоя тренировка със секс, кино или просто бездействане. Може и да композираш...сигурна съм че ще сътвориш нещо прекрасно. Лоша съм, ама те харесвам.
Весели празници!!!
Дива, безкрайно много те уважавам и харесвам, но не мога да се съглася напълно с това което си написала.
23. 12
8:00 чисто кафе
8:50 3 гр. карнитин
10-11:30 тренировка
12:15 доза протеин, яйце, 15 гр. лен. семе, 15 гр. зародиш, 170 гр. боровинки, канела, кокос
3:30 различни тестери шоколад*
5:20 2 гр. карнитин
6-7 спининг
7:15 доза протеин, кокос, 15 гр. сусам небелен, канела
8:20 свинско, 1/2 авокадо, зелена салата
Total: 1700 kcal. с уговорката че слагам 500 за шоколада + 500 за свинското.
тренировката:
40 мин. пътека интервали
25,21,17,13,9,5:
напади
суинг
степ- ъпс
клек на босу с топка пред глава
4х25 мост с крака на ш.т.
1х12,10,8,6 мъртва тяга (40,45,50,55 кг.)**
6-7 спининг
*шоколадът не беше предвиден за деня; бях на едно откриване и затова е тук. Количеството беше булк и незнам точно колко, но знам точно от кое опитах. Слагам му 500 калории + всичи въглени за деня. Иначе имаше всички видове ядки обвити с бял/черен/ млечен/марципан + карамел и други извращения на хранителната промишленост. Нещо не ми беше кеф...постоянно ми мислех за една сочна свинска пържолка :) :) :) :) :)
** засега съм спирала само на 45 кг. с мъртвата тяга, изненадах се и на последното едва не се пребих като оставях щангата. Мисля че трябва да сложат някой който да подава щангите защото връщането им на мястото си е жива утрепия.
*** чудя се дали е ок да се смесват мазнини от животински и растителен произход? Например яйца с масло и ленено семе, или пък свиснко с авокадо както аз направих?
**** ходих да гледам “Black Swan”. Филмът е много особен и артистичен, ама нещо ме развълнува толкова че не можах да спя цяла нощ (lol)
Весело посрещане на празниците! :) Тук при мен е слънчево и топло, все едно е Май месец...(sun)
Мнението беше редактирано от Allegra на 24.12.10 19:27.
Честита Коледа!
24.12.
10:00 чисто кафе, 1/2 грейпфрут
11:30 3 яйца, 15 гр. ленено семе, 15 гр. овесени ядки, канела
1:00 кафе и мляко
4:00 броколи, 2 домата, целина, 2 варени яйца, крема сирене
9:30 омлет със спанак и фета
10:45 доза протеин, 15 гр. ленено семе, 15 гр. сусам, яйце, 20 гр. сурови ядки микс
Total: 1770 kcal.
тренировка- няма
25.12.
9:00 чисто кафе, 1/2 грейпфрут
10:00 доза протеин, 15 гр. ленено семе, 15 гр. небелен сусам, яйце, 120 гр. боровинки, кокосово мляко неподсладено за забъркване
2:00 кракери, сирене (основно бри), скариди, телешки шол, чаша червено вино
8:00 зелена салата (маруля, варени моркови, домат, целина), 1/2 авокадо, свинско, сурови лешници около 30 гр.
тренировка- почивка.
Калории няма да смятам. Минах ОКБ, но поне е с хубава храна. Нямам търпение да отида на тренировка :)
26.12
9:00 чисто кафе
9:30 3 гр. карнитин
10:30-12 тренировка
12:30 доза протеин, 15 гр. ленено семе, 1 с.л. небелен сусам, кокосово мляко за разбъркване, 1/2 грейпфрут
2:45 100 гр. маслини, 3 варени яйца, салата (маруля, домат, целина, 1 с.л. сусам)
5:45 доза протеин, яйце, 15 гр. ленено семе, 1 с.л. сусам, кокосово мляко, 30 гр. крема сирене
9:00 доза протеин, яйце, 15 гр. ленено семе, 1 с.л. сусам, кокосово мляко
Total: 1600
тренировката:
40 мин. пътека интервали
15,13,11,9,7,5,3,1:
повдигане на крака от лег с ш.т.
лег
single shoulder press
single row
разтвор в страни
флайс
бицепс
ренегадско
2х50 извивки с лост (14 кг.)
* след 2 почивни дни определено имах нужда от тренирвка. Добре се натоварих. Мислех че ще ми е трудно на пътеката и при тежестите но съм заредила с калории и пътеката не ми беше проблем. Раменете продължават да са ми най-слаби и се чудя как да ги тренирам.
* въглехидратите доста ги ограничих днес, без да се усетя, и това оказа влияние на общия ми тонус. Утре повече.
Мнението беше редактирано от Allegra на 27.12.10 07:31.
27.12
9:30 3 гр. карнитин
10:20-1:50 тренировка
12:45 доза протеин, 120 гр. зам. боровинки, 120 гр. котидж, 15 гр. лен, 15 гр. зародиш
2:30 2 парчета грейпфрут, чисто кафе
5:45 3 яйца, 20 гр масло, 1 с.л крема сирене, домати, целина, лук, варени брюкселски зелчици
9:30 доза протеин, 15 гр. лен, 1 с.л. сусам, суров лешник 30 гр.
Total: така като си гледам менюто съм навъртяла пак около 1600 в най-добрия случай. Но пък енергия имах.
тренировка:
20 мин. кростренажор
4х15 напади с щанга зад врат (@ 14; 18 кг.)
4х15 лег преса на 25 градуса (@ 68-80 кг.)
4х20 плие (@ 18; 23 кг.)
