Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

Ясно. Може и да отида в скоро време да ми пуснат някое друго изследване, тъкмо да си припомня как изглежда джи пи-то, че отдавна не сме се виждали :D

19.02.11
15:50

[quote author=“Anelia” date=“1298114867”
За хемоглобина ги знам уж нещата. В момента не ми е възможно да ям зеленчуци на корем, цените са убийствени, а аз с една салатка или плодчета не мога да се задоволя. За разлика от вечно диетуващите мацки, трябва ми и храна. Тази зима съм изяла над 5 кг червено цвекло, ям карантия (дробчета, сърчица) и пак хемоглобин нисък.

Не е само от храната Ани. С твоето натоварване малко трудно ще го държиш в норма. Просто се наспивай, храни и не го мисли.  Нали не се чувстваш като парцал, това е достатъчно

19.02.11
17:35

(bow) (bow) (bow) Страхотно клипче, особено как започва: “Някои казват, че е прекалено рано. Някои казват, че е прекалено студено. Някои казват, че е твърде далеч. Някои: че продъжава твърде много. Някои твърдят, че могат да се наранят. Но те не знаят, че отдавна научих някои тайни, които ме карат да преследвам целите си. Ако боли, това ще те направи по-силен. Ако се изискват жертви, победата ще е толкова по-сладка. И накрая: нищо, ама наистина нищо не може да се сравни с това да постигнеш нещо, което другите твърдят, че не можеш “

19.02.11
23:22

Днес цял ден валя и цял ден пазя леглото и форума :D
8:30 60 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко
13:00 5 зелеви сърми, основно каймяни отколкото оризови
13:30 голяма купичка мляко с ориз (без захар, с подсладител)
19:00 голяма салата зеле и моркови, голяма печена скумрия
Имаше и общо около 50 гр. слънчогледови семки през деня, гледах филми.

20.02.11
18:01

2 дни се олежах, днес наваксах.
9:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко
10:10-14:30 колоездене (3ч50м чисто каране). Добра тренировка се получи докато си карах сама. После обаче се събрах с двама мъже (единият е моят) и намалих темпото. То и се бях поизморила от всички упражнения, които правих и започнах с по-нисък пулс. Обаче по едно време така замръзнах. Беше си през цялото време -2 градуса, но ги усетих едва като намалих. Доволна съм де, 4 часа и нещо в този студ не са малко.
По време: 2 банана, 1 бидон с мед и витамини, 1 бидон с магнезий
15:00 1 купичка мляко с ориз (без захар), 1 чай
15:30 1/2 червено цвекло, 1 чай
16:00 1 портокал, 1 чай
17:00 около 1 л пилешко-картофена супа, застроена с 1 яйце и малко кис. мляко, повече сол
18:00 1 морков

Старая се да наваксам всички течности, които изпотих днес. Храната всичката няма да успея днес да наваксам, особено като се старая тя да е здравословна и да наблягам на суровите неща. По данни на пулсомера съм изгорила 1200 ккал, без да отчитаме факта, че тялото губи още много при ниски температури, за да се стопли.

21.02.11
19:53

Мхм, знаех си, че днес ще започне наваксването на калориите от вчера, но не предполагах, че ще започне в 0300 часа...Та така, глад и жажда:
03:00 1/2 кофичка кис. мляко на 500 мл айран, но не се разминах с това
03:30 70 гр, мюсли, 300 мл прясно мляко (закуската отиде)
7:00 1/2 кофичка кис. мляко, 60 гр. мюсли (накиснах си нови през нощта)
8:30 3 бисквитки с кафе
11:00 3 яйца, малко краставица
13:00 1 шок. бисквита, 1 банан (докато изтрая до обяда)
14:00 свински шницел с гарнитура (на заведение) 

15:30-17:30 колело леко, възстановително каране
17:30 300 мл прясно мляко
18:00 зеле, 3 моркова (докато изтрая до вечерята)
19:30 говежди дроб с лук на фурна към 200гр, 600 мл бира, малко филе Елена и малко кашкавал

Сега като си пиша в дневника и се сещам за Инес от Варна. Следя в във фейсбук, но тук не пише. Преди толкова ми харесваше храненето й, а сега я развалиха с някакви палеота и мазнотии, пфуй :) Айде, кросфита ок, ама защо й трябваше да се отказва от всички питки и въглехидрати...

