Менютата ти са много добре констуирани и обмислени, личи си положеното страние! :) Е, количествата са мънички, но и това постепенно ще се промени!
Опитай да намалиш мааалко алкохола и да увеличих леко храната. И така постепенно едното да измества другото. Ще се чувстваш все по-силна, физически и психически :)(F)
18.02.11
13:21
Едно предложение и от мен, понеже виждам, че не се решаваш да ядеш ядки: вземи си сусамов тахан и си го хапвай смесен с мед - получава се много вкусно, ще ти вдигне калориите без да ти става тежко, а освен това и не запича /даже обратното/.
Продължавай смело напред и не се притеснявай, че ще качиш излишни мазнини :)
18.02.11
14:24
Радвам се, че виждам толкова позитивни мнения наааай накрая ;) dance_girl ти е дала чудесна идея за попълване на калориите със сусамовия тахан. Ако обичаш фъстъчено масло и него може да добавиш.
Тия дни не съм добре емоционално и за това не пиша,но режима си върви по план...
39кг съм
увеличих гирите на 7кг,то не се усеща много...имам щанга 27 кг и мога да се помъча и с нея за някое упражнение...
Днес:
8.30-нес кафе с вода,чай с лимон
9-питки(45гр трици,белтък,лъжица мляко),намазани с извара и варен белтък
10.30тренировка
клякания с двете гири-14кг
мечка(с една щанга дет е 35-40кг,ама то за тва упражнение нищо не прави)
чукчета с гири
широко гребане
пр. на обратен скрипец с гирите
едностранно гребане
едностранно гребане в страни
преден суинг с 7кг
повдигане напред с по 7кг
и в страни
и от наклон
външна лакътна ротация
раменни преси с 7кг
арнолд преси с по 7кг(само по 3 повторения успях тук)
всичко по 3 серии ,7-10 повторения
мед,след 15 мин варен белтък
12.30-60гр месо от бутче(толко имах),варен жълтък,извара и към 200гр сварен кафяв ориз+биричка
до момента:603ккал,пр-60,м-13(вчера бяха над 40,та днеска по-спокойно),в-84
Това е за ся...
Аз тия дни изядох 1-2 ореха,ха ха...иначе в питките си слагам сусамово семе...
Преди си бях купила тахан и така и не му намерих приложение...ако пак взема ,мое го мажа на питките...той принципно е страшно плезен точно за хора в моето положение(заслабнали и с изтощен организъм),мерси за съвета:)
За следобедна закуска,колкото да вкарам и повечко фибри на обедния ориз-салата айсберг с малко домат,зехтин,маслинка...
19-вечеря-кофти-консерва риба тон,неква аграрна,раздробена...е,в собствен сос де,140гр отцедено количество...то солта ми е филм...
Към 22 ще лопна 100гр извара,ако тоя боклук се храносмели...и ако не ми е тежко,мое втикна 1 орех,ха ха
Без ореха:ккал-865,пр-114,м-19,в-87…ми то мойто прилича на няква високо белтъчна,ниско мазнинна диета,ха ха ,и треа да е за маса...бе ще променям,до колкото ми позволява стомах,пари и прочие...
Пожелавам,приятна вечер на всички,а аз ще гледам “Black swan”...аман,вече и аз нз кой филм да гледам...всичко опрасках в жанровете,дет ме радват,ама треа замазвам положението,че бабата от 8 гледа турски сериали и не ми е на оферта...
Ще гледам-дръжки,не ми тръгва на разнебитения комп...ми дръпнала съм поседния за Фреди Кругер,като лапе му се кефех...сега ми е далеч от предпочитанията,ама нема друго....(ха ха, на никой не му дреме,ам аз си дразкам)
8.30-50гр ябълка
направих си 3 питки от 1 яйце и белтък(s-размер),45гр трици,мляко,сусам
9-една питка с варено яйце,извара,едам за аромат и 100гр варен ориз
10.30-трен-гърди,трицепс,бицепс...и клековете там...мед...белтък
12.30-100гр пил бутче без кожа,айсберг с домат,зехтин,маслина...100гр ориз,жълтък...двете питки..
