28.04.05
20:49
Аз сам на 20 години 70 килограма и сам висок 180 см
правя следните ъпражнения
1 ден гьрди и бицпс корем
хоризонтален лег 3x8
наклон 3x8
флаис на масшина 3x8
корем долен и горна 3x20
3 ден грьб и триципс и трапец
набиране на лост пражя до като направя 40 пожторения не зависимо от сериите
вертикален скрипес 3x8
гребане с щанга 3x8
щанга с тесен хват 3x8-10
kик бек 3x8
повдигане на рамената от стоеж 3x10
5 ден крака рамо и корем
бедрено разгьване 3x15 10 8
бедрено сгьване 3x15 10 8
клек 3x8
вдигане на щанга пред рамо 3x8
вдигане на щанга зад грьб 3x8
крака както 1 ден
28.04.05
23:28
Добре ми изглежда, въпреки че нищо не си споменал за това как тренираш бицепса
ами за бицепс правя
щанга от стоеж 3x 8
скотово с дьмбели или концентрирано 3x8 10
ами,не е зле,струва ми се че не отделяш достатъчно внимание на трицепса,все пак той прави ръката голяма,поне три упражнения можеш да му отделиш,и рамото също можеш да смениш едната щанга с някакво разтваряе на дъмбели или вдигане на дъмбели отпред,настрани,за малко разнообразие
29.04.05
12:49
Ако са тежки упражненията, с големи тежести две упражнения за трицепс са достатъчни, според мен.
По-добре рамото да е преди краката. И първото раменно упражнение ти е главно за предно , а второто за задно рамо(така предполагам от каквото си написал). Вместо 2-рото упражнение, както каза фрийкстър, по-добре прави някакво странично разгъване, за да наблегнеш на средното рамо. Или легнал под наклон от лежанка правиш с едната ръка и после се сменяваш с другата или прав разгъване настрани.
И клека трябва да е преди бедреното разгъване и сгъване.
Примерно ден 5:
клек
бедрено разгъване
бедрено сгъване
раменна преса зад глава
странично разтваряне на дъмбели(прав или легнал под наклон)
:wink:
мерси Владимире ще го пробвам още този петьк и ше ти кажа как сам го усетил
А какво ще кажеш да правя ли трапец или само на крака и рамо а ?
Харесва ми фокусираността на програмата ти, не си поплюваш много много. Аз съм фен на практиката човек да се фокусира на малко упражнения за гоелми резултати, като вкара добро ядене и спане.
Ако успяваш да контролираш добре и тренировката/като килограми и загрявка и дори дишане, ако щеш/ според мен ще напредваш супер.
Успех ти желая.
п.п. За трицепс 3 упражнения са доста поред мен и няма да сействат “масиращо”, а по-скоро урефляващо, което незнам дали е целта...
и аз така мисля за фокусирането tpd
мерси за добрите думи дано да постигна това което сам си поставил за цел
На мен ми се струват малко неудачни упважненията за гърба (все пак 40 набирания са си много сериозна заявка, и почти се припокриват с вертикалния скрипец). Бих го сменил или с хоризонтален скрипец (като 3то вече, а не 2ро упр за гръб) или с хиперекстензии (пак като трето). За хиперекстензиите може да ги сложиш независимо от другите 2 (или даже 3), мускулите които тренират не са за подценяване, даже са много важни. Само не съм убеден какъв ефект има върху тях гребнето с щанга, струва ми се че ги товари ,но не знам колко понеже това упражнение не го правя. Но все пак мисля че не е лошо като идея