05.01.11
23:59
Ако си наред с това, което вършиш и по начина, по който съществуваш, как може да кажеш “не” ? :)
06.01.11
00:04
Ай ем со хепи! Първа страница от глава 29 е завършена. Изглежда едномесечната пауза свърши работа. Утре ме чака 5х3 обръщане и изтласкване+меткон.
казано от GreyKnight на 05.01.11, 23:59:
Ако си наред с това, което вършиш и по начина, по който съществуваш, как може да кажеш “не” ? :)
Ей тук ти е проблема на теб, за теб твоето аз е единствено аз и друго не съществува ;)
06.01.11
00:07
Кой е казал такова нещо? Просто, за да го обсъдим ще трябва доста коментари да се напишат. Като тренираме някой ден заедно ще говорим за това. Не забравяй, че хармонията не е само тяло+ум, а и е тяло+ум+всичко около нас. Аз живея в хармония. :)
06.01.11
00:12
Добре мъдрецо, разбрахме те.. :D
P.S. Толкова ли няма с кой да ги споделяш тия работи, че ни ги обясняваш на нас простите щангисти?! Казах ти тук се обсъжда само железа и млЕко, за другото си има спам тема. :)
06.01.11
00:18
Ако не ти харесва начина, по който водя дневника си - не го чети. Ако е против правилата да пиша какво мисля по този начин - нека дневника ми бъде изтрит. По твоята логика да махнем и кросфит секцията, и стрийт фитнес частта, както и всеки пост, съдържащ в него “машина, скрипец, лег-преса” и т.н.. Но не съм само аз, който описва мисли и чувства. Нека махнат всички тогава. Но какво разбирам аз? Аз съм един бейзболист, който се занимава с кросфит. :)
Теди води си дневника заради мен!!! Харесва ми мисленето ти, продължавай и не се впрягай :)
06.01.11
09:27
Стели, ако спиш повече няма да е лошо. Та, аз въобще не се впрягам, тъй като не смятам, че правя нещо нередно. Както казах преди - ако дневника ми не отговаря на определени правила на форума, нека го изтрият. Аз съм си аз, те са си те, не е нужно същностите ни и вижданията ни да се пресичат и да се харесваме на друго място освен тренировъчната зала. :) Както са казали мъдреците - “Дори враговете могат да си показват уважение”. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 06.01.11 13:37.
06.01.11
13:54
Като гледам доста хора правят обзор на изминалата тренировъчна година, така че реших и аз да направя една. Започнах с 90кг тяга с фитили, но имах клек 140, което показа огромен дисбаланс. След включване на активна тяга - вече правя 180 без проблем. Свалих излишните килограми и вдигнах много скоростта на бягане и пъргавината. Вече мога да се набирам с лекота и на 95кг тегло да направя 70 лицеви опори в серия. Слабости, в/у които трябва да се работи още - лежанката и кофичките. Огъвкавих се доста, остава само да поразтегна адукторите и да се отворя за шпагат. Относно бейзбола беше слаба състезателна година, нищо, че направих най-добрия си сезон и ме избраха за MVP на първенството, нито че бях от лидерите по батиране на европейското първенство. Малко пътувания в чужбина имаше - само едно европейско първенство за мъже, което беше жалко, пътуваше ми се, играеше ми се още. Големия напредък за мен се случи през лятото, където наблегнах много на кросфита и техниката. Резултатите веднага бяха налице - хоумръни на 110-120 метра не само на тренировка, но и на мачове. Така и спечелихме титлата - с мой хоумрън в най-решителния момент на мача. Може би един от най-любимите ми спомени в живота.
06.01.11
13:59
Тренировката днес - 5х3 обръщане и изтласкване. Техника - трагична. По-лесно ми е да правя пуш преса отколкото джърк... Но ще се науча. След това 10 рунда:10 набирания 10 кофи 10 коремни преси 10 клека - 18:22. Подобрение от 12 минути... За съжаление се въртяха 3 момчета около лостта за набирания, където има машини и те, разбира се, помпаха там и се оглеждаха в огледалото нон-стоп. Жалко за мен, защото трябваше да ги чакам. Този комплекс определено ще се подобрява с още много.