4х15 клек с ш.т.
4х12 хиперекстензии (@ 12кг.)
4х15 страничен планк
4х12 янда
4х8 вис
10 мин. пътека
28.12
8:20 3 парчета грейпфрут
9:00 2 яйца, 15 гр. лен, 15 гр. зародиш, 15 гр. овес, 75 гр. маслини, кафе
1:15 50 гр. суров бразилски орех
2:30 малка филийка пълнозърнест хляб, 5 гр. масло, кафе
3:00 3 гр. карнитин
3:30-5:15 тренировка
5:30 доза протеин, 15 гр. лен, 15 гр. кокосови стърготини, кокосово мляко за разбъркване
6:20 зелен фасул от консерва, маруля, 1/2 лимон
8:00 рукола, 2 домата, кълнове, 1/2 авокадо, свинска пържола, ябълков оцет, подправки
Калории: около 1700. Като гледам часовете, май съм дъвчела нещо нон-стоп...
тренировка:
20 мин. кростренажор
15,13,11,9,7,5,3,1:
раменна хибрид
раменна зад врат
средно рамо
ръце напред
кофички на пейка
пул овър
4х10 горен скрипец
4х10 долен
4х10 гребане на машина
10 мин. интервали кростренажор (да не кажа ХИЙТ)
3х (15 лицеви на колене- 45 сек. централна опора)
10 мин. интервали на кростренжор
малко странични планкове на една ръца (по-лесно ми е от колкото на лакът?!?!)
Мнението беше редактирано от Allegra на 29.12.10 17:03.
казано от Allegra на 29.12.10, 06:53:
Калории: около 1700. Като гледам часовете, май съм дъвчела нещо нон-стоп...
Абе не е баш така. А и като ги видя тези 15 грама “нещо си” се сещам за себе си преди. 15 грама е нещо ‘миниатюрно’ и недостатъчно, дори и в комбинациите, които правиш. Някакси не ти ли се иска да спреш да теглиш всяко едно нещо? Не е правилно да измерваш храната в цифри. Айде в началото да, докато се учиш, но не е ли време за нова стъпка?
Мими, засега тегленето на храната не ме натоварва. След време може би ще ми омръзне (да не надяваме до тогава, че ще съм се научила на някакъв контрол на порцията!). Налага ми се да си “играя” с грамове, понеже иначе съм мнооооого щедра и сииииипвам.... да има :P
Така и така съм станала рано и ми се пише, поне да разкажа какво стана:)
Легнах си аз в 11 и се събудих в 3, гладна и свежа :) Ама може ли такова нещо...не стига че си мислех за “каква ще ми е закуската”, ами и си смятах калориите на ум :)))) луда работа.
Та станах аз, и пих вода (къде ще ям в 3 часа), и си запалих една ароматизирана свещ Chocolate Mint. Тази свещ е уникална, баш го докарва на ментов шоколад и така успях да си излъжа сетивата :)
Разбира се първото нещо което направих като станах е закуска :)))) ама това в отчета:))
29.12
8:00 2 препечени филии пълн. хляб, 14 гр. масло, 2 яйца, 15 гр. лен, кафе
2:00 навън: салата с малко фета, хумус, пилешко*
4:00 3 гр. карнитин, 2 парчета грейпфрут
4:45-6:15 тренировка***
6:30 доза протеин, 15 гр. лен, 20 гр. кокосови стърготини, канела
7:45 огромна салата (рукола, домати, репички, целина, 1/2 лимон), 3 яйца, 1/2 авокадо, ябълков оцет, леко зехтин, подправки + още едно яйце с малко масло докато я правих.
Калории: пак към 1700 ще да са...
тренировката:
60 мин. спининг
3х10 гърди от лег
3х10 раменна преса
3х20 бедрено разгъване
3х10 лег преса
3х15 ходещи напади
3х10 бицепсово сгъване
* имаме си фабрика за чай в околностите и днес ходихме на тур. Много е интересно как правят чая. Тази салата беше навън и затова и слагам 500 ккал.
** чувствах се доста изморена преди тренировката, но спининга ме събуди. Не беше общ клас, на какъвто по-принцип ходя, а сама я правих. Определено ме разсъни и затова потренирах малко с тежести. Целта беше full body, но така или иначе вчера правих трицепс гръб и реших да ги спестя днес, пък и бях доста изморена.
*** Имам нужда от малко почивка, но същевременно изоставам с кардиото сутрин. Голяма дилема... :P
30.12.
9:00 1/2 грейпфрут
10:00 доза протеин, 15 гр. лен, яйце, 20 гр. кокос, 43 гр. шоколад (99% какао), чисто кафе
3:00 нарязан на кръгчета лимон, поръсен с канела и стевия*
4:00 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 20 гр. кокос, 30 гр. суров лешник, няколко боровинки
6:00 зелен фасул, размразен (?)
8:00 салатка: 2 яйца, 90 гр. маслини, 2 домата, малко рукола, 2 репички, подправки
Калории: около 1400.
тренировка- почивка.
* цял ден четох дневниците на дива, идеята е от там.
** не съм за почивка аз....умишлено нищо не правих цял ден, ама не ме свърта вече. Цял ден вали сняг, но не ме интересува- утре отивам на тренировка.
*** Много искам да се науча да си почивам, ама не ми се получава нещо...
Весело посрещане на Новата Година! Пожелавам мир, любов, топлина и баланс на всички! :)
01.01.11
11:06
казано от Allegra на 01.01.10, 09:03:
От всички опити установих, че кардиото и въобще аеробните дейности ми действат доста добре. В общи линии ще има кардио по 2 пъти на ден + фат бърнър + хранителен режим с ниски въглехидрати.
