24.01.11
14:20
казано от maxxi на 20.01.11, 13:01:
Еми то куку-то си е куку. Писала съм в стария дневник голям смях.
Та, хайде и в тоя да се похваля -
68.5кг!
Браво , Макси ! :) Продължавай в същия дух ! :)
А какво е КВАС? Извинете за невежеството ми. Иначе - що пък не!
А глутенът защо да пречи на организма? Знам, че е опасен за бебетата и малките деца, за да не развият алерия, но за възрастен?
казано от fire.is.my.nature на 24.01.11, 14:19:
Дам , подкрепям за хляба с квас . Само че искам да питам какво мислите за този немския където се продава по био магазините ? Един много горчив и лепкав ( то не е хляб това :D ) . Дали е също толкова полезен ? И всъщност така ли трябва да изглежда истинския хляб?
Аз веднъж съм яла подобен, но руски. Със сигурност са по- истински от българските. Но да ви кажа, пред вид цената на хляба и пред вид вкусовите и хранителни качества, вече съм решила да не си купувам. То у нас и без друго само аз ям пълнозърнест хляб, а вчера си купих и малка формичка. Не е и трудо - и време - емко. Ще видим до кога ще трае ентусиазмът ми, де.
Майка ми прави в такава машинка за домашен хляб с черно брашно, но си е обикновен хляб, не е такъв горчив и лепкав. :D Слага му и семена и става много хубав.
казано от Ivan на 25.01.11, 11:32:
Майка ми прави в такава машинка за домашен хляб с черно брашно, но си е обикновен хляб, не е такъв горчив и лепкав. :D Слага му и семена и става много хубав.
а с какво го замесва? с мая или сода за хляб? Тоя квас не зная от къде да си го намеря....
казано от maxxi на 25.01.11, 11:50:
Тоя квас не зная от къде да си го намеря....
Ето това намерих за квас в Google.
http://www.sunmoon.bg/index.php?page=bread_making_sourdough
Спомням си че Венцислава Атилова имаше нещо в дневника или блога си за приготвянето на хляб с квас.
Дано съм помогнала :)
Мнението беше редактирано от Rali на 25.01.11 12:17.
казано от ralista на 25.01.11, 12:16:
http://www.sunmoon.bg/index.php?page=bread_making_sourdoughСпомням си че Венцислава Атилова имаше нещо в дневника или блога си за приготвянето на хляб с квас.
мда в на Венци блога е хубава рецептата за квас и хляб. Аз си купих су от биомагазин. само се разрежда с вода
казано от diva 97 на 25.01.11, 16:08:
http://www.sunmoon.bg/index.php?page=bread_making_sourdoughСпомням си че Венцислава Атилова имаше нещо в дневника или блога си за приготвянето на хляб с квас.
мда в на Венци блога е хубава рецептата за квас и хляб. Аз си купих су от биомагазин. само се разрежда с вода
Какво е су?
Не съм записвала отдавна храната си. Отчасти, защото нямах желание, отчасти, защото нямах апетит напоследък.
Режимът ми си го спазвах, но ядях по-малко. Не зная защо, просто не ми се ядеше. Миналата седмица бяхме в процес на купуване на нова /стара кола/, съчетано със сесията ми = нямах време да ходя в залата.
В понеделник -
гърди и гръб в супер серии по програмата.
вторник - бягане /с новите маратонки, които са супер/. Бягах по някаква странна схема, която не съм мислила предварително. 10мин. на 8.5 /за мен постижение/, 25мин. на 7.8. Тъй като не ходих преднат седмица, реших да го карам по интуиция.
сряда - бицепс/трицепс в суперсерии.
Днес направих половин набиране.
Храната ми днес -
7.00 - две арменски сладки
8.30 - пълнозърнест хляб - от домашно приготвения, две парчета синьо сирене
11.30 - бях на конферансите в Академията - по този случай - филия с шунка и кашкавал
15.00 - 100гр. леща, яйце, две препечени филийки с риба тон в собствен сос
17.00 - 50гр. свинска вратна
21.00 - 150 свинска вратна, варени броколи с чесън и зехтин
Малко объркана работа. Без оправдания, поемам си отговорността.
Вода - 2.5 литра.
