Дневникът на Ива: "С воля и постоянство всичко се постига"

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.02.11
09:05

Добро утро! :)

Днес се събудих още в 7:00. Всяка събота е така. Не зная защо не мога да поспя поне още малко. Имам нужда от повечко сън и ще се наложи да наваксвам някак...

Вчера по независещи от мен причини не си направих тренировката, но днес и то след малко се захващам.

Храна 11.02.2011:

8:00 - 20 гр. шоколад + 1 филия бял хляб ( ½ с мед и ½ с крема сирене), чаша кафе;
11:00 – 1 ябълка;
12:00 – 200 гр. кисело мляко 2 % + ръжени ядки + 2/3 банан + 5 сурови бадема + 5 сурови лешника + 1 ч.л. медец;
13:30 – 120 гр. извара ;
14:30 – 1 портокал;
16:30 – зелена салата + домат + малко сиренце + белен слънчоглед + 1 яйце + краставица + малко оцет и зехтин + 120 гр. пилешко филе на скара + 1 филийка Вита;
20:00 – 1 портокал;
22:30 – 100 гр. извара, която хапнах по чисто задължение.
2л. вода.

Вечерното хранене си беше насила, а причината е, че съм си наложила от известно време да не ям нищо след 18:30 и подсъзнателно си я имам тази хагласа, което очевидно ми пречи. Ще трябва да се постарая повечко!

Съгласна съм с мнението ти, FRANKO1. При личен контакт е значително по – ефективно, защото човек придобива и визуална представа за другия, което по отношение на тренировките, храненето и т.н. си е от голямо значение. В моя случай си плащам тренировката, която може да е час, два или повече, но цената си е една и съща. Ако искам да ми изготви и хранителен режим(за фитнес програма важи същото) вече се заплаща допълнително. Не съм го направила все още, защото не съм напълно убедена, че това, което ще трябва да ям, ще го изпълня на 100 %. Но нищо не ми пречи да попитам поне за някои неща по време на тренировка. Все ще ми даде подходящите насоки :) При следващо посещение на фитнеса ще говоря с инструктура. Забелязвам, че в началото не ме взимат на сериозно. Вероятно са свикнали да виждат млади хора, които просто по някаква заблуда са в залата и след 1или 2 ходения не се връщат там. А моето отношение си е съвсем сериозно и очаквам същото от треньора. :)

Поздрав за всички с пожелания за един невероятно хубав ден! (sun)

http://vbox7.com/play:464927f9

21.02.11
21:18

След неприлично дълго отсъствие... ето ме отново :)
        Няма да измислям оправдания за неводенето на дневничето, но липсата на добро настроение  доста ми повлия...
        Колкото и да ми се иска да опиша поне тренировките(за храната не мога дори да си представя как бих си спомнила каква беше, но имаше и провинения (blush) ), няма да се справя.

Започвам с днешното ми меню, коетo не мога да определя до каква степен съответства на целите ми, но само мога да вярвам в това :) :

7:00 – 1 ред шоколад с лешници + 6 с.л. овесени ядки +  стафидки +  3 орехчета + 1 ч.л. мед + мин. вода, чаша кафе;
  10:00 – 1 ябълка;
  11:30 – 250 гр. задушен ориз с гъбки + 1 розов домат;
  15:00 – 150 гр. пилешко филе на скара +  зелена салата с маслинки, краставичка, 1 яйце, малко белен слънчоглед  + филийка ръжено хлебче;
  18:00 - 1 бана + 100 гр. извара;
  2 л. вода

Тренировките ми тази седмица са малко разредени, но си имам причини за това. Доста лошо спя през последните десет дни и усещам, че силите ми са на предела си. Трябва да възстановя способността си да спя пълноценно :(
Два пъти седмично тренирам и първият от тях е планиран за сряда. Вторият засега нямам никаква идея кога да е, но зависи от това как ще се чувствам след сряда.
      Приключвам с писането и се отправям към леглото с надеждите да заспя най - сетне !!!!

23.02.11
08:49

Най – сетне е сряда (sun) . Днес съм се стегнала да тренирам, но леко ме притеснява поредна нощ с малко и неспокоен сън. Това започва сериозно да ме притеснява и тревожи!!! Опитах да реша проблема с чай от маточина, но нищо не се получава. Посегнах към преспивателни, ала и с тях ударих на камък. Валерянът също не ми действа и вече съм почти отчаяна. Не знам какво става, но с всеки следващ ден е все по – тежко положението :( Ако някой е имал подобен проблем и е намерил решение, ще съм много благодарна да ми даде някакви съвети и идеи.

Сега да се върна на вчерашната ми храна(въглехидратен ден):

7:00 – 1 ред шоколад + 5 с.л. овесени ядки +  стафидки +  2 ореха + 1 ч.л. мед + мин. вода, чаша кафе;
  11:30 – 150 гр. извара + 5 бадема + 5 лешника+ 4 ядки индийско кашу + 1 банан;
  15:00 – 1 корни; 
  18:00 – салата от домати с босилек + филия бял хляб, запечена с кашкавал и колбас + половин чаша червено вино(с идеята, че ще ми въздейства по – приспивно, но НЕ :(  );
  2 л. вода.

