Нетипичен дневник ... честно казано ...менюто ти е най странното от всички които съм чела във форума (което в никакъв случай не е критика ;) ) сте следя с интерес
...защото ям по два десерта ли?? :D :P
Аз не следя особено съотношението ВМБ, за мен по-важно е храната ми да е чиста, да ме засища на “по-фино” ниво. Старая се повечето от нещата, които ям да съм ги приготвила лично с продукти с проверен (доколкото е възможно това) произход, а това че днес съм изяла 200 гр въглехидрати (примерно) не ми е от първостепенна важност. :)
казано от Margaritka на 27.01.11, 10:33:
Четвъртък, 27.01
Като цяло - малко измъчена и тегава тренировка се получи: при подскоците на въже доста често се спъвах :( , почти половината от лицевите опори бяха на колене и очевидно не се бях събудила все още.
Марги, сигурна ли си че не претренираш ? Камплексите са доста изтощаващи и колкото и да те зареждат в момента, изцеждат доста енергия. Съчетано и с йогата и другата ти дейност, натоварващо ми изглежда. Даже и супер храните не биха помогнали, ако не се възстановяваш.
Имам и такива моменти (на претрениране), но мисля че този не беше един от тях. :) Просто се чувствах тажка и мудна в следствие на прекалено ранната тренировка (беше около 7.30).
Петък 28.01
Движение: Daily energy yoga - 45 мин, Хата йога - 60 мин
Храна:
След ставане - кокосово мляко с конопен протеин и какао
Brunch - зеле с маслинова паста; ориз с черен синап, куркума и гхи; кокосови бонбони с мента
14.00 - фреш от киви
16.30 - банан
20.00 - салата: червено цвекло, моркови, зехтин, лимонов сок, гарам масала; панир с хималайска сол и риган; кокосови бонбони с мента
*Кокосовите бонбони са само привидно същите като предишните, но it’s what’s inside that counts :P
Събота, 29.01
Тренировката за днес:
1000 скока на въже - 7.53 мин
Интервали: 10:30 сек. в 6 кръга
А - (с повдигнати крака) сгъване на коляно: към рамо (отстрани на тялото), към брада, към рамо; в почивките - планк на лакти
B - от планк - 3 стъпки встрани, лицева опора, бърпи / крънчове на швейцарска топка
C - същото като А
D - @12 кг - ДБ snatch / ренегадско гребане
E - планинско бягане / калари лицеви опори
F - @12 кг step up / лицеви опори (повече от половината се наложи да ги правя на колене (sweat) )
G - @12 кг суинг със смяна на ръцете / коремна преса с докосване пръстите на краката
Мнението беше редактирано от Margi на 29.01.11 09:09.
Храна
След ставане - кокосово мляко с конопен протеин
След тренировка - зелен чай
Обяд - салата моркови, червено цвекло, ломонов сок, зехтин, гарам масала; морковена халва
След обяд - шейк от банан и киви
Вечеря - зеле със зехтин, маслини; панир; морковена халва; домашно сладко от малини
По-късно - йоги чай
Неделя, 30.01
Днес бях планувала йога за сутринта, но в последно време имам навика да се успивам, така че прибягнах към варианта бърза интервална тренировка:
10:30 сек в 6 кръга от следното:
A: skips/ninja burpees
B: knee tuck-chest to ground/mountain runners
C: skips/ walking lunges @2x8.5 kg
D: knee tucks/mountain climbers with elevated legs and elbow planks in the rest intervals
E: skips/3 side step-push up-burpee
F: crunch tucks/push up-to-side plank
Хубава тренировка се получи, компактна и интензивна, общо ми отне около 35 мин и приключих навреме за работа :)
Храната за днес:
След ставане - горещо (но сурово :) ) какао с кафява захар
Обяд - зеле с лимонов сок, гарам масала, зехтин, маслини; грис халва
След бояд - портокал
Вечеря - броколи на пара с ленено семе, черен пипер, лимонов сок и маслини; панир (май имаше 250 гр) с хималайска сол; грис халва; 2-3 лъжички домашно сладко от горски ягоди
По-късно - киви, портокал
Малко ми се вижда храната днес, но пък се чувствам сита. :)
Понеделник 31.01
Движение:
След ставане - Ащанга йога 75 мин
Малко по-късно -
2000 х скока на въже - 14.44 мин
50 х (от позиция планк) 3 стъпки встрани-лицева опора (chest-to-ground)-бърпи: без да засичам време
Ето я и храната днес:
След ставане - горещо какао с кафява захар и канела
Обяд - сурови броколи с лимонов сок, зехтин и подправки; кафяв басмати ориз с черен синап, куркума, кимион и лимонов сок; грис халва
След обяд - портокал
Малко по-късно - ябълка
Вечеря - сурови броколи с лимонов сок, зехтин и подправки; панир с хималайска сол; вероятно отново грис халва за десерт
ПП: Нанасям поправка за вечерята: хапнах и маслини, а след това ме споходи неистов глад за захар....и аз съответно му се отдадох, защото от опит знам, че ако се въздържа, после става още по-страшно :D :D Така че имаше обилно от грис халвата, две сусамки, овесени бисквити и кокосово мляко с какао (sweat)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.02.11 07:37.
