CrossFit

Прескочи до:

Приятели, това как се казва !?
9 x Overhead Squats (65lbs)
9 x Lateral Burpees
9 x Hang Power Snatch (65lbs)

Едит: Мисля, че е ‘‘Overhead Squat, Burpee, Snatch AMRAP’‘

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 08.01.11 19:27.

10.01.11
09:13

казано от Калоян Цонев на 08.01.11, 17:51:

9 x Lateral Burpees

Здрасти, Калояне!

От къде го взе комплекса? И какви са условията - най-много рундове за 20 мин или определен брой рундове за време?

казано от Vic на 10.01.11, 09:13:

казано от Калоян Цонев на 08.01.11, 17:51:

9 x Lateral Burpees

Здрасти, Калояне!

От къде го взе комплекса? И какви са условията - най-много рундове за 20 мин или определен брой рундове за време?

Complete as many rounds as possible in 15:00 :)
Попаднах на него, докато ровех за комплекси с бърпита :)
Как ти се струва, Вик !?

10.01.11
11:46

казано от Калоян Цонев на 10.01.11, 11:41:

...
Как ти се струва, Вик !?

Много добър! Пиши нова тема в раздела и го мятаме! :)

11.01.11
01:57

http://www.youtube.com/watch?v=Ns8KOmdoHOQ&feature=related поздрав за кросфитърите ;)

Е, дами и господа, тази седмица и аз ще се поставя на нещо отвратително и много предизвикателно. Ще направя Мърф под 35 минути...

17.01.11
19:06

хора миналата по-миналата седмица много се претоварих . Както знаете беше ми за първи път и не избрах правилните комплекси . И миналата седмица почивах , защотото бях разтегнал мускул на гърдата . Сега вече не ме боли и мисля да се впускам отново в битката . Ама не знам какъв комплекс да избера .

Мнението беше редактирано от polo123456789 на 18.01.11 11:53.

Синди. :)

казано от polo123456789 на 17.01.11, 19:06:

хора миналата по-миналата седмица много се претоварих . Както знаете беше ми за първи път и не избрах правилните комплекси . И миналата седмица почивах , защотото бях разтегнал мускол на гърдата . Сега вече не ме боли и мисля да се впускам отново в битката . Ама не знам какъв комплекс да избера .

Няма правилни и грешни комплекси, има неправилно скалиране на избрания комплекс за деня. Всеки, независимо от нивото си, може да прави почти всички комплекси при правилното модифициране на тежестта, рундовете и т.н.
Съвсем скоро ще може да прочетеш повече в задаващата се статия по въпроса. ;)

18.01.11
07:48

казано от Oranje на 17.01.11, 20:09:

...
Няма правилни и грешни комплекси, има неправилно скалиране на избрания комплекс за деня. Всеки, независимо от нивото си, може да прави почти всички комплекси при правилното модифициране на тежестта, рундовете и т.н.
Съвсем скоро ще може да прочетеш повече в задаващата се статия по въпроса. ;)

Polo!

Oranje е прав за горното, с едно малко уточнение - прави комплекси, в които влизат движения, чиято техника познаваш добре. Ако се хвърлиш на Squat Snatch, а никога не си правил нещо подобно например, най-много да се контузиш и да изпотрошиш нещата около теб.

Практиката показва, че дори трениращи с дългогодишен опит (визирам и себе си), все още имат да доизчистват техника. Така, че - тренирай умно!

Съгласен съм с горните постове. Наистина няма лек комплекс - лек е ако намалиш интентзитета. :)

19.01.11
09:35

Take your pick and have some fun!  (wasntme)

19.01.11
09:44

Евче-то я няма:(............................:))))))))))))))))

19.01.11
09:47

казано от slavko на 19.01.11, 09:44:

Евче-то я няма:(............................:))))))))))))))))

Вземи Helen 3 пъти и готово! :P

19.01.11
14:35

http://www.mikesgym.org/articles/uploads/IvanAbadjievandTheBulgarianSystem.doc

20.01.11
08:06

CrossFit girls… Ето една от тях, мъртва тяга 20 повт на... 100 кг! Нямам думи! РЕСПЕКТ!

Не зная личното й тегло, но от видеото преценявам, че не е повече от 60 кг.

Клип!

Готино дупе! Респект. :)

Дали е вкусна :D

23.01.11
07:13

казано от Венцислав Игнатов на 22.01.11, 18:47:

Дали е вкусна :D

Важното е да се изяде за време! :)

25.01.11
07:36

Квалификациите за CrossFit Games тази година ще се провеждат по уникален начин:

http://games.crossfit.com/blog/2011/01/crossfit-games-open,1012/

25.01.11
09:28

интересно...

IS

25.01.11
12:17

А,може ли за такива като мен(не добре с английския),да напишете едно резюме:)

25.01.11
12:27

всяка седмица във вторник обявяват комплекса и до края на седмицата трябва да си го направил...снимаш се и пращаш клип...тове ще рече, че и  някой чук от некое планинско село може да се запише и прати...защото има страшни машини, които няма да как отидат на квалификации, да речем...ще има 6 комплекса...предполагам, че всичките трябва да направиш...

