04.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 26)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х75, 6x70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 6x36 кг.
Видео на първата серия:
Последвах съвета на Vic да не опирам гърба, взех предвид и забележката на Valdis да не чийтвам със залюляване на дъмбела назад. :)
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 4x63 кг.
Ето клипче на първата серия:
4. Сгъване с прав лост за предмишница - 8х50, 6x55, 7х55, 7х55 кг.
Обобщение за тренировката:
Като за първа тренировка за 2011-та и след почивката доста добре. :) Само дето на втората серия с дъмбели от желание да сгъвам енергично така си ударих дясната скула с дъмбела, че видях звезди посред бял ден. Сигурно ще ходя насинен няколко дни.
Добавки:
1. След тренировка - една доза протеин.
Обобщение за деня:
Колата ми пак създава проблеми - този път вентилаторът на парното не работи. Сутрин на -10 си е живо приключение да стигна до работа.
Иначе започвам да събирам идеи за диетични “манджи”, които да ми се вписват в идеите за този цикъл - много малко въглехидрати, средно количество мазнини и много протеини. Мисля да не спирам напълно млечните храни, но все пак да ги огранича, а да наблегна на яйца, пилешко, леки меса (вкл. и не много мазно свинско), извара, зеленчуци.
Това вече е добро изпълнение.:)
След като ще намаляш драстично въглените,ще се нуждаеш от източник на енергия.Затова не е нужно да намаляш мазнините / стига да са от полезните разбира се /.
казано от a.k.a The Boss на 04.01.11, 14:37:
Това вече е добро изпълнение.:)
След като ще намаляш драстично въглените,ще се нуждаеш от източник на енергия.Затова не е нужно да намаляш мазнините / стига да са от полезните разбира се /.
Драстично няма да ги намалявам мазнините. :) Вчера си правих пилешки гърди с извара, краве масло, кашкавал и топено сирене в йенско например - мазнини да искаш. :)
05.01.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 26)
Тренировка - крака, прасец
Загрявка:
Лег-преса - 8х160, 8x170 кг.
Адаптация:
Лег-преса - 3х260, 3х300 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса - 6x360, 6х370, 6х380 кг.
2. Напади с дъмбели - 8х63 кг (общо двата дъмбела), 7х63 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака (римска) - 6х140, 6х140, 6х140 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 15х90, 12х110, 12х115, 11х115 кг.
В крайна сметка реших да се предам засега - спирам всякакъв вид клекове за неопределено време. След почивката по празниците си чувствам гърба много добре, а днес след лег-преса, напади и римска тяга нищо не ме болеше - нито кръст, нито гръб. Предпочитам това пред всякакви ползи от клека, колкото и да са съществени.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден като ден. Започвам да влизам вече в работен ритъм. :)
05.01.11
14:12
Искам едно клипче на 5 х 400 кг лег-преса с хубави повторения!
Леле, сега видях скотовото. И друг път съм го гледал, и чак ме боли. Да, точно аз го казвам, въпреки всичките критики към мен. Виж, нагоре експлозивно - да, но надолу толкова бързо недей! Прав със свободни тежести е ок, но тук това рязко разтягане влиза право в бицепса и става страшно, наистина ме боли да го гледам, наистина рискуваш травма.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 05.01.11 14:15.
казано от Георги Николаев на 05.01.11, 14:12:
:) Ще стигнем и дотам. В тая зала лег-пресата е хубава - върви леко, взима се от високо и е под добър ъгъл. Иначе като ходя в Дървеница, на 250 се одървям - кофти ъгъл, едва се сгъвам под платформата, за да започна, ролките са прецакани и не се плъзгат добре, абе самоделна работа.
А и сега като не клякам, за крака ще се концентрирам върху лег-пресата (то не че имам кой знае колко опции). :) Първо упражнение, ще я натисна малко и ще видим. Може би още другата седмица ще пробвам 400.
А за скотовото си прав, макар че на клипчето заради размазването изглежда по-бързо негативната част, отколкото е в действителност.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.11 14:21.
Боби, :)
не видях да правиш сумо тяга.
Щом от тяга нямаш проблеми с кръста, не би трябвало и от тази да имаш, тъй като тя най - малко го товари.
Ако аз трябва да махна клека, бих сложила сумо тяга вместо него. Тъй де, просто идея...
П.П. А пък в комбинация с лег пресата....няма да има какво да се желае повече и римската ще стане излишна.
Мнението беше редактирано от Инис на 05.01.11 14:21.