Едно поздравче от мен -
http://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw
Ground control to major Tom
Ground control to major Tom
Take your protein pills and put your helmet on
(Ten) Ground control (Nine) to major Tom (Eight)
(Seven, six) Commencing countdown (Five), engines on (Four)
(Three, two) Check ignition (One) and may gods (Blastoff) love be with you
This is ground control to major Tom, you’ve really made the grade
And the papers want to know whose shirts you wear
Now it’s time to leave the capsule if you dare
This is major Tom to ground control, I’m stepping through the door
And I’m floating in a most peculiar way
And the stars look very different today
Here am I floatin’ ‘round my tin can far above the world
Planet Earth is blue and there’s nothing I can do
Though I’m past one hundred thousand miles, I’m feeling very still
And I think my spaceship knows which way to go
Tell my wife I love her very much, she knows
Ground control to major Tom, your circuits dead, there’s something wrong
Can you hear me, major Tom?
Can you…
Here am I sitting in my tin can far above the Moon
Planet Earth is blue and there’s nothing I can do
Мнението беше редактирано от maxxi на 27.01.11 22:11.
казано от maxxi на 25.01.11, 20:10:
казано от diva 97 на 25.01.11, 16:08:
Какво е су?
суха квас. Не ми пише клавиатурата понякога :D
хихи! Благодаря ти, дива!
Вчера имах тренировка за крака. Настоях да си направя нападите и си ги направих и днес не ме боли коляното. Ще видим по-нататък. Другия път ще правя и клекове, ще се пробвам и със Смит машината отново, ама като няма хора в залата, че малко ме е срам :)))
Храната вчера -
7.30 - пълнозърнест хляб /от моя/ с пуешко филе
11.10 - тост с пилешка пържола от филе, снежанка
15.00 - шепа орехи
17.00 - свинска вратна - 50гр. със салата от кисело зеле
20.00 - ей тука вече се издъних - половин кюфте на скаар и три- четири броколчета, запечени със синьо сирене и кашкавал
Още нещо - от тичането има ли опасност да ми наснат много прасците?
Мнението беше редактирано от maxxi на 28.01.11 10:38.
казано от maxxi на 28.01.11, 10:35:
хихи! Благодаря ти, дива!
20.00 - ей тука вече се издъних - половин кюфте на скаар и три- четири броколчета, запечени със синьо сирене и кашкавал
Още нещо - от тичането има ли опасност да ми наснат много прасците?
Това за издънването нещо не го разбрах. Издънка, че си яла или че си яла малко или че си яла кюфте и кашкавал ???
Прасците и други мускули ще пораснат от храна, а не от тичане. Хем знаеш :P Тичай си на воля
ами че беше малко количество и неподходящо за вечеря :))) За това съм се издънила :)))))
http://lubomirivanov.com/4096 - Макси, мисля че е добре да прочетеш тази статия :).
Благодаря ти, Карпи, но аз се отказах от разделното! Все пак статията е много полезна :)))
Вчера ходихме с леля ми в нейния фитнес. Аз си напарвих рамото в супер серии, после корем, после тичах 30мин.
Предполагам, това, че тичах на 8.7 се дължи на това, че пътечката беше различна от тази в моя фитнес, въпреки, че ми се ще да мисля, че съм станала супер издръжлива ;))))
Беше интересно - уредите са доста различни - особено тези за дупе и крака. Абдукторът има опция дупето ти да е повдигнато във въздуха. Леля ми твърди, че така й се натоварва повече задникът. Направи ми впечатление, че нейният инструктор я въртя на абсолютно всички уреди, като започна от гръб и завърши с крака. Тоест - всички мускулни групи в един ден и по три- четири упражнения. Видя ми се странно. Другото което ми направи впечатление - жените тренираха основно на уредите и бяха едни такива ... грацилни и недохранени. Много грозно.
Както и да е. Иска ми се да ги пробвам тези уреди за дупе и крака. Може другата седмица пак да идем.
Вчера храната ми е доста зле - поду ми се стомъхат и нямах никакъв апетит.
Сутринта -
хляб пълтозърнест от моя си, маслинена паста, две парчета пуешко филе
10.00 - шепа орехи
13.00 - люто-кисела супа, 2 лъжици ориз, 50гр. пилешко
нищо
нищо
нищо
не бях гладна, а много ми се поду стомахът. От люто-киселата супа. Лаком гъз - глава затрива.
