казано от Margaritka на 09.02.11, 21:36:
Както и да е, ще ми мине, но реших да споделя една, според мен, изключително свежарска мацка :P
Марго, мислих че си ти! А мисълта върху снимката много ми хареса!
Хе хе...ще ми се на такова зелено място да си практикувам йога, ама за сега - само в залата и вкъщи :P
В този формат на снимката мисълта е труднозабележима, но и на мен много ми допадна.
...и така след цял ден подут корем и безапетитие, най-после се появиха първите сигнали за глад и аз веднага се съобразих с тях ;)
Вечерята се състоя от: салата айсберг с половин голямо авокадо, смляно ленено семе, слънчогледово семе, лимон и зехтин; десерт - сурово брауни; сусамка
Вчера не пих от билките, така че ще започна от тази вечер.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.11 19:17.
Петтък, 11.02
Движение: Vinyasa flow yoga - 40 мин + още 60 мин вечерта
Храна:
След ставане - отвара от билки
На няколко пъти през целия ден - коктейл от моркови, годжи бери и Н2О
Обяд - кашу (около 100-тина грама), “Ом бар” с янг мей (МНОГО вкусен)
Вечеря - салата авокадо, краставица, смляно ленено семе, зехтин, лимон и черен пипер; сусамка
Скромно, но от сърце :D ...просто нямах никакво време днес
казано от Margaritka на 11.02.11, 20:23:
“Ом бар” с янг мей (МНОГО вкусен)
Марги , какво е това?
Събота, 12.02
Тренировки:
След ставане - Vinyasa flow yoga (agni namaskar; forward bends) - 50 мин
Малко по-късно - Интервали 10:40 сек в 6 кръга от:
A: skips / 3 plank side steps-push up-burpee
B: @12 kg DB: bench press / dead lift / renegade row
C: pistols / mountain climbers
D: DB burpee-row @9.5 kg / DB snatch @12 kg
E: swiss ball crunches / skips
...и отчета за храната:
През целия предиобед - чай от пресен джинджифил, гуарана, лимон, годжи бери и мед
Обяд - салата айсберг с краставица и зехтин; кашу; сурово брауни
Цял следобед не ми се ядеше нищо, така че направо към вечерята - същата салата като на обяд; елда с кориандър и ленено масло; още от браунито
По-късно - голям фреш от киви
Преди лягане - отвара от билки
Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.11 20:57.
Неделя, 13.02
Движение:
Ащанга йога - 60 мин
Дълга разходка
Следобедна дрямка и търкаляне по дивана с книга в ръка :)
Храна:
След ставане: отвара от билки
Малко по-късно - чай от джинджифил, гуарана, годжи бери, лимон и мед
12.30: зеле със зехтин, смляно ленено семе, босилек, гарам масала и маслини; половин краставица; една хапка (последните остатъци) от вчерашното брауни; овесени бисквити с домашно сладко от горски ягоди
Около час и половина по-късно - кашу
16.30 - портокал
18.30 - салата айсберг с ктаставица, босилек и сос от кокос, джинджифил, куркума, чили и лимон; панир с домашно сладко от диви ягоди; парченце суров шоколад с кокос и годжи бери
По-късно може би ще има ябълки, а преди лягане - отвара от билки
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.11 18:43.
Марго какъв е този сос от кокос?Не срещнах обяснение в по-предните страници. И аз хапвам джинджифил,но сух.
Сосът вчера го направих за първи път. Съставките му са: кокосови стърготини (ако имаш пресен, още по-добре), ок. 2 ч.л. пресен настърган джинджифил, 1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. чили на прах и сокът на 1-2 лимона. Всичко се смесва в блендера докато се получи леко течна консистенция.