17-50гр ябълка
19-печено пил филе и домат
22-100гр извара с маслина
ккал-1048,пр-111,м-34,в-95….+1000 от пиене(то са си всеки ден)
като цяло с алкохола,тва са ми ккал за потдържане и мога да вдигна още 300 от ядене,ам много ми идва...постепенно:)
иначе-39кг,за малко повече от 1/2 година-3 кила,а в ханша-само сантим:)
Мисля да започна нов дневник,с актуални снимки,по-адекватен режим и цели,и т.н...
За днес:ккал-1092,пр-127,м-36,в-91
Тренировка-гръб/рамо...да се похваля-опитах лицеви(преди можех 30 с крака на леглото),направих по девет,ам с широко разположени ръце...
Ядох:
50гр трици
3 яйца
200гр пилешко
200гр ориз
200гр извара
кашкавал,маслини,ябълка,зехтин,домат,айсберг,мед....
много чай,кафета до към 10,бира,вино.....
казано от mayasy на 24.02.11, 21:50:
Мисля да започна нов дневник,с актуални снимки,по-адекватен режим и цели,и т.н...
За днес:ккал-1092,пр-127,м-36,в-91
Тренировка-гръб/рамо...да се похваля-опитах лицеви(преди можех 30 с крака на леглото),направих по девет,ам с широко разположени ръце...
Ядох:
50гр трици
3 яйца
200гр пилешко
200гр ориз
200гр извара
кашкавал,маслини,ябълка,зехтин,домат,айсберг,мед....
много чай,кафета до към 10,бира,вино.....
Ще стене човек от тебе. Браво!
Днес:
лукче
Тричави питки с яйце,кашкавал
тренировка-клякания/прасец/гърди/трицепс/бицепс...лукче...белтък
пилешко бутче,салата айсберг,домат,зехтин,маслина
портокал
броколи с извара и кашкавал
извара
ккал-932,пр-114,м-39,в-61
по-малко ми е храната,ама тренировката беше куца,а и май съм качила сантим баш на г*за...е, пак съм 39:)
Мерси,Дива 97,мотивиращо:)-обещавам утре храната да е на ниво:)
Тия дни ще се снимам,че да се види за ко иде реч и да може да се отбележи евентуален прогрес
А ккал треа дигна на 1300(от ядене),така ми излиза за качване...
От протеини макс за килограмите мога да набавя 500,останалите 800,за ся нз как да разпределя...
Ще си тествам и ще видя кое ми понася повече(в/м),или ще редувам:)
8.30-виолетка(захар,няма мазнини...,само Е-та,хех,за бърз въглехидрат е ок),кафе
9-тричави питки(40гр.пш. трици,1 яйце,20гр. мляко,мас за намазване...) с малко пилешко,варено яйце,айсберг-като сандвичи
10.30-трен
клекове с 14
лицеви с глезени на леглото по 6
мислех и кофички от легло с крака на стол,ама ми се видя,че не е подходящо за тая тренировка,иначе е лесно
чукчета
широко гребане
едностранно гребане
пр. обр. скрипец
еднстр. гребане в страни
вдигане встрани
и от наклон
и напред
и преден суинг
външна лакътна ротация
раменни преси
арнолд преси
прасец с 14
гири по 7,3 серий,6-10повторения,странични клякания с глезен на легло-всичко час-лукче...след 30 мин. варен белтък
след 30 мин,в 13-100гр месо от бутче,пюре от 180гр картофи(сварени в бульона от бута,без сол),замесено с 80 гр извара
16.30-домат(вместо плод,а и по-прокарва,хех)
19-150гр скумрия на тефлон(взех замразена...и то от някаква по-евтина-4.70,но разлика с прясната не открих!?)
10-100гр извара(някаква насипна Леново,дано да има протеин некъв,а не само сухо мляко,нишесте и т.н. ...поне не е мазна) и 1 орех
ккал-1015,пр-116,м-41,в-69…(от алкохол-малко над 1000ккал,бая празни захари,хах)
сутринта:кг-39-/перки(стегнати,иначе по др начин не се меря,че ми се реве,хах)83,талия-56/ханш-79/баджак-41
2 и повече литра чай,бира,вино...и туй то...
