04.01.11
11:51
Колеги,ще кандидатствам за школата в Симеоново,за офицер! Но физическия тест е Спартански меко казано! Целта ми е да взема максималкия бал точки...Трябва да бягам -800 метра за 3 мин. и 10 сек.
-скок дължина от място-240 см.
-бягане осморка 4 цикъла ,за 16.2 сек.
- 55 чисти и дълбоки лицеви опори!
Това са нормативите...със бягането нямам проблем,но от другите съм доста далече :(
Лицевите са трудни защото трябва да са изпънени на ширината на раменете и да са плътни,а аз имам дълги ръце.....На осморката съм много бавен също! :( Дайте моя ли някакви съвети,как да ги тренирам,попивам всяко добро мнение като гъба! Благодаря ви предварително!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.01.11 12:29.
04.01.11
12:06
Бягането е разходка... Скока от място - наблегни на тежък клек и полу-клек отскок, както и вертикални подскоци. Също така къси спринтови отсечки и множество заешки подскоци - скачаш напред, приземяваш се, приклякаш и пак отскачаш. Така 10на в 3-4 серии, а какво е осморка? (Лицевите опори не са толкова трудна работа - трябва ти просто издръжливост не толкова сила, виж табата с лицеви опори или кросфит комплексите(те ще ти помогнат за всичко наведнъж))
Може би скоро и аз ще се явявам на такъв изпит, но не за Симеоново.
За лицевите упори също разбрах, че ще има 5см подложка под гърдите и трябва да се докосва всеки път, за да се зачита.
От приятели съм чувал, че физическия изпит за армията бил пълна пародия, може и този да е така.
На лицевите пробвай да използваш инерцията и да не спираш, опитай да си събереш плешките зад гърба за да скъсиш движението, бутай и с крака, не само с ръце :)
Ама чаак пък спартански.. не е.
Атанасов - Полицай ли ще ставаш ?
На мен в академията има изпит и 3х90%bw лег :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 04.01.11 12:48.
Ето една подобна тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49480
Скокът от място е въпрос на техника също.
И скокът и осморката искат експлозивна сила, обаче. Така че ще трябва да работиш в тази посока.
Видях че са ти дали за пример темата ми.Кога ще е приема?Защото аз имах около 35-40 дена за подготовка(на 7-ми ми е изпита).Ако не се лъжа приема е към април-май,това е достатачно време да се подготвиш.Не съм сигурен,но и аз може да съм сред кандидатите!На мен лично скока ми е проблем,но за около 10-12 тренировки за крака(клек,повдигане на пръсти с тежест за прасци,напеди и скок на пейка) скачам 220см.,а не можех и 200 да скоча.На изпита се надявам адреналина да ми помогне със скока!!!За осморката нищо ама нищо не съм правил и не знам за какво става дума,след седми ще ти кажа как е!!!За лицевите ще ти дам един съвет за тренировки,които на мен много ми помогнаха.Сутин правиш три серии по 15-20 или там колко то можеш,а вечер една серия до макс.Ако ходиш на фитнес прави лежанка(един максимум два пъти на седмица)-две серии загрявка и 4 серии макс,например аз правя така:12x30..12x40,,8x70,,6x100,,2x110,,1x115 и после правя малко флайс.Така от 30 лицеви сега правя 60!!!Бягането 20 дена правех 400м. спринт 200 метра вървиш и пак 400метра спринт,10 дена- 800 метра гладко бягане 400 метра вървиш и пак 800 метра бягане и пак вървиш докато си починеш.Вмомента 800 метра ги бягам под три минути,а като почнах за 4.10мн. ги бягах.
П.С. Клековете със щанга ги правя също както лежанката 2 серии загрявка и 4 серии макс. Там силата ми е значително по малко, което обяснява слабото ми скокчееее :)....
04.01.11
17:08
„Бягане в осморка”
Тестът се изпълнява на хоризонтално, равно място. Маркира се
старт/финал линия. Поставя се стойка, чийто център лежи върху линията.
Втора стойка се поставя на разстояние 4 м, измерено в перпендикулярна
посока до нейния център. Двете стойки са не по-ниски от 150 см.
Изходно положение: Упражнението се изпълнява от висок старт.
Изпълнение: При сигнал „старт” служителят тръгва от дясната/лявата
страна на първата стойка, заобикаля втората от лявата/дясната страна и
пресича старт/финалната линия от лявата/дясната страна на първата
стойка. Движението между стойките е по диагонал, като визуално се
описва „осморка”. Това е един цикъл. Отчита се времето, за което се
правят 4 пълни цикъла.
Времето за изпълнение се регистрира с хронометър с точност до 0.1
сек.
