Дневникът на Мая

Прескочи до:

01.04.11
09:12

хах- голяма песен : )

01.04.11
09:44

казано от CKOTA на 01.04.11, 09:12:

хах- голяма песен : )

Присетих се :)

40+ кг (отдавам го на повечко пиене тез дни , ще се стегна в това отношение)
Гръб(стегнат)-83….ханш-80….бедро-42….бицепс-24- ха ха ха(то не е за смях :@ )

Хапнах “стабилно” сега , после ще описвам храна/трен

01.04.11
21:25

Утре ще описвам...
;(
Днес опитах да се набера на една пейка...за вълните  там , на стандартните пейки-тесен хват с длани една с/у друга....това , че бях изпила 2 бири + доволно цигари , една тренировка по-рано , яке - едва ли ме оправдава...
Трябва да пробвам и сутрин пред блока (срам , не срам) , а не кат се сбирам с приятели по никое време за запой...
Тогава ще се филмирам....щото пак няма да се получи :(

Ти пък...спокс ;) Пробвай с отскок и да изпълняваш само негативната част (спускането) максимално контролирано и бавно. Това би трябвало да ти развие малко силата. :)

02.04.11
00:04

казано от ProXxX на 01.04.11, 21:30:

Ти пък...спокс ;) Пробвай с отскок и да изпълняваш само негативната част (спускането) максимално контролирано и бавно. Това би трябвало да ти развие малко силата. :)

Мерси за “куража” дет нахъсваш- с отскок /подскок - да си свия ръчичките там ... пак ще е нещо :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xz7_3n7xyDg :) - комерсче :) , ам на времето си беше fun :)

Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 00:07.

02.04.11
01:01

01.04.11г

9.00-кафе , вода

9.30-60гр трици/ядки + яйце , на питки :) ,кафе

13.00-свинска пържола на тефлон (не цялата) + 100гр боб (не от консерва) + салата от зеле , домат и маслина

17.00-парченце риба + орех + половин домат

19.00-свинско (това , дето ми остана от обяд) + малко спанак с извара

22.30-150гр извара с 2 маслинки

Тренировка в 11.00 : последна кръгова гърди/трицепс/бицепс...в 3 кръга...10 упражнения

Около 900 ккал , пр-85-90 , м-25-30 , в-65-70

Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 10:56.

02.04.11
01:07

Аз обаче ще знам какво е имало- аз нали ти казах живота е скапан, тъй че по-ведро... ама па песента е яка : ) нищо, че е сдухваща леко...

02.04.11
01:52

казано от CKOTA на 02.04.11, 01:07:

Аз обаче ще знам какво е имало- аз нали ти казах живота е скапан, тъй че по-ведро... ама па песента е яка : ) нищо, че е сдухваща леко...

:)

Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 10:32.

02.04.11
11:26

Днес няма да тренирам :)....и крака няма да правя-пълна почивка :)

10.00-мед (чаена лъжица)
11.00-100гр кисело мляко 3% + 25гр овесени трици , кафе , вода
(бях си сварила и яйце , ама не съм гладна-ще го втикна по-късно)

Сутринта , гърба (обиколката под мишниците , стегнато)  го измерих 84 :P , дупе си седи 80 :) бицепс-24 :(
Не бях обърнала внимание , ама талията ми е наедряла-от 57 на 60…не на мазно...то съм се раздула от повечкото (beer) (не , че ми пука)

Утре-нова програма....пак ще разгледам предложенията на Прокс , но при всички положения ще е в 3 последователни серии на упражнение и ще гледам да има повече нетренировъчни дни :)

Един приятел ми каза , че и крака като правя само , пак не оставям мускулите да почиват...кръв там циркулирала , хах , нищо , че уж не товаря торса....

Може да пробвам 2 дни да тренирам(гръб/рамо+малко крака и гърди/трицепс/бицепс + малко крака) и 1 ден почивка (без кака, хах)
Както дойде :) ,поздрави

Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 11:33.

Доста често си взимаш мерки. Нали не очакваш метъра да ти шушне различни числа през 1-2 дни. :) А, когато тренираш крака примерно бицепса ще си почива и не го натоварваш. Т’ва за циркулирането на кръвта звучи несериозно, ‘щото ти и да не тренираш тя пак си циркулира. :) Разликата е там, че изразходваш допълнително “материал”, за да можеш да си направиш тренировката и да извършваш съответните физически усилия, което пък от своя страна пречи на бицепса да се възстанови от неговата тренировка. Не, че му пречи и му спира възстановяването, но го забавя поради това, че организма е зает и с друга задача (краката). Затова и нетренировъчните дни са толкова важни колкото и тренировъчните :)

02.04.11
12:18

казано от ProXxX на 02.04.11, 11:32:

Доста често си взимаш мерки. Нали не очакваш метъра да ти шушне различни числа през 1-2 дни. :) А, когато тренираш крака примерно бицепса ще си почива и не го натоварваш. Т’ва за циркулирането на кръвта звучи несериозно, ‘щото ти и да не тренираш тя пак си циркулира. :) Разликата е там, че изразходваш допълнително “материал”, за да можеш да си направиш тренировката и да извършваш съответните физически усилия, което пък от своя страна пречи на бицепса да се възстанови от неговата тренировка. Не, че му пречи и му спира възстановяването, но го забавя поради това, че организма е зает и с друга задача (краката). Затова и нетренировъчните дни са толкова важни колкото и тренировъчните :)

:)  не се изказах правилно , ти си го обяснил...тез крака не натоварват ръцете , ама изразходват енергия и забавят възстановяването (това за циркулирането нз от де ми дойде)
Пък и като правя само гръб и рамо ,със сигурност товаря и др мускулни групи...