Мнението беше редактирано от Anelia на 21.02.11 19:54.

22.02.11
20:02

7:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко
11:00 3 яйца, малко краставица

13:30-14:20 тренировка
5 мин велоергометър
3х15 бенч скуот @39 кг
3х15 напада на крак (без редуване: 15 на единия, после 15 на другия) @18 кг. Кошмарни са ми тези напади, толкова мъка.
3х15 лег @18 кг
Тук нещо сдадох багажа, доспа ми се, отпуснах се, смятах да си ходя, но след първата серия лицеви се стегнах.
10,11,13 лицеви опори. Интересното беше, че и трите серии бях до отказ. Обикновено ми намаляват бройките, но тук мотивацията и психологическата настройка си казаха думата. 3х10 бицепсово сгъване от стоеж @18 кг

14:30 пълнени чушки с ориз и малко кайма (на стола)
16:00 1 банан
17:00 черен дроб на фурна, салата морков, зеле, червено цвекло
20:00 4 моркова

23.02.11
18:59

Пълна почивка от спорт: вали доста сняг + имам много работа и други ангажименти. Чувствам се като обикновен човек. Сипала съм си ракийка с кисело зеле по повод пълната ми почивка :D Наздраве да кажа, в стил mayasy :)

23.02.11
22:32

Ани разби ме с ракийката и мейсъна :)))) Ха наздраве!

Утре ако вали сняг помъчи се с колелото малко е трудничко,но си заслужава.

24.02.11
06:58

Тази зима колкото км в сняг имам, някои за цял живот ги нямат толкова. Само до работа и обратно когато ходя 2 пъти са ми 12 км всеки ден, без тренировките. Така че знам точно колко е трудничко в сняг. :D

25.02.11
10:33

24.02.
7:00 70 гр мюсли, 300 мл прясно мляко
9:30-10:30 тренировка
7-8 опити за набиране, нищо не се получи
10,8,6 военна преса @18 кг, нещо не улучих тежестта
5х10 дърпане на горен скрипец @неизвестни кг
3х10 гребане за гръб, как се казва упражнението, нс коляно върху пейка с дъмбел...
5х15 хиперекстензии @10 кг диск на гърди
5х15 суинг @пудовка 16 кг
3х15 плие @20 кг диск
20 мин велоергометър умерено темпо

14:30 черен дроб, кисели краставички
17:30 боб със свинско
20:00 1 л бира на заведение

25.02.
7:00 70 гр мюсли, 300 мл прясно мляко
8:30-9:10 1 км плуване, доста беше студена водата, не ми беше комфортно
10:30 60 гр. мюсли, 1 кис. мляко 0,1%

25.02.11
13:10

казано от ProXxX на 10.02.11, 20:01:

Предполагам това не се е случвало от много време и сигурно ще ти прозвучи непостижимо, но защо не си вземеш няколко дни (5) пълна почивка и от колоездене и щанги. Как мислиш? :)

казано от Anelia на 10.02.11, 20:28:

В това хубаво време! Абсурд! :D Ако настане някакъв лед и сняг, ще се замисля, обещавам ;)

Мхм, някои хора урочасаха нещата и сега съм направо в снежен капан. Улиците дори в града не са разчистени, да не говорим на платото. Ще ме застигне някъде бялата смърт, никъде не мърдам :(
Споменах ли, че дънките ми са ми отеснели? Расте момичето...
За анемията взимам Milgamma N и фолиева киселина 2х1.
Най-големият парадокс е, че тази зима изядох 1/2 прасе, а липсата на вит. В12 се наблюдавала само при крайни вегетарианци и вегани (dull)
13:00 1,5 порции мусака, 1 кис. мляко 2%

Мнението беше редактирано от Anelia на 25.02.11 13:13.