Днешното ми меню и тренировката ще се опитам да смогна да ги опиша довечера :)

Успешен и спокоен ден на всички!

23.02.11
09:12

казано от Iva Dimitrova на 23.02.11, 08:49:

... леко ме притеснява поредна нощ с малко и неспокоен сън. Това започва сериозно да ме притеснява и тревожи!!! Опитах да реша проблема с чай от маточина, но нищо не се получава. Посегнах към преспивателни, ала и с тях ударих на камък. Валерянът също не ми действа и вече съм почти отчаяна. Не знам какво става, но с всеки следващ ден е все по – тежко положението :( Ако някой е имал подобен проблем и е намерил решение, ще съм много благодарна да ми даде някакви съвети и идеи.
...

Здравей, Иве.

Преди да посегнеш към хапчетата искам да те попитам следното: сигурна ли си, че безсънието не е на по-дълбоко ниво? Преди 4 години имах подобен на твоя проблем. Казвам подобен, защото си беше доста по-тежък случай. В него период имах проблем и със заспиването. Будувах до 4-5 сутринта, въртях се, ставах, лягах - е, няма и няма. Дори хапчетата, които ми бяха предписали не помогнаха. Явно и пласебо ефекта не можа да ми подейства :D И така, докато не се откъснах от всички навици и целия начин на живот, който водех тогава. Фактора “нерви за глупости” беше най-решаващия за проблемите ми. Хванах се в ръце и нещата малко по-малко си дойдоха на мястото. Искам да кажа, че безсънието ти може да се дължи на нещо, което те притеснява в момента.

23.02.11
09:49

Привет, Absolut Illusion!

При мен проблемът с безсънието се дължи до голяма степен на лични мои тревоги, но проблемите ми не могат да се нарекат малки. Става въпрос за близки на мен хора и като добавим и стресиращото ми ежедневие..ефектът е този. Опитвам се да не се концетрирам над негативните влияния, като спортувам, срещам се с приятелки, отдавам се на писателска дейност(това ми доставя точно толкова радост, колкото и фитнесът), старая се да се храня добре, за да се чувствам по – енергична и жизнена, но не се получава. Принципно съм много позитивен човек и търся положителните неща във всяко нещо, но лошото надделява сякаш. Когато стане вечер изпадам в паника какво ще е през нощта. Вече се чудия какви методи да измисля, за да не си разпъвам нервите и още повече да си намаля и без това минималните шансове за сън. Така не мога и да работя като хората, да не коментирам колко раздразнителна съм станала :( Вероятно този форум не е подходящото място за подобни пробелми, но смятам, че и тук мога  да споделя с вас... пък каквото стане...

Наистина не зная какво да направя и да променя, за да изляза от този кошмар...

23.02.11
11:03

Иве,
форумът е точното място, тъй като спортът и емоционалното състояние са тясно свързани....почти всеки тук знае за какво говориш, тъй като на всички ни се случват подобни неща. Аз конкретно се справям с такива периоди като просто си планирам всеки час от деня и се концентрирам върху това, което правя в момента. Налагам си да не мисля за друго, опитвам се да се изключа от омагьосания кръг и да се усмихвам.

Типичен пример е излизането ми за работа - винаги спирам на едно и също кафене и си взимам едно двойно кафе. Нахилвам се, казвам на продавачката нещо мило, тя ми се усмихва и казва, че се чуди как така всяка сутрин съм в добро настроение за разлика от повечето хора, смеем се заедно и аз се мятам в колата. И си казвам, че всичко отминава и винаги има решение, и само от мен зависи да се чувствам добре.

Светът е един и същ, разликата е в нашето отношение към него, което не е константа....както и за физическото състояние, така и за психическото трябва да полагаме усилия да е добро, трябва хигиена. Осъзнаеш ли, че на никой освен на теб не му пука истински как ти се чувстваш и че само ти можеш да се погрижиш за себе си, нещата ще тръгнат в положителна посока. Наистина на никой, понеже никой не е “ТИ”, всеки е “АЗ” и никой не може да възприеме света на 100% като теб, независимо колко ти е близък. А и всички наши близки си имат собствен свят и собствени проблеми за решаване.
Една много мъдра мисъл - не се тревожи за неща, които не можеш да промениш; измисли начин да се справиш с последствията.

Не написах каквото искам точно, че ще стане дълго, но идеята е тази. Ние сами си правим и ада, и рая.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.11 11:06.