За мерките ми е ясно...ама може вчера да не съм се измерила ок , хах ,та да си проверя

Когато кантара покаже 41 , тогава ще има евентуална промяна в сантиметрите :) .....целта ми е да не е в полза на г** , затова си го следя , ха ха

П.С. След като  днес ще мързелувам , уместно ли е да папам свинско...
Глупав въпрос , хах , просто ще си остана с въглехидратите от сутринта :) , пък и друго месо нямам :( ...зле съм с парите

Време е за (beer) , стига с тез кафета :P

http://www.youtube.com/watch?v=QgPUxjQOk-w :D

Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 12:46.

02.04.11
19:21

Та за днес (без трнировки , НВД меню):

11.00- 100гр кисело мляко , 25гр овесени трици

14.00- свинска пържола на тефлон (не цялата , хах ) + салата от зеле , домат , лук , зехтин

17.00- варено яйце (уви , не рохко)

19.00- остатъка от пържолата + коприва с извара , чесън , орех , 30гр кашкавал...

22.00- 150гр извара с орех и 2 маслинки :)

Около 900 ккал , пр- 90 , м - 40 , в - 35

Оф , с туй НВД в почивните дни все гладна си оставам...
Гузно ми е , че цял ден не съм се мръднала (само да си сготвя , хех)...дано не ми се отрази на “седалището” , ха ха

http://www.youtube.com/watch?v=jPT2JdqQYak :D

Поздрави :)

03.04.11
19:29

Днес:

9.30- кафе

10.00- 35гр трици , 1 яйце , коприва - на питки намазани с котидж , кафе

13.00- 120гр печено пил бон филе + 100гр (сварен) императорски ориз и половин домат

16.00- варено яйце (размер S , хах) + парче домат

19.00- карфиол с 50гр котидж , малко камембер и синьо сирене + 1 пилешка флейка

22.00- 150гр котидж

Калории няма да смятам известно време :) животинският протеин ми е около 90 грама

Тренировка в 12- старата песен , на нов глас :) -гръб/рамо , ама не кръгово...в 3 последователни серии на упражнение

04.04.11
00:10

Ех , вкусни протеини :)
http://www.youtube.com/watch?v=QuB3kr3ckYE&feature=rec-LGOUT-farside_rev-rn-2r-1-HM

04.04.11
21:29

Тия дни ми е мн странно...

1- заради “стресови” битовизми WC-то не е ок (запек , хах ,ама туй не е странно , аз така си “реагирам”) , не се чувствам подута , само стандартно - от бирата :)
2- огладнявам  2 часа след нормално (за мен) хапване...не се натоварвам повече от обикновенно , даже и особена сила не чувствам...
3- “доста” млечни папкам (а от тях най-мн пълнея ) и днес кантара показа 41кг (не мисля , че съм подпухнала т.е. вода да задържам...)

Май не трябва да прекалявам с мазнините , особено млечните , тъй като след 12.00 до лягане приемам алкохол и това , че не ЯМ въглехидрати , не ме оставя в позиция да консумирам повечко мазнини

Както и да е , сега се опитах да гледам простотията (мислех ,в добрия смисъл ) за гумата убиец (няма вече филми...всичко в жанровете , дет ме кефят изгледах...ново не излиза интересно...) -неуспех :(
Мн съм сприхава и 10мин  тая гума да се търкаля и да си открива унищожителните способности върху бирени бутилки и консерви....после е ясно , че и глави ще гърмят...утре ще го мъча(или направо трия)

Днес:

Заради проблемите с “тоалета” чак към 10 се реших да ям 2 белтъка с 2 лъжици пш трици на питки + малко пилешко отгоре

13.30- 100гр пилешко + 100гр императорски ориз + маруля + 3 маслини + капка зехтин

16.30- 2 тричави питки (около 20 гр трици) + парче камембер и синьо + парче пилешко и маруля

19.00- коприва + парче пилешко + 50гр извара + камембер,синьо и моцарела (общо към 40гр)...аа и 1 малко доматче :)

22.00- 100гр извара с маслина примерно

Тренировка в 11.30 - гърди/бицепс/трицепс....започнах с клекове

Чудя се , все пак ако се смесват въглехидрати с мазнини , кога е “най-удачно”-сутрин ?

100гр сварени пълнозърнести макарони с 40-50гр по-мазно сирене/кашкавал толко’ ли е зле (ама грамажа е за моите кг :) )...