Макси ти по каква програма тренираш в момвнта? Само кардио ли правиш?
Стана ми интересно, и прелистих дневника ти назад, но не намерих тренировки. Или аз не виждам добре или няма много описани?
А как се чувстваш от тренировките които правиш?
Според мен няма нищо лошо да се тренира цялото тяло в един ден, стига упражненията да са правилно подбрани и изпълнени. На мен дори така по ми харесва :)
да, сори, не описвам всеки път, защото ми се вижда безсмислено, тъй като я постнах на стр. 1. Да не досаждам на хората излишно, тъй като всеки път правя едно и също, за това само описвам някакви особености, които са ми се случили по време на тренировката :))) Да, страшно съм доволна, защото свършвам много бързо, чувствам се адски тонизирана, защото трябва супер сериите да се изпълняват енергично. Кардиото го правя почти всеки път, зависи какви ангажименти имам след това, и напоследък съм влюбена в бягането, тъй като това е нещо ново за мен и е изпитание за собствените ми възможности :)))
За резултати е още рано да правя заключения, тъй като едва от миналта седмица правя истински тренировки по тази програма - до сега изучавах техниката на упражненията. Но да, определено съм много по-доволна от колкото с предните си програми :)))
Ден гърди и гръб - суперсерии
аеробна загрявка 15 мин.
бенг преси от хоризонтално лежанка – 3х12-15
гребане с щанга в подхват - 3х12-15
преси с гирички – повдигната лежанка - 3х12-15
гребане с гирички- 3х12-15
флайс от хоризонтална лежанка- 3х12-15
скрипец с широк хват – зад врат- 3х12-15
пек дек- 3х12-15
долен скрипец с неутрален хват- 3х12-15
30 мин. интервално кардио
Ден бицепс/трицепс – суперсерии
аеробно загряване 10-15мин.
сгъване с гири от наклонена лежанка – 3х12-15
френско от седеж с дъмбел с две ръце – 3х12-15
скотово на машина – 3х12-15
разгъване на скрипец – 3х12-15
чуково сгъване с гири – 3х12-15
кик-бек с дъмбел – 3х12-15
Корем – променяй упражненията всеки път
кардио 45мин. интервално
Ден квадрицепс/глутеус
клек на смит машината с изпънати напред крака
римска тяга с изпънати крака
напади – без да се редуват краката
бедрено сгъване
бедрено разгъване
глутеус машина
аддуктор – вътрешна част
аддуктор – външна част
прасци – повдигане на пръсти на калф машина, редува се с подвигане от стоеж
корем – повтаряш първи ден
този ден – без кардио
Ден рамене
аеробно загряване 10-15 мин.
преси с гири от седеж – 3х12-15
изнасяне на гири пред тяло – редуват се ръцете – 3х12-15
разтваряне встрани с 1 ръка от наклон – 3х12-15
обратен пек- дек - 3х12-15
корем – повтаряш втори ден - 3х12-15
кардио – 45мин. интервално
Хора, имам проблем! Нямам апетит. Нещо не ми се яде. Снощи бях така, тази вечер също. На обяд ядох по задължение, в пет - също, а сега направо нищо не ми се вкусва, а си напарвих страхотна рибка...
Ето ме. Бях болна и недоволна. Сега съм още болна и още по-недоволна. Наруших си режима - вчера като погълнах от всичко, което имаше в хладилника, ама не ми стигна и де нахвърлих на един шоколад. Справих се с половината. И през тези дни си върнах онзи килограм и половина, за който се похвалих, че съм свалила. Може би не съм го била свалила, сега си мисля, щото тогава три дни нещо много се нервирах и по- скоро е било от нерви - още два дни след това си беше на мястото.
Както и да е. Днес отивам в залата и ще правя трицепс - бицепс в супер серии, но няма да правя кардио, защото още кашлям.
Успешен ден на вас, а аз ще измисля как да се самобичувам.
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.02.11 11:16.
Макси, не е нужно да се самобичуваш. Важно е да се научиш да бъдеш постоянна не само на думи, но и на дела и да не позволяваш на странични фактори да ти пречат да постигнеш това, което искаш. Иначе ще се въртиш в един и същи кръг, от който няма да излезеш.
