31.01.11
14:16
Здравейте, тренирам от 3 месеца като година и половина преди да започна отново имах 7-8 месеца стаж.На 18 години съм ръст: 180; Тегло:74 килограма. В момента тренирам по 3-дневен сплит:
1 ден: Гърди, бицепс
3 ден:гръб, трицепс
5 ден: рамо крака
Гърди: Щанга от лег
Дъмбели от полулег
Щанга от обратен лег
Флайс
Бицепс: Сгъване с прав лост широк хват
сгъване с дъмбел
Концентриране сгъване
За гръб тренировката ми е следната:
Придърпване на горен скрипец с широк хват
Чукчета с щанга
Придърпване на дъмбел
Мъртва тяга (като я правя с по-малко килограми за сега)
Трицепс: Повдигане на щанга от лег с тесен хват
Френско
Горен скрипец
Рамо: Повдигане на щанга пред гърди
Разтваряне на ръце встрани
Повдигане на щанга до брадата, Вертолет
Въпроса е , че вече гърба ясно започва да изостава особено спрямо ръцете. Въпроса ми е как мога да акцентирам върху гърба? Може би трябва да мина на 4 дневен сплит и да оставя 1 ден само за гръб? Искам и да разбера дали упражненията които правя за останалите мускулни групи са правилни.
Благодаря предварително!
31.01.11
15:03
ами сложи го отделно.... аз съм много доволен от моята тренировка за гръб но тя ще ти се стори мн шантава затова
1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4серии
това не мисля че е зле
казано от kristiancho на 31.01.11, 15:03:
ами сложи го отделно.... аз съм много доволен от моята тренировка за гръб но тя ще ти се стори мн шантава затова
1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4сериитова не мисля че е зле
Дай да я видим колко е шантава...
казано от Aleksandar111 на 31.01.11, 14:16:
Въпроса ми е как мога да акцентирам върху гърба?
Най-бързото и просто решение,което веднага можеш да приложиш на практика е да размениш местата на 1 и 3 ден.3 ден с програмата за гръб да стане ден 1,след два почивни дни.Аз така сложих гърба в понеделник и дръпнах в тежестите,силата и мускулите на гърба.
31.01.11
20:54
1.Набиране - 3серии
2.Мечка - 1серия
3.Гребане с щанга - 1серия
4.Мъртва тяга - 1серия
5.Гребане с дъмбел - 1серия
6.Полуовър - 1серия
7.Пулдаун - 1серия
8.Обратен пек-дек с една ръка - 1серия
9.Трапец с дъмбели - 2серии
шантава в смисъл малко хора правят по 1-2серии на упражнение
01.02.11
10:24
Видях че пулоувъра с дъмбел има акцент върху гърдите, с дъмбел ли трябва да се прави когато е за гръб. Просто до сега не съм изпълнявал упражнението и от това което прочетох за него това разбрах.....
01.02.11
10:51
защо пък да има по-голям акцент върху гърдите... зависи всеки го усеща повече или в гърба или в гърдите ... полуовър се прави с крака,гърди и гръб ;)
02.02.11
15:23
Искам да попитам какво смятате за тренировката ми за гърди защото не съм сигурен, че е добра, но не мога да реша какво да сменя. Целя се към покачване на маса за сега:
Щанга от лег 3x8-9
Дъмбели от полулег 3x 7-8
Щанга от обратен лег 3x8-9
Кофички 3x(нов съм в света на кофичките, така че за сега правя до отказ до като не стигна поне до 9-10 на серия)
Флайс 4x8
02.02.11
15:26
мойта програма за гърди доста наподобява тази която написа.... само махни обратния лег ;)
02.02.11
15:48
казано от kristiancho на 31.01.11, 15:03:
1. набиране - 4серии
2. мечка - 4серии
3. мъртва тяга - 4серии
4. полуовър - 4сериитова не мисля че е зле
Мисля,че този начин на трениране е грешен имам в предвид,че веднага след мечката (натоварен кръст) следва тяга ;) Добре е след всяко упражнение,в което участва кръста да следва едно разтегателно да речем така ... Мъртва тяга/набирания/мечка и накрая пуловър :) Но нека това го реши автора.