Утре , ако пак съм 40 (което е възможно) това мисля да закуся....бе и да не съм пак ще го хапна :D + яйце/пилешко

Мнението беше редактирано от Мая на 04.04.11 22:12.

Може и мускул да си качила бре...стига с т’ва задържане на вода :P
Въглехидрати с мазнини не е удачно да се смесват сутрин за закуска и след тренировка. През останалото време става. :) Между другото сега зацепих да ти кажа, че комбинацията на много алкохол и меню богато на мазнини е много лоша комбинация. :) След много процеси, с които не мисля да те отегчавам се стига до там, че алкохола се разгражда до ацетат. Лошото на този ацетат е, че се превръща в предпочитано гориво за организма като измества мазнините. Така мазнините, които ядеш...направо се лепят :) По-добър вариант е да преобразуваш менюто си във ВВД, колкото и странно да звучи този съвет към жена. Е, и зависи какво и по колко пиеш де :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.11 23:02.

04.04.11
23:41

казано от ProXxX на 04.04.11, 22:41:

Може и мускул да си качила бре...стига с т’ва задържане на вода :P
Въглехидрати с мазнини не е удачно да се смесват сутрин за закуска и след тренировка. През останалото време става. :) Между другото сега зацепих да ти кажа, че комбинацията на много алкохол и меню богато на мазнини е много лоша комбинация. :) След много процеси, с които не мисля да те отегчавам се стига до там, че алкохола се разгражда до ацетат. Лошото на този ацетат е, че се превръща в предпочитано гориво за организма като измества мазнините. Така мазнините, които ядеш...направо се лепят :) По-добър вариант е да преобразуваш менюто си във ВВД, колкото и странно да звучи този съвет към жена :)

Точно и аз се замислих тез дни :)
Този алкохол (не разбирам от химия и биология ...”просто чадо” съм , хах ) е все едно да си хапвам по лъжичка мед на 2-3часа...или да си къркам кола/фанта (е , сигурно е различно , хах)... и + мазнинка...
От др страна , от пиенето ми пада захарта....или се лъжа - ако не пиех , едва ли щях да имам хипогликемични пристъпи сутрин (преди) само от недохранване..., но май греша...
Алкохола , май трябва да си го отчитам , като бързи въглехидрати (това може да обясни и падането на захарта-не я потдържат дълго висока) , а в комбинация с мазнини....лошо
И аз баш за ВВД се сетих, хах...блазни ме мазно да си хапвам обаче (то близо 6 години без цикъл....,а вярвам и сега % мазнини ми е към 8…) :( , ама имах достатъчно време (половин година) , докато ги кача тез 4-5 кг да си позволявам волности :) , колко съм се възползвала-за моя сметка си е (не , че никога няма да си позволявам да съгреша , хех )
До обяд не пия и освен да вкарам м/п с малко въглени на закуска(то после е трен и без туй :) )...

И едно въпросче : Колко мазнинки да си позволявам през останалото време ? (то на мен за целия ден са ми се събирали макс 50 гр ?! )
А въглехидрати повече от 100гр от храна на първо време не мога да поемам (+ още толкоз несъществени)

А туй кило нз к’о е ,ама мазно не виждам особено , само подут търбух ...е може там малко да се е лепнало (ма за талия не се впрягам , на крушовидните дами ,аре  пясъчен часовник, на др места се сбира сланинката)

Мерси , ProXxX , за вниманието :)

Та за утрешна закуска - макарони + мазно сирене отпадат :) , а и е нетренировъчен...малко може да поклякам , глутеси , плиета , ха ха ха

Едит: пия бира и вино , предостатъчно за моите кг....ако беше твърдо може би “нямаше” да е проблем (само повечко ккал - 7 на грам/% , ама аз качвам) , а там има “захари”...нз...

Мнението беше редактирано от Мая на 05.04.11 08:29.

05.04.11
08:20

Бре , ВВД ....НМ НВД го мисля...само нз , какво да закуся...хич не съм и гладна :(
Тези млечни трябва да ги огранича до минимум - не ми понасят май...

НМ НВД?!? Такова животно няма :D Яж си нормално както досега докато премисля хубаво положението ти...какво имаше предвид това с цикъла ти. Диета без мазнини проблем ли е за женското тяло и цикъла специално, че не съм го проучвал този въпрос?

05.04.11
09:19

казано от ProXxX на 05.04.11, 08:55:

НМ НВД?!? Такова животно няма :D Яж си нормално както досега докато премисля хубаво положението ти...какво имаше предвид това с цикъла ти. Диета без мазнини проблем ли е за женското тяло и цикъла специално, че не съм го проучвал този въпрос?

Не знам...вече се обърках....
Като ми се регулира ходенето до тоалетна ще мисля по- трезво :)
Пак трябва да включа чайчета в менюто (и да навикна на “стресовата ” ситуация тука , хах, много ми е лабилна психиката нещо , :D)
А за мазнините - просто ме влекат...затова си правя изводи , че организмът ми се нуждае
Мерси , все пак  :)

Мнението беше редактирано от Мая на 05.04.11 09:20.