казано от karpi на 04.02.11, 09:54:
Макси, не е нужно да се самобичуваш. Важно е да се научиш да бъдеш постоянна не само на думи, но и на дела и да не позволяваш на странични фактори да ти пречат да постигнеш това, което искаш. Иначе ще се въртиш в един и същи кръг, от който няма да излезеш.
Знам :((( Знам, че е така. Но аз съм много емоционален човек и наистина много се влияя от емоциите. Това не е оправдание, това ми е природата, с която се боря. През повечето време успявам, ама като ме извадят извън нерви, после не ми се яде. А пък вчера например, много ми се дояде сладко и логиката ми беше следната - така и така не съм свалила и един килограм, я поне да си хапна. За което МНОГО съжалявам, защото днес в залата видях едно момиче, с което не се бяхме виждали отдавна, заприказвахме се и тя ме погледна и каза - Я, ти преди беше по- пълна, отслабнала си! И още - купих си една пола - 28-и номер /за дравнение - послените дънки бяха 30-и/.
Карпи, направо адски много ти завиждам /благородно/ за твоето воинско търпение!е
Подкрепям Karpi и си позволявам да вмъкна малко лични разсъждения. Много е хубаво, когато обстоятелствата ни помагат да се чувстваме добре - тренираме си, храним се и всичко е 6.
Обаче обстоятелствата май по-често ни пречат, натъжават, нервират... Тук идва вече ролята на волята и себеуважението. Няма да изпадам в подробности, само ще ти споделя Макси, че да проявиш воля се оказа, поне за мен, в ПЪТИ по-лесно от това да се отдадеш на някакво нещо, което определяш като “изкушение” (примерно шоколадов бонбон). Казваш си - ми не, няма да го ям. И приключваш, спестявайки си по този начин въпросните самобичувания и угризения и тн. ненужни и усложняващи емоции.
Друг е въпроса, че има моменти, в които е по-добре да изядеш нещо, да се охилиш и да си продължиш щастлив по пътя, без да го мислиш много много... Различни ситуации, различни настроения - важното е да се чувстваш добре. Сигурна съм, че си ги знаеш тези неща, дето ги изписах, ама все пак не се сдържах :)
Освен това, явно е периодът на качените 2 килограма, толкова е масово това явление, че чак се изумявам :):) Имах неблагоразумието да си оставя и без това тесните дънки върху парното, та да не ти говоря ... превърнаха се в нещо като необуваем железен клин :D Приятна тренировка!
п.п. Предлагам ти през уикенда да потичаш с новите маратонки някъде наоткрито :)
казано от Atom на 04.02.11, 11:26:
Подкрепям Karpi и си позволявам да вмъкна малко лични разсъждения. Много е хубаво, когато обстоятелствата ни помагат да се чувстваме добре - тренираме си, храним се и всичко е 6.
Обаче обстоятелствата май по-често ни пречат, натъжават, нервират... Тук идва вече ролята на волята и себеуважението. Няма да изпадам в подробности, само ще ти споделя Макси, че да проявиш воля се оказа, поне за мен, в ПЪТИ по-лесно от това да се отдадеш на някакво нещо, което определяш като “изкушение” (примерно шоколадов бонбон). Казваш си - ми не, няма да го ям. И приключваш, спестявайки си по този начин въпросните самобичувания и угризения и тн. ненужни и усложняващи емоции.Друг е въпроса, че има моменти, в които е по-добре да изядеш нещо, да се охилиш и да си продължиш щастлив по пътя, без да го мислиш много много... Различни ситуации, различни настроения - важното е да се чувстваш добре. Сигурна съм, че си ги знаеш тези неща, дето ги изписах, ама все пак не се сдържах :)
Освен това, явно е периодът на качените 2 килограма, толкова е масово това явление, че чак се изумявам :):) Имах неблагоразумието да си оставя и без това тесните дънки върху парното, та да не ти говоря ... превърнаха се в нещо като необуваем железен клин :D Приятна тренировка!
п.п. Предлагам ти през уикенда да потичаш с новите маратонки някъде наоткрито :)
Мъъъхъ... Бе всичко е ясно, знам, че е така. Знам, знам, знам... ама ей пуста лакомия...