04.01.11
17:14
Madboy,не знам ама са си труднички лицевите опори...опънат на ширина на раменете,55 дълбоки лицеви опори,именно до тази 5 см. подложка!Но ще напъвам...дано ги направя,а виж за осморката...там вече е зора,именно защото при самото заобикаляне,има едно забавяне и това е трудното!Спирам със фитнеса и почвам да правя само тези неща! До като не мине,че във залата се надувам целия и се одървам,а 2-те нешща са съвсем различни...така поне мисля аз!
А до колегата petarr_85…..ще чакам отг. ти като ти мине твоя изпит да споделиш за какво става дума...много ще помогнеш! Усхех!
04.01.11
17:26
За осморката може да помогне и използването на изометрията: http://www.bb-team.org/articles/3932_izometriya#ixzz1A53pshGk
“В много спортни дисциплини изометрията заема съществена част от тренировъчния процес. Това са, от една страна, спортове, където атлетът трябва да задържи дадена позиция продължително време (спортна гимнастика, фехтовка, ски алпийски дисциплини...), а от друга – когато имаме честа смяна на екцентрична с концентрична част на движение – футбол, американски футбол, бягане...”. Именно второто се използва при осморките, доколкото разбирам от описанието им.
Всъщност тя може да се приложи и при лицевите - отстъпваща куази-изометрия: застава се в положение на лицева опора и възможно по-бавно се спуска надолу. Прави се едно повторение, като целта е възможно по-бавно да се спуснете до долу (например за 2 минути) и основно внимание се обръща на правиланта стойка.
Спирането на фитнеса е пълна глупост. Е, манекенският или плажнобилдерският фитнес може, но тренирането в зала само ще помогне, ако се прави каквото трябва в нея.
04.01.11
18:39
Сега видях точно за лицевите опори как трябвало да се изпълняват според наредбата,което гласи.....
- тялото е изправено (раменни, тазобедрени, коленни и глезенни стави са в една линия) и запазва това положение при изпълнение на упражнението;
- ръце на ширината на раменете, като пръстите сочат напред.
Изпълнение: Ръцете се сгъват, докато гърдите докоснат поставената подложка. Следва разгъване до изходно положение. Упражнението е направено един път при едно сгъване и разгъване на ръцете.
Това какво ще рече,че чкраката трябва да са разтворени,на ширината на раменте ли?Малко странно ми звучи?...или грешно съм разбрал?
alexandrov_84, извинявай за оф-топик-а,но никаде не намирам инфо за СОБТ (Специален отряд за борба с тероризма) и искам да те питам ако след 1-2 години вляза в Симеоново мога ли после да отида там смисал там има ли някаква такава специалност или нещо такова.
Успех с изпитите ;)
04.01.11
19:07
Не знам str1ker.1!
Нямам подобна информация....съжалявам :(
Благодаря за пожеланието за успех :)
казано от Madboy на 04.01.11, 16:32:
Стига бе хора, сериозно трениращи мъже с по 30 лицеви ?!
Направи ги чисто и пак ще си говорим.
04.01.11
19:38
казано от petarr_85 на 04.01.11, 19:33:
:D Отива директно в бисерите.
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 04.01.11 19:39.
казано от Радостин Радев на 04.01.11, 19:38:
казано от petarr_85 на 04.01.11, 19:33:
:D Отива директно в бисерите.
Защо бе мен?Ти май не загряваш за какво говорим а?
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 04.01.11 19:46.
04.01.11
19:48
petarr_85 и аз така мисля :)
04.01.11
20:35
onehundredpushups - интересна информация на сайт за правене на много лицеви опори.Но майката му е в правенето, редовно и упорито.Казвам ти го като човек държал няколко такива изпити, разбира се успешно.8-)С учудване като се тествах за първи път направих 47бр.-ужас, а редовно си вдигах в залата.След 10-на дни вече си правих над 60 чисти без проблем.В залата наблягай на бутащите упражнения.Това е за лицевите.
За скока-тренирай тежък клек, трябват ти силни крака да те изстрелят нагоре и напред. Аз съм 110 кг., но без проблем скачам над 250см., незнам дали е случайно, но точно преди един такъв изпит кляках със 150-160кг.
Успех в подготовката.
Мнението беше редактирано от maximilian на 04.01.11 21:09.
04.01.11
21:14
maximilian Благодаря за информацията....Ще наблягам много сериозно на лицевите опори....и на клека като цяло....Но тази осморка много ме притеснява... :(
04.01.11
21:41
Забиваш си два кола на отстояние 4м. и пробваш.Като ти гледам снимките не си пълен, здрав си, бягането не ти е проблем,казваш,значи няма от какво да се притесняваш.
Проблема тук е в равновесието като заобикаляш колчето.Някои пичове са много бързи, но някои от тях падаха на завоя, подхлъзват се и долу.Средоточаваш се и правиш точни, разчетени и мощни стъпки. И тук изключително много наблягаш на “експлозията”.Направи едно контролно и ако не влезеш във времето ще коментираме.