Мила

05.04.11
09:43

Диета без никакви мазнини за една жена е проблем, необходи ми са. За това момичетата с ниско тегло ги карат да качват килограми, когато имат проблеми с цикъла(нямам предвид, че трябва да качат мазно) А като цяло, мисля, че хранене, в което се изключват мазнини е проблем и за двата пола. :)

05.04.11
11:46

Хипоглекимията е от алкохола- да. И мазнини ще ти трябват в храненето- важни са за синтеза на хормоните до колкото ми е известно.

05.04.11
12:49

Гледам, че си писала последния път, че в питките слагаш пшеничени трици. Те се различават по свойства от овесените, водят се неразтворими и е възможно да подуват. По-добре мини пак на овесените - те са разтворими, не подуват и ще ти решат проблема с тоалетната. И друго - напоследък все се въртиш около 900 ккал, защо така ги намали? По едно време се движеше около 1000-1200 и беше по-добре. Хапвай, бе момиче :) и не гледай само гърба, то на жена си приляга и по дупето да има повече материал :D

05.04.11
14:52

казано от dance_girl на 05.04.11, 12:49:

Гледам, че си писала последния път, че в питките слагаш пшеничени трици. Те се различават по свойства от овесените, водят се неразтворими и е възможно да подуват. По-добре мини пак на овесените - те са разтворими, не подуват и ще ти решат проблема с тоалетната. И друго - напоследък все се въртиш около 900 ккал, защо така ги намали? По едно време се движеше около 1000-1200 и беше по-добре. Хапвай, бе момиче :) и не гледай само гърба, то на жена си приляга и по дупето да има повече материал :D

:D…аз си мислех , че пшеничените разхлабват повече , затова с тях ги направих питките , ха ха
То по описанието на опаковката съдържанието на фибри е еднакво , ха ха
Това за кенефа , с извинение (blush) , е на психическа основа - има малко промени в дом условия (аз не мога да се изпикая в бензиностанция , примерно , а какво остава за други нужди , ако чувам как се разхождат пред WC-to :) )
Ккал ги намалих , защото се случи така , че тез дни алкохола беше повече :( , с което не се гордея
Въпреки това , вече съм 41кг :) :( (анорексичното мислене не ми позволява да поставя правилната емотинка)
Гръб - 84 на ханш - 81 (той вина ги си върви с килограмите ха ха , на 39 кг-79см , нз как го праи тоз г**)
От както пиша тук- +3 кг , а от както се хванах да ям и тренирам +5кг , бе добре е :)
Гърбът е нараснал с 5см , ако си вярвам на мерките , които съм писала в сайта...

Знаех си , че от алкохола се получават хипогликемични пристъпи...като съм вдигнала ккал (може би тез от въглехидратите са по важни в случая , може би - не :) ) съм си ги спестила тез състояния :)

Отивам да се къпя (не , че е важно , ха ха , не се случва толкоз рядко , че да се хваля :D) и после ще описвам храни и “тренировки” :)

Мерси за мненията...

Направих едно бързо търсене във връзка с проблемите с цикъла при жените и открих доста интересни нещица. Ще дам като цитати по-важното и отделно ще пост-на линковете с цялата информация. Надявам се, че няма да го сметнеш за спам, но ако кажеш го махам. ;)

Yes, losing weight can affect your menstrual cycle. This happens for several reasons. One, as stated below, is due to a lack of body fat, particularly brown adipose tissue around the midsection. The body will try not to allow pregnancy if you do not have the physical resources to protect that pregnancy. Also, any large weight adjustment causes a shift in hormones, because estrogen release is partially based on your fat cells. When you lose a large amount of weight, estrogen automatically declines.

For a woman of 25, a healthy range of body fat would be between 21-32 percent. This can increase slightly with age, to 23-33 percent for women between 40 and 59 and to 24 - 35 percent for those over 60. The healthy ranges in men are from 8-19 percent for those between the ages of 18-39, from 11-21 percent for those aged 40 to 59 and 13-24 percent for those over 60.
We now believe that, for women, the minimum body fat percentage should be between 13 and 17 percent…

A popular mechanism proposed in the sports circles for amenorrhea is low body fat. Although low body fat is indeed commonly associated with amenorrhea and menstrual cycle irregularities, the research has not conclusively proven that there is a ‘critical level’ of body fat necessary to maintain regular cycles.

...Some correlations are seen in athletes with diets low in fat and lack of carbohydrate intake…

...However, it is well demonstrated in both animals and humans that specific nutrition, such as vegetarian diets, can induce changes in hormone levels…

...While short-term exercise elicits a transient change in some hormone levels, prolonged and extreme endurance exercise induces significant changes in gonadotropin plasma levels and additional hormones…

...Evidence suggests that physical stress resulting from acute exercise and chronic caloric restriction is most responsible for menstrual irregularities. Several studies document changing eating habits and exercise patterns reverse ERMI…

Loss of body fat and emotional stress are important predisposing factors.