Нищо, де ще се оправя. Няма да забравя майка ми, преди 10 години, когато пазех разните му там диети, ми казваше - Ееее, аз натвоите години каква воля имаааххххх, а сегааааа.... И аз си мислех, че това е оправдание. Ама, сега гледам, не е оправдание, с годинките нещата НАИСТИНА стават по-трудни. А и нервичките вече не са като преди... Карай - всичко ще е наред.
Благодаря за подкрепата! Ма и тая пуста зима - много се проточи, мамкя й...
Пък баш днеска си мислех, колко ще е хубаво като се постопли да идем с малкия в НСА и аз да си тиииичкам, той да си играе. Новите маратонки са супер, само трябва да ги обувам с по-тънки чорапи, че на 20-тата минута имам чувството, че краката ми димят :)))
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.02.11 14:15.
Макси, здравей :)
много ме кефи как пишеш - включително и като си недоволна...имам предвид стила ти.
Та, личният ми опит говори, че филмирането води понякога до обратните резултати. По - миналата година в началото бях ок. 66 кг. и реших да свалям - направих го, но ми костваше доста усилия и нерви. Бе то мерене ли не беше, кг ли не гледах, всички огледала покрай мен. Пуфтях в дневника...И свалих, но не се харесах, а стигнах до 59 кг.....зимата реших да качвам и за 3-4 месеца се събудих пак 66 :D - и пак реших да свалям. Но този път не се отдадох на изживяването и вече една година държа едни и същи кг., ям доста въглехидрати, включително и сладки неща понякога и съм прилично чиста. Даже учудващо чиста. Но не ми пука, просто си тренирам и се старая да ям достатъчно. И се харесвам повече от преди. Естествено, че тренировките оказват влияние и подпомагат качествените изменения, но най - важна е нагласата. Спри да се концентрираш върху всеки залък. И к’во като изядеш 2 бонбона - нищо не са. Изяждаш ги и заминаваш :)
И аз като съм нервна, не мога да ям. И не ям.
казано от inis9 на 04.02.11, 15:44:
Макси, здравей :)
много ме кефи как пишеш - включително и като си недоволна...имам предвид стила ти.
Та, личният ми опит говори, че филмирането води понякога до обратните резултати. По - миналата година в началото бях ок. 66 кг. и реших да свалям - направих го, но ми костваше доста усилия и нерви. Бе то мерене ли не беше, кг ли не гледах, всички огледала покрай мен. Пуфтях в дневника...И свалих, но не се харесах, а стигнах до 59 кг.....зимата реших да качвам и за 3-4 месеца се събудих пак 66 :D - и пак реших да свалям. Но този път не се отдадох на изживяването и вече една година държа едни и същи кг., ям доста въглехидрати, включително и сладки неща понякога и съм прилично чиста. Даже учудващо чиста. Но не ми пука, просто си тренирам и се старая да ям достатъчно. И се харесвам повече от преди. Естествено, че тренировките оказват влияние и подпомагат качествените изменения, но най - важна е нагласата. Спри да се концентрираш върху всеки залък. И к’во като изядеш 2 бонбона - нищо не са. Изяждаш ги и заминаваш :)
И аз като съм нервна, не мога да ям. И не ям.
Ама абсолютно! Аз по- миналата година, когато си бях вкъщи с малкия, си ядях от всичко, даже и помбер и марети, и бира пиехме с майките по градинките... Само гледах на вечеря да ям по-умерени количества и бях 62кг. Ама да ти кажа - не изглеждах добре гола, много висях. Сега пък не изглеждам много добре облечена, а гола - значително по-добре.
Хихих, май просто трябва да ходя гола... това е изводът!
Но да, права си - вманиачила съм се. Ще го изхвърля тоя кантар най- накрая и ще си живея добре :))
Благодаря! :)))
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.02.11 15:56.
хихи, съвсем ненадейно, учителката от детската градина ни даде диск със снимки и какво да видя? Моето вампирче и моите крака ...
Ми, гледам ги, гледам ги, пък взеха и да ми харесват... Май съм се ошашавила тотаааално! Винаги съм се питала, кое е в основата - дали ставаш художник, щото си луд, или полудяваш, когато станеш художник?! Ха!
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.02.11 20:59.