За сега съм още в Бг до 4ти и няма да може да се тренира, но мисля поне да се пораздвижвам.
Здравей! Стана ми интересно и ще следя дневника ти!
По принцип идеята за двуразово кардио е добра! Доказано е, че колкото и да е дълга една кардио сесия (30-40-60 мин.) след нея има един горе-долу еднакъв период, през който метаболизма е повишен от физическото натоварване и тялото продължава до гори повече калории докато се успокои и се върне до нормалното си състояние на покой (базовия метаболизъм). Този период е около 2-3 часа - говорим за успокояване на клетъчно ниво, а не за колко време се е възстановил пулса или дишането! ;)
От тази гледна точка много по-удачно е да се разбие една 60-минутна сесия (след която имаш 3 часа завишен метаболиъм) на 2 сесии по 30 мин. (да кажем сутрин на гладно и вечер), след всяка, от които имаш по 2 периода от 3 часа завишен метаболизъм... По принцип така правят състезателките по фитнес месец-два преди състезание. Така е и по-малко изтощително (2х30 мин. отколкото 1х60 мин.), но изисква много свободно време (не е само 30-те мин., ами да отидеш до залата или парка, да загрееш, душ и т.н.)
Вкарай интервално кардио (гори повече калории за единица време).
Какви добавки вземаш? Може ли да опишеш точно диетата? Имам впредвид принципите, на които е основана.
Успех!
П.П. Това го написах прочитайки само първия пост, няма как да прочета 28 страници постове ... Защо не резюмираш 2010-та и каква ще бъде 2011-та (какво ще промениш относно старата година, какво ще запазиш...)
Така ще помогнеш и на новите участници, които биха искали да следят дневника и развитието ти... А пък и на себе си!
Успешна Нова Година!
Мнението беше редактирано от nikolabull на 01.01.11 11:18.
31.12
9:20 чисто кафе
10:00 3 гр. карнитин
11-12:45 тренировка
храна през деня беше нищожна: 2 резена грейпфрут, маслини, яйце и 1/2, домати, краставици, тофу
вечерта: фондю сирене с няколко парчета броколи и гъби, кракери и някакъв друг вид сирене, 2-3 яйца, 3 глътки шампанско.
Калории: не повече от 1500, заради сиренето най-вече.
тренировката:
40 мин. пътека интервали
4 серии (х60 кик бек- х30 мост на ш.т.)
4х40 сек. централен планк с ръце на нестабилна опора
1х30,20 сек. страничен планк на длан
3х50 извивки с лост
4 серии (х25 римско- х10 вис)
4х12 хиперекстензии
3х30 къси коремни
* тренировката си беше по-скоро за раздвижване след еднодневната почивка.
Как да си променя заглавието на дневника?
Мнението беше редактирано от Allegra на 02.01.11 02:50.
2010-та измина изключително бързо за мен; толкова бързо че дори не се бях замислила да правя равносметки и да определям новогодишни цели. През изминалата годин воденето на онлайн дневника не беше последнователно поради куп причини, които не искам да споменавам. Ръчно-водените записки бяха постоянни и вече започвам 3-та тетрадка :)
Смених доста начини на трениране и хранителни стратегии.
По отношение на храненето, след толкова експерименти разбрах че:
-премина ли 80/100 гр. карбс на ден, положението не отива хич на добре. Ако периодът на “угояването” с карбс продължи повече от 3-4 дни, привиквам към тях и е трудно (не но невъзможно) да огранича количествата.
- правя инсулинова реакция от рафинирани захари, прости въглехидрати. Реакцията се изразява във виене на свят (в буквален смисъл), глад за още джънк без основателна причина като глад и тн.
- млечните не ми понасят.
- когато прекаля с мазното (независимо от произхода) не се чувствам и изглеждам добре. Ведната подпухвам.
- без да съм се водила от списъка на храните, които са подходящи за кръвната ми група, по пътя на метода “проба-грешка” стигнах до същите заключения и открития. Вече знам коя храна как ми действа.
- винаги трябва да имам едно на ум колко калории приемам дневно и да следя приема на въглехидратите. За съжаление не съм от типа хора които могат да ядат каквото и когато си поискат и същевременно да изглеждат добре.
- приемът на въглехидрати през деня намалява работоспособността ми.
- американския джънк (или май всеки джънк) не ми понася; тялото ми не може да обработва извращенията на хранителната индустрия.
- подвластна съм на емоционално хранене.
-GTF Chromium e най-страхотната добавка която съм употребявала до сега.
- с глад не се постигат трайни резултати; с претрениране също.
Отностно тренировките:
- кардиото/ аеробните тренировки ми се отразяват добре, АКО са ДО 60 мин. дневно.
- дву-разовите тренировки са ок, ако се случват 1-2 пъти в седмицата и не са две анаеробни.
- хата йога ми се отразява много добре (само да намеря отново време за нея).
- тежките тренировки за долна част (с много тежки работни кг. и малко повторения) не ми оформят долната част така както искам.
- научих се да тичам и това ми доставя удоволствие. Преди, след 5-тата минута предпочитах да продам майка си отколкото да продължа да тичам.
- продължавам да разширявам орбита на заучените движения/ упражнения които да използвам при състава на тренировките.
- тренировките станаха за мен част от всекидневието, доставят ми удоволствие и не ги приемам като задължение, а по-скоро необходимост.
- започнах спининг и се влюбих. Преди няколко месеца незнаех нищо за него.
ИЗГЛЕЖДАХ НАЙ-ДОБРЕ, когато живях в Италия. Тренировката ми се състоеше в 2х30 мин. тичане (сутрин и вечер); храната варираше от пълен глад за няколко дни до 500-600 калории максимум на ден, идващи от протеин и зарзават приемани предимно вечер. Хубави, много емоционални и гладни дни бяха...