The most important difference in macronutrient intake was found in dietary fat (1.70 g/kg in R and 1.04 g/kg in IR) that was significantly lower in the IR group than in the R group (P = 0.007). The weight stable IR and R athletes seemed to meet the recommended intake of carbohydrates, protein and fat in their diet fairly well. However, according to the present calculations, a small energy deficit was observed in IR athletes but not in R athletes. Compared with the intake of the R athletes, this energy deficit seems primarily to be related to a lower intake of dietary fat in IR athletes.

Източници:
http://wiki.answers.com/Q/Can_losing_a_lot_of_weight_affect_your_menstrual_cycle
http://www.drweil.com/drw/u/id/QAA53794
http://www.thinkmuscle.com/articles/volk/menstrual-cycle.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6342152
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6541639
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16533351

Демек...най-добре продължавай с РБД-то и не орязвай мазнините. Даже увеличи яденето и качи още няколко кила за всеки случай и внимавай с натоварването от тренировките. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 17:52.

05.04.11
19:19

За днес:

Закуска...хммм....
Изпих сумати кафе (в едното и мляко капнах) , чай+цигари и.... не ходих до тоалетна :(
Ядосах се , сипах си чаша бира (нищо , че бе рано за тез питиета , но на мен ми действа) + фас и WC-то го оправихме :)
После гризнах малко ябълка и май това ми е закуската...

11.30- “тренировка” :

клекове с 14кг- 3 по 10
напади с 14кг- 3 по 5 на крак
плие с 14кг- 3 по 10
страничен полуклег от легло- 3 по 10 на крак
повдигане на пръсти с 14кг- 3 по 15

Смешна работа са тез крака , ама нали с подобни тренировки , уж , растеш повече и нагоре...или не...или да , ха ха....поне да не се отпускат много бедрата помага :)

За сметка на “липсващата” закуска , после се улях :D

13.00- салата от пилешко , див ориз ,домат , краставица , маруля , лук ,маслини , зехтин (абе , побрах го в една малка купа :) ) + рохко яйце ( S размер ) + питка (15 гр трици ) , намазана със синьо сирене и камембер (около 20 гр общо)....

16.00- питка (20гр трици) , с 20гр моцарела(обезмаслена :) и камембера е такъв) , маруля , парче пилешко

19.00- малко коприва с 30гр моцарела + малко пилешко (и месото ми свърши :( - утре след трен треа да търча да купувам ) + доматче

22.00- ще да е 100гр извара с 1 маслина (по-леко с мазнините вечер :) )

Около 1100 ккал , пр- 90 , м- 30 , в - 90

И , все пак , утре за закуска ще си направя макарони със сирена (макс 50гр) + белтъци
Това ми е яденето час и половина преди тренировка...мисля е ок  ,в + м от сиренето да ги смеся

05.04.11
19:34

Ха ,Прокс , ти си ме засипал с литература , бре :D
Мерси , че си си “пилял” времето :)
Голямо БЛАГОДАРЯ за старанието , не е спам ха ха (ама и аз можех да погледна , вместо да се занимаваш :) , направо ми е гузно :D)
Взимайки предвид познанията си по английски (нищо , че завърших такава паралелка ) и мързела , твоето заключение ще ми е ценно , ако не се справя със статийте :)
Сега ще погледна ;)
Поздрави (beer)

П.П.Не , че не ги знам тез неща , ама нека си седят тука в дневника да ме подсещат , за назидание хах :)

РБД си остава , просто преди лягане ще се огранича с 1-2 маслини само , зарад алкохола :)

Мнението беше редактирано от Мая на 05.04.11 20:16.

05.04.11
21:36

Мале , са па глад ме гони...нямам търпение да стане 22 та да си хапна :) (да , защо да чакам...-защото ми е по - лесно да спазвам режим....ако го отдам на инстинкти ще стане мазало :)... буквално ...в тоалетната чиния...)

Та реших да вметна , че преди лягане ще хапна 50гр извара + белтък + малко моцарела + маслина(едва запълни чашка от 100мл , ама толкоз...не ми се отваря котиджа , ама може и да го отворя (wasntme))

П.П.-отворих го , ха ха

07.04.11
10:52

06.04.11

Закуска:
Купичка пълнозернести макарони с котидж , камембер , синьо сирене + 2 белтъка

Тренировка:
Гръб/рамо

Желирани бонбони (малко , за след трен)

Обяд:
Свинско с грах , моркови и карфиол

Следобедна закуска:
Рохко яйце и парче свинско

Вечеря:
Малко свинско + домат , краставица , лук + малко сирене

Късна вечера:
Извара + котидж

Около 1100ккал , пр - 110гр , м - 40гр , в - 70гр

07.04.11
20:02

Днес:

кафе , вода

9.30 - питки (1 яйце , 1 белтък , 2 л. овесени и 1 л. пшеничени трици , 1 л. пшеничени ядки ) , “гарнирани” с 1 варен белтък , 30гр сирене (камембер , моцарела , синьо ) + малко домат , кафе