04.02.11
23:56
Привет и тук :) Прочетох дневникът ти на един дъх. Много ми харесва постоянството ти. Искам да ти пожелая много успехи и по-скорошно постигане на поставените цели :)
Багодаря ти, Ели!
Днес -
9.00 - една питка домашен хляб, кашкавал, 3 парчета луканка, 2 цели яйца /купих си ленено брашно и ръжено брашно, този път сложих цяла мая, сол, едно яйце и, понеже нямах кисело мляко, айрян. Разделих си тестото на малки топчици и така го пекох. Стана страааашно вкусен! Задобрявам :)))/
10.30 - тренировка крака. Направо се разбих, много се изморих, дойде ми тежко, не зная защо.
Може би щото не се лигавих, а кляках, правих напади, римска тяга.... всичко в супер серии. В деня за крака имам най- много упражнения и тренировката ми е най- дълга. Но се чувствам ок. Коляното ме наболва, но не обръщам внимание, дано не си отмъсти...
13.00 - пелмени
те хората не случайно са казали - който квото сам си направи и ... гадните пелмени не могат да му направят. Ха сега, нека ми е - тежко ми е на стомаха, имам жестоки киселини и въобще... кому трябваше... ама вече от пилето взех да кукуригам.
Ма дали е от пилето... то не се знае.
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.02.11 17:18.
05.02.11
18:13
казано от maxxi на 05.02.11, 14:55:
13:00 пелмени
от къде? чух, че има руски магазин, ама не съм ходила натам... те са доста тежки, особено ако ги ядеш както си трябва - със сметана.. мммм потече ми слюнка :):):)
ненененене! не се лъжи! Мъжът ми купува на Мис Каприз, обаче, не се лъжи. Пълна измама. На обяд ги ядох и още ми е страаашно гадно на стомаха. Направо гадост.
Като бях бременна си правихме домашни - те си заслужават, но е голяма врътня.
А и да ти кажа - нищо хранително няма в тях - то е вода, брашно и кайма.
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.02.11 18:18.
Днес -
8.30 - една питка от моята, шунка, яйце, 50гр. кашкавал
9.30 - тренировка - рамо, корем, 40 мин. кростренажор - нещо не ми се тичаше днес
12.00 - телешко варено
до тук - литър и половина вода.
16.30 - зелена салата с риба тон, подправена със зехтин и лимон
20.00 - спаначена супа с кисело мляко
Чувствам се прекрасно и настроението ми е прекрасно. Дължи се най-вече на хубавоот време!
Поздравявам всички със слънцето!
Мнението беше редактирано от maxxi на 08.02.11 08:05.
Днес -
8.00 - хляб /от домашния/, 100гр. шунка, 50гр. ементал, 2 белтъка
9.30 - капучино
10.00 - изпит
11.30 - капучино
12.00 - тренировка - гръб/гърди в супер серии. Вдигнах кг. на бенг пресите от 13 на 15, също на флайса и на пресите с гирички от 5кг. на 6кг. и на придърпване на скрипец зад врат от 15 на 20кг.
13.45 - 150гр. пилешко, варени броколи с чесън и зехтин, 2 малки арменски сладки
17.00 - салата с риба тон, подправена с лимон и зехтин
20.00 - зелена салата с риба тон, подправена с лимон и зехтин /разделих консервата за следобедната закуска и за вечерята/, 50гр. пилешко филе на скара
до момента - 1.5 литра вода.
Днес си купих сушени плодове - ананас и фурми. Знам, че и те не са най-полезното нещо на света, но съм сигурна, че е по-добре от арменските сладки... Пък те така и така свършиха. Няма да купуваме повече :)))) В близкия месец, де...
Мразя петте дни преди цикъл...
Мнението беше редактирано от maxxi на 08.02.11 20:01.
И още нещо - не мога да разбера на какво отгоре хляб Вита струва лев и 10 стотинки?!
Брашното, което купувам е 1.90, лененото брашно - и то някъде там, маята е 40 стотинки, яйце и сол и две лъжици кисело мляко /които във Вита не присъстват/. Та двете брашна ги купих преди седмица, два пъти направих от тях хлебче и то ми стига за около пет дни. И имам още материал поне за две хлебчета.
Е пак не ми се връзва едно хлебче на повече от 70 стотинки... с тока включен вътре.
Мнението беше редактирано от maxxi на 08.02.11 20:18.