казано от inis9 на 05.01.11, 14:19:
Боби, :)
не видях да правиш сумо тяга...
Ами не правя, защото никога не съм пробвал досега. :) Ще взема да опитам и ще споделя резултата. :) Благодаря за идеята!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.11 14:24.
Днес ме избива на простотии, затова реших да перефразирам Светльо Витков и да се възползвам от неизчерпаемата му мъдрост:
Ода за клека
Гъза ме боли, боли ме гъза.
Повече няма да клякам,
защото боли ме гъза.
Припев:
Повече няма да клякам,
защото боли ме гъза.
Събудих се аз, отворих очи.
Нищо не помня от вчера, обаче гъза ме боли.
Припев:
Повече няма да клякам отзад, боли ме гъза.
Аз помня джима, там беше ти,
само че лентата скъсах, не помня - гъза ме боли.
Припев:
Квадрицепс реве, глутеус кърви,
бяхме със тебе другари.
Защото гъза ме боли,
не вярвам във теб, не вярвай и ти.
Аз ще си мълча, мълчи си и ти.
Нека забравим за всичко обаче, гъза ме боли.
Боли ме гъза, гъза ме боли.
Припев:
Гъза ме боли, (чакай, зная защо), боли ме гъза
повече няма да клякам, защото боли ме гъза.
Повече няма forever да клякам, боли ме гъза.
06.01.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 26)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж с извъртане на китки - 8х18, 8х18 кг.
Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж с извъртане на китки - 3х31, 2х31 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж с извъртане на китки - 6х41, 6x41, 4х41 кг. - снимах втората серия на клипче, но няма да ви я покажа, че ми е малка тениската и ми се вижда само шкембето в средата на кадъра. :)
2. Раменни преси на машина - 4х110, 4х105 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х26,5, 6x26,5 кг.
4. “Френско” разгъване от лег с крив лост - 5х70, 5х78, 5х78, 4х78 кг.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 4х58,5, 5х56 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х20 кг.
Прилична тренировка. В края малко я претупах, защото закъснявах за важен ангажимент, но се получи иначе.
Добавки:
Обобщение за деня:
Уикендът наближава - за днес само твоа мога да кажа. :)
Час
13 март 2011 г. · 10:30 - 13:30
Място гр.София , ж-к “Младост” , 125-то училище , фитнес-център “Джони-спорт”
Допълнителна информация Турнир по силов трибой за любители (неучаствали досега в официални състезания по силов трибой),без право за участие на елитни състезатели .
Айде Боби :) Твоя любим аксесоар - колана е позволен !
07.01.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 26)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 8х63, 8х63 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х98, 2х98 кг.
Работни серии:
1. Набирания - две серии по шест
2. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 5х126, 6х121 кг.
3. Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжкa - 5х105, 5x105 кг.
4. Гребане с щанга - 6х125, 7x125 кг.
5. Придърпване с трапец на прав лост от стоеж - 5х170 (без фитили), 6х210, 6х210, 6х210 кг.
Кофти тренировка. Първо в тази зала на Борис скрипецът е ужасен - не е захванат за пода и се клати отвратително, освен това не е с метално, а с алпинистко въже, което се разтяга... Абе трудно се работи с него - едва си направих второто и третото упражнения. Освен това вместо да натоваря някой по-стар лост, взех, че използвах един съвсем нов, чиито релеф е толкова груб, сякаш е правен да сваля горния слой на кожата, а не да подпомага хвата. Това ми се отрази негативно и на гребането с щанга, и на придърпването за трапец.
Като капак на всичко направих пореден неуспешен опит на 250 кг тяга, като този път сякаш изобщо не си повярвах - пуснах щангата почти веднага, след като я отлепих.
Добавки:
Обобщение за деня:
Хубаво е, че е петък все пак. :)
казано от Madboy на 07.01.11, 12:33:
Час
13 март 2011 г. · 10:30 - 13:30
Място гр.София , ж-к “Младост” , 125-то училище , фитнес-център “Джони-спорт”Допълнителна информация Турнир по силов трибой за любители (неучаствали досега в официални състезания по силов трибой),без право за участие на елитни състезатели .
Айде Боби :) Твоя любим аксесоар - колана е позволен !
Хаха, недей се бъзика с мен, моля ти се. :)
За категорията си съм не просто гола вода, ами направо въздух под налягане. :D
Аз не мисля така :) А и тук правилата няма да са толкова стриктни като на официално състезание.