25.02.11
13:27

казано от Anelia на 25.02.11, 13:10:

Най-големият парадокс е, че тази зима изядох 1/2 прасе, а липсата на вит. В12 се наблюдавала само при крайни вегетарианци и вегани (dull)

“We get redundant exposure to vitamin B12, which is produced by bacteria, on the surfaces of almost all of the garden-fresh organic fruits and vegetables we consume. However, a great many us (including a proportionally equal number of meat eaters) experience deficiencies as a result of a reduced ability to absorb this valuable nutrient. Intrinsic factor, produced by the parietal cells of the stomach, is necessary for the absorption of B12 in the intestines. If you are not producing a sufficient quantity of intrinsic factor, you will eventually become deficient in B12, which is a common cause of B12 deficiency. There are many reasons for producing or absorbing insufficient intrinsic factor. A few of the most common are death of the cells that produce intrinsic factor (sometimes caused by specific antibodies), stomach cancer, ulcers, specific diseases of the small intestine, fish tapeworm, stomach surgery, and bowel surgery.”

25.02.11
13:54

казано от dance_girl на 25.02.11, 13:27:

A few of the most common are death of the cells that produce intrinsic factor (sometimes caused by specific antibodies), stomach cancer, ulcers, specific diseases of the small intestine, fish tapeworm, stomach surgery, and bowel surgery.”

Да нямам глисти :D :D

25.02.11
14:12

казано от Anelia на 25.02.11, 13:10:

казано от ProXxX на 10.02.11, 20:01:

Предполагам това не се е случвало от много време и сигурно ще ти прозвучи непостижимо, но защо не си вземеш няколко дни (5) пълна почивка и от колоездене и щанги. Как мислиш? :)

Споменах ли, че дънките ми са ми отеснели? Расте момичето...

13:00 1,5 порции мусака, 1 кис. мляко 2%

Тренираш и хапваш обемно. Нормално е ....И аз раста, ама на мас :D

Магически са думите изписани с пръстите ми. LOL.

26.02.11
12:17

Де да бяха магически и моите обещания...Днес направих опит за каране на колело. Беше ужас! Снегът е дълбок и неразринат, почти не съм карала, температурите бяха около -8, добавяме и вятър, за да е по-гадно. С всичкия си отидох преди спускането да гледам едни как бягат кънтри крос, съответно спрях и съвсем измръзнах, на спускането се довърших, сега пия чай и се топля на печката, още не мога да се съвзема. Поне направих снимки.

26.02.11
12:21

Зимна приказка, въпреки пропуснатото каране на колело :)

Майко милаааа...Абе момиче къде живееш ти бре? :D К’ви са тия снегове, виелици, войници...пфффф. Тука в София такова приятно слънце пече...леко е хладно, но при теб си е направо друг климатичен пояс :D

27.02.11
00:08

Днес ще отбележа само 2 ч колело. Храната...пекох сладкиши, бях на гости, пак бири.
Някой може ли да ми каже защо ми се струва, че откакто я пия тази милгама с фолиева киселина и съм ужасно агресивна и раздразнителна (devil), а по принцип би трябвало да е обратното. Имам и леко ускорен пулс, но това е нормален страничен ефект.

