предмишници

26.02.11
10:21

здравейте, може ли да ми дадете някаква програма с която да за 2-3 месеца да изградя здрави/големи предмишници, благодаря предварително.....

ако искаш здрав хват трябва да висиш на лост на една ръка и да сменяш ръцете... що се отнася до тренировка аз тренирам
1.сгъване с надхват - 3х15
2.сгъване на китки от седеж с щанга - 3х15

тези две упражнения ми действат много добре на мен много съм доволен след тренировката немога да си хвана гъбата да се изкъпя

26.02.11
10:25

Хм....ако си начинаещ не ги мисли прави базовите упражнения (клек,тяга и т.н.) и те ще се натоварват от само се бе си.Иначе сгъвания,разгъвания,я с щанга я с дъмбел,джагара джугара - тва е не е голяма философия. :)

26.02.11
10:29

начинаещ начинаещ....колко да съм...от 4-5 месеца ходя на фитнес...

26.02.11
10:48

Виш ся , ако целиш нещо такова , като на тази картинка ще се получи доста трудно :D

Мнението беше редактирано от Nachev на 26.02.11 10:55.

26.02.11
11:47

аххаахахаахахахах това напрао ме разби хахаххахахаха

Хубаво е за предмишница с по-големи тежести да правиш да се товари много,чак да ти пари,пари от болка,ама  в буквалния смисъл като на мен като я тренирам,гори ми направо !

26.02.11
13:27

muskulibg.com/razdeli/—mainmenu-100/48—-/499——-            <——- Това упражнение е мн добро и уредa можеш да си го направиш сам :P

Мнението беше редактирано от mehur40 на 26.02.11 13:28.

казано от Bojidar Yagodin на 26.02.11, 11:48:

Хубаво е за предмишница с по-големи тежести да правиш да се товари много,чак да ти пари,пари от болка,ама  в буквалния смисъл като на мен като я тренирам,гори ми направо !

с по-големи тежести сравнение с кое... с работните тежести при гръб,гърди,крака,ръце или рамена... точно за предмишница се използват едно от най-малките тежести сравнени с тежестите използвани за другите мускули

26.02.11
13:46

По предмишника има много мускули, от които два  са най-големи. Това са брангиорадиалиса и сгъвачите на китката

Първите се тренират с много упражнения, но аз ти препоръчвам да не използваш изолиращи, а акцениращи упражнения т.е. да не правиш бицепсово сгъване с надхват, а набирания с надхват или пръдърпване на горен скрипец с надхват.

mehur40 ти е показал едно упражнение, което тренира сгъвачите. То буквално ти запърва предмишника. Ако във фитнеса ти няма такъв “уред” (който можеш всъщност и сам да си направиш) може просто да сгъваш щанга или дъмбели. Аз ти препоръчвам дъмбели, понеже хванеш ли погрешно щангата ще те заболят китките(не мускулите, а ставите !) Докато с дъмбелите е по-малко вероятно това.

Но ако имаш желание можеш да правиш и разгъване отново с показаното упражнение от mehur40 или с дъмбели.

И сгъването и разгъването съм ги правел 2 месеца, като при разгъването ми се заформи едно малко,нищожно,неличащо се мускулче. Но все пак имаш желание и време тренирай го :D М/у другото упражненията с щанга/дъмбели ги има показани в сайта.

Мнението беше редактирано от Overlord на 26.02.11 13:49.

26.02.11
17:06

с 4 месеца стаж няма смисъл да тренираш предмишница освен ако не ти е адски малка в сравнение с мишницата

26.02.11
17:22

казано от kristiancho на 26.02.11, 10:24:

ако искаш здрав хват трябва да висиш на лост на една ръка и да сменяш ръцете... що се отнася до тренировка аз тренирам
1.сгъване с надхват - 3х15
2.сгъване на китки от седеж с щанга - 3х15

тези две упражнения ми действат много добре на мен много съм доволен след тренировката немога да си хвана гъбата да се изкъпя

тва за хвата вярно ли е? Питам щото и мен ме ограничава в набиранията, а фитили нямам ...

26.02.11
17:34

еми....малка е...

26.02.11
17:46

Държане на лост за хват е идеално. 100-120 кила товариш и държиш докато може, като не може вече - пускаш го да си ходи. След малко пак. Хватът дърпа най-бързо от всичко, стига да му даваш достатъчно зор. От държането на лост и предмишниците ще наякнат визуално, иначе има и упражнения само за хват - примерно по 2 50ки във всяка ръка и държане пак за време (палец от едната страна и другите пръсти от другата, ама ми е трудно да го опиша повече от това).

26.02.11
18:28

аз си поръчах днеска silabg.com/bg/2688-HARBINGER-Ръкохватка-за-предмишница-С-променливо-съпротивление.html

какви са ви отзивите ?