23.02.11
11:35

Мдамм - тя Inis го написа преди мен - за планирането на деня и начина, по който възприемаме нещата..
И изобщо няма нужда да се паникьосваш от вечерите - точно те могат да ти станат най-приятната част от денонощието. Само трябва да промениш нагласата си спрямо тях. Винаги можеш да обърнеш негативите в позитиви. Когато наближи вечерта - можеш например да започнеш да планираш следващия ден - кога ще станеш сутринта, какво ще хапнеш - дори може да изпробваш кулинарните си умения - хем ще се разсейваш, хем ще имаш здравословен обяд. Когато си легнеш, можеш да почетеш някоя хубава книга или да си пуснеш приятен филм. Релаксиращата музика и горещата вана преди сън също помагат. И вместо да се тормозиш в леглото, можеш да си представяш нещата такива, каквито искаш да бъдат. Рано или късно и решението ще дойде. Не казвам, че ще стане от веднъж, но си струва да опитваш, докато се получи.
Така или иначе не можем да разрешим всички проблеми - понякога решението идва, когато спрем да мислим за него..
Дано съм помогнала поне малко.

P.S. И моят съвет е да не прибягваш до хапчета за сън, дори и валериан. Всичко е в ума ти. Успех ти желая (sun)

23.02.11
23:11

Inis и Absolut Illusion, много ви благодаря за подкрепата и окуражителните думи!!! :* Напълно сте прави, че всичко зависи от нас и това как ние самите приемаме едно или друго нещо. Ще послушам вашите съвети, които наистина ще са ми полезни :) Животът не е само в черно и бяло, той е пъстър и ние трябва да го виждаме в пълната му палитра. Имам доста да поработя в тази насока, но зная, че щом истински желая да постигна вътрешен мир и хармония със себе си, един ден ще успея (sun).
Днешната сряда бе една малка крачка в тази посока. В работата ми срещнах доста трудности и проблеми, но в момента, в който напуснах офиса и се отправих към залата, забравих за всичко друго и се отдадох на мисли за предстоящото ми занимание. Мога да кажа, че не се бях чувствала толкова добре, така заредена с енергия и с желание за спортуване от много дълго време. В края имах сили за още толкова. Трудно ме удържаха да не продължа. Доброто настроение се запази и когато се отправих към къщи, където още с влизането си пуснах музика и без да се замислям започнах да танцувам и да си пея(музичката беше много зареждаща и жива). Чувствах се щастлива без да има конкретна причина, което може само да ме радва :) Сега вече ме е налегнала една сладка умора и се надявам, че тя ще ми проправи път към страната на сънищата (sun).

И специален поздрав от мен(обожавам тази песен (h) ) за всички вас!

http://www.youtube.com/watch?v=C8QJmI_V3j4

П.С. Утре ще споделя какво похапнах днес(тук имам да споделя нещо важно, което е от значение и за подбора ми на храна като цяло), както и за прекрасната тренировка, която направих.

24.02.11
09:51

я се стегни - кораво момиче си и ако искаш, можеш да се справиш с всичко ;)

BU

24.02.11
10:10

Пф,Арнолд тренира крака на погребението на баща си.

24.02.11
10:21

Привет!
  Новият ден започна :) Първо искам да споделя, че успях да спя(може да бяха само 6 часа, но спах (sun) (sun) (sun))!!!! Много съм щастлива и се надявам и днес, и утре, и нататък да е все така!

Както обещах, ще опиша вчерашния ден:

Меню – 23.02.2011:

7:00 – 1 ред шоколад + 5 с.л. овесени ядки +  стафидки +  2 ореха + 1 ч.л. мед + мин. вода, чаша кафе;
  11:30 – 220 гр. ориз с гъби + 1 домат(не особено узрял);
  15:00 – 100 гр. извара + малко сурови ядки(около 30 гр.); 
  16:40 – 1 корни(ударната вълна енергия вчера може и на него да се дължеше :));
  21:30 – 1 ябълка(зная, че тук някъде трябваше да има или извара, или пилешко, но не се осмелих да хапнам защото бях с усещането, че съм прекалила с въглехидратите. Дори и така да е било, това не ми пречеше да си хапна поне малко (blush));
2,5л водица.

Тренировка (h) :

- 10 мин. пътека( 5 мин. ходене + 5 мин. тичане);
- 3 серии x 15 клякане с лост 5 кг;
- 3 серии x 8 повторения качване на стъпало с редуване на двата крака, но на най- високото възможно ниво;
- 3 серии x 20 лег преса с 15 кг;
- 3 серии x 15 повторения бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 15 абдуктор с 12.5 кг;
- 3 серии x 15 аддуктор с 12.5 кг (редувах аддуктор/абдуктор и едва тогава почивах между сериите);
- 4 серии x 12 придърпване на долен скрипец (10 кг);
- 3 серии x 15 пек-дек с 7кг;
- 3 серии x 10 упражнение за рамене на машина(все забравям да попитам как се казва това упражнение) с 5кг;
- 4 серии x 12 бицепсово сгъване с гири 3 кг.;
- 4 серии x 10 трицепсово разгъване на горен скрипец 7 кг;
- 3 серии x 20 коремни преси (за горна част);
- 3 серии x 15 вертикално повдигане на краката на стенд(с прави крака);
- 15 минути пътека(5 мин. ходене +10 мин. Тичане 10 км/ч) + 15 мин. кростренажор;

Днес нямам мускулна треска и се чувствам отлично :) В петък възнамерявам пак да отида в залата.