ЧУВСТВАХ СЕ НАЙ-ДОБРЕ или по-точно мислех си че се чувствам добре и чувствах че правя нещо, когато се претрепвах от тренировки. Тренировките бяха 6-7 в седмицата, 120 минутни. Изключително стриктно следене на въглехидратите и ОКБ. Силата ми растеше, но си имах сериозни проблеми от здравословен характер. Вманиячаването в цифри, мерки, огледало, съвършенство бяха на лице и разбира се никога не бях доволна от това което виждах.
СЕГА, искам да продължавам да се храня и тренирам така, че да ми личи- да се чувствам и изглеждам добре :)
Нямам нови цели за 2011. Ще продължавам да експериментирам като се придържам към важните фактори за мен (ОКБ, количество въглехидрати), но искам:
- да не ме е страх от храни с по-високо количество въглехидрати
- да се науча да осъзнавам кога и колко ми е достатъчно
- да приложа на практика всичко научено досега, а не само да си го знам :)
- да не се отпускам на “въглехидратни пиршества” и после да се чудя как да оправям последствията
При тренировките мисля:
- да спра да правя по няколко тренировки за крака на седмица
- да увелича кардиото
- да тренирам по-тежко за горна част
- да разнообразявам с комплекси
- да намеря време за хата йога
- да пробвам новите класове във фитнеса (ще дам втори шанс на пилатес, ще пробвам и още няколко други та дано някой ми хареса)
Добавки: протеин, л-карнитин (с почивки), Eve Woman’s Multiple, CoQ10, GTF Chromium, Calcium + Magnesium+ Zinc, Omega 3-6-9 (привършвам Krill Oil), aloe.
След няколко месеца мисля да добавя ензими и OxyElite.
P.S. Тъй като това е фитнес дневник, мисля че тук е мястото да си споделя няколко фитнес мечти. Искам един ден да си имам собствен фитнес. Този вкъщи е едно на ръка, но говоря за публични такива, ако може цяла верига. Разбира се и по един ресторант за здравословно хранене до тях. Храната ще е нетрадиционна и ръчно приготвена разбира се. Мечти :)
Мнението беше редактирано от Allegra на 02.01.11 07:06.
1/1/2011
11:00 чисто кафе
12:00 3 гр. карнитин
1- 2:20 тренировка*
3:00 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 20 гр. кокос + цял лимон, нарязан на кръгчета, поръсен с канела и стевия
малко по-късно дояждах: тофу + шунка + домат
6:00 2 яйца, 15 гр. лен, 75 гр. маслини, 2 домата, малко рукола, лук
9:00 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 20 гр. кокос*****
Калории: около 1400. Абсолютно безхаберие отностно храната днес. Голяма апатия и никакъв апетит.
тренировката:
10 мин. пътека
4х15 повдигане на крака от лег с ш.т.
4х12 кабел
10 мин. пътека
4х (20 клек с ш.т.) - (20 ходещи напади; на всеки крак)
10 мин. пътека
4х12 молитва
4х15 гръбни екстензии
4х30 сек. изометричен клек**
* бях замислила друга тренировка, но имах няколко “препъни камъчета” и трябваше да действам на място:
- когато пристигнах във фитнеса осъзнах че съм си загубила едната ръкавица за тежести. Докато си чакам да ми пристигнат новите ръкавици ще наблягам на кардиото и на тренировките без или леки тежести. Да сте виждали пианист с мазоли? Аз не съм :P
- започнах да тичам с намерението поне едно 40 мин. да направя, НО панталона ми се свличаше постоянно и връзката на обувката ми се развърза и това тотално се изнерви. Затова реших да правя по 10 мин. Много нерви изхабих днес заради тази загубена ръкавица, но не мисля че седмица с повече кардио и по-малко тежести ще ме върне много назад.
** едва издържах 30 сек., което не е хич добре и мисля да поработя по въпроса.
*** вече 2 дни забравям стречинга след тренировка, което също не е добре, но нямам нито желанието, нито настроението, нито времето...
**** днес съм на под 10 гр. въглехидрати защото още не мога да реша дали да правя въглехидратна ротация или цикъл 5/1 ( 5 дни с 0 гр. карбс, 1 ден с 80-100 гр.)
***** последното хранене беше по-скоро да се застраховам преди да заспя. Не ми се искаше да се будя по нощите гладна и да се нахвърля на първото видяно нещо...плюс това, ако последното ми хранене беше в 6 до утре сутринта ще съм умряла от глад и няма да имам сили за сутрешна тренировка. Май почнах пак много да ги мисля нещата...
Мнението беше редактирано от Allegra на 02.01.11 06:59.
2/1/2011
10:00 30 гр. суров орех, доза протеин, 15 гр. лен, кокос, яйце
2:00 ядки обвити в шоколад*, кафе
5:30 2 яйца, 15 гр. лен, 7 гр. масло, 4 много малки сушени смокини**
7:15 3 гр. карнитин
7:45-9:15 тренировка
10:00 опит за пица от яйце, протеин, маслини и подправки—> в коша, абсолютна гадория. Останах си на 2 домата, целина и няколко ореха.
Калориите: 1750 може и малко повече да са.
тренировката:
40 мин. пътека интервали
8,6,4,6,8:
лег
лег от наклон
раменна преса
single shoulder press
флайс
флайс под наклон
бицепс кърл
3х21 “21” за бицепс
4х1 мин. централен планк с ръце на нестабилна повърхност
4х15 странични планкове
* това беше абсолютна глупост
** това също
*** купих си нови ръкавици
Честита първа работна седмица за Новата Година! Сутрин рано и понеделник не са добра комбинация!