27.02.11
11:25

0:1 за бягането срещу Анелия
Вчера видях, че не става за колело и днес и аз реших да потичам. Тръгнах с голямата кошница...Нескромна цел от 20 км, при условие, че НИКОГА не съм бягала  :D :D :D Понякога тичам по стъпалата към паметника, но е много много различно от бягането.
Първо тръгнах с маратонско темпо по баир: лекичко лекичко. Качих платото, общо беше минал около час и някъде към 7-8 км и ме заболяха много краката, както вече споменах: никога не съм бягала. Започнах да редувам бърз ход със спринтове, открих, че натоварването при спринтовете е коренно разлино от джогинга: т.е. че е по-голямо натоварването е от ясно по-ясно, но се изненадах, че се натоварват съвсем различни мускули. Но, както знаете, на спринтове не се издържа дълго и скоро започнах да ходя по-бързичко само. Усещах краката си схванати обаче и ме заболяха коленете. На 15-я км някъде започнах да вървя по-бавно и дойде и баир надолу (не можех да поддържам и 100 пулс) и съвсем сдадох багажа и се обадих на съпруга ми да ми прибере останките :D :D :D
11:30 2 яйца, 40 гр. овес на палачинка

27.02.11
12:04

казано от Anelia на 27.02.11, 11:25:

0:1 за бягането срещу Анелия
Вчера видях, че не става за колело и днес и аз реших да потичам. Тръгнах с голямата кошница...Нескромна цел от 20 км, при условие, че НИКОГА не съм бягала  :D :D :D Понякога тичам по стъпалата към паметника, но е много много различно от бягането.
Първо тръгнах с маратонско темпо по баир: лекичко лекичко. Качих платото, общо беше минал около час и някъде към 7-8 км и ме заболяха много краката, както вече споменах: никога не съм бягала. Започнах да редувам бърз ход със спринтове, открих, че натоварването при спринтовете е коренно разлино от джогинга: т.е. че е по-голямо натоварването е от ясно по-ясно, но се изненадах, че се натоварват съвсем различни мускули. Но, както знаете, на спринтове не се издържа дълго и скоро започнах да ходя по-бързичко само. Усещах краката си схванати обаче и ме заболяха коленете. На 15-я км някъде започнах да вървя по-бавно и дойде и баир надолу (не можех да поддържам и 100 пулс) и съвсем сдадох багажа и се обадих на съпруга ми да ми прибере останките :D :D :D
11:30 2 яйца, 40 гр. овес на палачинка

Ти си боец, ама бая си се размазала

27.02.11
12:19

О, Фениксът хапва мусака и се възражда за каране на колело. Само че пак май ще съм сама. Ех...
Мхм, намерих сходни проблеми с моя:

As an arrogant cyclist I figured that I could smash out a 10km run with everyone else.  No problem…at the time.  Now, 24hrs later, my quads, calves and IT bands are so soar that I barely stand up!  That’s the problem with having a big aerobic system and absolutely NO muscular conditioning for running.

Въх, да очаквам и мускулни трески утре :(

Мнението беше редактирано от Anelia на 27.02.11 13:19.

01.03.11
21:33

В неделя спуках гума и нищо не карах, вчера почивах цял ден, а днес почти ми минаха мускулните треки от бягането. За сметка на това беше голям вятър и студ и издържах час и половина само на колелото.
Храна: мързи ме да пиша, но бива :)
Една снимка, която ме изкефи днес.

Мнението беше редактирано от Anelia на 01.03.11 21:50.

02.03.11
09:27

Ани, нямам думи - никога не си бягала, но излизаш и изтичваш 15 км из разни баири (bow) Браво!!

02.03.11
13:45

Атомче, така е. Аеробна издържливост имам, обаче после си платих за “удоволствието” с ужасни мускулни трески. Исках просто да видя как е да бягаш по-дългичко :)
Днес издържах ЦЯЛ ЧАС на велоергометъра. По-различно е от колелото: по-неудобно, по-скучно, но можеш да си поддържаш какъвто искаш пулс. Цялата плувнах в пот, направо капех, не очаквах такова нещо и си използвах горнището като хавлия.
Храна: стандартно: мюсли, мляко, кюфтета, моркови, скумрия, спанак. Обещах на сина да правим “торта”, може би ще е Тирамису с извара, чудя се още...