Яйцата са ми S размер - на оферта са , 3.60лв за 30 :)

11.00 - Тренировка : гърди/трицепс/бицепс + вода
Дъмбел - 7 кг

клек с 2 дъмбела - 3 по 10

кофички от легло и стол - 3 по 10

изтласкване на дъмбели от лег -3 по 10
флайс - 3 по 10

френско - 3 по 10
тр. разгъване от лег с 1 дъмбел , тесен хват - 3 по 10
кик бек -3 по 7
тр. разгъване зад глава с 1 дъмбел , тесен хват - 3 по 10

лицеви - 3 по 10

бицепсово сгъване стоеж с дъмбели - 3 по 8 на ръка
концентрирано - 3 по 10

лъжичка мед (beer)

13.00 - 100гр пил филе на тефлон + пюре (130гр картоф , 50гр карфиол , 80гр извара , 10гр с. сирене , пресен лук ) +половин домат (beer)

(beer)

16.00 - 50 гр овче кисело мляко с 1 лъжица овесени трици

(beer) , чай с лимон

19.00 - 150 гр пангасиус + половин домат и парче краставица , вино

вино , вода

22.00 - 100гр котидж , 20гр моцарела (дояждам ) , може и малко извара да добавя...вино , вода

Около 1100 ккал: пр - 110 , м - 40 ,в - 80 :)

http://www.youtube.com/watch?v=CBOhQamGGuI

08.04.11
18:38

Не съм доволна от резултатите си :(
Срам ме е да си кажа мерките :(
  Някъде бъркам и се досещам горе - долу

Имам две предположения:

1- Тренирам прекалено често горната част и евентуално претренирвам , но не съм сигурна - нямам мускулна треска , а и след трен (около 40 мин , с мн малки почивки) не съм особено изморена/некачествена тренировка също е вариант
2 - Храната - въпреки константата на ккал много мешам храната (сирене + месо + въглехидрати) и тез 40гр мазнини + алкохол...

За тренировките нз...освен горната част в 1 ден цялата, после за втори ден крака и после почивка...от утре ще опитам

За храната , то е ясно ...трябва да сведа мазнините до 30гр , главно сутрин + белтъчини и малко комплексни въглехидрати , а след като си почна биричката да ги отбягвам....и да не ги мешам толкоз тез храни , ама едва ли
Толкоз години на разделно и сега това ми е най - голямия кеф...и мазничкото , уви

По - късно ще си опиша храната и “тренировката”

08.04.11
20:00

Та за днес:

чай с лимон , кафе

9.30 - питки (3 л. овесени трици , 1 яйчице и 1 белтък) + 20гр сирене (камембер , синьо ) + 25гр пилешко , парче домат
кафе , вода

11.00 - тренировка крака + вода :

клекове с 14кг - 3 по 10
напади с 14кг - 3 по 5 на крак
плие с 14кг - 3 по 10
страничен полуклег от легло с 7кг - 3 по 8 на крак
глутес мост с 1 крак - 3 по 10 на крак
повдигане на пръсти с 14кг - 3 по 15

не ми се полага бърз въглехидрат :) в смисъл , излишен е

13.00 - 50гр пилешко + варено яйце + салата от маруля , краставица , домат , лук , капка зехтин (beer)

(beer)

16.00 - 1 питка (10гр пш трици , 20гр яйце...примерно) , намазана с извара + 25гр пилешко , парче домат

(beer)

19.00 - 50гр пилешко + варено яйчице + малко домат и краставица , вино , вода

22.00 - 150гр извара , вино , вода

Около 900 ккал , пр - 105 , м - 35 , в - 40

Тез ниски въглехидрати ( в храната ) , няма да помогнат...ама к’о да се пра’и

Проблемът с тоалетната отмина :) , поздрави :)

http://www.youtube.com/watch?v=fyBtFQt-HNc&feature=related

и се спирам с тези NIN , че се улях :D

Вместо да се превръща в мазнини, алкохолът се превръща в ацетат. Количеството образуван ацетат е пропорционално на количеството приет алкохол. При по-високи нива на ацетат – тялото спира да гори мазнини, а използва за енергия предимно него.

Източник: Как влияе алкохолът? http://www.bb-team.org/articles/817_kak-vliyae-alkoholat#ixzz1IxDsCpSM

PS: Я пак кажи към какво се стремиш и кои резултати по-точно не ти харесват? :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.04.11 20:35.

09.04.11
00:00

казано от ProXxX на 08.04.11, 20:35:

Вместо да се превръща в мазнини, алкохолът се превръща в ацетат. Количеството образуван ацетат е пропорционално на количеството приет алкохол. При по-високи нива на ацетат – тялото спира да гори мазнини, а използва за енергия предимно него.

Източник: Как влияе алкохолът? http://www.bb-team.org/articles/817_kak-vliyae-alkoholat#ixzz1IxDsCpSM

PS: Я пак кажи към какво се стремиш и кои резултати по-точно не ти харесват? :)

Хммм .... да “разбирам” , че когато пия , ако приема 5 гр мазнини , те не се лепват директно...,но не се ползват и за енергия...и ако има калориен дефицит или повече натоварване (то май е едно и също) + достатъчно белтък - няма да омазня , защото организмът ще “дърпа” от сланинките ( и малко мускул , разбира се) , дет още не са се лепнали...