Вторник 01.02
Тренировка:
Днес GYMBOSS таймера ми сдаде багажа :( - няма интервали, няма време на нито едно от упражненията.
500 скока на въже
100 планинско бягане
400 скока на въже
50 х (от позиция планк) 3 стъпки встрани-лицева опора (chest-to-ground)-бърпи
300 скока на въже
100 планинско катерене с повдигнати крака
200 скока на въже
50 squat kick
100 скока на въже
50 dynamic squat
100 скока на въже
100 планинско катерене с повдигнати крака
Общо време - около 40 мин
След погълнатите вчера нечовешки количества захар, днес кипях от енергия по време на тренировката :D
Вечерта предстои Хата йога - 60 мин
01.02.11
14:56
Здравей, Margaritka!
Всеки ден чета от дневника ти и съм силно впечатлена! :) Имаш невероятно меню, което ми изглежда изключително здравословно, като се абстрахираме от лакомствата. Тренировките ти ми се струват доста натоварващи и нестандартни(според моите доста скромни познания).
Мога ли да те попитам това редуване на упражненията със скокове на въже какъв ефект има(с каква цел се правят тези комбинации)? Съжалявам, ако задавам глупав въпрос, но наистина не съм особено запозната, а принципно се стремя към разнообразяване на моите тренировки, включително кардиото, което при мен заема значителна част от тренировъчната ми програма.
Специално за днешната тренировка скоковете на въже служат за поддържане на интензивността по време на цялото занимание. Обяснябвам: имам 100 (с всеки крак) планинско бягане, още след 60 раменете ми започват да отказват. Следващото упражнение е вариант на бърпи - няма как да направя още 50 лицеви опори без раменете да се възстановят. Ако почивам - интензивността пада. И понеже при мен нискоинтензивни тренировки не работят добре и са ми и скучни, търся начини да ги избегна. :)
Обратното също би било валидно - кардио тренировка разнообразена с няколко упражнения. ;)
казано от Margaritka на 01.02.11, 14:11:
Вторник 01.02
Тренировка:
Днес GYMBOSS таймера ми сдаде багажа :( - няма интервали, няма време на нито едно от упражненията.
аз спасявам положението с това
http://www.speedbagforum.com/timer.html
Този и аз съм го ползвала, но откакто си купих GYMBOSS-а само с него тренирам. Положението обаче е спасено - току що ми го ремонтираха и не се налага да чакам за нов (sun)
Храната за днес е кратка: получи се отново нещо като воинска диета, т.е. цял ден си посръбвах около литър и половина коктейл от лимонов сок, мед, джинджифил (за съжаление сушен, пресния ми свърши) и вода.
Вечеря - зеле с ленено семе, гарам масала, зехтин и маслини; панир (може би около 200+ грама) със домашно сладко от диви ягоди
ПП: Може би ще има и плодове по-късно :)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.02.11 20:31.
01.02.11
22:48
Благодаря ти за изчерпателния отговор, Margaritka! :) Ще продължа да следя с интерес дневника ти. Мисля, че има какво да ми бъде от полза при моите тренировки. Засега се чувствам твърде начинаеща, независимо от това, че от доста време тренирам. Май едва сега усещам нужда от по - задълбочено обмисляне на програмата ми в залата, а и извън нея :)
Сряда, 02.02
Тренировка: Ащанга йога, малко съкратена версия + малко баланси на ръце (на снимките долу) - общо около 70 мин
Храна:
Сутринта се успах, така че до обяд нпмах време да ям нищо
12.00 - задушено моркови с гхи, черен синап, кимион, конопено семе и джинджифил; панир със домашно сладко от диви ягоди
14.30 - 3 малки портокала
16.30 - 3 малки ябълки
Вечеря (предстои) - зеле със зехтин, смляно ленено семе, гарам масала, маслини; панир с хималайска сол; кокосова халва
По-късно вероятно плодове или чай
ПП: Пропуснах да отчета Детоксикатора за днес ( 4 от 5 ), и сауната за вчера :P
Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.11 19:08.