03/01/2011
6:30 чисто кафе
7:00 3 гр. карнитин
7:30-9 тренировка
9:45 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, кокос
1:00 2 яйца, 7-8 гр. масло, авокадо, целина, домат
малко по-късно пържолка от свинче
за десерт- лимон с канела и стевия; стана ми любимо
7:30 350 гр. риба, зелен фасул, целина
Калории: Днес бях гладна като сомалийче цял ден. Много протеин (много, много..колко да е много в ОКБ-то съм) и мазно, въглени около 10 гр. Калории около 1800.
тренировката:
40 мин. кростренажор интервали
15,13,11,9,7,5,3,2: (общо 65)
повдигане на крака от лег с ш.т.
лицеви на колене
single row
разтвор в страни
кофички на пейка с прави, изпънати крака
пул овър
ренегатско
* 1-2-1-2-1-2-3 е ротацията която мисля. ден 1- под 10 гр. карбс; ден 2- до 80 гр.; ден 3- 120-макс 160. Сега само трябва да наглася тренировките или по-точно дължината им, а също така и дължината на кардиото. Ден 1- кардио 30 мин + стегната, бърза с тежести тренировка; ден 2- кардио 40-45 мин. + отделно тежести; ден 3- само кардио 60+ мин. Почивка от тренировки ще е в един от дните 1, зависещ според останали тренировки кога, къде и колко.
Първи ден днес на лекции...едва съм жива. Ако е така всеки ден, направо не се виждам.
Ако някой има мнение за споделяне отностно ротацията да заповяда. Диалог да има :)
казано от Allegra на 02.01.11, 02:17:
Отиваш в началото на дневника, в първия пост, влизаш в него и от там променяш заглавието.
П.П. А защо не се опиташ да бъдеш... щастлива? От тренировки, мислене за калории и т.н. детайли пропускаш ‘малките’ моменти. Звездите правят небето пълно, секундите правят минутата пълна :) .
Цунки.
Мнението беше редактирано от maria на 04.01.11 08:50.
казано от Мария Никифорова на 04.01.11, 08:47:
казано от Allegra на 02.01.11, 02:17:
Отиваш в началото на дневника, в първия пост, влизаш в него и от там променяш заглавието.
П.П. А защо не се опиташ да бъдеш... щастлива? От тренировки, мислене за калории и т.н. детайли пропускаш ‘малките’ моменти. Звездите правят небето пълно, секундите правят минутата пълна :) .
Цунки.
Мария, оценявам загрижеността ти за емоционалното ми състояние, но не разбирам как знаеш кой е нещастен и кой щастлив само от описание на храна и тренировки :) Явно имаш някакви скрити дарби за които ние тук незнаем :)
Иначе нас жените като цяло много ни бива да философстваме...При мъжете нещата са по-практични и затова май досега не съм срещала коментари от този вид. Дали пък да не си преместя дневника при мъжете :D
04/01/2011
5:30 чисто кафе
6:00 3 гр. карнитин
6–8:15 тренировка
9:00 доза протеин, яйце, кокос, 15 гр. лен, 120 гр. боровинки, 3 мандарини, 1/4 грейпфрут
12:00 4 големи сушени смокини
2:00 салата от рукола, 3 яйца, фета, 15 гр. лен + филия пълнозърнест хляб
11:00 предното хранене ме държа, но реших преди лягане на вкарам 2 яйца и фета
Калории: около 1760, въглехидрати към 120 гр.
тренировката:
60 мин. спининг
4х15 напади с щанга зад врат
4х15 лег преса на 25 градуса
4х20 плие
4х15 клек с ш.т.
4х20 мост с крака на ш.т.
Мнението беше редактирано от Allegra на 05.01.11 17:05.
05/01/2011
Хубав ден :) Започна стресиращо и завърши релаксиращо :) :) :)
8:30 чисто кафе
8:45 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, кокос
1:45 рукола, 2 сурови гъбки, 140 гр. тофу, фета, 2 яйца, 15 гр. лен, 2 с.л. суров слънчоглед, ябълков оцет
5:20 3 резена лимон с канела и стевия - мнооого освежаващо :)
6-7 йога
7-7:45 20 мин. спининг + дълъг стречинг + масаж с foamroller-a
8:15 доза протеин, 2 яйца, 15 гр. лен, кокос
9:00 рукола, 100 гр. тофу, малка свинска пържолка
Калории: 1720; хранене- НВД
тренировка- не. Йогата не я броя за тренировка, 20 мин. спиниг беше колкото да огледам кой беше във фитнеса и после кълченето с ролера е пак нищо :)
* би трябвало да ме тресе ПМС-а, но няма и следа от него (да чукна на дърво!)
** много е рано да говоря и обобщавам отностно въглехидратната ротация, но засега се чувствам перфектно. Може пък това да е моят начин...
*** днес закъснях за йога и залата беше претъпкана, та ми се наложи да се намърдам най-отпред до огледалата :) Ами, доста се разгледах...Харесва ми как се оформя горната част, харесах си косата и грима :) Трябва да сваля от ханш (което не знам към дупе ли спада? ) и да изтъня леееко бедрата. Радвам се, че ми минаха мераците от типа “Искам да ми се броят ребрата”. На думи много лесно и простичко звучи НО работим по въпроса бавно и с огромен кеф и желание :P:P :D
Мнението беше редактирано от Allegra на 06.01.11 07:33.