казано от GreyKnight на 06.01.11, 09:27:
Стели, ако спиш повече няма да е лошо. Та, аз въобще не се впрягам, тъй като не смятам, че правя нещо нередно. Както казах преди - ако дневника ми не отговаря на определени правила на форума, нека го изтрият. Аз съм си аз, те са си те, не е нужно същностите ни и вижданията ни да се пресичат и да се харесваме на друго място освен тренировъчната зала. :) Както са казали мъдреците - “Дори враговете могат да си показват уважение”. :)
Ей стига си се оправдавал кат некоя второкласничка :D
Ем ти не пука, ем само ми са обясняваш.
06.01.11
17:34
Ми то обяснението е затова, бе скъпа. Да покажеш защо смяташ така. А на теб това изглежда ти е трудно да го разбереш, но не те виня. :)
07.01.11
10:49
Култов цитат от Ицата - “Нашите национали ще ги класирам по-лесно за Евровизия, отколкото Евро по футбол” :( :( :( :D :D :D
07.01.11
20:45
Днес беше приятен, нетренировъчен ден, ВМ-НВД както обиковено с доста месо, ядки, яйца и сирене. Поразходих колата и замалко катастрофа, но замалко. Пописах малко, поизлежавах се. Оказа се, че днес било петък, но не вторник... Странно, изглежда ваканцията ми обърква тотално представата за време. Днес ще се покупонясва, но без алкохол - само вода - и най-късно 1.30 ще съм се прибрал. Утре каква ще бъде тренировката?
5х3 преден клек
5х3 лег
5х3 кофи с тежест
5х3 тръстър
Ако остане време - ХИИТ. Днес си поръчах Green Magnitude, но няма да започвам да пия веднага. Трябва да си почина от предишния креатинов продукт. Харесвам “промоциите” - хубаво е продавачите да смъкват огромните си надценки отвреме навреме.
08.01.11
09:46
Апогеят на женската глупост “Не знам колко е вредна тази Лида но съм много доволна, започнах да я пия въпреки че бях чувала само отрицателни мнения... Испих си всички 30 хапчета и свалих 10кг за месец... От 1вото до 8мото хапче изобщо не можех да спа-8 нощи само дремах за по 2-3 часа на денонощие, и 6 дни не бях яла нищо освен по един банан или айрян на ден... Случвало ми се е да лежа в леглото и да искам да заспа, да не мърдам, а сърцето ми ще хвръкне все едно съм бягала 1км, не ми достигаше често въздух, постоянно ми беше сухо в устата... накой ми казаха че има или амфетамини или ефидрин и съм много склонна да вярвам Бях раздразнителна, карах се с минувачите по улицата, налитах на бой на непознати и не можех да млъкна за 1 мин-мн ми се говореше .... не знам колко е забеанена и дали е вредна-за мен е важно че свалих 10кг и още не съм си ги върнала... Пак смятам да си взема след месец” ” Как да не ги обича жените след това! :)
казано от GreyKnight на 08.01.11, 09:46:
Как да не ги обича жените след това! :)
Съблечи се, нищо няма да ти направя :D
Ама не са само жените, хората като цяло са се пообъркали нещо.
08.01.11
13:48
Днешната тренировка протече приятно и тежко. Всяка 5х3 част бе извършена на макс. Нямаше смисъл от кофите с тежест, много 5-ци се насъбират в един ден.
5х3 преден клек 100кг
5х3 лег
5х3 тръстър със 70кг
При предния клек краката могат още много повече, но дървените ми китки не, щангата пада надолу.
Лежанката си е трагична, както винаги.
Тръстърите - не е добра идея преди това да е правен преден клек, бутането отдолу бързо изчезва. Храната се очертава да е страхотна днес - сурови ядки, сирене, варено телешко, яйца, сега може с обяда да вкарам и някоя филийка черен хляб.
Десо, какво му е толкова специално на подписа? :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 08.01.11 13:51.
