12.03.11
21:08
Имам проблем. Мисля, че имам гинекомастия ама не типична понеже не съм дебел. 15год 1.75см 65кг
Между другото имам кифоза и в момента Лазар Радков ми помага да я оправя.
Това състояние го имам от около 3 год. Когато ми е студено зърната се свиват и е ок, но когато са на топло се отпускат и се подуват, което не е много приятно от есетическа гледна точка. Лятото като плувах бруст в лявото зърно се стопи малко мазнината вероятно понеже се разтварят ръцете и гърдите участват в движението. Не знам дали и в момента имам някакъв хормонален дисбаланс и за това гърдите са си така или просто вече хормоните ми са наред но все още мазнината чака да се изгори. За това искам да пробвам някое упражнение не за маса а за оформяне и изгаряне на мазнините около зърната. Предполагам Флайс е такова но нека чуя вашите мнения.
Приложил съм и няколко снимки
http://img854.imageshack.us/g/dsc02082k.jpg/
12.03.11
21:12
Сега аз не разбрах ти ходиш ли на фитнес тренираш ли ? или не? и ако да какво правиш за гърди ?
Флайс става. Друго, което можеш да пробваш е Пек-Дек. Ако има вариант (модела на уреда позволява) дръпни облегалката назад(около 70 градуса наклон). Така ще наблегнеш още повече на оформяне в долната част на гърдите. Задължително опитай и кросоувър (двата варианта - ръкохватки отгоре и отдолу - може и на суперсерия). Това е което се сещам за оформяне на гърдите.
Все пак прави и базови упражнения. Те много биха ти помогнали. Лег, полулег, избутвания от всякакви наклони, кофички. Няма да навреди.
offtopic: Няма да се изненадам ако някой колега предложи Клек с щанга за справяне на гинекомастията :D Все пак клекът прави чудеса.
авторе, нищо ти няма ;) и на мен като ми е горещо ми се отпускат така зърната и при хлад ми се втвърдяват. Като масата почва да се трупа и гледката се подобрява значително. Лично ти препоръвам да почваш кофите яко.
12.03.11
21:58
казано от LDoeN на 12.03.11, 21:34:
offtopic: Няма да се изненадам ако някой колега предложи Клек с щанга за справяне на гинекомастията :D Все пак клекът прави чудеса.
Защо пък НЕ ? Да ти говори нещо ?
Клек - Тестостерон - Мъж ?
Да, само дето тоя тестостерон, който се синтезира в повече при клек с щанга се задържа в организма няколко часа, след което нормализира стойностите си. Мисля, че момчето търси траен ефект.
казано от didkosv на 12.03.11, 21:08:
Имам проблем. Мисля, че имам гинекомастия ама не типична понеже не съм дебел. 15год 1.75см 65кг
Между другото имам кифоза и в момента Лазар Радков ми помага да я оправя.
Това състояние го имам от около 3 год. Когато ми е студено зърната се свиват и е ок, но когато са на топло се отпускат и се подуват, което не е много приятно от есетическа гледна точка. Лятото като плувах бруст в лявото зърно се стопи малко мазнината вероятно понеже се разтварят ръцете и гърдите участват в движението. Не знам дали и в момента имам някакъв хормонален дисбаланс и за това гърдите са си така или просто вече хормоните ми са наред но все още мазнината чака да се изгори. За това искам да пробвам някое упражнение не за маса а за оформяне и изгаряне на мазнините около зърната. Предполагам Флайс е такова но нека чуя вашите мнения.
Приложил съм и няколко снимки
http://img854.imageshack.us/g/dsc02082k.jpg/
Приятелю, след като Лазар Радков се занимава с теб, надали ще намериш по-подходящ съвет от неговия. Най-добре слушай професионалиста.
Тялото не топи мазнините от зоните, които натоварваш.
Болят ли те при допир?
За мен ти имаш гинекомастия, но в ранен стадий + излишни мазнини.
puffy nipples. Не е нужно да е гинекомастия, а просто подкожни мазнини. Гинекомастията се констатира от доктор, а не във форума.
Дам,това са ‘’пъфи нипълс’‘.
Доколкото знам се дължат на ароматизиране на тестостерон-а в естроген и след време се оправя като се нормализират нивата на 2та хормона.
казано от Миsh0 на 13.03.11, 11:36:
Стоянчо, puffy nipples може да се окаже като симптом за гинекомастията.
Така де, аз не казвам, че не е :D Просто не обичам прибързаните заключения и диагнози. А във форумите много бързо се дават заклюения, които хвърлят в ужас хората. Сега младежът може да си каже “малии, ебало си е майката, ша са мре”.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.11 12:22.
13.03.11
19:28
Не ме болят при допир, е ако ги натисна силни при всички трябва да има болка. Тренирам по специална програма която Лазар Радков ми е изготвил за изкривяването и тя е за сила и кондиция. Което ще рече че тестостерона би трябвало да се увеличава, но тренирам едва от 1.5 месеца и според мен трябва още време. За сега за гърди правя 2 базови упражнения(Лицеви опори и Floor Press). Мисля да изчакам още няколко месеца и ако тогава няма никакво подобрение ще помоля треньора ми да вкара 1 упражнение за оформяне. Все пак е по голям специалист от вас :)