Браво, Маги - освен, че е много трудно да се направи това от снимките, то е и страшно красиво :)
страхотна си :D Китките ти наистина са здрави, баланса също. Аз падам на мост обикновено :(
И аз падам - успявам само за секунди да задържа баланса :D ...ама не се отказвам
Маргаритка, страхотна си!Браво за постигнатото, не знам колко време ти е отнело да овладееш позата, но резултата е невероятен!
02.02.11
21:54
Маргаритка,
просто взривяваш форума с тези снимки и въобще с постовете си!
Голямо удоволствие е човек да те следи какво правиш! Благодаря!
Мерси, снимките ми служат най-вече за да се коригирам и следя прогреса...но има още много какво да желая. :)
Четвъртък, 03.02
Тренировка:
1000 скока на въже - 7.55 мин
50 коляно към брада с повдигнати крака веднага последвано от 50 планинско бягане - 2.26
50 комбо: клек-скок-повдигане на колене от вис - 4.31
Интервали 10:30 сек в 6 кръга от следното:
А: турско ставане @6кг / сумо лицеви опори
B: подскоци на въже / 3 планинско катерене+претъркулване
C: DB snatch @12кг / подскоци на въже
D: ренегадско гребане @12кг / гоблет клек @12 кг
Храна:
До обяд - отново нищо (ако не броя коктейла с мед, джинджифил, годжи бери и лимон)
Обяд - задушени с гхи броколи с черен синап, кимион и хималайска сол; панир; домашно приготвени шоколадови трюфели, сусамка
След обяд - голям фреш от киви
За вечеря най-вероятно ще хапна салата от червено цвекло с остатъка от панира; десерт - кокосова халва
Тези дни нямам много апетит, за сметка на глада за сладко. :(
казано от Margaritka на 03.02.11, 17:22:
Храна:
До обяд - отново нищо (ако не броя коктейла с мед, джинджифил, годжи бери и лимон)
Обяд - задушени с гхи броколи с черен синап, кимион и хималайска сол; панир; домашно приготвени шоколадови трюфели, сусамка
След обяд - голям фреш от киви
За вечеря най-вероятно ще хапна салата от червено цвекло с остатъка от панира; десерт - кокосова халваТези дни нямам много апетит, за сметка на глада за сладко. :(
и аз съм тъй :D
Петък, 04.02
Сутринта - Ащанга йога - 90 мин
Вечрета - Хата йога - 60 мин
Храна:
11.00 - салата айсберг с половината от едно доста голямо авокадо, конопено семе, зехтин, лимонов сок; няколко домашни шок. трюфела; сусамка
по-късно ще добавя останалото :)
Още храна за днес:
след обяд имаше доста течности (зелен чай, какао и вода)
вечеря - зеле с смляно ленено семе, маслини, зехтин и хималайска сол; панир с гарам масала; домашни шок. трюфели
по-късно може би отново нещо течно :P
Събота, 05.02
Тренировка:
След ставане: Vinyasa flow yoga - 50 min
Малко по-късно:
1000 skips - 7.34 min
50 mountain climbers
10:30 sec in 6 rounds:
A: combo: 3 mountain runner-roll over / squat kicks
50 mountain climbers
B: combo: push up-3 plank side steps-roll over / walking lunges @2x6kg
50 mountain climbers
C: 3 plank side steps-push up-burpee / toe touch crunch
Храната за днес:
След ставане - кокосово мляко с какао
12.00 - салата айсберг с авокадо, зехтин и конопено семе; панир с домашно сладко от ягоди; две обикновени бисквти
13.00 - 15.00 Тъй като ми падна пломба, се наложи дълго и мъчително обикаляне в търсене на работещ през уикенда зъболекар, за щастие успешно.