26.02.11
18:41

казано от kreedzeR на 26.02.11, 18:28:

какви са ви отзивите ?

Не съм пробвал => нямам конкретно мнение.
Но “Три степени на натоварване - 13.6 кг, 18.2 кг, 22.7 кг.” - много малко ми се вижда, бързо ще ти стане лесничка според мен.

хех.. да тръгне първо с висене на лост с една ръка и после да гледа щангата... съмнявам се скоро да направи по 20-30 секунди висене на една ръка на лост... ;) и да главно предмишницата се дели на две част сгъването с надхват тренира да речем ‘’външната’’ част а сгъването с лост ‘’вътрешната’’ какво ти трябва повече

26.02.11
19:37

еми като ми стане лесно ще прая релеф с тях ;d

26.02.11
19:40

малко тъп въпрос но вкъщи имам един крив лост, ако правя тва дето е показано в сайта за предмишници по 1 час на ден, всеки ден ще има ли ефект ? знам че 1 час е доста ама.... искам.... ;d

казано от kreedzeR на 26.02.11, 19:37:

еми като ми стане лесно ще прая релеф с тях ;d

кво’ ?!?

26.02.11
20:10

Ти искаш днеска да имаш 25 обиколка на предмишниците,правиш секи ден, след 1 седмица ставаш,мериш и 35…не става толкова лесно...

26.02.11
20:37

е не ама....поне 1 см. на месец...

26.02.11
21:36

казано от kristiancho на 26.02.11, 18:48:

хех.. да тръгне първо с висене на лост с една ръка и после да гледа щангата... съмнявам се скоро да направи по 20-30 секунди висене на една ръка на лост... ;) и да главно предмишницата се дели на две част сгъването с надхват тренира да речем ‘’външната’’ част а сгъването с лост ‘’вътрешната’’ какво ти трябва повече

ами да речем ... и 2-те. Искам по-масивна предмишница :)

ами аз нали  казах какви са упражненията за това .... сгъване с надхват и сгъване на китки с щанга/дъмбели няма значение

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.02.11 21:38.

26.02.11
22:31

казано от kristiancho на 26.02.11, 21:38:

ами аз нали  казах какви са упражненията за това .... сгъване с надхват и сгъване на китки с щанга/дъмбели няма значение

Благодаря! А има ли значение, щото аз сега ги правя в супер серии или отделно всяко упржанение?

отделно е по-добре и гледай да направиш всяка серия така, че да пари в края и последните 2-3 повторения трябва да са парещи и да си на ръба да изпуснеш щангата/дъмбела след като завършиш упражненията бавен стречинг на предмишниците в никакъв случай не ги разтягай рязко, защотото може да скъсаш или увредиш сухожилие... това важи за всеки мускул с който правиш стречинг след края на тренирането му

27.02.11
00:17

В интерес на истината, вие тука си чешете езиците, обаче тая работа с предмишницата е много ала-бала. Наистина голяма без природни дадености няма да стане, а пък целенасоченото и трениране е по-скоро една от многото глупости, по които се увличат начинащите, отколкото нещо с действителен ефект и полза.
С времето и тренировките ще наякне и тя, аз досега някой да дърпа 200 тяга без фитили надхват и са са му малки предмишниците не съм виждал - тренирайте нещата от първостепенна важност, пък тия третостепенните ще си дърпат покрай тях.

27.02.11
14:18

казано от kreedzeR на 26.02.11, 10:21:

здравейте, може ли да ми дадете някаква програма с която да за 2-3 месеца да изградя здрави/големи предмишници, благодаря предварително.....

Имай предвид 3 неща:
1.както и други те мускулни групи, предмишниците също или вървят генетично, или не толкова;
2.тренирайки бицепс, теглейки тяга, набирайки се и т.н., те също участват в много голяма степен и тренировка им няма смисъл да се състои в повече от 2-3 напомпващи серии след бицепс примерно;
3.претрениране им често води до контузии.
За няколко месеца не знам какво може да се постигне...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.02.11 14:20.

казано от G33K на 26.02.11, 18:41:

казано от kreedzeR на 26.02.11, 18:28:

какви са ви отзивите ?

Не съм пробвал => нямам конкретно мнение.
Но “Три степени на натоварване - 13.6 кг, 18.2 кг, 22.7 кг.” - много малко ми се вижда, бързо ще ти стане лесничка според мен.

Не препоръчвам от личен опит. Това се нарича hand grip, в България няма внос на яки такива, тези са смешни в сравнение с тези: http://www.heavygrips.com/

А предмишниците помпай докато едва не се пръснат, растат бързо, не тренирай по програма - малко серии, малко повторения с много килограми (макар, че аз тренирах точно така, пораснаха значително). И повярвай ми за няколко месеца ще направих големи предмишници.

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 02.03.11 00:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1