Мнението беше редактирано от maximilian на 04.01.11 21:57.
04.01.11
22:02
Още утре щом се наспя :) няма да има кой да ми засича,но все пак ще се пробвам!
А между другото препоръчаха ми да си взема това silabg.com/bg/973-ULTIMATE-KREALKALYNE-120-caps.html
Сегааа,не знам аз съм пробвал на EFX…не усетих нещо както го описват...но се чудя дали да не пробвам и този вариант...уж за по добре ....
maximilian…Благодаря за отг. ти!
05.01.11
11:59
Ей сега се връщам от стадиона...вали сняг тук...и както бягах със завъртания,паднах и щях да се убия :) Правих всичко на стадиона...истината е,че тази осморка....няма правене...просто не знам каква е правилната техника на заобикалянето около колчетата и това ми е трудното! :( Дано колегата petarr_85 ,да сподели как точно се прави,че....много лошо иначе :(
Осморката не би трябвало да те затрудни особено, лошото е само, че се гонят стотни при нея.
Като те чета, ми се струва, че опитваш някакъв спринт при завиването....
Идеята е да ускориш бързо и точно при колчето да спреш бързо, в последния възможен момент. Взимаш завоя максимално плътно и веднага ускоряваш към следващото, като гледаш да държиш възможно най - правата линия, т.е. да нямаш отклонения вляво или вдясно. Та, максимално бързо тръгваш, внезапно спираш, с една - две крачки трябва да си завил и пак така.
05.01.11
12:24
Приятел,можеш ли да ми намериш в youtube някое клипче как точно се прави....аз не знам какво да напиша,че да ми излезне! Мисля,че нещо самата техника на изпълнение ми куца...правя го за 19 сек и нещо....А това въобще,ама хич не е в критерия! Мисля,че нещо или грешно го правя,или да се бавя толкова! :(
Приятел, не ти намерих съвсем точно клипче, но идеята е тази. При теб, обаче, ще има колчета и ще ти се налага малко повече да заобикаляш. Пичът от видеото не ускорява много и не намалява толкова рязко, както ти трябва да правиш, за да не губиш време.
Разбира се, в границите на твоите възможности.
ЕДИТ: Тук разстоянието май е по - малко....
Мнението беше редактирано от Инис на 05.01.11 12:57.
05.01.11
13:16
И аз точно така правя,но наистина имам забавяне точно на изнасянето /завъртането/ и не знам ...а иначе правя големи крачки,а не така ситни като момчето от клипа! Явно ще си трябва много сериозни тренировки...не знам,именно ме плаши това,че не стотни,ами секунди се разминавам... :(
В такъв случай залагам на мнението на GreyKnight - клек, с отскок, от място и спринтове. Отначало ще се примириш с мускулната треска.
Ще станеш по - експлозивен и ще издухаш 3-те секунди разлика за отрицателно време. Щом изометрията помага, нищо не ти пречи да правиш в края/началото на тренировките и изометрични упражнения.
Не се плаши, а започни, докато още имаш време. Ще се справиш.
Така като гледам клипа,момчето 4 пълни обиколки ги направи за около 15 секунди.А не се засилваше много,може би в това е смисъла,да не се засилваш за да се завъртиш бързо????
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 05.01.11 19:41.
alexandrov_84,Ти в Симеоново редовна форма на убочение ли ще кандидатстваш?
07.01.11
15:21
Аз за офицерската школа! Там се надявам да стане работата! Как мина изпита при теб,моля те ще споделиш ли подробностите...най вече за тази осморка,че много се тормозя ?Благодаря предварително и дано си се представил добре!
Не се притеснявай за осморката,ще я земеш.Аз се изданих много яко на нея направих три цикала и спрях
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 08.01.11 21:57.
казано от alexandrov_84 на 07.01.11, 15:21:
Аз за офицерската школа! Там се надявам да стане работата! Как мина изпита при теб,моля те ще споделиш ли подробностите...най вече за тази осморка,че много се тормозя ?Благодаря предварително и дано си се представил добре!
Приятел наблегни на краката,защото на изпита от 100 човека около 10-тина скочиха 240см.Основно беше между 205 и 225см.
Истината е,че ако имаш силни крака и бягането и скока и осморката ще са ти като детска игра.В дневника ми ясно съм заявил,че клека не ми е нужен, още сега ще вляза и ще го одбележа,като голямааа грешка.
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 08.01.11 20:23.