Понеделник, 14.02
Движение:
След ставане - Vinyasa flow yoga (ahni namaskar, inversions, handstands) - 25 мин
Малко по-късно - Интервали 10:40 сек в 6 кръга от:
A: skips / surfer burpee
B: mountain runners / backward lunge
C: skips / swiss ball crunches
D: combo: 3 mountain runners-roll over / toe touch crunches
Днес беше по-кратка тренировката, тъй като през цялото време имах чувството че ще повърна (puke)
Благодаря много :))) Почти не съм виждала кокосови стърготини тук,а много ги харесвам :))
Храна:
След тренировка - енергизиращ коктейл от кокосово мляко, сурово какао и гуарана
Малко след това - две чаши зелен чай с мед
Обяд - броколи на пара с вчерашния кокосов сос; домашен шоколад
След обяд - чай от джинджифил, лимон, мед и черен пипер
Вечеря - голяма зелена салата с краставици, босилек, обилно зехтин, хималайска сол и маслини; вафлички от сплета с какаово-ядков крем (от снимката) - уж трябваше само да ги дегустирам, а половината заминаха :D и няколко лъжички домашно сладко от диви ягоди
По-късно - портокал, а преди лягане - отвара от билки
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.11 19:38.
Ех, какви са тези кулинарни изкушения..чувствам се като котка пред аквариум пълен с рибки :))))
15.02.11
15:31
Сега видях този кокосов крем в Зоя. Имаш ли идея дали той е суров, понеже кокосовото мляко в тези консерви определено не е?
И още нещо - виждала ли си някъде да се продават млади кокосови орехи в БГ? :)
@ karpi - билките са ми предписани от природолечител с цел възстановяване на хормонален баланс, който разстроих в следствие на стрес. Това е втори “цикъл”, може би ще има още един.
@ dance girl - Крема е суров - доколкото знам се приготвя по метода по който се добива студено пресованото масло, но без да се отделя мазнината.
Ако под млади кокосови орехи разбираш такива със зелена обвивка, определено НЯМА да ги намериш не само в БГ, но и никъде наоколо :)
Отчета за днес ще е по-късно, тъй като съм в Солун и смятам да продължа с шопинга, който прекъснах за да вечерям ;)
15.02.11
18:58
Мерси!
Жалко, че няма в БГ - много сме изостанали, пфуу ...
Иначе имах предвид такъв кокос: ТУК
казано от dance_girl на 15.02.11, 18:58:
Мерси!
Жалко, че няма в БГ - много сме изостанали, пфуу ...
Иначе имах предвид такъв кокос: ТУК
Знам, че не е същото, но при положение, че няма такъв, защо просто не вземеш обикновен?
Не че сме изостанали, просто сме далеч от страна производител, а в този си вид кокосът не се задържа особено дълго. Това е като да търсиш орехи със зелената им обвивка.
Ето и отчета за вторник, 15.02
Движение: много :D
Денят ми започна изключително рано с около 40 минути Vinyasa flow yoga (agni namaskar, standing sequence), след това пътуване до Солун, работа, доста дълга шопинг разходка (която завърши с нов екип за тренировка, невероятни неща за баня от любимият ми BODY SHOP и доста органик неща за хапване, тъй като намерих един много приятен магазин (sun) ) и прибиране в хотела почти в несвяст (sweat) .
Храна: почти никаква, до вечерта нямах никакво време за ядене - сутринта преди тръгване си изпих отварата от билки, след това имаше чай от джинджифил, зелен чай, кокосово мляко със сурово какао и гуарана и чак към 18.30 импровизирана вечеря от органик овесени крекери, едно малко авокадо (също органик), един цял шоколад на VIVIANI и няколко от вчерашните вафлички от сплета с какаово-ядков крем. С две думи - тотално оливане с какао.
ПП: забравих да добавя вечерната си доза от билките
Мнението беше редактирано от Margi на 15.02.11 21:43.
16.02.11
01:25
Егати странния дневник. Много интересни неща правиш/ядеш. Направо ми промени мнението за йогата. Успех !
Надявам се към по-добро да съм го променила :P
Сряда, 16.02
Импровизирана ренировка в миниатюрна хотелска стая :P
Интервали 10:40 сек, в 6 кръга
A: burpees / squat kick
B: sumo push ups / crunch tucks
C: 6 high knees-drop down / mountain runners
Vinyasa flow yoga - 20 мин
Храна:
Обяд - тиквички, бобени кълнове и ориз, сготвени в сос от джинджифил и соя - това ми се стори като най-приемливия избор (а той въобще не беше голям) от менюто на азиатския ресторант, където обядвах; спирулина бар - най-странния десерт, който съм слагала в устата си (а щом аз определям храна като странна, означава че си е направо екстремна :D )
За вечеря не съм решила още какво ще ям, по-късно ще дописвам.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.11 15:48.