Днес докарах ккал до 1173:пр/м/в-114/52/99
Понеже не си бях подготвила въглехидратите(ориз,боб,грах...),си забърках повечко овесени питки(100гр трици,2 яйца,к.мляко,сусам) на место хляб,че и няколко с орехи,кокос,стафиди,канели...
Закуска-портокал,кафе...след 1/2 час 2 “сладки” питки и 3 с извара и варено яйце
Тренировка:гърди/трицепс/бицепс...клекове с гири и странични...малко лицеви и “кофички” да свиквам
лъжица мед,след1/2час-варен белтък
Обяд-100гр бутче със салата айсберг,домат, маслина,зехтин и три питки с извара и кръгчета домат
Сл. закуска-малко портокал и малко ябълка
Вечеря:130гр скумрия
К.вечеря-ще бъде 100гр извара с маслина или орех,мое и двете:)
Сутринта бях под 39,та да видим утре...днес уж по-калорично хапнах,ама от към пиене не го докарах,ха ха...
Оп,грешка-ккал-1259:пр-120/м-59/в-99:),доближавам се до завидните 1300 от храна,ам не са ли много тия мазнини:(...утре ще се разбере...
Ехее, скоро ще гониш моите калории. Браво, браво :) Мазнините не са много ;)
Бах,38 и 1/2(не съм ходила до WC дори),а снощи извара на два пъти си сипвах,че ми се ослади...с маслини...и се чувствах като балон...
Само тренировката ми е натоварването...
8-лъжица мед,ябълка,кафе
9.30-3 овесени питки(яйце,трици,к.мляко) с варено яйце и 1 със стафиди...
Тренировка:клякания с 14/гръб-4упр./лицеви/рамо-7упр./прасец с 14…мед...варен белтък
12.30-120гр месо от бутче,100гр варена леща,домат,2 питки намазани с жълтък и извара
16-питка със стафиди и малко к.мляко
19-задушен спанак,гъби,броколи с малко извара,кашкавал и парче пилешко
Преди лягане ще има 100 гр извара(нз ко се оплакват всички,аз с моите кг и стомах мога да излапам и 300гр)+1 орех и 2 маслини
около 2 л чай,2-3 кафета...
ккал-1194:пр-126/м-52/в-88….еми,май,лека полека ще вдигам мазнините-малък грамаж-мн ккал....въглехидрати,макар и празни,пиенето ми носи,а протеина ми е достатъчно за килограмите...
Ще пробвам и ще видя,ако почна да мазнея-друго ще го мисля...
Днес тренировката беше задоволителна,на храната и липсват стотина калории и така...:)
Днес:39кг-перки-83/дупе-79/баджак-41
7.30-половин портокал,кафе,топла вода с лимон
8-овесени питки(25гр трици,40гр яйце,по лъжица извара и к.мляко,сусам) с настъргано варено яйце,кафе,вода
9.30-50гр сварен к.ориз с 30гр извара,кафе,топла вода с лимон
ккал-350:пр-27/м-14/в-40
Към 10.30 ще има тренировка-гърди/трицепс/бицепс
Тренировка:
клякания с 14кг-3 по 10
кофички(нз какво правя,всъщност,краката са ми на стол,ръцете на леглото и смъквам таза до земята:) )-3 по 10
флайс с по 7-3 по 10
изтласкване от лег с по 7-3 по 12
френско със 7-3 по 8
тр.разгъване от лег,тесен хват със 7-3 по 8
кик бек със 7-3 по 7
тр.разгъване със 7,тесен хват-3 по 10
лицеви-3 по 8
бицепсово сгъване от стоеж с по 7-3 по 8
концентрирано със 7-3 по 7
повдигане на пръсти с 14-3 по 12
странични клякания м/у някои упражнения,всичко за около час
мед,след 30 мин-варен белтък
13-100гр свинско на тиган(махнах видимите сланини,преди да го метна),пюре от 120гр картофи с 50гр извара,2 овесени питки(към 20гр трици и толко яйце да имат) ,намазани с извара и резан домат
17.30-домат
19-спанак с извара,варено парти бутче и малко настърган кашкавал
22-ще има 100гр извара “Родопея”:),1 орех и две маслини
ккал-1240:пр-125/м-54/в-93
Храната свършва(месо,яйца,извара..),кинти няма...,за утре имам питки с 1 яйце и малко мляко,2 сварени яйца,200гр извара,варено бутче...и с протеина до тука,ха ха,треа зареждам,защото за др ден само ориз и трици(и орехи имам много) не става...
