Искам съвет

29.04.05
00:08

От няколко месеца се занимавам с фитнес. Преди седмица направих опит да си изградя самостоятелна програма, та искам да разбера мнението ви за нея.
Аз наблягам повече на ръцете, като крака не правя.
Ето го и сплита:
Понеделник: рамо и бицепс
Вторник: гръб и трицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: корем и трицепс
Петък: гърди и бицепс
Съботаи Неделя почивам.

Благодаря на всички, които ще се изкачат по въпроса ми, независимо от мнението им.

29.04.05
02:28

Това, че наблягаш повече на ръцете, не значи, че ще растат повече или по - бързо! След бицепса в първия ден, на другия ден правиш гръб, където отново участва бицепса. А трицепса пък работи във всичките 4 тренировки през седмицата! И как смяташ след качествена тренировка на трицепса (ако е такава изобщо) да правиш на другия ден гърди, не знам!
Освен това бицепса и трицепса са малки мускули, и аз лично не мога да си представя цяла тренировка, посветена само на трицепса! Събери ги в една тренировка. И ги тренирай като другите мускули, не повече.
И почни да тренираш крака, ако искаш големи ръце ;)

29.04.05
02:37

Ами тогава този сплит по който тренирах до сега:

понеделник - ръце
вторник - корем и рамо
сряда - гърди
четвъртък - почивка
петък - гръб

тази?

29.04.05
15:20

ами да ти кажа това звучи по добре и аз съм с този сплит и е ок при мен само че аз гърдите(и крака)  ги правя първи ден след това почивка един или 2 дена, след това ръце ,после пак почивка един или два дена и тогава гръб + рамо. после почивка и отначало
ама ти щом не искаш да правиш крака вместо тях прави корем с гърдите или както искаш

29.04.05
18:43

Днес един приятел ми направи този сплит:

Понеделник - гърди и трицепс
Вторник - корем и кардио
Сряда - гръб и бицепс
Четвъртък - почивка
Петък - рамо и трапец
Събота и Неделя - почивка

Този ми се струва по-добър. Вие как мислите?

29.04.05
19:40

След като си още начинаещ по-добре е следното:
Понеделник - гърди и бицепс
Вторник - корем и кардио
Сряда - гръб, трапец и трицепс
Четвъртък - почивка
Петък - рамо и крака
Събота и Неделя - почивка

30.04.05
02:53

Имам 4-5 месеца опит. Начинаещ ли съм все още?  :roll:  :)

30.04.05
10:43

Давай превесв на големите мускулни групи в началото на седмицата, а малките втори в тренировъчния ден. Само ако ти изостава бицепса, примеврно ще го правиш преди гърба и така!

30.04.05
13:14

[quote author=“svetllio”]Имам 4-5 месеца опит. Начинаещ ли съм все още?  :roll:  :)

Не си абсолютен начинаещ, но все още не си напреднал.... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1