25.03.11
18:55
Здравейте. Значи целя малко да отслабна и реших да попитам тук за програма! Значи мисля да правя 30-40 мин кръгчета и 30-40 кардио.
Ден 1- Кофички, набирания, изхвърляне, лицева и скок в/у кутия, и 1 упражнение за бицепс -3 кръга от това
Ден 2- Дъмбел преса, комбинирани клекове (преден и заден) , мъртва тяга, лицева и набиране, скок в/у кутия - 3 кръга
Ден3- Затворнически скок (нещо като скок дъга) , Пудовки, набирания,кофички, милитари преса 1 упражнение за трицепс -3 кръга.
Кардиото ми е така и в 3-те дена
5-мин бягане, 5- мин скачане на въже (около 300-350 скока) 15 мин бокс, 5 мин бой със сянка, 15 мин колело и 2-3 серии за корем .
Та трябва ли да променям нещо?
25.03.11
22:35
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51808 - Наблегни на препоръка №4 ;))
16 години 1.80 на 77 (грубо 80) 2 години стаж, храненето го имам описано в една друга тема,ако трябва ще го постна след малко. Като цяло съм здрав, нямам някакви заболявания.
25.03.11
23:00
Постни го и го него ;) При отслабване храненето е първостепенно и първо него трябва да погледнеш. След това е програмата, а така с разхвърляни теми няма как да преценим без да си скъсаме нервите, нали така? :)
Гледал съм да е нещо наподобяващо НВД или поне РБД...
6:30 ставам (някакви суплименти ако имам пия мисля да взема адипокил+бцаа)
7:00 закусвам - овесени ядки и мляко или 5 яйца и малко сирене или един омлет или 2-3 палачинки
към 10:00 си нося в училище 5 лъжици извара и малко банан заляти с мляко!
13:00-14:00 тука вече е сложно. Ям предимно у нас и предимно каквото има сготвено.Ако не ям в нас по-принцип ям някакви принцеси в училище!
16:00-16:30 или 5 яйца или 5 лъжици извара с малко банан
19:00 пак нещо сготвено у нас!
Гледам да ям малки порции. Искам главно да изчистя в корема и гърдите.
26.03.11
10:21
Тренировките са странни...нестандартни. Единствено ми се набива на очи клека и тягата в една тренировка, което не е много добре и е хубаво да ги разделиш. За храненето има какво да се промени. Най-важното е, че храната ти е малко. Мога само да гадая какви са маджите за обяд и вечеря, но като ги изключим ти се събират около 1000-1100 калории от останалите. Ако маджите ти дават по 500-600 калории всяка е ок, но ако са тип пилешка супа с пиле колкото за мирис нещата не са добре. Пробвай по програмата и с храненето пък времето ще покаже. :)
Манджите са определено над 500-600ккал , тъй като са повечето бобови култури или нещо подобно. Също така често ориз картофи и понякой път баница.
Значи освен да сложа мъртвата тяга в 3-ден ,а в първи да добавя може би вертикален скрипец?
26.03.11
12:57
По-става, да. :)
Ок. Благодарско! Само още един въпрос и спирам да досаждам. Четох тук http://www.bb-team.org/articles/3966_kragova-trenirovka#axzz1HeJvi400 , че с тея тренировки и интервално кардио не е много на добре. Да продължавам ли с ХИИТ-а или да почна по-монотонно ?
26.03.11
13:07
Ми да, причината е, че то самата кръгова програма е с голяма аеробна характеристика и си се явява грубо казано и кардио. Ако силовата част ти се събира до 30-40мин. може да вкараш накрая 20мин. монотонно кардио. Ако държиш на ХИИТ го прави в почивните дни. :)
5-мин бягане, 5- мин скачане на въже (около 300-350 скока) 15 мин бокс, 5 мин бой със сянка, 15 мин колело и 2-3 серии за корем .
ок значи махам скачането на въже и боя със сянка... бокса си остава , а колелото на 10 минутки. и ми се събира 30 мин кардио и 30 мин тренировка(тъй като смятам да започна от малки килограми и да я правя по-бързо)
Едит: В първия пост, програмата си я съставих по клипове от youtube/MMA Circuit training/ и затова има такива елементи като бой със сянка и скачане на въже .
Също така бих се радвал, ако някой занимаващ се с бокс/мма/кикбокс погледне тази тема и каже г/д как тренира :)
Мнението беше редактирано от Абазаба на 26.03.11 13:17.
26.03.11
23:02
Сменяй кръговете от време на време може да опиташ и някоя кросфит тренировка .
А според вас тази програма достатъчна ли е да изчерпа гликогена в мускулите, за да не ги изгоря по времето на кардиото?
27.03.11
13:56
Гликогенни запаси има на 2 места - в черния дроб и мускулите. За да изчерпаш чернодробния гликоген са необходими между 15 и 20мин. физическо натоварване. За да изчерпаш и мускулния гликоген ще са ти необходими още 80мин. натоварване. :)
Аха ок мерси! Въпроса ми беше дали ще изгоря много мускул, тъй като знам ,че при отслабване се гори?
27.03.11
14:15
Зависи от адски много неща и няма как да гадаем при теб дали ще се случи и как ще се случи. Принципно загубата на мускул винаги я има. Въпроса е, че може да варира от 100гр. до 2-3-4кг...пак казвам, зависи :)
а нормално ли е 2 часа след тренировка пулса да ми е 93 а кръвното 121/78 ?
28.03.11
18:27
Ако не си спортна натура е напълно нормално да имаш завишен пулс, но това е чисто предположение. Пулса се влияе както от “тренираността” на кардио-васкуларната ти система, така и леко генетично. Нека някой друг да каже, който е по-сигурен в твърдението. :)
Предполагам е нормално, щото като съм си го мерил преди е бил 70-80. Ще измеря и след 1 час ,за по сигурно. Бих се радвал и на други мнения :)
28.03.11
18:37
прави кръгова тренировка,няма да сгрешиш,гпворя ти от опит
казано от Желязко Кадурин на 28.03.11, 18:37:
прави кръгова тренировка,няма да сгрешиш,гпворя ти от опит
то би трябвало да наподобява такава :)
А проблем ли е да речем , ако изпусна една тренировка , но вместо това върша работа у нас (нося цимент кофи с бетон и т.н) и после отида да потичам?
04.04.11
13:19
Не, споко. ;)
Реших малко да поразместя тренировките!
А-кофички,изхвърляне,бицепс,набирания,лицеви
А(1) - набирания, избутване от лег, бицепс, кофички, скок в/у кутия
В-дъмбел преса, комбиниран клек, вертикален скрипец, скок в/у кутия, лицева+набиране
В(1)- вертикален скрипец, наклонена лежанка, кофи, клек, разтваряне на дъмбели (за рамо)
С- набиране, тяга, трицепс, милитари преса, гребане
С(1)-лицева+скок в/у кутия,наклонена лежанка, трицепс, набиране, гребане...
единствено се притеснявам да не натоваря много гърдите, щото не искам да ми растат и без тва са ми големи и имам мазно по тях :)
So , feel free to correct :)