А ми се е прияла и риба за вечеря,мн ми тича с винцето:)
Бе, здрави да сме(ама без мръвка :( )
Вчера не писах,ам калориите и храната бяха стандартни :) тренировка-гръб/рамо и лицеви(правя по 8 на серия,което ми е доволно за сега)
Днес:39+ кг
8.30-питки(яйце,35гр пш. трици,пр.мляко,сусам,мак) намазани с варено яйце и лъжица извара
10.30-тренировка
клякания с 14-3с
кофички от легло със стол-3с по 10
флайс с по 7-3с
изтласкване с по 7-3с
френско със 7 -3с
тр.разггъване от лег със 7-3с
същото,обратвн хват-3с
кик бек със 7-3с
разгъване стоеж със 7-3с
лицеви-3с по 8
биц. сгъване стоеж с по 7-3с
концентрирано със 7-3с
повдигане на пръсти с 14-3с
сранични клякания по м/у другото-към час всичко
виолетка,след 30 мин варен белтък(ама като палвам цигара и отварям бира в това време,май няма нужда от тоя белтък,ами направо да си почвам обяда след час и така)
13-100гр бутче,100гр сварен ориз и към 70гр извара
16.30-варено яйце и резан домат
19-парти бутче,извара,домат(нз,не е ли грешно да мешам изварата с месо и яйца,ама карай,така е по-вкусно)
22-ще има 100гр извара с маслини
ккал-1084,пр-105,м-49,в-67
хапвах по-малко,че се чувствах подута...ам,след тоалета :)
запасих се с 2 бута(вече 1),маломврно пиле от “Европа” за 1.48,кило кашкавалена извара “Обнова”(не ми мазнее) и полпвинка на некви братя(по-фалшива ми се вижда),30(вече 20)яйца s за 2.90 и съм чук,само триците привършват...
яко топла вода с лимон,биричка,винце,е празник е-честит ви :)
Изядах и 1 орех и 50 гр. извара допълнително,празник е,хех(аз не празнувам :( )
Мнението беше редактирано от Мая на 03.03.11 23:11.
Днес:39- кг
храна:
200гр пилешко
5 белтъка и 1 жълтък
200гр кашкавалена извара
130гр кисело мляко 3.6%
150гр картофи
25гр трици
1 киви
лъжица мед
2 маслини и 1 орех
ккал-1175,пр-120/м-47/в-73
тренировка:
клякания-3с/гръб-4упр по 3 серии/лицеви-3 по 8/рамо-7упр по 3с/повдигане на пръсти...странични клякания по м/у другото-1 час общо
около 2 литра топла вода с лимон(нямам чай,а и уж е полезно),2-3 кафета сутринта,бира,бяло вино...
