17.02.11
07:54
Може ли да ми обясните ,според това как се разполагат стъпалата на лег пресата коя част от краката се натоварва.
17.02.11
08:12
Ако стъпалата са близко едно до друго в центъра или в долната част на плочата - натоварва се главно квадрицепса. Ако стъпалата са разделечени в двата края на на плочата се натоварват главно адукторите. Ако стъпалата са близко едно до друго и са разположени в горната част на плочата се натоварват главно глутеус-а и задното бедро. :)
Благодаря ! А по-добре ли ще бъде при сериите да сменям позициите на краката ,а не да стоят само в една и съща позиция
17.02.11
08:24
Ми...ако примерно правиш отделно упражнение за задното бедро, може да пропуснеш тази позиция на стъпалата. Ако целиш да натовариш всички части на краката чрез лег пресата, то сменяй позициите. Зависи и от другите упражнения. Ако имаш упражнение за адуктори, упражнение за задно бедро, то остави лег пресата да си натовари качествено квадрицепса :)
17.02.11
19:17
така Прокс каза за стъпалата спрямо едно/друго... аз ще кажа спрямо стъпалата на платформата... тоест ако стъпалата са високо се натоварва изцяло крака ако са ниско амлитудата става ограничена ( ако спуснеш много петите се отделят което е грешно ) където тежеста може и да е по-голяма но се натоварва мускула намиращ се точно до коляното ( долната част на бедрото )
17.02.11
19:33
Аз като правя лег-преса и си слагам краката както при клек.Петите са ми към средата на плочката,а пръстите встрани.Така коя част натоварвам?
17.02.11
19:38
зависи колко навън ... ако са много навън натоварва вътрешната част ако са малко навън си натоварва целия крак