Лег преса

17.02.11
07:54

Може ли да ми обясните ,според това как се разполагат стъпалата на лег пресата коя част от краката се натоварва.

Ако стъпалата са близко едно до друго в центъра или в долната част на плочата - натоварва се главно квадрицепса. Ако стъпалата са разделечени в двата края на на плочата се натоварват главно адукторите. Ако стъпалата са близко едно до друго и са разположени в горната част на плочата се натоварват главно глутеус-а и задното бедро. :)

17.02.11
08:17

Благодаря ! А по-добре ли ще бъде при сериите да сменям позициите на краката ,а не да стоят само в една и съща позиция

Ми...ако примерно правиш отделно упражнение за задното бедро, може да пропуснеш тази позиция на стъпалата. Ако целиш да натовариш всички части на краката чрез лег пресата, то сменяй позициите. Зависи и от другите упражнения. Ако имаш упражнение за адуктори, упражнение за задно бедро, то остави лег пресата да си натовари качествено квадрицепса :)

така Прокс каза за стъпалата спрямо едно/друго... аз ще кажа спрямо стъпалата на платформата... тоест ако стъпалата са високо се натоварва изцяло крака ако са ниско амлитудата става ограничена ( ако спуснеш много петите се отделят което е грешно ) където тежеста може и да е по-голяма но се натоварва мускула намиращ се точно до коляното ( долната част на бедрото )

BE

17.02.11
19:33

Аз като правя лег-преса и си слагам краката както при клек.Петите са ми към средата на плочката,а пръстите встрани.Така коя част натоварвам?

зависи колко навън ... ако са много навън натоварва вътрешната част ако са малко навън си натоварва целия крак

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1