Дневник на nenb1_10

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.03.11
21:20

Екстра...и преди лягане(късната вечеря),да не забравиш сьомгата-и най-важното...да ти е вкусно и да се наслаждаваш на папкането ;)

20.03.11
21:29

казано от mayasy на 20.03.11, 21:20:

Екстра...и преди лягане(късната вечеря),да не забравиш сьомгата-и най-важното...да ти е вкусно и да се наслаждаваш на папкането ;)

Не бих могла да я забравя, обожавам я! дАже си я хапвам с ръчички- така се яде риба :Д

20.03.11
21:31

Наборке - само няма да се отказваш ! Всичко друго ще си дойде на мястото ;)

Напълно съгласен с Медбой. Маясу, въобще не се опитвам да се налагам, просто водим дискусия тук. Мозъкът наистина се храни със захар, затова приемам под 50 грама на ден, колкото да поддържам нивото на инсулин постоянно. Както и да е, Нен, давай смело, но спокойно и постепенно, нещата сами ще се наредят.

20.03.11
22:00

Мерси за подкрепата, стискам си палци и аз :):)

20.03.11
23:11

Та утре сме на фитнес:
Този път ще се наградя с 50гр. овес- миналия път 40гр не бяха задоволителни
+ мляко и кафенце. Вечерта ще се ядат бадеми, та смятам да огранича всяко грамче мазнина този ден, какво ще кажете?
Даже какао не смея да пльокна в овеса :( (натурално е, има повече мазнини отколкото въгл.)

Защо избягваш така фанатично мазнините?

20.03.11
23:45

казано от GreyKnight на 20.03.11, 23:31:

Защо избягваш така фанатично мазнините?

Защото не съм сигурна колко е добре да ям мазнини и въглехидрати. Едните бадеми стигат за деня или не е така? Все пак утре съм на трен. и ще наблегна на въглехидрати.

Аз ако бях компетентна нямаше да пиша във форума :Д

20.03.11
23:51

Докато не пробваш ВМ-то няма как да си сигурна по какъв начин ти действат мазнините. При едни работи, при други не.

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 20.03.11 23:52.

21.03.11
09:15

Честита пролет, хорица! Нека ни кара да се усмихваме малко повечко=)

7:00 (предтренировъчно)-> 40гр. овес+ 300лм мляко

И след трен- 1 мандаринка (малко е мижава, ама айде)

Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 21.03.11 10:05.

21.03.11
14:23

след тренировката в 11ч. си хапнах круша пък :р хич не беше лошо

сега на обяд си хапвам
12:30ч.- 70гр. спагети+гъби+60гр пилешко филе+ доматем сок от консерва

21.03.11
14:49

16ч- 3 оризовки + малко прясно мляко с безкофеиново кафе
19ч– 100гр. пилешко+ гояма голяма салата
11ч- 100гр сьомга+ 100гр. краставица+50гр бадеми

21.03.11
15:33

белтъка и мазнините са малко, а точно те ти трябват за маса и синтезиране на хармоните. Въглехизратите са просто източник на енергия. Знам, че след глад най-лесно по тях се залита, но те  няма да ти помогнат особено

21.03.11
19:47

казано от diva 97 на 21.03.11, 15:33:

белтъка и мазнините са малко, а точно те ти трябват за маса и синтезиране на хармоните. Въглехизратите са просто източник на енергия. Знам, че след глад най-лесно по тях се залита, но те  няма да ти помогнат особено

Ясно.
Ами аз просто се страхувам да смесвам въглехидрат и мазнини. Ако комбинирам белтък и въглехидрат на едно ядене, следващото ядене проблем ли е да е белтък и мазнини?
Има ли значение целия ден какво си ял като съотношение въглехидрат-мазнини, или е само за едното хранене?

Яде ми се и мазничко, какво мислите. Авокадото виси в хладилника и не знам със зеленчуците не е ли лоша идея... :( да не гожорим за фъстъченото масло- само ми текат лигите.

Гледаш сумарно колко въглехидрати, белтъчини и мазнини за целия ден не за едно хранене ... яж го туй сладко бе няма да ти стане нищо ако се наложи всеки от форума ще направи клип как яде сладко и ще ти го прати да се амбицираш и отпуснеш малко... важното е да не се тъпчеш със сладко всеки ден :) примерно ако неможеш без сладко което е нормално като се погледне, че си момиче го яж през ранната част на деня така калорийте получени от него ще бъдат изразходени :) всички са доволни :D

сладко ли казах... мазно имам предвид... !

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.03.11 19:52.

