22.04.05
23:56
Здравейте хора имам един въпрос как да си редуцирам бедрата по специално задника който е много як много здрав но е като футбулно игрище, или по скоро стана като започнах да правя мъртва тяга и клекове. Не че е грозен напротив но не мога да наваксвам с такива темпове на гърба и гърдите тоест получава се малко кофти фигура голям гръб и също толкова голям задник. Квадрицепсите са ми добре релефни задната част също но ме интересува как да редуцирам задника без да намаля много обема на краката. По Принцип структурата на краката ми едри (58 бедро в средата) и релефна наследил съм го от баща (хокеист) ми и в известна степен и поради зверските тренировки по Таекуондо (4г). Възраста ми е 19 години стаж в залата 1,5 години тегло 72кг височина 1,70 гръден кош 105 задник 93 СМ. Искам да го смъкна към 80-85. КАК???
ае пич,как от 93 задник се оплавш,какво точно искаш,моят е 97 и си стои перфектно,побира ми се в шепите че и място остава,дори изглежда миниятюрена гръдната обиколка ми е към 115,там някъде,а краката са ми слаби,58 са ми в най-горната част,може би е от това :?
23.04.05
10:44
а аз какво да кажа с моя 63 -4 крак :) йкойто е яко стегнат не е мазен такъв ама мнооооголям ...... . до колкото редуциране . Ако е мазен мини на тренировки за релеф но ако е мускул етука става сложно :lol: :mrgreen:
Мускул е, вижда ми се релефа на задника също въпреки че имам някакво минимално количество мазнини. Знам че е сложно за това питам :) Абе на мен не ми седи добре защото ти си с 115 гръдна а аз с 105 и разликата между гръдния и отзад е близо 20 сантиметра а при мен 10 тина.
Мисля, че най-добър резултат се постига с бягяне и женските упражнения за крака и дупе. Аз лично като тренирам за релеф на краката съм на принципа да ги претренирвам-правя серии с мноо повторения и леки килограми до отакт.
Прави йенските упражнения за кракаи дупе. Много серии с леки килограми; много повторения до откат. А и бягането е важно. Аз лично като тренирам за ралеф на краката съм на принципа да се претренирват защото мускула е голям и това е единствния начин да намаля обема му и да го орелефя.
извинявай но порави мъжкото ми естество не знам кои са женските упражнения :D
разните му там подскачания ,вдигания на краката,абе аеробика с две думи,прегледай някое женско списание,пълно е с такива
Аз и другаде бях го казал, но ще повторя упражнението за бедра и гъз. Ако ти стиска го опитай.
Разкрачваш се максимално,/така, че като приклекнеш да са ти успоредни подбедриците / и клякаш все едно сядаш на стол и стоиш така макс. ниско до отказ. ПРавиш го на серии, може и всеки ден. Това действа доста изчистващо. Но трябва да се прави с постоянство и усилие, да правиш максимално натоварване и често, иначе ефекта ще остане по-незабележим.
А иначе задника ти наистина е голям, нямак какво да се заблуждаваш, якя дупара си отпрал, аз ако бях, определено щях да искам да я разкарам. :?
[quote author=“tpd”]
А иначе задника ти наистина е голям, нямак какво да се заблуждаваш, якя дупара си отпрал, аз ако бях, определено щях да искам да я разкарам. :?
а стига ве :shock: ,щом той е отпрал яка дупара,аз какво да кажа,иначе това упражнение съм го пробвал,много болии,едвам издържам няколко минутки
[quote author=“freakster”][quote author=“tpd”]
а стига ве :shock: ,щом той е отпрал яка дупара,аз какво да кажа,иначе това упражнение съм го пробвал,много болии,едвам издържам няколко минутки
Защо трябва да казваш нещо, просто трябва да работиш в тази насока, никой не се е родил научен, никой натрениран. А нали за това имаме мозъци да се борим с генетиката. :D
А за упражнението, това е истината. НЕзнам дали боли, но определено доста натоварва и действа строго оформящо и намалява-бедра и гъз. Правете го когато се загрели на няколко серии до отказ през ден, за да има ефект. Както вече казах идеята е стоеж максимално долу без да разваляш стойката/междо другото гърба е прав изпънат нагоре, ръцете зад гърба/ Помага и за баланса.
Абе яко упражнение си е...
Поздрави
Аз да попитам за това упражнение,може ли да си опра гърба на стената,защото иначе не мога да пазя равновесие?;-)
Понякога генетично е широк и е трудно да се поправи но ако се развие раменен пояс и гръб този ефект изглежда положителен
[quote author=“bggirl”]Аз да попитам за това упражнение,може ли да си опра гърба на стената,защото иначе не мога да пазя равновесие?;-)
Естествено, че не. :D Но като за начало можеш да използваш нещо на което да се подпираш, опитай с ръце за нещо пред теб, като лост. После сама.