казано от Margaritka на 16.02.11, 15:47:
Надявам се към по-добро да съм го променила :P
Сряда, 16.02
Импровизирана ренировка в миниатюрна хотелска стая :P
Хах, и ти оползотворяваш хотелските стаи обаче. И аз не мирясвам, дори като съм на почивка
Е, аз съм по работа, ама пак не мирясвам. ;)
Към 16.00 пак огладнях, така че си хапнах от вчерашните овесени крекери с невчерашно авокадо, суров шоколад с мента и кафе
Разходка
18.00 - една бутилка (около 250 мл) органик сок от капина - ужасно вкусен, ако не ме мързеше толкова, щях да изляза да си купя още :P
Мисля това да е за днес
ПП: отново пропуснах отварата си от билки ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.11 21:03.
16.02.11
18:20
хахах виждам, че не само аз се впечатлявам от менютата ти:)
Надявам се, че в интервюто си обърнала доста внимание на храната си.
Как ме е яд, че не те питах колко процента от заплатата ти отиват за нея :)))))Звучи ми не само екзотично, но и доста скъпо, особено тези БИО и органик продукти.
Но можеш да се замислиш да публикуваш някъде рецептите и снимките - супер апетитни са десертите
Ох, ами зависи какво точно си купувам. Ако ползвам само био ориз, леща и др. такива, не е толкова много. Но в последно време поръчвам в промишлени количества сурово какао, годжи бери, чиа и подобни суперхрани и те ми излизат доста по-скъпо, но за сметка на това пък ги ползвам доста време. По едно време бях решила да се правя на счетоводител и да сравня колко харча когато ям био продукти и колко ако ползвам конвенционални. Честно казано разликата се оказа не голяма, тъй като и в двата случая не се ограничавам :D
Та конкретно на въпроса ти - между 200 и 450 са ми разходите на месец. По-високата сума е за месеци, в които правя по-сериозно зареждане на продукти, а по-ниската съответно, когато имам запаси :)
Извода: за мен няма значение (финансово) дали консумирам органик или не, тъй като обичам да си угаждам и ако не харча за био храни, същата сума ще бъде похарчена за друг вид кулинарни глезотии. Не съм от хората, които могат да карат на извара и ориз.
16.02.11
18:59
Шашна ме - очаквах много по-голяма цифра!
Може би се дължи на имената на храните: )
Защото и моята храна ми излиза там някъде 300-400, по-скоро 400 :)
И аз от храна не се лишавам. От куп други неща съм се лишила, за да успявам да се вместя в заплатата и да се издържам, но храната няма да я пипам :)
Ами когато провеждах експеримента със смятането и аз очаквах сумата да е доста по-внушителна. Аз обаче не харча за месо и яйца, което ми е облекчение на бюджета в случая, също и за млечни сумата ми е много скромна, тъй като купувам единствено домашно мляко и то един, най-много два пъти седмично.
казано от veronique на 16.02.11, 18:59:
И аз от храна не се лишавам. От куп други неща съм се лишила, за да успявам да се вместя в заплатата и да се издържам, но храната няма да я пипам :)
И аз съм на този принцип - приемам го като инвестиция в здравето си. :)
Проблема при мен идва от там, че не обичам от нищо да се лишавам... :D
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.11 19:06.
Поздрав за всички раннобудници, които вече са приключили с тренировката си :) :) :)
17.02.11
20:15
Здравей, прочетох интервюто ти. Какво имаш впредвид под “жива храна”? Благодаря.
“Жива храна” означава минимално преработаена, свежа храна, запазила естествените си хранителни качества. :)
С малко закъснение, отчетът за Четвъртък, 17.02
Отново импровизирана йога и тренировка (общо около 40 мин) в хотелска стая.
Разходка.
Храната хич я наямаше вчера.