08.01.11
13:48
Подписа с тръстъра рулира :)
08.01.11
14:35
казано от RogerF на 08.01.11, 13:48:
Подписа с тръстъра рулира :)
(y)
09.01.11
10:08
Бе кво толко му харесвате, не знам. :)
09.01.11
17:24
21-18-15-12-9-6-3
* Набирания с подскок, надхват (Jumping pull-ups)
* Лицеви опори (Push ups)
* Планк - пружиниране (Plank up & down) - ако някой има идея това какво може да, ако не пружиниране в планк, да сподели
* Бърпети ( Burpees)
* Помпички на пейка (Bench dips)
* Клекове (Air Squats)
* Ходещи напади (Ляв + десен = 1) (Lunges)
* Коремни преси (Sit-ups)
35 минути... Подобрих времето си едва с шест минути, а очаквах да го направя в интервала 20-25 минути. Най-вече ме затрудниха планковете и бърпитата. Хората са прави, когато казват, че допирната точка между живота и смъртта са бърпетите. Набиранията бяха кипинг. Уморих се бързо, най-вероятно поради избора ми днес да РБД, а не ВМ-НВД. Както и да е, чувствам се много уморен, утре е почивен ден. Мисля си следващия месец да комбинирам Green Magnitude + Syntrax Matrix + Super Glu +Oxyelite Pro. Какво ще кажете?
09.01.11
17:35
Големия обем упражнения със собствено тегло като бърпети още не ми понася. Разочарован съм от напредъка си, но поне има такъв. Но както и да е... Какво смяташ за стака?
Нямам опит с добавките, че да коментирам.Пил съм само монохидрат на примафорс, протеин на пикко и мултивитамини на сайтек.
Предполагам целта е да изчистиш, като запазиш и силовите постижения. Бих заменил глутамина с BCAA, другото е добре.
09.01.11
17:58
Изчистване и покачване на сила, взрив, издръжливост. Това е целта. :)
09.01.11
18:14
казано от GreyKnight на 09.01.11, 17:58:
Изчистване и покачване на сила, взрив, издръжливост. Това е целта. :)
Тя целта е трудно постижима с добавките сами по себе си, но като ти гледам тренировъчните принципи не виждам защо да не я постигнеш. Иначе и аз така мисля за ВСАА, особено щом целиш и изчистване ще са ти полезни около тренировките.
09.01.11
18:18
Какво им е толкова специалното на това БЦАА като ги има в аминокиселинния профил на матрицата...
П.П. Няма такова чувство като да правиш последователни кипове... Сякаш летиш, набиранията ми стават от най-омразното до най-любимото упражнение със собствено тегло..
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 09.01.11 18:24.
09.01.11
18:25
То и глутамин има в профила на матрицата. Като количество е по-недостатъчен и от ВСАА де, но според мен поне глутаминът е добавка, от която по-лесно би могъл да се лишиш. А не можеш да разчиташ само на матрицата за набавяне на адекватни количества ВСАА - поне едни 20 грама, разпределени около тренировката. Глутаминът не е излишен ако имаш възможност и за двете де.
09.01.11
18:26
Днес продадох PSP 2000-то си, така събрах малко пари. Какви БЦАА би ми препоръчал?
09.01.11
18:32
Ами на прах задължително. Не съм съвсем наясно в момента дали някъде е останало някакво намаление, но би трябвало на PrimaForce и на Сайтек да са най-изгодните варианти. Като качество не би следвало да има разлика. Ако все пак държиш и на глутамин има и по-изгодни варианти - в рамките на ~70лв за килограм. За това става въпрос - fitneshrani.com/xxl-l-glutamine-1-kg/
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 09.01.11 18:52.
09.01.11
20:04
Благодаря за линка, но предпочитам този на Синтракс - фен съм им. А и супер глу ми излиза 45 лева.
За всички влюбени:
Безмълвно я гледаше самотното слънце,
плачеха лъчите с невидими жарки сълзи.
Бленуваше то за още миг живот, да не потъва в тъмата.
Косите и златни да озари и с целувка да я сгрее.
Тя беше там на земята, сама и тъжна, прегърната от самотния студ.
Линееше душата и, а мразът пареше лицето и унило.
Потъваше тя в леда на самия човек, без приятел и любов,
Замръзнал и безжизнен, със ледено сърце, без щастие и любов.
Черното небе идваше с отворена проклета паст,
Със зъби остри и нокти криви, с кръв в очите.
Държи за ръка гърмеж и тътен от облаци черни,
За да изпъди всичко що е светло и добро.
„Проклета да си нощ зловеща! Ти убийце и злина нечестива!
Виж що си сторила на тоз ангел без крила!
Като змия отровна и изпиваш живота,
Без срам и позор душата и крадеш!”