09.01.11
23:20
казано от petarr_85 на 07.01.11, 15:44:
Не се притеснявай за осморката,ще я земеш.Аз се изданих много яко на нея направих три цикала и спрях
Приятел,а какво стана с твоя изпит,шом казваш,че на осморката си се издънил? Продължи ли,други момчета как се представиха на нея? Ти на лицевите опори? Драсни нещо повече и за самия изпит,през колко време бяха дисциплините,и по какъв ред? Извинявай,че ти задавам толкова въпроси... Не си длъжен да отг. но би ми бил ( а и не само на мен предполагам) ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезен с тази информация,и ще ти бъда много благодарен за което :)
Аз кандидатствах за курсант във ВВМУ иии изпитите бяха къде къде по-трудни :D
Тия 55 лицеви са направо смешна работа :D аз направих на моя изпит за 1 минута 55 ... (понеже времето е 1 минута ...)
240 см скок .. без да съм го тренирал скачам 250см ... (за какво говорим ...)
Тая осморка, не знам дали е трудна, нооо от всички приятели кандидатствали за полицай, знам че тя е най-лесния норматив 0.о
Бягането в морско училище за 6 норматива е 3.10 - 1000 метра :D (аз на него се изложих, ноо точките си ги направих от др нормативи совалка, коремни и лицеви)
Нормативите не са изобщо трудни ... ще ги вземеш лесно (с добро желание)
По-добре си подготви някоя друга хилядарка, за да влезеш :D
УСПЕХ
Редакция: Аз като се тренирах за мойте изпити, при засичане давах 3 секунди повече, на совалковото бягане, но това естествено не ме притесняваше особено, на самият изпит си завързах добре платненките, плюх си на петите иии бой !
А, между другото не знам как се чувстваш преди изпълняването на норматив, нооо аз направо откачам чувствам се като животно, което само чака ред да го пуснат да разкъса всичко, сърцето ми почва да тупка бързо, настръхвам иииии полудявам ... винаги е така при мен ...
Мнението беше редактирано от Casi0 на 10.01.11 19:14.
10.01.11
19:29
Casio,ти направо си машина човече! Аз предполагам,че адреналина би ми помогнал наистина в деня на изпита,но наистина искам да се подготвя предварително, и тогава да дам най доброто от себе си! :) Аз иначе за бЯгането 800 метра (2 обиколки на стадиона) за 3.01мин. :)
казано от alexandrov_84 на 09.01.11, 23:20:
казано от petarr_85 на 07.01.11, 15:44:
Приятел,а какво стана с твоя изпит,шом казваш,че на осморката си се издънил? Продължи ли,други момчета как се представиха на нея? Ти на лицевите опори? Драсни нещо повече и за самия изпит,през колко време бяха дисциплините,и по какъв ред? Извинявай,че ти задавам толкова въпроси... Не си длъжен да отг. но би ми бил ( а и не само на мен предполагам) ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезен с тази информация,и ще ти бъда много благодарен за което :)
Почвате на две групи,едната лицеви а другата скок,и накрая сички се изреждат на осморката.Поне за нас бягането беше последно.А резултатите ще излязат след като минем и теста за инелигентност.Лицевите ги направих 55 брйки а можех поне още 15,бягането го зех за 3.07мн.,а скока 220см.(Не мога повече).Ти от каде си?Дай един скайп ако искаш да си пишем,ако не ме приемат сега със сигурност и аз съм за Симеоново.
Мнението беше редактирано от petarr_85 на 10.01.11 20:21.
10.01.11
23:36
Писах ти на лични :)
казано от alexandrov_84 на 10.01.11, 19:29:
Casio,ти направо си машина човече! Аз предполагам,че адреналина би ми помогнал наистина в деня на изпита,но наистина искам да се подготвя предварително, и тогава да дам най доброто от себе си! :) Аз иначе за бЯгането 800 метра (2 обиколки на стадиона) за 3.01мин. :)
Не се лъжи ... 55 са малко :D имаше един изруд дето ги направи 78 или 76 .. :D за 1 минута 0.0 ебати техниката дето я имаше 0.о
Не се ли сборуват някакви точки от всички нормативи, и при определен брой точки - взел, а под тях -> невзел ?!
казано от Casi0 на 11.01.11, 08:47:
казано от alexandrov_84 на 10.01.11, 19:29:
Не се лъжи ... 55 са малко :D имаше един изруд дето ги направи 78 или 76 .. :D за 1 минута 0.0 ебати техниката дето я имаше 0.о
Не се ли сборуват някакви точки от всички нормативи, и при определен брой точки - взел, а под тях -> невзел ?!
И 100 да ги напрви пк 55 ще му пишат.А за лицевите упори нее от голямо значение дали има времево огрничение,защото колкото по бавно ги правиш толкова повече се омаряш.Бил съм на зпит и в АТИЯ.
11.01.11
15:37
И аз така знам,за лицевите,че е хубаво да се използва инерцията на тялото....бързи,цели,помпащи...Но не знам може би не зачитат някой ако не са цели,или не е толкова стриктен контрола /което ме съмнява/ :)