Примерно балерините, като тренират се подпират на една тръба. Като все по-малко и по-малко го правят в последствие. Свикват да пазят баланс. А дебела балерина видяла ли си? :wink: :D
Продължителността е важна. Да не го правиш за по 5 секунди и малко... :D
Заставаш на килимче на 4 крака, ръцете са на ширината на раменете. Вдигаш единия крак назад и нагоре и започваш да буташ, прави го с малка амплитуда. Също така можеш от същото положение да изкараш единия крак встрани както е сгънат, бедрото да ти стане успоредно на пода. Прибираш и вадиш.Стреми се тялото ти да остане право - да не се изкривяваш настрани.Дано не съм го обяснила много объркващо. :roll: Прави го в серии и повторения колкото можеш :wink: Успех!
НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ГО НАМАЛИШ,
без да намалиш бедрата
и аз имам тоя проблем
пробвай,например да не клякаш да долу,на лег пресата да не се разкрачваш много и да неслагаш стъпалата горе
а качваш ли мазнини там?
Абе и аз се чудех дали да пиша в тази тема, понеже имам същия проблем. Само че аз не съм чист от към мазнини и повечето ми се лепят по ханша и краката, затова ми е по - широк от нормалното. Ако изчистя, ще ми е нормален. Всеки свален кг при мен се отразява първо върху обиколката на ханша и краката.
Сигурен ли си, че си чист от към мазнини? Ако да, не се мъчи да намалиш ханша (защото едва ли ще успееш), а се концентрирай да направиш голям гръб и изобщо горна част на тялото.
Ако не искаш краката да ти растат бързо (а с тях и ханша), прави клековете и тягата с нисък брой повторения (3 - 5). Имай предвид, че докато качваш маса и си с положителен калориен баланс, няма как да ти спадне даден мускул, независимо колко повторения правиш. Особенно краката при някой хора реагират с растеж и при голям брой повторения (над 50 - 100), така че с тези упражнения, дето ти ги препоръчват за намаляване на ханша, е много вероятно да го увеличиш още. Все пак му добавяш допълнително изолирано упражнение, на което глутеусите биха могли да реагират с допълнителен растеж. Само да спомена, че навремето, преди да ходя в зала, кляках в серии по 50 - 100 повторения без тежест, и си имах добре развити крака, и дори нетренирането им с години не им намаляваше по никакъв начин обема.
казват,че функция на тестостерона е да се качват мазнини в корема,а на естрогена в ханша и бедрата
значи ние какво сме................................ :shock:
[quote author=“xtasss”]казват,че функция на тестостерона е да се качват мазнини в корема,а на естрогена в ханша и бедрата
значи ние какво сме................................ :shock:
Жени сте!
хаха, майтап бе Уйли! :)
Това е някаква вторична констатация, която не е много адекватно според мен. :) НЯма такава причинно следствена връзка като функцията на тестостерона е да качваш в корем. :lol:
не,има връзка-доказано е от учените
или просто се огледай къде качват повечето мъже и жени
[quote author=“xtasss”]не,има връзка-доказано е от учените
или просто се огледай къде качват повечето мъже и жени
Виж горе какво съм написал по-добре. ОТ едното не другото. Това, че жените имат естроген и качват повече на задник, а мъжете тестостерон и качват на шкембе, няма пряка връзка със хормоните, тя е косвена. Ако ме разбираш какво искам да ти кажа.
Ген си е това и мисля, че като човек качва на бедра и задник не означава, че има повече естроген и че е повече жена. :lol:
OK!
ама да знаеш че няма 100% мъже и100% жени,всички са омешени с женски и мъжки хормони
Ам аз с моя 100 см задник на 100 гръдна какво да кажа....бедрото ми е 60 см и то не тренирам крака, тренирал съм ги есента в продължение на месец само...и пак растат....ужасно...то верно че и рпеди да почна да тренирам си бяха големи, ама сега...тоя задник изхвръкнал назад и ме дразни :(
Проблема при мен е че самите кости са ми много широки и просто няма как да смъкна от там нещо...затова се опитвам да туширам мизерията с голям гръб и широки рамене (това поне не ми е много зле)
От месец насам се каня да почна да бягам и да видя дали ще има ефект, ама все не мога да почна...в това ми е надеждата..иначе не знам за метод за намалянето освен изгарянето на евентуалните мазнини (които си имам де)..бях чел/чул някъде че някои профита системно претренират някой мускул за да го намалят че да им е симетричен....ама мислите ли че нормален човек може да си позволи да прави така...я си се представи със зверска болка и МТ в гъза всеки ден....
[quote author=“tpd”]Аз и другаде бях го казал, но ще повторя упражнението за бедра и гъз. Ако ти стиска го опитай.
Разкрачваш се максимално,/така, че като приклекнеш да са ти успоредни подбедриците / и клякаш все едно сядаш на стол и стоиш така макс. ниско до отказ. ПРавиш го на серии, може и всеки ден. Това действа доста изчистващо. Но трябва да се прави с постоянство и усилие, да правиш максимално натоварване и често, иначе ефекта ще остане по-незабележим.