казано от Allegra на 06.01.11, 06:36:
05/01/2011
Хубав ден :) Започна стресиращо и завърши релаксиращо :) :) :)
...Харесва ми как се оформя горната част, харесах си косата и грима :) Трябва да сваля от ханш (което не знам към дупе ли спада? ) и да изтъня леееко бедрата. Радвам се, че ми минаха мераците от типа “Искам да ми се броят ребрата”. На думи много лесно и простичко звучи НО работим по въпроса бавно и с огромен кеф и желание :P:P :D
На мен ми хареса, пък поста ти. Забелязала съм нещо относно трудното сваляне на мазнини на долната част. Аз принципно си знам, че качвам само в бедра и дупе, в горната част винаги съм в релеф и малко мускул. Е да де...ама откъде го знам това. Не мога ли да знам обратното например. Сега си правя експеримент. Решила съм, че качвам маса горе и топя мазнини долу и ако щеш ми вярвай действа:P
06/01/2011
@ дива, аз че леко затъпях от както почнах магистратура е ясно, но нещо не ти разбрах поста :D
Повече от страхотен ден! Размисли и страсти на тема приятели, живот, смях до сълзи....:):):):)
7:30 чисто кафе
8:00 3 гр. карнитин
8:45-10:00 тренировка
10:15 1/2 грейпфрут, 2 мандарини
10:45 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 15 гр. овес, 15 гр. зародиш, кокос, 120 гр. боровинки
3:15 чисто кафе, 30 гр. шоколад (99% какао)
4:30 70 гр. тофу*, яйце, 30 гр. киноа, 2 с.л. задушени зеленчуци
6-7 тренировка II
7:20 остатъка от задушените зеленчуци със зехтин, свинска пържола**
9:00 dream tea*** :) :) :)
Калории: 1700; РБД.
тренировка 8:45-10:00
20 мин. пътека****
4х25 римско
4х12 повдигане на крака от наклонен лег
25,21,17,13,,9,5:
напади (вариации без тежести)
суинг (12 кг.)
тръстери (2х6 кг.)
20 мин. пътека
тренировка II 6-7:00 cycle-core class:
40 mins. cycling intervals
20 mins. abs
* започна да ми харесва да включвам тофу в менюто, но незнам колко безвредно е то и засега оставам с големи резерви, въпреки че ме кефи.
** храненето преди тренировка II не беше от най-сполучливите и затова вечерята ми беше ранна. След интервалния спининг просто бях изгладняла.
*** dream tea- бях навън. Представлява чай от манго, топло мляко, канела и мед пожелание. (Моят беше без мед). За първи път ми се случи да се разплача от смях и то на няколко пъти :D
**** реших да правя кардио както преди тренировка, така и след нея. Следтренировъчното кардио беше трудно.
Мнението беше редактирано от Allegra на 07.01.11 16:35.
07/01/2011
8:00 чисто кафе
8:15 3 гр. карнитин
9:15-10:00 тренировка
след тренировка- 2 шоколадови бонбона*
10:30 2 филии пълнозърнест хляб, 2 яйца, 15 гр. лен, 20 гр. козе сирене
малко по-късно: филия препечена + 7 гр. масло
2:00 2 парчета домашен протеино-боровинков сладкиш**, горещ шоколад
5:00 фъстъчени хапки***
9:00 2 парчета домашен протеино-боровинков сладкиш, котидж
няколко плътки червено вино****
Калории- около 1900. Храна- ВВД; карбс- около 230 гр.
тренировка:
10 мин. пътека
20 мин. кростренажор; интервали
10 мин. пътека
* тези бонбони ги пазя вече 3 дни, чаках ВВД:) Готино е, че не се стресирам отностно храната напоследък. Ротацията ми харесва.
** моя “рецепта” тип: слагам каквото имам и на око :) та значи: протеинова пудра, няколко яйца, ленено семе, зародиш, канела, стевия, малко зехтин и боровинки. Това имах- това сложих:) Обичам да експериментирам в кухнята :) :) :)
*** бях навън
**** Нормалните хора като излязат пият алкохол. Аз едно, че не искам да пия алкохол, и друго че не ми харесва самото пиене и затова се лигавя на вино ...Та вчера като излязох и нямаше какво друго да правя освен пак да се лигавя на вино. Преди това преминах през всички възможни варианти, ама бира не обичам...пък на вода не може да се седи...Или трябва да спра да илзизам, или да почна да пия. Друг вариант не виждам :(
Дневникът ми беше 28 страници до вчера. Днес е 11…какво става?
Мнението беше редактирано от Allegra на 09.01.11 00:12.
казано от Allegra на 09.01.11, 00:10:
07/01/2011
Преди бяха по 15 мнения на страница,а сега 40. :)
Оправила си храната,тренировките и най-вече мирогледа си.Браво!!!Продължавай все така. :) :) :)
казано от kaka.Lara на 09.01.11, 00:42:
казано от Allegra на 09.01.11, 00:10:
07/01/2011
Оправила си храната,тренировките и най-вече мирогледа си.Браво!!!Продължавай все така. :) :) :)
х 2
Kaka. Lara; diva (sun)
08/01/2011
9:00 чисто кафе, грейпфрут
11:00 3 гр. карнитин
12:15-1:45 тренировка
2:15 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 180 гр. котидж, 120 гр. шунка
6:15 2 варени яйца, 56 гр. шунка, 1/2 авокадо, 2 малки, сурови чушки
9:15 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 25 гр. шунка, 30 гр. котидж*
Калории- 1550**. Храна- НВД.