казано от Madboy на 07.01.11, 14:06:
Аз не мисля така :) А и тук правилата няма да са толкова стриктни като на официално състезание.
Ако има състезание по френско или скотово, може и да се пусна, ама силов трибой ми е далеч от възможностите. :)
Ето и малко сметки - на лежанка бих могъл да направя опити на 145 (за да не е нула), на 150 (вероятно ще се справя без особени затруднения) и на 155 (по-скоро няма да мога).
Клек по същия начин - застраховка на 160, 99% сигурни 170 и едни 180 за спорта.
С тягата нещата са дори по-трагични - всичко над 200 го правя с фитили. Без фитили 200 не са ми проблем, вероятно и с 210 ще се справя, за трети опит ще остане 220.
Това ще рече, че реалистичният ми трибой на състезание (и то ако няма гафове, което е малко вероятно) е около 530-540 кг, което за човек над 120 кг е направо трагедия. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.11 14:20.
казано от Madboy на 07.01.11, 14:26:
Абе за тягата ще ти дадат магнезий :) Както искаш де .
Има ли някъде статистики и листове с резултати от подобни “натурални” състезания? :)
За мен лично,всички състезания трябва да бъдат НАТУРАЛНИ.Без каквито и да е помощни средства,освен колан.
Боби,нищо не ти пречи да опиташ.Не ти е малък трибоят за непрофесионалист.
http://vbox7.com/play:42bc7ead това е видео на почти, ако не и цялото миналогодишно издание. Инак преди малко попитах дали има резултатите от миналата година някъде.
казано от CKOTA на 07.01.11, 14:41:
http://vbox7.com/play:42bc7ead това е видео на почти, ако не и цялото миналогодишно издание. Инак преди малко попитах дали има резултатите от миналата година някъде.
Сега гледам видеото - има много здрави момчета тук, а някои от тях със сигурност са всичко друго, но не и натурални. :)
То не става дума за натуралност тук. Най-здравия който го гледаш прави просто ” показно ” той е състезател от едно време.
Има доста слабички. Поне според мен де. Гледам един човек, който 100% е в категория до 80кг. (другите са 100 и 100+). Та той едвам едвам дръпна 140кг. тяга.
Виж снимките- там си личи по-добре колко е вдигнато, но май са само на тягата.
09.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 26)
Тренировка - гърди, прeса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 8x70, 9х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3x120, 2х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х145, 4х140, 3x140 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 5х53,5, 4х53 кг.
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 5х53,5, 4х53 кг.
4. Повдигане на прави крака от лег с доп. тежест - 8х12,5, 8х12,5 кг.
5. “Молитва” на скрипец (от стоеж) - 7х65, 7x65 кг.
Нормална тренировка, нищо особено.
Добавки:
1. След тренировка - доза протеин.
Обобщение за деня:
Това е последната тренировка от втория ми шестмесечен цикъл по Max-OT. Този начин на трениране ми допада страшно много, резултатите (особено в силово отношение) са добри и заотва продължавам по него, без да се замисля и за миг. :)
казано от Madboy на 09.01.11, 16:45:
Дай обобщен прогрес от преди началото ма МАХ-ОТ и сега :)
На първата страница на дневника е що годе актуално.
12.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 1)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси на машина - 8х50, 8х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси на машина - 3х75, 2х75 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси на машина - 4х110, 5х105, 4x105 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж с извъртане на китки - 4х37,5, 4x36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х26,5, 6x26,5 кг.
4. “Френско” разгъване от лег с крив лост - 5х70, 5х80,5,4х80,5 кг.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец с въженце - 5х42, 5х42 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х20 кг.
Днес нямах нито сила, нито желание.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес.
13.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 2)
Тренировка - бицепс, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х75, 6x70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 6х36, 6x36 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 5x63 кг.
4. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 8х10, 9x10 кг.
5. “Молитва” на скрипец - 8х63, 9х63 кг.
Слаба работа днес - едва направих 4-ка на 75 кг от стоеж. Чак накрая компенсирах малко при скотовото - двете петици станаха добри, с бавно и контролирано спускане.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден като ден. Вече чакам уикенда. :)
14.01.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 1)
Тренировка - крака, прасец
Загрявка:
Лег-преса - 8х190, 8x190 кг.
Адаптация:
Лег-преса - 3х350, 2х350 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса - 6x370, 6х380, 5х400 кг.