Просто не ги смесвай. :) Иначе е препоръчително вечерята да белтък+мазно. :)

21.03.11
19:52

Въглехидрати с белтъчини и белтъчини с мазнини са си класически комбинации.

21.03.11
21:12

Уоу, май моята представа за ядене е твърде скромна. Ма прекалено хубаво е за да е истина...

21.03.11
22:19

А в разни продукти съотношението мазнини-въглехидрат трябва ли да ги взимам под внимание? Не смея една бисквита да си взема начи.... да дам пример : 60 гр въгл. ; 15гр. мазнини ...Как е тая пропорция?

ЯЖ!

21.03.11
22:27

казано от GreyKnight на 21.03.11, 22:22:

ЯЖ!

хахаххаха  това имам нужда да чувам!

съжалявам за тъпите въпроси, просто ме е шубе да не би да се храня “нездравословно”. Пък във вскусните (дори диетични) десертчета не си пестят наличието на мазнинки...

Така, време е някой да те нахрани май, но не с храна, а с думи... Ще се постарая да не съм особено груб...
Защо мислиш кое какво е, когато си страдала суманати време от системно недохранване и си станала ходещ скелет с постоянен хормонален дисбаланс... Твоето е мания, шибана, фанатична, НЕНУЖНА мания. При всяко хранене се чудиш какво да хапнеш, какво не, за да не вземеш от 40 килограма да станеш 41… Няма нищо красиво в толкова слаби жени... Имаш красиво лице, но си изключително слаба, което те прави автоматично непривлекателна. Греши и се образовай, трупай опит... Сега разчиташ ние да ти казваме какво да ядеш и как да го ядеш... Сама трябва да разбереш кое е добре за теб. Сега виждам едно кльощаво момиче, което трепери всеки път  преди да сложи залък в устата си, а мислите и прескачат неспирно “какво има в това, какво в онова, да ги смесвам ли, ама колко грама”. Сама каза, че ти е омръзнало от режими, а сега си фанатична направо... Глупаво, детинско, незряло и УБИВАЩО.

21.03.11
22:39

казано от GreyKnight на 21.03.11, 22:29:

Така, време е някой да те нахрани май, но не с храна, а с думи... Ще се постарая да не съм особено груб...
Защо мислиш кое какво е, когато си страдала суманати време от системно недохранване и си станала ходещ скелет с постоянен хормонален дисбаланс... Твоето е мания, шибана, фанатична, НЕНУЖНА мания. При всяко хранене се чудиш какво да хапнеш, какво не, за да не вземеш от 40 килограма да станеш 41… Няма нищо красиво в толкова слаби жени... Имаш красиво лице, но си изключително слаба, което те прави автоматично непривлекателна. Греши и се образовай, трупай опит... Сега разчиташ ние да ти казваме какво да ядеш и как да го ядеш... Сама трябва да разбереш кое е добре за теб. Сега виждам едно кльощаво момиче, което трепери всеки път  преди да сложи залък в устата си, а мислите и прескачат неспирно “какво има в това, какво в онова, да ги смесвам ли, ама колко грама”. Сама каза, че ти е омръзнало от режими, а сега си фанатична направо... Глупаво, детинско, незряло и УБИВАЩО.

Адски ти благодаря за това мнение! и не го казвам с ирония. Имам нужда не от хранене с думи, а с бой! (Ако може един тупаник да ми хвърлиш мн ще се изкефя). Радвам се,че не си се сдържал да го напишеш и това ми подейства като “wake up call” ако мога така да се изразя.
Много мерси, оценявам казаното и го взимам предвид :)

21.03.11
23:23

http://www.dr-karg.de/englisch/knaeckegenuss/biogenuss.php Страшни вкусотийки... пък и уж вс е органик. Естествено са “преработена ” храна, но стават за от време на време. Това с моцарелата и домата трябва да се пробва скоро.

22.03.11
09:40

Здравейте :)
закуска 7ч- 2 филии пълнозърнест хляб, между тях маруля, 10гр кашкавал, домат + 300мл мляко+кафе

Добави белтъчини към тази закуска - яйца или месо.

22.03.11
10:28

казано от Кольо Пияндето на 22.03.11, 10:04:

Добави белтъчини към тази закуска - яйца или месо.

Мислех, че млякото се брои за протеин :Д

казано от nenb1_10 на 22.03.11, 10:28:

Мислиш съвсем правилно, но една чаша мляко е твърде малко протеин.

За да си набавиш нужните дози протеин само от мляко трябва да изпиеш много. Ако не ти се приемат яйца или месо, обърни се към протеиновите матрици.