тренировка:
20 мин. пътека интервали
3х10 лег
3х10 раменна
3х10 флайс
3х10 долен скрипец
3х10 вертикален
3х30 гръбни екстензии
4х1 мин. централна опора (на лакътна опора, на длани, 2х лакътна + крака на ш.т.)***
2х40 сек. страничен планк на длан
30 мин. пътека интервали (20-40/30-30/наклон)
* и **Никакъв апетит днес. Вчера явно доста съм заредила. С последното хранене се застраховах срещу ставане през нощта, пък и да имам за утрешното кардио. Понякога калориите ми се струват малко и не ми стигат, а днес ми се струваха тоооолкова много че и има мегдан за поне още 200 ккал. считано по ОКБ. Много странна работа...
Днес на пътеката можеше не 50 мин., ами цял ден да си тичам. Голям кеф и енергия :) Радвам се, че съм станала много по-издръжлива от преди...тичането не ми е проблем въобще, нито интервалите.
*** Централната опора ми е станала лесна в почти всички варианти. Сега остава да увелича времето... За сметка на това страничната опора не ми е много лесна, страничните планкове са ок, но повече от 50 сек. на опората май не мога.
Тренировката днес малко я импровизирах в действие, че не бях измислила какво да правя, но мисля че се получи добре. Натоварих се доволно :)
Да се похваля- намерих си уеб сайт който сваля и превръща youtube линкове в какъвто формат си поискаш...iPod-a е зареден за утре :) Чак нямам търпение :) :) :)
Защо не закусваш?
В смисъл за да гориш мазнините по-бързо, ти трябва активна маса, която се получава от синтеза на белтъците, които синтез му трябва енергия за да се извърши, която енергия идва от въглехидратите, а ти сутрин преди тренировката не ядеш нищо? Като включим и спането общо взето отиваш на тренировка на 40% от реалните си способности. Да не говоря колко бързо организма ти ще влезне в преразход на енергия без храна от вчера и ще отвори мастните депа, защото е под стрес.
казано от Timon на 09.01.11, 06:58:
Защо не закусваш?
Ако съм гладна- закусвам. И ако нямам тренировка сутрин също закусвам. За съжаление ежедневието ми е като разписание и ако не направя тренировката сутрин след ставане, денят може да се пише дъждовен. А ако трябва да закусвам преди тренировка....това значи да ставам към 6 всяка сутрин...а в дните със спининг от 6 ам- трябва изобщо да не спя :)
Разписание- к’во да прайш :)
09/01/2011
10:00 3 гр. карнитин
11:15- 1:00 тренировка
1:30 2 филии пълнозърнест хляб на тостера, 2 варени яйца, 10 гр. масло, 56 гр. шунка, 15 гр. лен
3:30 140 гр. варена киноа, доза протеин, яйце, поръсено с кокос
5:20 3 резена лимон с канела и стевия, 10 гр. сурови тиквени семки*
8:30 60 гр. маслини, 10 гр. лен, печени чушки на грил + лук на грила, зелен фасул на фурна, 200 гр. риба във фолио на фурна
Калории: 1450; 100 гр. карбс; храна- РБД. Има още мегдан за калории и карбс, но не мога да се тъпча.
тренировка:
20 мин. пътека
3х50 извивки с лост
4х (25 римско- 15 вис) СС
4х10 горен скрипец (30,41 кг.)
4х12 в СС:
разтвор в страни- single row
ръце напред- ръце настрани
бицепс кърл- кофички на пейка с изпънати напред крака
“21” за бицепс- пул овър
20 мин. кростренажор интервали (30-30)
* почнах да си пиша дипломната....дано една година ми стигне. Амин.
**сутринта бях леко гладна, но нямах време да ям. Въпреки това се получи много, ама много хубава тренировка.
*** подух се от киноата...странно ми е, ама май и нея трябва да поспирам. Не искам да си взимам ензими, но натам вървят нещата.
**** пак никакъв апетит + МНОГО жажда. Сигурно съм изпила едно 5-6 литра вода и чай. Колкото повече пия, толкова повече ми се пие!!!!! Вярно е, че климатът тук е много сух. Сух, сух...колко да е сух.
Мнението беше редактирано от Allegra на 10.01.11 07:11.
10/01/2011
7:30 топла вода за разбуждане
8:15 чисто кафе, доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 30 гр. филиран (суров) бадем, 50 гр. котидж, 100 гр. шунка докато го сготвя
12:15 3 гр. карнитин
1-2:30 тренировка*
3:15 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 35 гр. филиран бадем, 15 гр. козе сирене увито в 100 гр. шунка пак докато готвя
8:15 160 гр. тофу, 2 варени яйца, 1/2 авокадо, 90 гр. маслини, 120 гр. шунка, 15 гр. белен (суров) слънчоглед, зеленчуците от вчера, малко зехтин, ябълков оцет, подправки
Калории: 1950 :)Храна - НВД. Нали не ми се ядеше в последните няколко дни...днес даже минах и подминах ОКБ :), ама нищо де то заради тренировката.
тренировка:
20 мин. пътека
4х15 повдигане на крака от лег с ш.т.
4х30 къси коремни
4х15 напади с щанга зад врат (@ 13,18 кг.)
4х15 лег преса с 25 градуса наклон (60,70,80,90 кг.)
4х20 плие (@ 20, 24 кг.)
4х15 клек с ш.т.
10 мин. кростренажор интервали
5х30 сек. изометричен клек**
10 мин. кростренажор интервали
* Хубава тренировка, ама не за НВД ден! Грешка направих с нея и затова днес си минах ОКБ-то с 200 ккал. Не е голяма драма, ама е хубав урок! Крака/дупе/долна част само в РБД или ВВД!