казано от Георги Николаев на 05.01.11, 14:12:
Не са много хубави и дълбоки повторенията, но все пак ето третата серия:
2. Напади с дъмбели - 6х63 кг (общо двата дъмбела), 6х63 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака (римска) - 6х140, 6х140 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 15х90, 13х115, 13х115, 14х115 кг.
Хубава тренировка стана. В началото реших, че нямам сила, след като нещо ми натежа още при адаптацията на легпресата с 350 кг, но после се оказа, че не е точно така. :)
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено не е станало днес.
Боби аз виждам че можеш още не е ли така?за пресите става вьпрос леки са ти.
казано от vatman на 15.01.11, 02:09:
Боби аз виждам че можеш още не е ли така?за пресите става вьпрос леки са ти.
Абе много леки не са ми, но мога още малко. :)
Абе я кажи за тези почивки от седмица които се правят на два месеца ако ги правиш де как ти се отразяват че, и аз сам по Max-OT
а и сина ми иска да я почва но мо е малко стажа 3 месеца може ли да я почне ?
казано от vatman на 15.01.11, 12:40:
Абе я кажи за тези почивки от седмица които се правят на два месеца ако ги правиш де как ти се отразяват че, и аз сам по Max-OT
а и сина ми иска да я почва но мо е малко стажа 3 месеца може ли да я почне ?
Почивката си я правя най-дисциплинирано и мисля, че помага. Малко ми е трудно в седмицата веднага след нея, но после много бързо се връщат нещата по местата им.
За Max-OT стажът няма значение - така твърди авторът на схемата, а имам вече познат с доста малък стаж, който се запали и тренира по Max-OT, като бележи доста добър напредък. Чете тук във форума, но още не смее да пише. :)
Боби аз бях месеци в застои и сега сам на втората седмица и сам качил почти на всякада по някое малко дискче.Аз обаче дигам тежестите като направя 7 просто ми се ще да не падам на 4 броики затова.Е пускам го и сина ми ша ставаме машини.
15.01.11
13:17
Ватман - моля те, посети няколко частни урока по правопис и пунктуация. Ще са ти от полза. :)
Няма каде да ги посетя живея в чужбина от 15 години и това ми е много сичко се збравя аре сас здраве.
15.01.11
14:08
Браво! Повторенията са СЪВЪРШЕНИ, какво не-добро им видя? Все пак, какви са тези тежести? Вярвам ти разбира се, дори не намеквам нещо, но вътрешните са 25-ици, това ясно, 6 по 25 - 150 кг и самия плъзгач почти винаги е 30 кг та станаха 180 кг, ама след това вече къде още 220 кг? Просто от любопитство. Поздравления още веднъж, можеше 8-мица да направиш даже.
казано от Георги Николаев на 15.01.11, 14:08:
Браво! Повторенията са СЪВЪРШЕНИ, какво не-добро им видя? Все пак, какви са тези тежести? Вярвам ти разбира се, дори не намеквам нещо, но вътрешните са 25-ици, това ясно, 6 по 25 - 150 кг и самия плъзгач почти винаги е 30 кг та станаха 180 кг, ама след това вече къде още 220 кг? Просто от любопитство. Поздравления още веднъж, можеше 8-мица да направиш даже.
3х25 кг, 4х20 кг и 1х10 кг от всяка от двете страни прави 330 горе. 3х20 и 2х10 натрупани върху рамката правят още 80. Изкарвам ги 410 кг. Странно, на място ги смятах няколко пъти и бях 100% сигурен, че са точно 400. :) Може да е имало само 1 десетка върху рамката.
А плъзгача не го броя изобщо.
09.01.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 1)
Тренировка - гърди, предмишница
Загрявка:
Повдигане на щанга от полулег - 8x70, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 3x110, 2х110 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от полулег - 4х130, 4х125, 3x120 кг.
2. Повдигане на щанга от лег - 5х125, 5х125, 4х125 кг.
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 5х53,5 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост за предмишница - 8х55, 8х60, 8х60 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели за предмишница - 8х25, 7x25 кг.
Винаги, когато сменям първото упражнение, се подвеждам с тежестта. Днес за една бройка на полулега да ме затиснат 125 кг на второто повторение. Иначе натам стана добре тренировката.
Добавки:
1. След тренировка - доза протеин.
Обобщение за деня:
Нормално си минава съботата. Сутринта взех мерки - свалил съм 5 кг от 1-ви досега, без да пострадат гръдната обиколка и тази на ръцете, така че диетата започва добре.