От личен опит съм установила , че от алкохола задържам вода , приет самостоятелно не ми се лепи...ама , като започнах и да хапвам...

Сега си пийвам и се извинявам за неточни и неразумни изказвания :D

Не съм доволна , защото обиколките в долната част на тялото са се увеличили с 1-2-3см , а на горе няма промяна....омазняване не виждам

Тук най - адекватно е , да се обърне внимание на тренировките - тези слаби крака , които не съм тренирала особено (само аеробно ) е нормално да дръпнат бързо от малко силови (с тежест ) + храна...
А ръцете вече си показаха добрия старт и си има застой ...
Може би трябва да махна крака за трен...
Само клякания с 14кг за загрявка + странични м/у серийте (без тежести ) , в тренировка за цяла горна част...и през ден

Та цел ми е :  обиколка под мишниците ( стегнато ) да е с 5см по - голяма от тази на най - изпъкналата област на ханша + цикъл :(

И да си хапвам вкусна храна без да ми е гузно :( ... ама до скоро не ми се отразяваше...тялото ми беше прекалено изстрадало , че да качва от каквото и да е...

Бе , ще го мисля (по - скоро ще опитвам варианти)

Ако ти се занимава , погледни как се храня ( по - скоро съчетанията ) ,ама то при всеки е индивидуално...ако видиш драстичен гаф...

Мерси , ProXxX , за вниманието :)

П.П.купих си пълнозърнеста юфка ( бе , прилича...със сол и някакво калиево Е , хах) и утре ще хапна 60гр сигурно...за обяд мисля към месцето + грах , карфиол ,извара....ама и за закуска става + варени белтъци :) + извара (тестени , ориз , зърнени , картофи без млечни  не мога - не слагам сол ...е юфката явно си има..., а те си овкусяват )
Вече съм си направила питки ( 40гр ов трици , 1 яйце и 2 белтъка) и ще видя кое кога :)

09.04.11
00:04

:)

Мнението беше редактирано от Мая на 09.04.11 00:07.

09.04.11
21:10

Днес:

9.00 - 3 ягоди , кафе , вода

9.30 - питки ( 3 с. л.  овесени трици + 1 яйце и 2 белтъка на тефлон ,намазан с мас :) ) , “гарнирани” с извара , чай с лимон

кафе

11.00 - тренировка + вода + 1 ч. л. мед накрая (около 45 мин ) , (beer)

13.00 - 120 гр пилешко + задушени (само с вода ) 120 гр картофи , 120 гр грах с моркови , 40 гр карфиол + 50 гр извара (beer)

(beer)

17.00 - 3 ягоди

19.00 - 100 гр пилешко + листо маруля , малко краставица , маслина , вино , вода

вино , вода

22.00 - 150 гр извара , вино , вода

Около 1100 ккал , пр - 110 , м - 25 , в - 85

Пилешкото беше ужасно ( за вкуса не ми дреме особено , става...освен солта...усеща се... )
Купено от борса за 5.50 килото - замразено филе...
На етикета , освен сол ( то винаги слагат ) , имаше точно 5 е-та + още нещо...все тая
Та , като го размразих се виждаше , че са пил гърди....ама с к’во са го тъпкали , като го опекох имаше консистенция и вкус на шунка...
Дано да има протеин достатъчно , пък другото ще го прежаля :D

За новия режим:

1 ден - тренировка за горна част на тяло + РБД  -около 90гр въглехидрати и 1100-1200ккал
2 ден - крака + НВД - около 50-60гр въглехидрати и 1000 ккал
3 ден почивка + НМ НВД или НВД с въглехидрати до 25 - 30 гр и около 900 ккал
Пиене не смятам :)

Видовете диети са ориентировъчни , не бих могла да спазвам никоя от изброените (а за НМ НВД нз дали има...Дюкянската ми мяза )

Та днес ми се води за ден 1 :

1 клек с дъмбели - 3 по 10 ( аз с клек си загрявам )

2 изтласкване на дъмбели от лег - 10п
3 флайс - 8 повторения

В 3 кръга т. е. по 3 серий на упр. , но ги редувам

4 гребане с щанга 27кг - 8п
5 широко гребане с дъмбели - 8п
6 гребане с дъмбел - 8п

В 3 кръга

7 гребане с дъмбел в страни (за задно рамо) - 7п
8 повдигане в страни от стоеж - 8п
9 повдигане в страни от наклон - 8п
10 повдигане напред с дъмбели - 7п на ръка
11 раменни преси - 10п

В 3 кръга

12 лицеви - 10п/15п/10п

13 френско - 8п
14 трицепсово разгъване от лег с дъмбел тесен хват - 8п
15 кик бек - 8п

В 3 кръга

16 Бицепсово сгтване стоеж - 7п
17 концентрирано - 8п

В 3 кръга

Ще гледам да менкам упражненията , до колкото ми е възможно

Да , тренировката е безумна...няма никаква логика в нея , ама човек трябва да опитва , а не да се води само по схеми :)

Не ми е тежка , отнема около 45 мин...правя малко повторения , защото са доста упражненията

Тежестите не мога да променям - за някои упражнения са ми малко , за други - в повече...