„Не ме гори с такива порочни слова, не аз съм сторила смърт!
Човеците са тоз лед, дето е оковал краката и, те са глупците!
Защото самотен и необичан е затвора неин, мразовит и смъртен!
Обичаш я ти, инак не ще плачеш, спасение желаеш и аз ще го дам!”
„Вещице на мрака, не смей да ме лъжеш, че сърцето гори!
Умира тя, умирам и аз, обич е туй, що е жаравата в гърдите!
Кажи как леда да разбия и душата и да стопля,
Че я виждам аз, пребледняла и с тежко бреме на крехки рамене!”
„Ще посипя лицето и със звезден прах, та да изтрие сълзите студени,
Звездите ярки ще пратя, ледът да убият и душата да сгреят.
Топъл дъжд ще пада, със тъгата ще се бори, да разтупти сърцето.
Твоята целувка ще и пратя, за да любов познае пак и да живее”
„Какво ще желаеш за тез твои свещенни усилия?
На всичко съм готов, що е мое ще го дам, само да запее!
Ето, вземи и светлия ми трон, направи ме просяк, но да е будна тя!
Обичам я, не крия, ще падна и не ще стана, стига да е жива!”
„Не ти ща даровете светли, нито трона омразен!
Жадна съм, гладна съм, тези мои нокти да се впият и разкъсат!
Устата да си напълня и да утоля мъстта, че ти си моят враг вечен,
И за теб и твоите чеда съм гладна аз, да е мрак, да е тъма, да е Рай!”
„Ти желаеш живота моя, да ме глътнеш и убиеш,
А дали ще спазиш обещанието си, аз не зная!
Но обичам я, тя е по-скъпа, нека е жива, нека обича, дори не и мен!
Вещице, яж ме, убий ме, изпий ми кръвта, но и дай живот!”
Започна да изчезва слънцето, гълташе го чернотията,
Отидоха към нея звездите, и дъждът, и прахът, жива щеше да е.
Изчезна ледът, сърцето затрептя, и мразът си отиде и студа,
Разгоря се пак душата, а лицето съживи, с усмивка и лъчи.
„Обичам те, дори сега, когато що съм аз изчезва,
Обичам те, не ще и разбереш кой съм бил.
Обичам те, че стойностен зарад теб ми е бил живота,
Обичам те, няма страх сега, нито уплах, че душата ми умира.
Обичам те, за теб дадох всичко що ми е скъпо, и не съжалявам!
Виждам вече вечен мрак, там, където няма ни спасение ни лъч!
Отидох си щастлив, с бурно гордо сърце, че влюбен в теб съм бил!
Обичам те, обичам те, обичам те...”
Преди малко ти гледах снимките във фейсбук.Много ме кефи албума ти със бейсбол-а...дори не знаех, че в България има такова игрище.
09.01.11
21:01
Да, преди това е било сметище. Ние сме го направили - крали сме огради, запоявали сме, копали сме, кво ли не сме правили всъщнност... Всичко, което виждаш, е правено от играчите. Дори собствена напоителна система сме пуснали. :)
09.01.11
21:03
Браво! Така се гради всичко, с ентусиазъм и воля!
09.01.11
21:19
казано от GreyKnight на 09.01.11, 17:58:
Изчистване и покачване на сила, взрив, издръжливост.
Аз бих избрал оптимизирано възтановяване (достатъчно протеин, БЦАА, витамини, рибено масло) + креатин (може да добавиш аргин и глутамин). За изчистването - стои на неутрален калориен баланс. Колкото гориш толкова ядеш. Аз в момента имам същата цел като изключим издръжливостта.
09.01.11
21:28
Доволен съм от Green Magnitude, а мисля, че приемам достатъчно протеин (около 300 грама на ден). Ще се опитам да събера пари за БЦАА, пък нека видим какво ще стане. :)
09.01.11
21:55
Все повече и повече осъзнавам колко е важна пълната стипендия за АУБГ. Цели 40000 долара за четирите години на обучение. Вместо да си смачквам гъза от работа лятото в щатите, мога да работя малко и да събирам парите изцяло за себе си. Да не говорим за финансовото облекчение на семейството ми. Без нея нямаше да мога да тренирам толкова често или да не се притеснявам как ще си платя таксата за следващия семестър...