Сутринта - отвара от билки
Обяд - 3 печени пиперки с мноно черен био хляб (от киселите); 1/2 био десерт от бадеми - доста мазен и засищащ
След обяд - спирулина бар, другата половина от бадемовия десерт и 30 гр ом бар (имам си добро оправдание за това ядене ;) - на път за България попаднахме в ПТП и се наложи цял следобед да прекарам на пътя в очакване на полиция, пътна помощ и т.н. - това беше единственото, което имах под ръка) Прибрах се късно и след всичките емоции вече не ми се ядеше нищо, освен 3 кивита. Та така. :)
Петък, 18.02
Движение:
Ащанга йога - 60 мин
Виняса йога - 60 мин
Храна:
Обяд - 2 и 1/2 филии черен хляб* (от киселия), намазани с ментов сос*, зелена салата, пресен босилек, орехова халва
Към 13.30 - кокосово мляко със сурово какао* и гуарана*
16.00 - портокал
17.00 - спирулина бар*
Предстояща вечеря - зелена салата с краставица, босилек, зехтин, маслини*, панир* с хималайска сол*лимонов сок; още малко орехова халва и евентуално малко шоколад*
По-късно - вероятно плодове или чай, или и двете
*От тук нататък със звездичка ще отбелязвам органик продукти, или такива с домашен/доказан произход - идеята ми е да преценя какъв процент от менюто ми заемат
Мнението беше редактирано от Margi на 18.02.11 17:18.
Само искам да те поздравя за чудесното интервю.
Изразът “We don’t need to inspire anyone, we only need to be inspired” много ми хареса.
Мерси :)
Събота, 19.02
Тренировка:
1000 скока на въже - 7.39
Интервали - 10:30 сек в 6 кръга:
A: plank reptile/mountain runners/knee tucks
B: DB bench press/DBDL/DB renegade row @2x12 kg
C: 3 plank side steps-push up-burpee/thrusters @2x6kg
D: walking lunge-curl @2x6 kg/crunch tСлед ставане - отвара от билкиucks
E: 6 mountain runners-roll over/elevated knee tucks
Храна:
Обяд - черен ляб* с ментов сос*, зелена салата, пресен босилек; сурово брауни*
През целия следобяд - около литър зелен чай
Вечеря - зелена салата с краставица, зехтин, лимонов сок, 4 вида семена (чиа*, слънчоглед, сусам*, лен*), пресен джинджифил; сурово брауни*; бонбони от черен шоколад и кристализиран джинджифил*
По-късно - йоги чай* и плодове
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.11 19:33.
Неделя, 20.02
Тренировка:
Интервали 10:30 в 6 кръга:
A: skips/ninja burpees
B: plank reptile/mountain runners/knee tucks
C: skips/dynamic squats @12 kg
D: same as B (elevated)
E: combo (3 plank side steps-push up-3 mountain runners-roll over)/swiss ball crunch
F: same as B
G: skips/side jump lunges
За сега толкова :)
Храната днес няма да я описвам, защото би отнело ужасно много време и място :D Само ще спомена, че ПМС е с пълна сила, погълнатотo количество храна за деня е като за 80 килограмов мъж, работещ физически труд (sweat)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.11 18:08.
20.02.11
18:12
казано от Margaritka на 20.02.11, 18:06:
погълнатотo количество храна за деня е като за 80 килограмов мъж, работещ физически труд (sweat)
Стига да ти помага срещу ПМС-то, ще го преживееш :D
Неприятното (в случаи като този) е, че капацитета на корема ми не е голям, и не мога да побера там всичко, което искам да изям :P
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.11 18:39.
Понеделник, 21.02
Ден 2 на ПМС с още по-страшна сила :(
Движение:
Днес смятах да е ден без физическа активност, тъй като от месеци (при това - много) не ми се беше случвало. След обяд имаше масаж и сауна. Когато се прибрах от работа обаче не издържах, така че - Ащанга йога в рамките на символичните 30 мин. ;)
Храната до обяд беше ужасно много и предимно сладки неща, а след това (може би в следствие на повишена кръвна захар) започна да ме мъчи жажда, така че от обяд до момента - само вода. Естествено, след всичката тази захар и вода съм доста подута, затова смятам утре да разтоваря и да карам на течности само.
казано от Margaritka на 20.02.11, 18:30:
Неприятното (в случаи като този) е, че капацитета на корема ми не е голям, и не мога да побера там всичко, което искам да изям :P
Винаги се изнененадвам на възможностите си в такива моменти. Само че го осъзнавам след като мине синдрома на триглавата ламя. После недоумявам къде съм събрала всичкото изядено. Странни същества сме жените