Да не си закъсала някъде с колелото? Вече 3-ти ден - ни вест, ни кост :)

05.03.11
11:37

Хехе, оставих колелото тук и си ходих на село при родителите. По принцип си ходя до там с колелото, докато останалите от семейството се придвижват с кола. Това става за най-голям ужас и изумление на мама и татко. Но този път дори на мен ми беше студено. Тук зимата не иска да си ходи и това си е. А честно казано, вече и на мен ми дотегна да студувам по пътищата :(
Сега гледам леко се топи снега, т.е. около нулата е. След 32 минути излизам да покарам :)
Храната на село беше от вкусна по вкусна: варени уши и джоланчета, домашни кюфтета, домашна баница, агнешка дроб-сърма, селски бял хляб, зеле, моркови , червено цвекло. Ииии торта Сахер, която правихме заедно със сина ми. Тортата е доста добра, няма нищо общо с купешките боклуци “лапаш нещо, гълташ нищо”. Има си 8 яйчица, 1 пакет краве масло, 6 (шест) тъмни шоколада, абе тежка и наситена. Според мен такива трябва да са тортите, а не въздух под налягане.

Е, успокои ме :D Явно си прекарваш чудесно...даже повече от чудесно. Btw сега разбирам, че имаш син. Да е жив и здрав ;) Айде тогава и приятно каране :)

05.03.11
12:09

Ани, какви снимки прикачваш - текнаха ми лигите :D Една рецепта дали ще може (и на лична ако решиш) :P

05.03.11
13:21

Искам и аз такава торта,пффффффф

05.03.11
16:53

Рецепта за торта Сахер.
Спазвах рецептата доста точно, само за глазурата вместо глюкоза, сложих още малко захар.
Съжалявам, ако съм причинила слюноотделяне или разваляне на нечия диета (blush)

fire.is.my.nature

05.03.11
17:07

Аххххxxxxxx жестоко :)
Една от любимите ми торти :) :D
Виж шоколадово суфле обаче вече може да ме побърка или пък тирамису :D

05.03.11
17:19

Тирамисуто беше първоначалната ми идея, но в магазина нямаше Маскарпоне, та минах на Сахер.
По темата: 3 часа колоездене, в съчетание с бира и шкембе чорба (beer). Няма как...тренировките в компания изискват жертви :)

Ако не престанете да говорите за торти, ще трябва да изям една, за да се успокоя (rofl) :D

05.03.11
17:37

Ами ето, смених темата с бира и шкембе :D

казано от Anelia на 05.03.11, 17:37:

Ами ето, смених темата с бира и шкембе :D

Ако мислиш, че ми става по-добре, при положение, че ми липсват и бира и шкембе... (giggle)

05.03.11
20:30

Тази тортичка си е направо ерес за “правилното” хранене :).....в понеделник аз ще приготвям еретично тирамису :)

06.03.11
19:15

9:30-10:00 5 овесени крекера, 1/2 порция агнешка дроб сърма, 1 кис. мляко, милгама н, фолиева киселина
12:00-15:00 колоездене. По време: не беше много мъдро да не ям нищо, 1 бидон разтворими витамини, 1 бидон магнезий и Б комплекс
15:30 1,5 порции бели макарони с краве масло и малко сирене. 0,5 купичка домашна извара (беше отврат и останалото изхвърлих)
18:30 салата зеле, морков, зехтин, скумрия на скара
19:30 салата червено цвекло, морков, ябълка и орехи, 1 яйце
, милгама н, фолиева киселина

Мнението беше редактирано от Anelia на 06.03.11 20:10.

07.03.11
21:30

7:00 60 гр. мюсли, 1/2 кис. мляко
11:30 3 яйца на тиган
12:30 ориз с гъби, 2 кюфтета
14:30 кафе с курабийка
17:30 3 моркова
18:30 свински ребра на фурна, доста мазни, кис. краставички
19:30 зеленчукова крем супа от картофи, тиква, грах, сметана
Храната ми не е за образец днес...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1