казано от maxxi на 08.02.11, 20:07:
И още нещо - не мога да разбера на какво отгоре хляб Вита струва лев и 10 стотинки?
И аз в последно време взех, че се загледах в цените на хляба и направо щях да падна ...
А за хляба мога да ти предложа малко добавки, за да си го направиш по-вкусен. То по принцип границата е въображението ти, но все пак да споделя изпитани добавки.
20-30 гр царевично брашно придава много приятен, но и специфичен аромат на хляба
Пълнозърнестите и ръжени брашна се връзват чудесно със сушени домати - на около 500 гр брашно е достатъчно да добавиш 2 нарязани сушени домата /от тези, които не са киснати в зехтин/ или 10-тина маслини нарязани на ситно, а ако обичаш подправки може да добавиш малко чубрица.
За зърната, които може да добавиш и поръските, които да си забъркаш дори и няма да споменавам - там просто можеш да се развихриш
Приятно експериментиране :)
Да, благодаря ти! наистина може да се правят различни варианти на хлебчета и те стават много вкусни! аз даже вчера не сложиш яйце, защото нямах и пак стана супер!
8.30 - хлебче с шунка и кашкавал
12.30 - две хлебчета с шунка и кашкавал
16.00 - телешко варено
20.00 - риба - пъстърва на скара, броколи
тренировката беше в 10.00 - бицепс, трицепс в супер серии, 30 мин. кардио
Днес без да искам ми се получи високо въглехидратен ден :)))))
Днес
8.30 - от домашното хлебче с шунка, 3 парчета сушен ананас
9.30 - тренировка за рамо, 30 мин. кростренажор
11.30 - пилешки бульон
14.00 -пилешки бульон, парче домашна баница, парче кашкавал
16.30 - спаначена супа с кисело мляко, 100гл. месо, 3 парчета сушен ананас
19.30 - риба, ок. 50гр, 50гр. пилешко филе, броколи със зехтин и чесън
Днес имахме защити в Академията и за това нямаше нищо свястно за ядене, та си взех пилешки бульон. Не че много е свестен, ма поне не е сандвич.
Пред цикъл съм и се чувствам като Пиги прасето...ужаааасно е.
Днес
8.15 - хлебче от моето, 100гр. шунка, 50гр. кашкавал ементал, 3 сушени парченца ананас /ок. 20гр/
9.15 - тренировка
дааам, днеска се прецаках сам-сама. Реших да клякам с лоста 15-ка. И на четвъртото изправяне ме сряза коляното. Ужаааасно. Едвам си довърших тренироката. После се обаждаше през цялото време. Еми те хората са си го казал - Който каквото сам си направи и треньорът не може да му го направи :)))
Също като дойде време за кардиото установих, че май тая седмица съм се престарала. Същото си го помислих и вчера, когато заспах в 9.30. И онази вечер, когато пак заспах като круша. Или пък ме е хванала пролетната умора. Не знам, но три дни сега няма да тренирам, да видим как ще съм във вторник.
11.30 - три яйца по Панагюрски, с 30гр. масло и 2 лъжици кисело мляко с чесън
14.45 - 120гр. пилешко филе на скара, броколи с чесън и зехтин
16.46 - половин помело
20.00 - люто-кисела супа, салата зеле и моркови
Нещо не ми се яде много месо напоследък. Еми- за сега това е, ще дописвам после храната.
Мнението беше редактирано от maxxi на 12.02.11 08:29.
Днес -
7.30 - ставане
Ужасно е да имаш малко дете. Добреее, де, не е ужасно, само понякога, особено когато през седмицата не можеш да го вдигнеш с топ от леглото, а точно събота скача като див петел още в 7!
8.30 - две филийки домашен хляб, 50гр. шунка, 30гр. кашкавал ементал, 2 белтъка
Днес няма да тренирам. Ще дам шанс на организма си два- три дни да се възстанови, тъй като нещо не издържа даже до 22.00ч. Май го претоварих, заспивам като круша...още в 21.00. Не че е лошо, ма не мога да обърна внимание на мъжо, ще вземе да кривне, хехехе.
Макси номерът е през седмицата да кажеш на малкият,че няма да ходи никъде и да видиш как ще скача рано рано :)))
Завиждам ти,че заспиваш рано:)