FRANKO1, радвам се, че създавам впечатление на кораво момиче :) Мисля, че се старая да го доказвам и в залата(а и извън нея) ;)

DeadManWalking, това последното не го разбрах...

Пожелавам един невероятно успешен и усмихнат ден(бе за обръщаме внимание на времето навън) на всички! (sun)

http://www.youtube.com/watch?v=Nnz5MVaO_os

24.02.11
10:52

“Never let life’s hardships disturb you…no one can avoid problems, not even saints or sages”...(Mike Burgener a.k.a. Coach B)

така по ли го разбра Дед мен-а...?

24.02.11
10:54

Инис-че, личи си, че си изкарала доста време покрай бат Лазо...:)...ама добре добре...доста добре ти се е получил поста...!!!

24.02.11
13:24

Една идея и от мене, все неща, които имам в нас и създават много приятна отпускаща атмосфера:
1. Хималайска лампа - йонизира въздуха, светлината й е много нежна и меко приглушена.
2. Арома свещ - към нея си слагаш няколко капки от арома масло, по предпочитание, аз харесвам лимон и канела.
3. Приятна музика.
4. Хубава книга.
5. Каквото се сетиш, нещо което лично на тебе ти носи удоволствие и те прави щастлива.

Така или иначе това са неща, кото само биха подпомогнали, но не са същността. Поста на Инис е убиец, там е истината  :) .

24.02.11
23:12

Постинга на Инис е моето вдъхновение. Зареден е с много позитивизъм и съдържа есенцията по отношение на това как човек трябва да гледа на нещата и да си намира свой начин да е щастлив и удовлетворен. (sun) 

Благодаря за идеите, Мими! Точно такава комбинация не съм си правила, но ще опитам и ще импровизирам (sun). Мисля, че фантазията ми и без това работи на пълни обороти през последните дни, което ще ми бъде от полза сега. А това с хималайската лампа ме впечатли и възнамерявам да науча повече по въпроса. По отношение на книгите... Заредила съм се добре с хубави четива. През последните няколко години чувствата ми към четенето стават все по – задълбочени и сериозни.

Славко, благодаря за поясненията! Разбрах идеята. Продължавам напред без да се обезверявам и обезкуражавам! Тъкмо обратното :)

И да не пропусна да спомена какво включих в днешното ми меню:

11:30 – 150 гр. извара + 5 сурови ядки кашу + 10 сурови бадема;
  14:30 – 150 гр. пилешко филе на скара + зелена салата, яйце, 3 маслинки, краставичка; 
  18:30 – 2 яйца, бъркани на тиган с настърган домат + 1 филийка хляб + 2 сладки(при мама е така ;) );
  21:30 – ½ портокал + ½ банан + ½ киви ;
  2,5л вода.

Доста се поуморих днес и е време да се запътвам към леглото...

Лека нощ!

Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 24.02.11 23:14.

24.02.11
23:27

храната ти е горе-долу О.К.
лека:)

25.02.11
09:56

“Vincerà chi avrà la volontà di vincere!/ Печели онзи, който има воля за победа! “ Mусолини

Петък е!!!!! 

Още от сутринта ме е обзел невероятен ентусиазъм и добро настроение(независимо от купищата работа, които ме чакат)!

Днес ме ще тренирам и това ме мотивира още повече да бъда ефективна в работата, а и във всички останали сфери :)

Пожелавам ви един страхотен, изпълнен само с усмивки и добро настроение ден! Нека всяко нещо, което правим да ни носи радост и удовлетворение!!!

http://www.vbox7.com/play:e81c32f7  

(sun)

26.02.11
10:24

Добро утро в прекрасния съботен ден! 

Меню – 25.02.2011:

7:00 – 2 блокчета шоколад + 5 с.л. овесени ядки +  стафидки +  2 ореха + 1 банан +1 ч.л. мед + мин. вода, чаша кафе;
  11:00 – 120 гр. извара +15 сурови ядки микс + 4 ръжени сухара;
  14:30 – 150 гр. пилешко филенце + 1 домат;
  15:30 – банан; 
  16:00 – 1 корни;
  21:30 – 1 портокал;
    2,2л водa.

Доста прекалявам с плодовете и въобще сладките неща. Няма ден, в който да не ям шоколад, корни или нещо подобно :( Иска ми се да огранича още малко поне сладкишите. Плодовете мога да ги оставя така както са си, но с тия шоколади.... Апетитът ми за захарни изделия се е увеличил доста през последните дни :( Трябва да се направи нещо, но и аз вече се чудя какво....

