Какво да хапвам на училище ?

23.03.11
11:45

Здравейте , на НВД съм и гладувам , когато съм на училище.Немога да хапвам през 2 часа.До училището има пици,пърленки и магазини. Много ще съм благодарен , ако ме посъветвате какво да си купувам и да хапвам ,че от глада направо се умира ...

Темата беше редактирана от Kircho на 23.03.11 11:47.

Имаш ли готовност и нагласа да си носиш храна от къщи?

23.03.11
12:35

Преди да ида на училище и след училище си карам на режима, но на училище незнам какво да ям.Аз си носих храна от вкъщи,правих си омлет като палачинка и го пълних с вкусотийки, но ми омръзна да го приготвям всяка сутрин... Дайте предложения какво да си купувам ? Мислил съм ,само за пакетче ядки и 1 бананче , но това ще ме издържи само 1 - 2 часа.

Имаш доста варианти. В повечето магазини се продават вакуумирани пилешки пържоли, но излизат скъпичко. По 2-3лв. за около 200гр. Извара също може да си купуваш ако има в тарелки, но трябва да си носиш и вилица. Ако пък искаш нещо да те изпълни от вътре си купи 1л. прясно мляко и го изпий на екс :D Ако към него прибавиш и ядките може и да припаднеш :D Също можеш да си носиш в кутии, но да не е омлет, а нещо друго, но пак ще трябва да отделяш време да го приготвяш. Няма начин, това е положението. И на мен не ми е от любимите неща да прекарвам всяка вечер по 1 час в кухнята, но стискам зъби и т’ва е ;)

аз на училище ям два пъти .... 150грама ориз и 100грама сирене е едното хранене другото е същото с по 1-2 филийки хляб се чувствам много добре не съм гладен изобщо... общо на училище ти излиза около 35грама протеин от сиренето преди училище и после наваксвам с яйца, сирене, извара и месо при възможност :) все пак яйцата малко смърдят в училище

Незнам за къде сте се разтренирали толкова ... Яж сутрин убилно и тва е кат ти се дояде си хапни 1 хамбургер със шумка зеле и т.н. аз така правя и съм доволен. Все пак като тренираш 1 грешно ядене не е много

23.03.11
20:25

И аз почвам да си нося храна в училище. Някой път си готвя вкъщи и си я нося, друг път си купувам някакъв вид месо от магазините и пак нося. Проблема е че не са много удачните храни за там, така че ако някой има идеи за удачни рецепти с повечко белтъчини за даскало моля да сподели.

23.03.11
20:38

хахахахаха не били удачни храни (срам те е май,че си носиш от вкъщи).Носи си тогава пържени картофи с кебапчета с една биричка ,за да ти е удачна храната.

23.03.11
20:48

Ами може би просто не му е удобно да я носи в кутии,да взима вилици и пр.То наистина е така,но се свиква.Остава място за 1 тетрадка и 1 химикал в чантата :D Варианти бол:протеинов шейк с овес,прот.баров,MRP-та,яйца(варени,на омлет и пр.),яйца(сурови) с едно кисело мляко+овес  на шейк...Просто трябва да експериментираш.Аз лично съм си носил шейк от пилешка пържола и краставица :D

23.03.11
20:50

Напоследък пия едно кафе в училище и си пазя чашката и след това си купувам 5 яйца и си ги чупа в нея.

24.03.11
13:09

Привет и от мен и аз да кажа нещо по темата.
Аз съм студент и също съм по 6 часа в университета ,НО това не ми пречи да си зимам 2 кутии примерно и 2 дози протин в едно шише.
Първата ми кутия има салата от домати краставици сирене и пушено пилешко месо с дресинг от кисело мляко + зехтин + лимон.
Втората съдържа 250г месо печено на тидан с малко мазнина (нарязано предварително на филиики) + 1 филйка (аз лично зиам ръжен)
В бутилка иам 2 дози протеин и ги пия 1 път преди първото ядене след това 1 път около 30-60 мин след второто.
Аз също съм на НВД-ВМ.
П.П въобще да не ти пука от съочениците ти ... мен в началото ме мислеха за социално слаб :D

