Акцент върху гръб

31.01.11
14:16

Здравейте, тренирам от 3 месеца като година и половина преди да започна отново имах 7-8 месеца стаж.На 18 години съм ръст: 180; Тегло:74 килограма. В момента тренирам по 3-дневен сплит:
1 ден: Гърди, бицепс
3 ден:гръб, трицепс
5 ден: рамо крака
Гърди: Щанга от лег
Дъмбели от полулег
Щанга от обратен лег
Флайс

Бицепс: Сгъване с прав лост широк хват
сгъване с дъмбел
Концентриране сгъване

За гръб  тренировката ми е следната:
Придърпване на горен скрипец с широк хват
Чукчета с щанга
Придърпване на дъмбел
Мъртва тяга (като я правя с по-малко килограми за сега)

Трицепс: Повдигане на щанга от лег с тесен хват
Френско
Горен скрипец

Рамо: Повдигане на щанга пред гърди
Разтваряне на ръце встрани
Повдигане на щанга до брадата, Вертолет

Въпроса е , че вече гърба ясно започва да изостава особено спрямо ръцете. Въпроса ми е как мога да акцентирам върху гърба? Може би трябва да мина на 4 дневен сплит и да оставя 1 ден само за гръб? Искам и да разбера дали упражненията които правя за останалите мускулни групи са правилни.
Благодаря предварително!

ами сложи го отделно.... аз съм много доволен от моята тренировка за гръб но тя ще ти се стори мн шантава затова
1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4серии

това не мисля че е зле

31.01.11
20:05

казано от kristiancho на 31.01.11, 15:03:

ами сложи го отделно.... аз съм много доволен от моята тренировка за гръб но тя ще ти се стори мн шантава затова
1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4серии

това не мисля че е зле

Дай да я видим колко е шантава...

31.01.11
20:35

казано от Aleksandar111 на 31.01.11, 14:16:

Въпроса ми е как мога да акцентирам върху гърба?

Най-бързото и просто решение,което веднага можеш да приложиш на практика е да размениш местата на 1 и 3 ден.3 ден с програмата за гръб да стане ден 1,след два почивни дни.Аз така сложих гърба в понеделник и дръпнах в тежестите,силата и мускулите на гърба.

1.Набиране - 3серии
2.Мечка - 1серия
3.Гребане с щанга - 1серия
4.Мъртва тяга - 1серия
5.Гребане с дъмбел - 1серия
6.Полуовър - 1серия
7.Пулдаун - 1серия
8.Обратен пек-дек с една ръка - 1серия
9.Трапец с дъмбели - 2серии

шантава в смисъл малко хора правят по 1-2серии на упражнение

31.01.11
22:31

интересно

01.02.11
10:24

Видях че пулоувъра с дъмбел има акцент върху гърдите, с дъмбел ли трябва да се прави когато е за гръб. Просто до сега не съм изпълнявал упражнението и от това което прочетох за него това разбрах.....

защо пък да има по-голям акцент върху гърдите... зависи всеки го усеща повече или в гърба или в гърдите ... полуовър се прави с крака,гърди и гръб ;)

02.02.11
15:23

Искам да попитам какво смятате за тренировката ми за гърди защото не съм сигурен, че е добра, но не мога да реша какво да сменя. Целя се към покачване на маса за сега:
Щанга от лег 3x8-9
Дъмбели от полулег 3x 7-8
Щанга от обратен лег 3x8-9
Кофички 3x(нов съм в света на кофичките, така че за сега правя до отказ до като не стигна поне до 9-10 на серия)
Флайс 4x8

мойта програма за гърди доста наподобява тази която написа.... само махни обратния лег ;)

DE

02.02.11
15:48

казано от kristiancho на 31.01.11, 15:03:

1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4серии

това не мисля че е зле

Мисля,че този начин на трениране е грешен имам в предвид,че веднага след мечката (натоварен кръст) следва тяга ;) Добре е след всяко упражнение,в което участва кръста да следва едно разтегателно да речем така ... Мъртва тяга/набирания/мечка и накрая пуловър :) Но нека това го реши автора.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1