Тренировка:
- 10 мин. вело;
- 3 серии x 15 повторения напади с гири 3 кг;
- 3 серии x 20 глутеус ритник;
- 3 серии x 15 клякане с лост 5 кг;
- 3 серии x 8 повторения качване на стъпало с редуване на двата крака (най- високото възможно ниво...доста натоварващо беще за левия ми крак);
- 4 серии x 20 повторения бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 15 аддуктор с 12.5 кг (редувах аддуктор/абдуктор и едва тогава почивах между сериите);
- 4 серии x 12 придърпване на долен скрипец (10 кг);
- 3 серии x 15 пек-дек с 7кг;
- 3 серии x 15 флайс с 2 кг гири;
- 3 серии x 20 повдигане на ръце встрани с гири 2кг;
- 4 серии x 12 бицепсово сгъване (чукчета) с гири 3 кг.;
- 11 минути пътека(6 мин. ходене +10 мин. тичане 10 км/ч) + 10 мин. кростренажор;

Прекалих вчера, но бях помолила за по - тежка тренировка и ми я осигуриха. Прекарах в залата близо 2 часа, което е твърде много. Сега имам мускулна треска на краката, но не ми пречи... Днес даже мисля да отида на кънки на лед :)

Пожелавам приятна почивка на всички!!! (sun)

Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 27.02.11 10:38.

26.02.11
10:59

Иве, не знам кой ти “осигурява” тренировките, но тежка такава, не означава дълга. Два часа са прекалено много според мен. Можеш за един час да се натовариш качествено и без да правиш 16 различни упражнения. Поне аз толкова ги преброих.

26.02.11
11:13

Подкрепям мнението на Стели. За мен това си е чисто претрениране.
Аз съм разговаряла с инструкторите за т.нар. женски тренировки и те са ми споделяли, че понякога са принудени да предлагат на трениращите момичета тренировки с повече повторения, защото като им предложат да клякат или да използват по-големи работни тежести отговорът е един “Аз не искам да правя мускули и т.н.” .
С по-малко упражнение и по-големи работни килограми, съобразно твоите възможности пак може да се натовариш много качествено. Помисли върху това :).

26.02.11
14:13

Absolut Illusion, права си. Последната ми тренировка е пренатоварваща и ефектът е претрениране.  Това се дължи на моето непрестанно настояване за още и още упражнения. Вски път споря с инструктора, че някоя зона не е участвала достатъчно. На инструктора явно търпението му привърши и реши да изпълни моето желание. Но бенапълно категоричен, че не е правилно и е напълно излишно да подлагам тялото си на подобни експерименти. Сам ми е казвал, че 45 или 50 минутки са достатъчни, за една ефективна тренировка без много почивки и размотаване. Аз лично никога не се мотам, нито се заплесвам с едно или друго в залата. Вляза ли във фитнеса,  се занимавам само с това, за което съм там. Казвал ми е, че прекалявам, че винаги започвам още от самото начало с много форсиране. Знам, че моето си е живо оливане :( Трябва  да си налагам самоконтрол по отношение на количеството упражнения, времето, цялостното ми товарене.
karpi, запозната съм с тази теория, която на практика наистина е ефективна и значително по – щадяща. Проблемът си е в мен (blush).

26.02.11
14:30

ако тренираше с мен...10 мин. щяха да ти се струват като 4 часа в залата...
и да...това което си постанала като тренировка не е много разумно...пек-дек, бицепсово, флайсове...голяма манджа си надробила...опитай се да си слушаш интструктора...и с тези напади с 6кг. и клек с 5 няма да направиш нищо...

26.02.11
14:44

казано от slavko на 26.02.11, 14:30:

ако тренираше с мен...10 мин. щяха да ти се струват като 4 часа в залата...
и да...това което си постанала като тренировка не е много разумно...пек-дек, бицепсово, флайсове...голяма манджа си надробила...опитай се да си слушаш интструктора...и с тези напади с 6кг. и клек с 5 няма да направиш нищо...

Не знам какво точно имаш предвид под това какво ще е натоварването ми за 10 мин. с теб, но ще се радвам да ми дадеш пример за уплътняването им с конкретни упражнения :)
Какво искаш да кажеж с това, че нищо няма да направя с нападите и клековете? Какво не им е наред - тежестта, това, че са в една тренировка, нещо друго?....

26.02.11
22:37

Хехе - не те лъже Славко за тренировката - наистина 10 ще ти се видят като, даже, 5 часа ;) Слави, айде на Варна да ви видим кой какво може :D

@ Ива - щом като си претренирала, дай си два-три дена почивка и тогава продължавай. И наистина - опитай се да слушаш какво ти казва инструктура. Това, че не си натоварила някоя зона (както ти искаш) - ами не е нужно всички мускулни групи да се тренират в един ден. Можеш да поискаш да ти направи някаква програма, ако смяташ, че ще се справи. Или можеш да видиш примерните програми дадени в този сайт - разбирам, че си начинаеща по нетърпението ти, но претренирането е най-сигурният начин ентусиазма ти да се изпари бързо. Хубавите неща понякога стават бавно - изграждането на силно, красиво и здраво тяло е едно от тях :)

27.02.11
00:09

за конкретни упражнения има цял раздел в този форум...четеш, питаш и правим...