24.03.11
13:14

С извиниение - пише се “съученици” ;)

25.03.11
19:07

Това не е важно, важното е че поста му е интересен. И тиган не се казва тидан но това няма значение. Аз специално си правя 2 сандвича от пълнозрънест хляб с кашкавал и пилешки пържоли и си купувам едно кисело млекце.
ПП. Чак сега видях че става въпрос за НВД при което сандвичите и млякото отпадат. В такъв случай аз бих ти препоръчал пилешко месо в кутийки, ядки, яйца и кашкавал/сирене. Също така може да си зимаш пуешки филенца от магазин, но то си е малко като руска рулетка - не знаеш как са направени и какво има вътре.

Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 25.03.11 19:18.

25.03.11
20:02

казано от Xeeu3 на 25.03.11, 19:07:

Това не е важно, важното е че поста му е интересен. И тиган не се казва тидан но това няма значение. Аз специално си правя 2 сандвича от пълнозрънест хляб с кашкавал и пилешки пържоли и си купувам едно кисело млекце.
ПП. Чак сега видях че става въпрос за НВД при което сандвичите и млякото отпадат. В такъв случай аз бих ти препоръчал пилешко месо в кутийки, ядки, яйца и кашкавал/сирене. Също така може да си зимаш пуешки филенца от магазин, но то си е малко като руска рулетка - не знаеш как са направени и какво има вътре.

Киселото мляко е ок, стига да се вписва във въглехидратите си;) Поне според мен де. Ядките - с две ръце “за”. Относно филетата - онзи ден исках да си взема свинско пушено филе и на всички в съдържанието пишеше “захари”. Да не говорим за нитрити и някакви “Е”-та. Яйцата са може би най-практичното - бързо стават, издържливи са, ама втръсват :(. Менкай видовете меса, доколкото ти е възможно, за да не ти омръзне храната.

25.03.11
20:14

Хипермаркет-щанд с готвени храни. Това е най-добрия възможен вариант. Хамбургери с яйца и месо също са удобен вариант. Аз за 3-4лв си взимам хамбургер с 3 яйца, 2 шницела и един куп боклуци, но 40гр протеин не му мърдат.. Ако толкос не искаш пържени картофки и бял хляб, дюнер с повече месо е перфектната храна.

25.03.11
21:50

В киселото мляко има бая захар и аз специално бих го избягвал при втора смяна даскало. Иначе съм съгласен че яйцата са най-практични - аз си ги правя бъркани :)

05.04.11
16:33

казано от brusakch на 23.03.11, 20:38:

хахахахаха не били удачни храни (срам те е май,че си носиш от вкъщи).Носи си тогава пържени картофи с кебапчета с една биричка ,за да ти е удачна храната.

Не ме разбра правилно. Под удачни имам предвид с повече белтъчини, изобщо не ми дреме какво ще нося на даскало. И всичко, което предложихте до сега аз вече съм го пробвал :D Обаче някй път когато часовете ми са повечко в 1 кутийка от 2л не мога да си събера всичката храна... така че става грубо предложете някакви конкретни рецепти ЕТО КАТО ТОВА например.

05.04.11
19:36

В нащо училище- Механото всички сме културисти.В голямо вадим кой яйца,кой кюфте или овес..Даже замерваме хората на спирката с жълтъци :D.Какво та ебе носи си.Ако има някой ,който може да ти се подиграва за това,то и той си носи,,остави ги другите клиощави шматки.

07.04.11
22:51

Да ви питам, понеже аз съм първа смяна на училище и ставам към 5 часа, и ако към 5;40 хапна към 40гр. мюсли + 40гр. овесени ядки с обезмаслено прясно или кисело мляко (кажете кое е по добре) и после в училище към 9;30 - 10 хапна 1 ябълка и после обядвам чак като се прибера към 13-14 часа ще има ли някакъв проблем? Или да си нося и някакви ядки?
П.С. Забравих да спомена, на НВД съм.