Подбедрици = пръсец ???? така ли !!!
За това упражнение стъпалата успоредни ли са или пръстите сочат навън, че нешо не мога д си го представя...и какво се разбира под максимално широко..опит за шпагат ли или малко по-широко от раменете?
да я го обяснете по добре това упражнение. Мисля като гледам колегата от горния пост че няма от какво да се оплаквам... Все пак 107/93 е по добре от 100/100. Приятелю препоръчвам ти да го изчистиш че не знам как го търпиш
То да са мазнини че да ги чистя щях да съм доволен..като прекарам метъра и опира в кокали :( просто костите ми с ужасно широки...а годното 100 ако си поема въздух и се стегна отива над 115 :wink:
[quote author=“fakata”][quote author=“tpd”]Аз и другаде бях го казал, но ще повторя упражнението за бедра и гъз. Ако ти стиска го опитай.
Подбедрици = пръсец ???? така ли !!!
ПРасец наричаме самия мускул, а подбедрица си е цялата част от коляното до глезена.
Имам една откачена идея да ви нарисувам стойката която трябва да се заеме в упражнението на пейнт и да ви я постна тука. :lol:
Ето, надявам се да схващате. Идеята е да се заеме подобна позиция с ръце зад гърба за баланс. Кръст, гръб врат всичко изравено. И така се стои доакто здадеш багажа, продължително време, отначало може да е малко, но после трябва да се увеличава. Тренира се и един вид волята... :) И колкото по-дълго и упорито се изпълнява толкова по-съществени и видими ще са резултатите. Ако се прави небрежно няма да се получи нищо.
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/exersice.jpg
Успех
p.s. Така като го гледате аверчето, дали има много висок процент мазнини :) :
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/mattkiba1.jpg
[quote author=“marzipan”]давай!
Готово, виж ми предното редактирано мнение. Какво ще кажете? :)
Показано е нагледно, от вас си зависи дали ще го приложите.
не знма дали ще има ефект и дали ще се хвана наистина сериозно, ама повече от 2 минути не си давам с моите 80 кг
[quote author=“marzipan”]не знма дали ще има ефект и дали ще се хвана наистина сериозно, ама повече от 2 минути не си давам с моите 80 кг
Това е упражнението. Преди него малко упражнения за чистене и урефляване, малко крос, диета и успеха е гарантиран.
От теб си зависи, “който играе пичели” :)
Виж още една снимчица, ако искаш:
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/mattkiba2.jpg
02.05.05
21:00
Значи говориме за клякания или просто за задържане в показаната поза колкото се може по дълго!?!?
Определено много продължително задържане.
Ако се извършва движение/най-добре да е много бавно и плавно, дори и в моментите на върхово напрежение на мускула, пак да е суупер плавно/, то също ще действа изчистващо, но ще се трупне и мускулна маса, което също е добре, но както си преценяте.
Искам да питам задалжително ли е след тренировка !!!
и например ака днес не сам на тренировка мога ли да го правя !!! да не стане обратен ефект при този случай ???
05.05.05
16:22
Не знам за вас, но от това упражнение усещам доста стабилно напрежение в колената( достааа стабилно) За това по-колко време задържане трябва, аз сега съм на 1:30 мин
Ако не можете да стоите продължително време в тази поза можете да редувате с много леки пружинирания, които малко отнемат от напрежението. И така хем удължавате времето, хем не ви е толкова тежко. Можете да правите това упражнение и на етапи - клякате на два или три пъти изправяте на веднъж или обратно, също има много добър ефект, но трябва да клякате качествено. :wink:
05.05.05
21:03
сигурен ли си ,че ти е 93см.ако е така доста странно е ,защото аз нямам голям задник и го измерих и ми е 100.брат ми,които е с нормален е 104.все пак ако искаш да го смъкваш-бягай.
аа другото което искам да кажа е ,4е клякам от 1.5год ,изчел съм всичко аз клека,и мога да кажа 4е съм се специализирал в това упражнение-от него не се ужеличава задника.по-скоро от мъртва тяга става това.
По първия въпрос, ако не си на тренировка, можеш съвсем спокойно да го правиш, но се иска добра загрявка, но е добре просто така да си заемеш позицията незагрят/изстинала мускулатура и стави/ Загрей. Пример:
-правиш малко обща разгрявка да се дигне пулса
- малко коремни пресички
- разгрявка на колена
- и тогава задържане в гореказаното упражнение
Второ, напрежение в колената не трябва да се чувства стабилно. Но това би трябвало да отмине със заякването. Отначало ще се стига до парене вмускула, но с времето и като се изчисти техниката ще е по-нормално. А иначе напрежението трябва да е изцяло в бедрата и задника. КАто задника не се чувства може би толкова нотоварен, но и него обхваща.