25.01.11
20:55
Добро ли е това упражнение с въже на долен скрипец.Има ли място в програма за маса?.Понеже гледам много батки в залата го правят.Провах го и много добре се усеща.Ама дали прави маса или само пари и оформя мускула?
Темата беше редактирана от PULLUP на 25.01.11 20:56.
25.01.11
20:59
няма как да прави маса пич.. първо изпълнението ( самата поза ) не позволява използване на голяма тежест... и правиш повечко повторения... като за последно е идеално да се офорими мускула и да позапари малко както казваш : )
Упражненията не правят масата.
Дефинирай ползата на позапарването на мускула. И как кик-бека го оформя по-добре от кофичките например.
25.01.11
21:04
не правят... храната определя теглото ама... ще имаш по-голям напредък ако правиш Лег с тесен хват и ядеш много отколкото да правиш кик-бек и да ядеш много нали така ( говорим за трицепса )
Ясно ми е че упражненията не правят масата.
Идеята ми е че много добре се усеща това упражнение и си помислих че ако се прави тежко може да направи маса.Но ще се придържам към стандартното за трицепс..
тесен лег
френско
горен скрипец
25.01.11
21:08
как ще го направиш тежко.. едвали може да правип кик-бек с 20кг... лакетя ти е във въздуха няма опора там въоща кик-бека си е за малки килограми
Аз попринцип отдавна съм разбрал че напомпването и паренето не значи растеж в повечето случаи.Обаче почнах да се замислям за накво разнообразие.За това питам...
То и големите тежести не значат непременно растеж. Кик-бекът не ми е сред любимите упражнения за трицепс, но small changes make big difference. Ако натоварването, което ти дава това упражнение в комбинация с някое по-базово, отключва растеж - тогава кик-бекът има място в програмата ти :)
Не всичко е сметки и килограми. Желязото е само средство ;)
26.01.11
11:22
Това кик-бек е 2/3-ти люшкане без никакво усилие и 1/3 заключване на лакътя с инерцията от люшкането. : )))