04.03.11
21:35
тази кашкавалена извара я махни
Ами такава имам в момента :) ,не ми мазнее мн.,то не всяка кашкавалена извара е мазна(принципно истинската не би трябвало)
Имам и обикновенна,ама ми е съмнителна(мое нишесте да има,което е по-зле от мазнините пр лягане) и ги мешам
Гледам да хапвам обезмаслена с ясно количество протеин,ама нема кинти са,на кашкавалената поне пише кашкавалени белтъци,ха ха,а мазнини си ми трябват-цикъла нема ми дойде с мръви
Мерси за съвета,все пак,ама на мойте кг,ако не бях луда(анорексична) и кроасани да ям преди лягане за известно време би ми дошло добре,да мина над 40 пък после да му мисля ;)
казано от mayasy на 04.03.11, 22:00:
Ами такава имам в момента :) ,не ми мазнее мн.,то не всяка кашкавалена извара е мазна(принципно истинската не би трябвало)
Имам и обикновенна,ама ми е съмнителна(мое нишесте да има,което е по-зле от мазнините пр лягане) и ги мешам
Гледам да хапвам обезмаслена с ясно количество протеин,ама нема кинти са,на кашкавалената поне пише кашкавалени белтъци,ха ха,а мазнини си ми трябват-цикъла нема ми дойде с мръви
Мерси за съвета,все пак,ама на мойте кг,ако не бях луда(анорексична) и кроасани да ям преди лягане за известно време би ми дошло добре,да мина над 40 пък после да му мисля ;)
С кроасани цикъла не се оправя, нито пък се качва особено. Пробвала съм. На прав път си, яж мазнини. Ще мине доста време докато качиш визуално/външно/, сега си “обзавеждаш” вътрешните органи първо. Яж повече цели яйца
Днес съм 40- кг !?!-май млечните мазнини ми се лепят най-много...не ми се ще да качвам мн скоростно...
За 6-7 месеца съм качила 3-4 кг(с трнировки и храна),което ми се вижда много добре,а тоя 1 кг от вчера ,може да е и вода,нз
Бедрото ми е с 2см отгоре за тези месеци(ама е като камък :P ),ханша +1см,обиколка под мишниците +3см-бе,доволно :)
Закуска 8.00-120гр кисело мляко 3.6%,30гр овесени трици,25гр стафиди
9.30-рохко яйце
ккал-300:пр-17,м-12,в-43
Протеина е малко(само 10гр животински),но ще наваксам :)
Към 11 започвам тренировка:гърди/трицепс/бицепс :)
Да,Дива,мазнините трябва да ги има,но качествени-тези от яйцата и тлъсти меса,кашкавали по-умерено,за сметка на зехтин,маслини,орехи и т.н.
Все още не мога да си организирам добре менюто,но с времето ще стане :)
05.03.11
10:22
Мазнините, независимо от вида им, не са опасни. Проблема произлиза, когато се комбинират с голямо количество въглехидрати. :)
05.03.11
10:23
“Едно предложение и от мен, понеже виждам, че не се решаваш да ядеш ядки: вземи си сусамов тахан и си го хапвай смесен с мед - получава се много вкусно, ще ти вдигне калориите без да ти става тежко” Не бих ти го препоръчал въобще. Това е смесване на захар и мазнини - рецепта за дебелеене. Но ако меда е около 20-40 грама, колкото за вкус е окей.
Тренировка:
клякания с 14-3 по 10
кофички от легло със стол-3 по 10
флайс с по 7-3 по 10
изтласкване от лег с гири по 7-3 по 12
френско със7-3 по 8
тр. разгъване от лег тесен хват със 7-3по 8
същото,с длани към лицето-3 по 8
кик бек с 7-3 по 7
тр.разгъване стоеж със 7-3 по 10
лицеви-3 по 8
бицепсово сгъване с гири по 7-3 по 8 на ръка
концентрирано със 7-3 по 7
повдигане на пръсти с 14-3 по 12
мед,след 30 мин. варен белтък(което се обезсмисля,тъй като вече съм си отворила биричка :) )
13.30-100гр пилешко от бут,130гр грах(от консерва :( ),салата айсберг,зехтин,маслина и 2 овесени питки(мънички),намазани с извара
ккал-350:пр-37(25-7 животински),м-11,в-27
не е добре,ама какво да се прави (beer) :P
Здравей,GrayKnight, :) вече ми предложиха за тахана и сигурно ще се качва бързо с повече калории,ама аз не бързам,хех,за да не омазнея много-кило-две на месец е ок(иначе бързо ми се лепи :) )
Полезен е,за имунната система и бля бля...точно с мед е “рецептата” да се приема,но комбинацията не е добра...и в разделното захар,мед,сладко с мазнини е кофти работа...,но пък мазнини с въглехидрати(картофи,макарони,хляб) уж е добре
Преди години си бях купила и си го мажех на филийки бонус,ам много нагарча,не е като фъстъчено масло пр.