** Готино се получи с интервали-клек-интервали...толкова ми горяха мускулите, че на последното повторение направо издадоха багажа :D
*** Продължавам да се наливам с вода, но поне вече със сигурност знам че е от сухия климат. Такъв сняг падна тук, че как не са обявили бедствено положение още незнам....То само ходенето от нас до фитнеса в снега си е цяла тренировка :D
**** Другата ми грешка днес- голям интервал м/у първото и второто хранене. Нямах възможност да хапна, пък и не ми се искаше да годя да се чекна с пълен тумбак :D
***** Утре обмислям една тренировка full body + hatha yoga, но обезателно ще заредя преди тренировката!
****** Имам много силна мускулна на ръцете от вчера, оосбено бицепсите...като свиря и ми се изморява ръката много бързо. Дано мине скоро :)
******* Щях да забравя- днес големи постижения, голямо нещо :) Забелязах, че силата и издръжливостта са се покачили и хоп, днес вдигнах килограмите, и то на шега в първия момент. Не че имам някакви мераци за силови постижения, но е готино да знам че съм СИЛНА! Ама то няма как, при целия този тестостерон който беше във фитнеса днес, аз един единствен естроген се повлиях и взех че и по-силна станах :D :D :D :D “Барабар Петко с мъжете...” :D :D :D
Мнението беше редактирано от Allegra на 11.01.11 05:54.
казано от Allegra на 10.01.11, 07:09:
09/01/2011
3:30 140 гр. варена киноа, доза протеин, яйце, поръсено с кокос ...
... подух се от киноата...странно ми е, ама май и нея трябва да поспирам. Не искам да си взимам ензими, но натам вървят нещата.
Много интересна комбинация, но при изглежда страшно подуваща наистина .. Та, вината може да не е в киноата де :)
Добре утро....
Събудих се тази сутрин на пода във всекидневната... Състояние:
- не помня нищо от вчера, дори незнам как съм се озовала във всекидневната...до колкото си спомням си легнах в леглото :D
-незнаех къде се намирах, нито помнех какъв ден е днес
-не помня какви часове имам и какво трябва да правя днес
-чудех се защо не съм си в Бг...
-цялото ми тяло се чувства като разбито, с огромна мускулна навсякъде
-мускулната на ръцете и особено на бицепсите стои вече 2 дни
-изключително разсеяна съм и пих един аспирин, дано помогне
-много съм несръчна, с притъпено главоболие
-някак си се довлякох до отидох до фитнеса и осъзнах, че съм си забравила маратонките и се върнах
-паднах по стълбите
- ако ще тренирам днес, мисля да е вечерта...
Чудя се дали това са признаци на високо или ниско кръвно... Някой ако знае нещо, моля да се включи :)
@ Атом, не виждам къде другаде може да е. Не вярвам да се подуя от протеин, ама знае ли човек
Мнението беше редактирано от Allegra на 11.01.11 21:18.
След “уникалната” сутрин, не бях в кондиция почти целия ден! Но все пак ето отчета:
11/1/2011
9:00 грейпфрут, чисто кафе
9:30 3 гр. карнитин (мислейки, че ще тренирам...отидох до фитнеса и видях че съм си забравила маратонките и просто се върнах)
11:30 доза протеин, яйце, 15 гр. лен, 15 гр. зародиш, 15 гр. филиран бадем, 37 гр. шоколад Dark Dove, пак чисто кафе, аналгин
2:30 2 препечени филии пълнозърнест хляб
5:40 протеинов бар
8:00 зелен фасул на фурна + лук + чушки, свинска пържола на грил, 15 гр. лен, филиран бадем докато чакам да стане храната, около 50 гр. домашна суха руска салата (без сосове, майонеза или там каквото слагат), алое.
тренировка- не; мускулна- огромна;
Калории: 1650 като може и да са малко повече; карбс- грубо 140 гр. заради картофите вечерта. Храна- РБД.
* подух се от картофите в импровизираната руска салта...аз картофи ям изключително рядко (дори не си спомням кога беше последния път), но съквартирантката я беше направила и така и така ми е РБД...не е като да е НВД :)
** мускулната е огромна както казах, не мога да се движа чак. Утре ми се ще да отида да тренирам и една йога да направя (както бях запланувала за днес)...дано не се събудя пак на пода във всекидневната....
*** какво беше това нещо тази сутрин незнам. Цял ден не съм в кондиция...
**** не си спомням сутринта дали си пих хрома (май не..), и цял ден ме гони лек глад...пък не съм тренирала. Страхувам се да не привикна към хрома и да трябва цял живот да го пия.
***** почивката днес не беше планувана и ще трябва да разместя местата на тренировките...аз да се оправя, пък фитнеса няма да избяга :)
Мнението беше редактирано от Allegra на 12.01.11 06:15.
12.01.11
08:55
Добре де , какво е това ?
От диетата и двуразовите тренировки ли е тази отпадналист .... Просто , ако няма очевидна друга причина , мисля ,че режимът ти не е работещ.
Моментно е било :) Днес съм пушка...само трябва данамеря време да тренирам :)
12/01/2011
8:30 топла вода
9:00 чисто кафе, протеин, пйце, 15 гр. лен, 30 гр. филиран бадем, 75 гр. шунка
1:30 чисто кафе, протеин, пйце, 15 гр. лен, 30 гр. филиран бадем
4:15 3 гр. карнитин
4:45-6 тренировка
6-7 йога
9:00 зелен фасул, 3 яйца, 70 гр. тофу, козе сирене, малка пържолка
Калории: много хаотичен и зает ден. 1700 около. Храна НВД.
тренировката:
20 мин. пътека
3х10 лег от наклон
3х10 флайс от наклон
3х10 раменна зад врат
3х15 напади на босу
3х15 мъртва тяга
3х15 хиперекстензии
10 мин. пътека интервали
6-7 йога