казано от Petqq Tsvetkova на 07.04.11, 22:51:

Да ви питам, понеже аз съм първа смяна на училище и ставам към 5 часа, и ако към 5;40 хапна към 40гр. мюсли + 40гр. овесени ядки с обезмаслено прясно или кисело мляко (кажете кое е по добре) и после в училище към 9;30 - 10 хапна 1 ябълка и после обядвам чак като се прибера към 13-14 часа ще има ли някакъв проблем? Или да си нося и някакви ядки?
П.С. Забравих да спомена, на НВД съм.

Прясно или кисело мляко избери според теб. Аз примерно не мога да ям мюсли или овес с кисело мляко. Друго си е да се разкиснат в прясно мляко.
На училище в 10 най-добре си носи ядки с кисело мляко. Само плод не е оферта.

08.04.11
09:29

Ядки.... шам фастък, бадеми, орехи, лешници? :) А ако са без кисело мляко ? И по колко грама г/д да хапвам? :))

казано от Petqq Tsvetkova на 08.04.11, 09:29:

Ядки.... шам фастък, бадеми, орехи, лешници? :) А ако са без кисело мляко ? И по колко грама г/д да хапвам? :))

Ядките, които изброи са ок. Хубаво е да се комбинират с кисело мляко, защото сами по себе си ядките нямат толкова богат аминопрофил, но пък са богати на полезни мазнини (omega 6 и малко omega 3). За млякото пък важи обратното. Така се получава добра комбинация.
За грамаж - принципно зависи от режима ти, но 50гр. ядки няма да ти навредят.

08.04.11
11:03

Ахам, а ако сутрин си хапвам овесените ядки + мюслито, а за в училище си взимам суроватачен протеин, дали може, че дневния прием на въглехидрати ще скочи много с тези ядки и кисело мляко .. ?

казано от Petqq Tsvetkova на 08.04.11, 11:03:

Ахам, а ако сутрин си хапвам овесените ядки + мюслито, а за в училище си взимам суроватачен протеин, дали може, че дневния прием на въглехидрати ще скочи много с тези ядки и кисело мляко .. ?

Като нямам и бегла представа за хранителния ти режим, как бих могъл да ти отговоря? Ако си на Кето-НВД то може да се повлияе, но ако си на обикновено НВД тия 20гр. въглени надали ще нарушат нещо.

08.04.11
18:53

...двоен пост

Мнението беше редактирано от forbidden на 09.04.11 01:14.

08.04.11
18:55

казано от ProXxX на 08.04.11, 10:48:

но пък са богати на полезни мазнини (omega 6 и малко omega 3)

Лешнциите и бадемите са богати главно омега-3, орехите на омега-6. Аз и със 150 г ядки не излизам от кетото ;). Междудругото много извратено ми звучи лешници с кисело мляко, но вкусове всякакви :)

Мнението беше редактирано от forbidden на 09.04.11 01:14.

08.04.11
19:28

Аз лично от както съм с кола на училище, не съм вкусвал друго, освен домашно приготвено. Нося си кутии с храна, оставям ги в колата и така. Аз си правя често паржоли, нарязвам ги и си ги слагам в кутия (половин кг паржоли за 2 хранения стигат идеално). Яйца не съм си правил, защото мисля, че ще се развалят при по-високи температури. Кюфтета от телешко си правя, наденици (домашни) ... и честно казано никой не ми се смее. Даже покрай мен доста хора почнаха да си носят храна, защото тази в училище е не само скъпичка, но и вредна. Ябълки също си нося. В колата съм си оставил и 1 кутия бадеми ако случайно огладнея да имам какво да хапна. Като съм първа смяна си приготвям от вечера храната... а като съм втора, понеже като съм на някакъв специален режим аз си готвя почти всичко, като си правя обяда за преди училище, си правя и храната за школото :) Доволен съм много. Хем пари пестя (за да има за бензин), хем се храня добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1