сладка малка варненке...раничко ти е още да правиш каквото и да е срещу мен...трупай сила, издръжливост, техника и знания...имаш двама прекрасни човека, от които да ги откраднеш:)

иначе моя принцип си го пише и в дневника ми...каквото и да е, когато и да е, срещу когото и да е...:)

27.02.11
07:28

казано от Iva Dimitrova на 26.02.11, 10:24:

Доста прекалявам с плодовете и въобще сладките неща. Няма ден, в който да не ям шоколад, корни или нещо подобно :( Иска ми се да огранича още малко поне сладкишите. Плодовете мога да ги оставя така както са си, но с тия шоколади.... Апетитът ми за захарни изделия се е увеличил доста през последните дни :( Трябва да се направи нещо, но и аз вече се чудя какво....

Например яж ДРУГА храна ;) Белтъци, сложни въглехидрати, малко мазнини...
За претренирането: не се притеснявай, не се претренира от веднъж. Това става със системни и интензивни тренировки. Просто другия път го направи по другия начин :)

27.02.11
10:52

Absolut Illusion, вярно е, че по – правилно е да се разпределят натоварванията на различните мускулни групи в няколко тренировки, а не да се наблъскат в една. Но не знам дали ще ги разделя или просто ще редуцирам упражненията :) Трябва да помисля, а и с инструктора да го коментирам. Ще разгледам по – подробно и програмките тук в сайта. А иначе не бих казала, че съм начинаеща. От 2008 г. се занимавам с фитнес. Разликата сега е, че от няколко месеца се стремя да внеса нужния ред и система, за да тренирам ефективно и пълноценно.

Anelia, съветът ти за храната специално е съвсем на място. Не приемам достатъчно белтъчини. Трябва по – сериозно да се заема с менюто си. Малко еднообразно му е съдържанието. Може да се оптимизира още и още.

Да не забравям и описа на вчера – храна 26.02.2011:

9:00 – 50 гр. шоколад, чаша кафе;
  14:00 – 2 кебапчета на скара(в последно време нещо ме избива на тях,а принципно не ги обичам);
  15:00 – 50 гр. белен слънчоглед;
  18:30 – 1 пилешко шишче + салата от белени домати, мариночани червени чушки, маслини, яйце, катък + чаша шардоне;
  22:00 – 1 портокал;
    1,5л вода.

Kънки нямаше :( Надявам се скоро да ги вредя и тях.

Днес ще се отдам на пълен релакс (sun)

Приятна и отпускаща неделя на всички!

27.02.11
19:35

Днес няма да правя опис. Само ще кажа, че неделният ден бе едно голямо разочарование за мен и по - точно от мен. Няма да навлизам в детайли, защото е безсмислено. Личните ми настроения и несполуки не трябва да оказват влияние на всичко останало. Та нали това коментирахме - всичко се състои в това как човек гледа на нещата. Очевидно претърпявам поредно поражение, но силно ме съмнява да е последното. Обещах си да не се тормозя и самоизмъчвам, но уви. Утре ще е нов ден и аз си казвам, че ще поставя ново начало, но утре започва от днес! И в заключение на моите размишления ще споделя, че борбата на човек със самия него е най - тежка, най - важна и най - дълга. Това всеки един от нас го знае... Въпросът е какво искаме да изберем - да сме щастливи и удовлетворени или да сме вечно недоволни и нещастни. Моят избор не съвпада с поведението ми. Какво ще направя по въпроса?... Предстои ми да разбера.... Определено трябва да си върна вярата в собствените ми възможности и сили, защото иначе съм обречена на вечен неуспех...
Това е едно кратко отклонение от обичайните ми описи тук. Направих го заради себе си. Ще положа всички възможни усилия, ще вложа цялата си енергия и останала вяра, за да си докажа, че ще се справя този път веднъж и завинаги с идиотски си състояния!!!!!

28.02.11
08:58

Добро утро!

Доста е студено навън, но е по - важно вътрешно човек как се чувства :)

Пожелавам на всички една кратка и лека работна седмица, а след нея пълноценна почивка, придружена с много положителни и весели емоции! (sun)

Във връзка с обзелото ме особено настроение и една нежна песен....

http://www.youtube.com/watch?v=fzKXOaCaNpE

28.02.11
20:29

Почти отмина и последният ден на февруари. За мен бе изтощителен и изпълнен с много работа. Не вървя с нужното темпо, а не остава много време до края на тримесечието. Бавното ми напредване по задачките ми подсказва как ме очакват четири почивно – работни ни, през които трябва да отметна знчително количество несвършени неща. Няма как! Работа... Ще я свърша!
И сега да си споделя мъката ... След вчерашната ударна доза въглехидрати, днес са ме налегнали болки в корема, гадене и други подобни ефекти/дефекти. Тук е мястото да споменя, че имам остър колит, който често ме тормози ... буквално ме съсипва, но няма нищо случайно. След като аз измъчвам тялото си, няма как то да не сигнализира. Но след множество опити да ми подскаже, че е време да го оставя намира, неговият предел одавна е дошъл. Страдам, заради собствената си глупост. Да, но моето тяло е храмът на душата ми и не заслужава лошо отношение. Не случайно дневникът ми е озаглавен така. Тялото и духа вървяр ръка за ръка. Едното( в случая първото) е в цялостна зависимост от другото. Полагам големи усилия, но очевидно недостатъчни, за да запазя позитивната си нагласа. Това не ме обезкуражава :) Ще продължа да се старая още повече!