Утре краци :)

Ако има някакви кардинални грешки , приемам съвети...

Мнението беше редактирано от Мая на 09.04.11 21:50.

fire.is.my.nature

09.04.11
21:19

Как я направи тази тренировка с толкова малко храна :D
А защо ще ядеш до 1000 калории? Не са ли малко ? И не е ли обременяващо да ги смяташ?( само си питам де :) )

09.04.11
21:47

казано от fire.is.my.nature на 09.04.11, 21:19:

Как я направи тази тренировка с толкова малко храна :D
А защо ще ядеш до 1000 калории? Не са ли малко ? И не е ли обременяващо да ги смяташ?( само си питам де :) )

:D , ми те около 1000ккал ми идват от биричка и винце (което май , още по- зле е за трена , ха ха) , та ми се връзват около 2000 + :P
Гирите са ми по 7 кила ....и за някои упражнения са ми леки , за други - тежки....чиийтвам на места , де :)
Не се уморявам особено , не почивам мн по време на упражненията...нз...може да не ги изпълнявам правилно
Пък и през останалото време ми се връзва една малка разходка (да напазаря) + малко домакински (метене , бърсане , да си сготвя :) ) , демек - пред компа с фаса :)
Това дето го ям в момента ми идва мноого доволно , не е като да карам на краставици , като преди :)
А за смятането - то вече ми е изкривяване от толкоз диети и като погледна нещо ми е ясно ;) , ама си ползвам калкулатор за ккал от нета за по-лесно , просто на края на деня го проверявам и закръглям :)

Мила

09.04.11
22:00

Да се храниш правилно и да правиш безсмислени тренировки, е като да сипваш вода в чаша без дъно.
Няма смисъл от подобни тренировка с  15 различни упражнения. Ако тренираш кръгово избери по 1 упражнение от всяка мускулна група, най-много 2 упр. за големите мускулни групи. Ако искаш тренирай горна част на тялото, на другия ден долната част на тяло. Ако искаш тренирай и двете части на тялото - избери си 3 за горната част, и 3-4 за долната част на тялото. Хубаво е да се пробва, но да се пробва това, което има смисъл. Какъв е смисъла да правиш 4 упражнения за трицепс и още толкова за бицепс....
Аз отново ти казвам, с толкова малко храна е най-добре да тренираш по-малко, докато не вдигнеш ккал. ;)

Мнението беше редактирано от Мила на 09.04.11 22:03.

09.04.11
22:48

казано от Mon coeur est a vous на 09.04.11, 22:00:

Да се храниш правилно и да правиш безсмислени тренировки, е като да сипваш вода в чаша без дъно.
Няма смисъл от подобни тренировка с  15 различни упражнения. Ако тренираш кръгово избери по 1 упражнение от всяка мускулна група, най-много 2 упр. за големите мускулни групи. Ако искаш тренирай горна част на тялото, на другия ден долната част на тяло. Ако искаш тренирай и двете части на тялото - избери си 3 за горната част, и 3-4 за долната част на тялото. Хубаво е да се пробва, но да се пробва това, което има смисъл. Какъв е смисъла да правиш 4 упражнения за трицепс и още толкова за бицепс....
Аз отново ти казвам, с толкова малко храна е най-добре да тренираш по-малко, докато не вдигнеш ккал. ;)

Единствените ми притеснения са , да не се получи отслабващ ефект в горната част , с която прекалявам..
То там , освен мускул др нямам какво да сваля (не включвам корема - той не ме вълнува :) там се лепи алкохолец )
Решението е да си намеря гири по 8/9/10 кг за някои упражнения и да ги намаля , като брой и повторения...
Имам едни гири по 3кг , ако успея да ги хвана с една ръка 3 + сегашната  7 ... едва ли
Иначе , до сега повече се “натоварвах” със същите упражнения + още няколко , които орязах, разпределени в 2 дни , на третия крака и после на ново , без почивен...и пак си качвах кг :) , на тези ккал
Друг е варианта - по - малко упражнения с повече серий , ама ‘се чета , че било за релеф и т. н.
Та реших да облекча програмата(не , че тежи - нямам мускулна треска) , като си вкарам и ден почивка....ще пробвам за седмица , пък да видим :)
Истината си е в увеличаването на тежестите - почнах с 2кг и за 6месеца минах на 7 и имаше ефект :)
Мерси за съвета ,утре ще го мъдря :) , поздрави :)

П.П. - Не съм наясно с кои упражнения за даден мускул натоварвам и друг , за да отсея излишните и да ги поставя в подходяща последователност....да , знам , в сайта пише , уф , треа четене...

Мнението беше редактирано от Мая на 09.04.11 22:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1