25.01.11
12:35

Буквално “Отворени кросфит игри”
Представляват 6 седмична надпревара, която ще започне в вторник на 15 март в 17:00 часа тяхно време (california, Idaho, nevada, oregon, washington) (-07:00 часа от гринуич трябва да е).
Това състезание е първата стъпка към участие в Кросфит Игрите 2011. Всяка седмица във Вторник ще се обявява по едно събитие (комплекс), и всеки, които иска да участва трябва да извърши дадената задача до Неделя, 17:00 часа същата седмица, и да запише резултата си.
Има два начина това да се изпълни:
-Да направиш комплекса при сертифициран тренер, в залата му например и той да потвърди резултата ти.
-Да направиш видео, където и да е, после трябва само да си постнеш видеото и резултата.
В момета изграждат сайт, който да направи възможно този начин на квалификация. Там ще се постват резултати видео-та. и т.н.
И за тренерите пише, че имат условия, на които трябва да отговарят но сами си избират къде и кога да организират комплексите. :)

25.01.11
12:37

ааа Славко :D:D:D бърз си

25.01.11
17:57

Някой от нашите машини няма ли да се запише?

25.01.11
18:07

ще видя какви са комплексите и може да се пробвам е така за ташак пък ако успея ще ме спонсорирате :D

27.01.11
21:22

http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFit_Glassman_FindingTheFittest.wmv

много яка реч...много голям човек!!!

31.01.11
15:30

Защо трябва раменните преси лицевите и лежанките да ги правите с тесен хват ?! Айде някой да ми обясни.

Само моля без обяснения като в залата ” щото Славко така каза” - :D

31.01.11
17:06

Който ги е правил с мен, 100% знае защо...аз не карам никой да прави нищо, без да съм му го обяснил защо така и защо не така...

01.02.11
18:42

Шапки дооолу!

http://www.youtube.com/watch?v=JqD2_wR8u3o

01.02.11
23:12

нечовек!!!

Спр много искам да се науча тия HSPU, а ме е страх да стоя на ръце, камоли на стената :D как да се науча.. :X освен да измуфтя брата да ме варди да не умра.. :D:D

казано от Калоян Цонев на 02.02.11, 18:14:

Спр много искам да се науча тия HSPU, а ме е страх да стоя на ръце, камоли на стената :D как да се науча.. :X освен да измуфтя брата да ме варди да не умра.. :D:D

Една по-солидна стена и започваш да стоиш на ръце. Целта ти е 20 минути общо стоеж и почивка, като гледаш да увеличаваш времето, през което си в стойка. Когато можеш да държиш поне няколко минути - минаваш на wall runs, но малцина стигат до там, защото това не е като да правиш концентрично с клатене.
А за HSPU може да започнеш с някоя прогресия (краката не са отгоре, а на определена височина - лежанка, легло, стол, шкаф...), като с напредването ти ще увеличаваш височината, докато стигнеш до края на прогресията - HSPU. Друг вариант е да започнеш с негативни.
Стойката на ръце е най-доброто упражнение, което може да се прави вкъщи. Но малцина го правят. Да не говорим колко добре се отразява на рамото и трапеца, но е далеч по-безопасно от наблъскана с дискове щанга и въртене на раменете, което виждаме непрекъснато по залите. И по-резултатна...

02.02.11
18:26

казано от Калоян Цонев на 02.02.11, 18:14:

На стена е по-лесно, а и честно казано на глава се пада трудно от това положение :). Може в началото да имаш нужда от помощ, за да преодолееш първоначалния страх.

Това клипче го поствах и в друга тема:

03.02.11
16:34

казано от Vic на 02.02.11, 18:26:

На стена е по-лесно, а и честно казано на глава се пада трудно от това положение :). Може в началото да имаш нужда от помощ, за да преодолееш първоначалния страх.

Мдаааааа - определено когато има някой да те окуражава отстрани ще се решиш по-бързо. Добре, че беше Вик да ми набие в дебелата глава, че мога. :D Не че беше блестящо изпълнение, но пък поне започнах от някъде

03.02.11
16:40

той бате Вики и с по-дебели глави се е справял:)

Ааа.. Вик, тая ку*ка е безстрашна бре :D Има там на една успоредкааа.. бааа.. ‘тва е зловещо :X :X Мятам са утре още и ще ви кажа как е минало. Ако не съм ви казал - значи съм умрял :D

Момчета, вдъхновен от един от любимите ми билдъри и новият му релийз се сетих за CF-a !!! Дайте да измислим име на това чудо: http://www.youtube.com/watch?v=CV87g9wf148&feature=feedu
“We’re gonna superset dips with push-ups. 8 dips, 8 push-ups, 7 dips, 7 push-ups, all way down to 0.”
По негови думи това са СС от кофи и лицеви като се започне от 8, 7, 6.. доо 0.
Предполагам, че ще мине за комплекс.
Той не ги издържа чисто, но пък някой от нас защо да не успее!?
Даже може да поставим лимит на времето.. чакам отговори, че да го включа в листата си :)
Едит към 09/02 - http://www.youtube.com/watch?v=iCjP82tg5q0 Успя да го уздържи Кевин :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 09.02.11 19:02.

03.02.11
17:34

казано от Калоян Цонев на 03.02.11, 17:05:

Момчета, вдъхновен от един от любимите ми билдъри и новият ми релийз се сетих за CF-a !!! Дайте да измислим име на това чудо: http://www.youtube.com/watch?v=CV87g9wf148&feature=feedu
“We’re gonna superset dips with push-ups. 8 dips, 8 push-ups, 7 dips, 7 push-ups, all way down to 0.”
По негови думи това са СС от кофи и лицеви като се започне от 8, 7, 6.. доо 0.
Предполагам, че ще мине за комплекс.
Той не ги издържа чисто, но пък някой от нас защо да не успее!?
Даже може да поставим лимит на времето.. чакам отговори, че да го включа в листата си :)

Включвай го! За време.
Бих започнал от 10 до 1, но и от 8 също става. Леко съм разочарован от Кевин, отказа се...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1