Меню 28.02.2011:

07:00 – кафе със захар;
  11:00 – 1 ябълка + 150 гр. извара;
  14:00 – сандвич, състоящ се от пилешко месце на скара, домат, крастачивка, малко кашкавал и маслини;
  16:00 – 1 банан;
  18:00 – ръжен хляб с риба тон(най – сетне да стигна и до морските дарове), яйце и домат(количеството на цялото това бе такова, че дори сега в  20:30 още нямам никакви сигнали за глад) ; 
  1,5 л. вода + 4 чая.

Цял ден се борих с гаденето, но трябваше да се яде... Пораженията от неделя ще ме държат дори и утре. Вадя си поука и продължавам напред!

28.02.11
20:46

Прегледах няколко хранодни и ми прави впечатление, че си на някакъв особен режим, отбягващ белтъчините (има дни, в които я се връзват 20-30гр белтък, я не - примерно денят с 2-те кебапчета и 1 пилешко шишче).

28.02.11
21:03

Имам проблем с балансирането на храната. Като свикна с някаква конфигурация и карам така до....... Иска се по - сериозно отношение по този въпрос. Ще поразгледам разни статии и ще си извлека нещо от тях, но много работа ме чака.

Друго нещо, което щях да направя, но се обезсмисля, е обновяването на мерките. По понятни причини за пеериода от над месец вече, не съм мръднала изобщо. Също така проблемът с вечерните хранения - или липсвата такива след 17:00 или са крайно неподходящи. Изключенията са само в събота и неделя, но както се казва “пиле пролет не прави”...

28.02.11
21:43

Ще те улесня - примерно хапни на закуска един сандвич с шунка и кашкавал/със сирене + 1 цяло яйце; може и с риба тон да е сандвича, но ме съмнява сутрин да започнеш с рибата; 60-70гр макарони с 1с.л. мед и 50-80гр сирене; може да е омлет със сирене и шунка. Така де, идеята ми е на закуска да има бетъчини. Вечер си постави за цел примерно 3 пъти седмично да ядеш риба - скумрия, котлети сьомга...или каквато ти допада. Опитвай се да си докарваш поне по 1гр белтъчини на кг телесна маса.

01.03.11
08:49

Честита Баба Марта на всички! Да сте бели и червени, ведри и засмяни!!!! Пожелавам ви един изпълнен с радости, слънце и топлина месец!!!! (sun)

казано от Стоянчо на 28.02.11, 21:43:

Ще те улесня - примерно хапни на закуска един сандвич с шунка и кашкавал/със сирене + 1 цяло яйце; може и с риба тон да е сандвича, но ме съмнява сутрин да започнеш с рибата; 60-70гр макарони с 1с.л. мед и 50-80гр сирене; може да е омлет със сирене и шунка. Така де, идеята ми е на закуска да има бетъчини. Вечер си постави за цел примерно 3 пъти седмично да ядеш риба - скумрия, котлети сьомга...или каквато ти допада. Опитвай се да си докарваш поне по 1гр белтъчини на кг телесна маса.

Стоянчо, благодаря за съветите!!! Ще опитам различните варианти! Защо да не хапна риба дори и на закуска :) Имам пастет от риба тон. Стои си в хладилника и чака да стана готова за него ;) Още утре сутринта ще го уважа за проявеното търпение (sun)  Макароните ми звучат също така съблазнително, но тях ще си ги приготвям през съботите и неделите, защото само тогава ще разполагам с повечеко време.

Сега да се заемам с работа, а на всички им желая един усмихнат и щедър на положителни емоции ден!

http://www.youtube.com/watch?v=3V8nu6e8eFY             (sun)

02.03.11
08:56

Привет!

Вчера най - сетне се престраших да сложа нещо в стомахчето след 18:00 :)

Меню 01.03.2011:

7:00 - 10 гр. шоколад без захар  + 6 с.л. овесени ядки със стафидки, сусам, 5 бадемчета, 1 ч.л. мед, чаша кафе;
11:00 – 200 гр. извара;
15:00 – 100 гр. пилешко филе на скара + 1 домат + 1 филийка ръжен хляб Вита ;
16:30 – 1 ябълка + 1 банан;
20:00 – 1 пилешко шишче на скара + задушен лук + 15 гр. кашкавал;
21:00 – 1 портокал;
1,5л. вода. + 1 чай;

Днес ме очаква тренировка. Очаквам я както винаги с желание. Нямам идея каква ще е, но се надявам да е достатъчно тонизираща и да не е претоварваща(ако отново имам прилив на енергия, ще е трудно да се овладея (blush))...

Успешен ден!

Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 02.03.11 08:57.