16.30 - фреш коктейл от моркови, червено цвекло и ябълки
18.30 - задушени с гхи моркови и червено цвекло с черен синап, кимион и конопено семе; панир; 5 обикновени бисквити с домашно сладко от ягоди
По-късно - най вероятно грейпфрут или помело или още кокосово мляко с какао :)
Неделя, 06.02
Vinyasa flow yoga - около 50 мин
Храна:
След ставане - топло кокосово мляко с какао и малко кафява захар
Около 9.30 - две големи чаши Revitalize йоги чай с мед (незнайно защо реших че може би се разболявам и имам нужда от конска доза чай :D Дано е било фалшива тревога ;) )
12.00 - зеле с малко повече от необходимото зехтин, маслини, смляно ленено семе; орехов тахан с мед
След този мазничък обяд цял следобед не ми се хапваше нищо, въпреки че се бях запасила на работа с ядки. Продължих обаче с лековитите коктейли :P : лимон, мед, джинджифил (сух, поради липса на пресен) и Н2О в блендера
Към 16.00 - масаж последван от сауна
Ранна вечеря: зелена салата със зехтин, смляно ленено семе и лимон; панир с хималайска сол; за десерт направих някакъв опит да си приготвя сандеш, но имам чувството че друго трябваше да се получи :D ...изядох си го де, заедно с 5 обикновени бисквити
По-късно вероятно портокали и чайове
Понеделник, 07.02
Тренировка:
Интервали 10:40 сек. в 6 кръга от следното:
A: skips/ninja burpees
B: knee tucks/mountain runners
C: combo (plank jump-roll over-push up)
D: DB burpee-row @2x8 kg/hanging knee raises
E: skips/backward lunges
F: skips/kalari push ups
Днес реших да удължа малко работните интервали за малко extra challenge :)
Храна:
След ставане - кокосово мляко с какао и малко кафява захар
Към 9.00 - зелен чай с мед
11.30 - зелена салата с авокадо, зехтин, лимон и маслини; десерт - сурово брауни
14.30 - портокал
16.00 - кокосово мляко с какао
19.00 - задушени с гхи моркови с черен синап, кимион, лимон и хималайска сол; панир; маслини; 7-8 обикновени бисквити със значително количество домашно сладко от боровинки; една хапка от браунито (blush)
По-късно - портокали
...сладкият глад продължава (sweat)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.11 20:58.
Вторник, 08.02
Тренировка:
1000 skips - 7.23 min
5 rounds of:
A: 10 x 3 plank side step-push up-burpee / 10 crunch tucks - 10.52 min
B: 20 elevated knee tucks / 20 dynamic squats - 7.04 min
C: 10 assisted pull ups / 10 sumo squat-knee up - 5.15 min
...и всичко това с 5 кг допълнителни тежести на глезените.
Вечерта - Vinyasa yoga - 60 мин
Храната за днес:
След ставане - кокосово мляко с какао и малко кафява захар
11.30 - задушени с гхи моркови с елда, черен синап, кимион, люта чушка; десерт - вчерашното брауни
13.00 - сауна, масаж
след това - доста зелен чай с мед
17.00 - панир с хималайска сол
20.00 - салата айсберг с авокадо, зехтин и лимон; още малко панир с хималайска сол; остатъците от браунито
Мисля това да е за днес :)
ПП: Добавям две ябълки
Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.11 22:15.
Сряда, 09.02
Движение:
Vinyasa flow yoga - 2x40 min
Разходка (sun)
Храна:
След ставане - топло какао с малко кафява захар (без кокосовото мляко :) )
9.30 - предварително накиснати във вода ръжени и овесени ядки, годжи бери, арония, маково семе и мед
13.00 - остатъка от закуската + 2 фурми + 1 хапка суров кокосов крем (приготвях си брауни и ми се приядоха :P )
16.00 - smoothie от киви и ябълка
За вечеря съм предвидила салата айсберг с краставица, зехтин, смляно ленено семе, панир; десерт - препечен черен хляб с гхи и домашно сладко от боровинки
Освен това:
Детоксикатор 5 от 5 (т.е. последна процедура)
И от тази вечер отново ще включа след ставане и преди лягане лечебните билки - втори курс, различни билки.
ПП: Малка промяна на десерта: понеже се оказа че няма хляб, който да препека, изядох няколко лъжички от сладкото, една сусамка и едно голямо количество от браунито, което по-рано днес направих (blush)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.02.11 18:40.
Не знам дали поради факта че вечерята днес беше ранна или нещо друго, но около час след нея отново ме подгони онзи вълчи глад и последва поосвинване с неща, които сега ми се ще да не бях яла (sweat)
Както и да е, ще ми мине, но реших да споделя една, според мен, изключително свежарска мацка :P
Четвъртък, 10.02
Тренировка:
Vinyasa flow yoga (Agni namaskar) - 15 min
След това:
5 кърга от:
А: 100 скока на въже / 10 асастирани набирания
Б: 100 скока на въже / 50 (на всеки крак) прибиране на коляно към брадичка с повдигнати крака
В: 100 скока на въже / 10 (на всеки крак) отпади
Общо време: 26.56 мин
Много бавна и измъчена тренировка, отдавам го на вчерашното преяждане, последвано от доста литри вода, тъй като още си чувствам тежестта в корема (puke)
За сега намерението ми за днес е да карам на коктейл от лимон, джинджифил, мед и вода. Ако има още нещо, ще дописвам :)