29.04.05
00:08
От няколко месеца се занимавам с фитнес. Преди седмица направих опит да си изградя самостоятелна програма, та искам да разбера мнението ви за нея.
Аз наблягам повече на ръцете, като крака не правя.
Ето го и сплита:
Понеделник: рамо и бицепс
Вторник: гръб и трицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: корем и трицепс
Петък: гърди и бицепс
Съботаи Неделя почивам.
Благодаря на всички, които ще се изкачат по въпроса ми, независимо от мнението им.
Това, че наблягаш повече на ръцете, не значи, че ще растат повече или по - бързо! След бицепса в първия ден, на другия ден правиш гръб, където отново участва бицепса. А трицепса пък работи във всичките 4 тренировки през седмицата! И как смяташ след качествена тренировка на трицепса (ако е такава изобщо) да правиш на другия ден гърди, не знам!
Освен това бицепса и трицепса са малки мускули, и аз лично не мога да си представя цяла тренировка, посветена само на трицепса! Събери ги в една тренировка. И ги тренирай като другите мускули, не повече.
И почни да тренираш крака, ако искаш големи ръце ;)
Ами тогава този сплит по който тренирах до сега:
понеделник - ръце
вторник - корем и рамо
сряда - гърди
четвъртък - почивка
петък - гръб
тази?
ами да ти кажа това звучи по добре и аз съм с този сплит и е ок при мен само че аз гърдите(и крака) ги правя първи ден след това почивка един или 2 дена, след това ръце ,после пак почивка един или два дена и тогава гръб + рамо. после почивка и отначало
ама ти щом не искаш да правиш крака вместо тях прави корем с гърдите или както искаш
Днес един приятел ми направи този сплит:
Понеделник - гърди и трицепс
Вторник - корем и кардио
Сряда - гръб и бицепс
Четвъртък - почивка
Петък - рамо и трапец
Събота и Неделя - почивка
Този ми се струва по-добър. Вие как мислите?
29.04.05
19:40
След като си още начинаещ по-добре е следното:
Понеделник - гърди и бицепс
Вторник - корем и кардио
Сряда - гръб, трапец и трицепс
Четвъртък - почивка
Петък - рамо и крака
Събота и Неделя - почивка
Давай превесв на големите мускулни групи в началото на седмицата, а малките втори в тренировъчния ден. Само ако ти изостава бицепса, примеврно ще го правиш преди гърба и така!
30.04.05
13:14
[quote author=“svetllio”]Имам 4-5 месеца опит. Начинаещ ли съм все още? :roll: :)
Не си абсолютен начинаещ, но все още не си напреднал.... :)