А за ядките-вечер ям 1 орех с изварата(йупи) и слагам сусамово семе на овесените питки :) ,малко е,ама пак е нещо...
Имам въпросче:лошо ли е да мешам млечен с животински протеин и кога е най-удачно(тренирам 2 часа след закуска и след час обядвам)...и въобще,кои комбинации пр/м/в са добри...аз само за разделното си знам,ама се отказах от него,тъй като не ми пасва на целите...
Та,следобедна закуска към 17-рохко яйце
19.30-70гр печено пил филе,50гр кашкавалена извара,100гр задушен спанак(само с вода)
ккал-220,пр31(не раст.-28),м-7,в-5
Към 10.30 ще има 100-120гр извара,може и не кашкавалена+орех и 1-2 мслини
ккал-1200,пр-110(не раст.-90),м-50,в-90(бавни-65)
Като цяло, най-много ми се лепят млечните мазнини.
От обезмаслена извара и такива с 0.1% нямам грижи-стига да не ги мешам мн с др продукти
Мазнини от месо,яйца,растителни ми понасят,но мазнините си затрудняват смилането на останалите храни и треа се внимава...
Ми това е, за сега...
Утре от към въглехидрати съм екстра,направих си питките и имам към 700гр сварен бял боб(е,няма да е за деня,хех) и така :)
Забих на 40кг
Не задържам вода(познавам,като подпухна в тиквата),редовен ми е кенефа,корема не е подут-бе с некви сантиметри съм качила тук там,ама не се забелязва...,но на 35-6кг бях доста по-увиснала и дори,може би,по омазнена...
Кашкавалената извара ме изстреля така скоростно,ха ха,бе здраве да е
Днес:8-киви
9-тричави питки намазани с варено яйце и извара,с парченца домат
10.30-тренировка
мъртва тяга-с гири по 7
чукчета с гири по 7
широко гребане с гири по 7
придърпване на гири към гърдите с длани към тялото стоеж с по 7
едностранно гребане от стоеж(сигурно няма такова,но аз го правя :) ) със 7
едностранно гребане със 7
едностранно гребане в страни със 7
повдигане в страни с по 7
и от наклон
повдигане напред с гири по 7
и с една тесен хват
раменни преси със 7
външна лакътна ротация със 7
арнолд преси с по 7(мога само 3-4,страх ме е да не си строша главата,хах)
3 серий по 7-10 повторения
лицеви-3 по 10
клякания с 14-3 по 10
странични клякания м/у някои серии-всичко към 80 мин-мед
13-пилешко варено от егати врабчото бутче,боб без сол,рохко яйце-всичко омешано на салата с къри и кимион(без сол)
следобедна закуска няма-беше ми тежко
19-направих си мини омлетчета с извара,домат
към 22 ще има извара с маслини
Храна:
пилешко-70гр
4 яйца и 2 белтъка
извара-200гр
боб-180гр
трици-40гр
и там другите дреболии
ккал-1000,пр-100,м-37,в-92
Сега като гледам,към изварата мое втикна и 1 орех,ама много трудно свиквам,че е допустимо да се ядат мазнини късно вечер...
И че 1 орех(70 ккал) е по-добре от половин ябълка(50 )...
Плодовете щели да се превърнат в мазнини,ми че ядките са си вече мазнини...нз,ама при мене действа и ще си хапна орех :)
казано от mayasy на 06.03.11, 21:01:
И че 1 орех(70 ккал) е по-добре от половин ябълка(50 )...
1 орех не е 70 кал. Около 25 е ;)
07.03.11
09:09
Всъщност е 4 гр ;)
Значи спокойно ще хапвам по 2,хех...
8-половин ябълка,кафе
8.30-тричави питки(30гр трици,1 яйце),намазани с извара и боб(реших,че само трици не ми набавят кой знае какви въглехидрати и сложих по някоя лъжица боб :) )
9.30-рохко яйце
Към 10.30 ще има тренировка :)