Ако ядеш белтъчни храни СЪВСЕМ не означава, че приемаш достатъчно белтъчини.
Ако ядеш здравословни храни СЪВСЕМ не означава, че се храниш здравословно.
Ако ядеш диетични храни СЪВСЕМ не означава, че се храниш диетично.
МНОГО ВАЖНИ са таймингът и количествата на храните, не само какви се водят.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 22.03.11 10:46.

22.03.11
10:47

казано от Кольо Пияндето на 22.03.11, 10:41:

А с извара няма ли да стане?

22.03.11
10:58

10ч- 50гр.риба тон или 50гр. пилешко+домат+2 филии плнз. хляб+маруля

13ч. смятам да се поглезя с : http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=2711&prodid=3543 + Средно обезмаслено лате от Костата...
после ще се тича на лекции и сигурно ще се подхапва нещо подръчно от сорта на оризовки и доматчета...Дано не се гътна до 7ч., когато се очаква да се прибера

казано от ina_V_ на 22.03.11, 10:47:

Принципно - да, става. Изварата, обаче, е най-бавно усвоимият протеинов източник и аз не я намирам за особено подходяща като единствен такъв сутрин. Тя е перфектна за преди лягане вечер. Сутрин бих добавил малко количество извара, колкото да подсигуря разнообразие в белтъчните източници, но нека в този момент да преобладават яйца и месо.

22.03.11
11:01

казано от ina_V_ на 22.03.11, 10:47:

казано от Кольо Пияндето на 22.03.11, 10:41:

Имам котижд. Става естествено, но млякото го пия с кафето. Не за друго.

Още не мога да разчупя достатъчно менюто си явно.
Какво ще кажете за плана ми за деня? Ще гледам вечерта да си хапна месце (макар, че очаквам колет с бг кисело мляко и много ще се изкуша да вечерям това, ако ми се отдаде възможност :д)

Кви са тия грамажи по 50 грама, човече... Бебетата ядат по-толкова...

22.03.11
11:35

казано от GreyKnight на 22.03.11, 11:26:

Кви са тия грамажи по 50 грама, човече... Бебетата ядат по-толкова...

Ще внеса корекция тогава :)

Днес така и така ме вдъхнови да ЯМ ЯМ ЯМ та сега ще хапна 50те грама пилешко (нямам време да приготвям още), и ще си гепя 2 такива : http://www.drkarg.co.uk/dr_karg_tomato_mozzarella.php
На обед- куукито с мляко, пък вечерта ще спретна една голяма салата с маслини и сиренце + пилешко

как звучи? мн ли прегрешавам с тия бисквити?

Вместо да съгрешаваш с бискитки, вземи си 100 грама ядки. :)

22.03.11
12:14

Аз ти предлагам да си обмислиш менюто за утре и след като не си сигурна дали ще е най-доброто за теб да го напишеш тук и всеки може да коментира. Tака като само задаваш въпроси това може ли, а другото става ли, аз поне се обърквам и не мога да преценя кога какво си яла, дали е доастатъчно и правилно за теб и т.н.
След като имаш толкова много въпроси, напиши ги всички на веднъж, за да могат да се коментират по-лесно ,инче всичко се върти в един омагьосан кръг :)

Мнението беше редактирано от Rali на 22.03.11 12:15.

22.03.11
13:08

казано от ralista на 22.03.11, 12:14:

Аз ти предлагам да си обмислиш менюто за утре и след като не си сигурна дали ще е най-доброто за теб да го напишеш тук и всеки може да коментира. Tака като само задаваш въпроси това може ли, а другото става ли, аз поне се обърквам и не мога да преценя кога какво си яла, дали е доастатъчно и правилно за теб и т.н.
След като имаш толкова много въпроси, напиши ги всички на веднъж, за да могат да се коментират по-лесно ,инче всичко се върти в един омагьосан кръг :)

Рали подкрепям те, точно тази сутрин си мислех, че  дневника е изключително разхвърлян.

22.03.11
13:29

Пак ти казвам, след дълъг глад най-лесно и естествено се залита по въглехидрати, от рода на тези в линковете които пускаш. Така няма да си помогнеш, инсулина ти ще скочи ще се паникьосаш и ще залитнеш или в крайност тъпкане или пак гладуване. Яж КАЧЕСТВЕНА И ПЪЛНОЦЕННА храна, а бисквитките ги остави за след тренировка или за закуска, но не непрекъснато. Те не са храна, а както казваш глезотия. Вярно е е че трябва да качваш, но тъпкането с бисквити не е най-правилният начин за това

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1