02.03.11
09:22

първо да се извиня, че ще поспамя малко в твоя дневник  :)
чета някой дамски дневници и се изумявам как може да описвате храненето си в чак такива подробности - “5 бадема”, “15гр кашкавал”, “2 маслини” и подобни безумно малки количества храна ... как ви се пише толкова :) разбирам диетите ви да са изчислени до чак такава точност, но ... много ме съмнява да е така, а и едва ли имате представа колко точно хранителни вещества се съдържат в 5 бадема :))))

02.03.11
09:30

казано от FRANKO1 на 02.03.11, 09:22:

първо да се извиня, че ще поспамя малко в твоя дневник  :)
чета някой дамски дневници и се изумявам как може да описвате храненето си в чак такива подробности - “5 бадема”, “15гр кашкавал”, “2 маслини” и подобни безумно малки количества храна ... как ви се пише толкова :) разбирам диетите ви да са изчислени до чак такава точност, но ... много ме съмнява да е така, а и едва ли имате представа колко точно хранителни вещества се съдържат в 5 бадема :))))

Има смисъл в това, което казваш, но очевидно тази склонност към детайлите ни е заложена на някакво подсъзнателно ниво ;)

02.03.11
23:25

Манджичка – 02.03.2011:

7:00 –  10 гр. шоколад Елегант + 2 филийки хляб Вита с пастет от риба тон, чаша кафе;
  11:00 – 250 гр. извара + 1 ръжен сухар(прекалих с изварата и ми стана лошо) ;
  15:00 – 100 гр. пуешко филе лукс(то бе така пресолено, че едва го изядох) + 1 домат;
  16:30 – 1 корни; 
  20:30 – овчарска салата с много шунка, но свинска + 1 яйце + чаша бяло вино(недопита);;
  2,5 л водa + 2 чая.

Тренировка:

- 10 мин. кростренажор и нещо ми се схвана мускул на десния крак;
- 3 серии x 15/20/25 клякане с лост 3 кг;
- 4 серии x 20 повторения бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 10 повторения бедрено разгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 15 аддуктор с 12.5 кг;
- 3 серии x 15 пек-дек със 7кг;
- 3 серии x 20 флайс с 2 кг гири;
- 3 серии x 20 повдигане на ръце встрани с гири 2кг;
- 25 минути пътека(5 мин. ходене +15 мин. тичане 10 км/ч, като последна 1 ½ мин. на всеки 5 тичане ускорявам на 12.5 км/ч, последните 5 минутки ходене 7 км/ч под наклон - степен 4).

Днешните упражнения ми харесаха, като изключим схващането на мускула на крака ми в началото. Завършващото кардио си бе разнообразие, имайки се предвид, че с него или никога, или рядко експериментирам :)
Малко отклонение... Човек е способен да повярва в най – различни неща. Днес си доказах именно това. По един изключително забавен и нетрадиционен начин си създадох такова настроение, за което само съм си мечтала. (sun)

И нещичко от мен за мен....

http://www.youtube.com/watch?v=ZPQhz2q5wxI&feature=related

Сладки сънища!

04.03.11
09:48

Добро утро!

Вчера бе доста натоварен ден за мен, но имах енергията и желанието да си свърша всичко :) Днес няма да е много по – различно, но понякога е по – хубаво да си ангажиран с нещо, отколкото да бездейства с идеята, че просто си почиваш. Може мен да ме е обзело някакво такова настроение, но като се замисля...винаги съм обичала да съм заета с нещо, да има движение, отколкото да е съвсем спокойно и монотонно...

03.03.2011:

8:00 - 10 гр. шоколад Елегант + 6 с.л. овесени ядки, стафиди, сусам, бадеми, 1 ч.л. мед + чаша кафе;
12:00 – 100 гр. Задушено пилешко месо + 20 гр. ориз + малко задушен лук;
14:30 – 1 ябълка в офиса;
17:00 – солидно количество пица от бабината(бях й на гости и тя я бе приготвила специално за случая :)) + 1 парче баклава ( беше се погрижила и за десерта ;));
21:00 – 1 портокал;
2,5л. вода.

Вечерята ми не беше като хората, но все пак баба рядко приготвя от нейната вкусна пица (sun)
Днес съм на тренировка. Последният път малко се обезсърчих, защото за пореден път ми бе казано, че 2 пъти в седмицата е крайно недостатъчно :( Това ми е добре известно, но сега съм толкова ангажирана и най – вече психически съм изтощена. Опитвам се да се щадя. Щом отмине тежката част, веднага ще увелича поне с 1 път тренировките.

Пожелавам хубав ден на всички!

04.03.11
10:22

Ако нямаш физическата възможност да тренираш повече от 2 пъти, тогава няма за какво да се тревожиш. Но ако имаш време аз бих те посъветвала да тренираш по-често. Това няма да навреди на психическото ти състояние, напротив, по- скоро би ти помогнало.
От както тренирам по-често усещам как настроението ми е по-добре. Забравям за проблемите около мен и се чувствам свободна :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1