Значи сме на едно мнение :) Просто се страхувам, да не стане като с някое от другите момичета от форума, които са с поднормено тегло и имат проблеми със цикъла. А това е сериозен проблем, който води до куп неприятности след това.
05.04.11
18:28
Ralista може и да се окажеш доста права между другото.
@Авторката: Имаш ли някаква представа сиренето, което ядеш през деня колко е като грамаж, защото аз го смятам 400гр. на ден. Ако е по-малко не трябва да намаляш храната.
05.04.11
20:26
ами сиренето е около 100 г, ако не се лъжа и по-малко .... Да питамм домашно приготвения козунак мн ли ще ми навреди ;д офф и днес се отдадох на сладките изкушения
05.04.11
20:28
а и забравих .... приемам около 1300 ккал по мои изчисления
05.04.11
20:34
Аз ако щях да спирам сладкото щях 6 дена да не ям никакво и 1 ден каквото поискам не е лош и този вариант ?
Ani много си яка , много си сладка ,имаш страхотна фигура ;) Ако питаш мене никакви НВД-та не ти трябват . Яж си нормално , разнообразна храна просто гледай да не качваш кг. и води активен спортен живот :)
Супер си :)
05.04.11
20:51
Благодаря ти :)
А доколкото 6 дена да не ям сладко и 1ден да ям каквото поискам...амии аз май съм на нещо подобно ;д
Относно НВ режим , аз мога да споделя че вече почва да ми писва от зелена салта , краставици , домати и килата пилешко месо,ама щом сме се фанали на хорото ще го играем както се казва.Гледай зареждащият ден да ти е от въглехидрати с нисък ГИ (това само по себе си изключва всичко сладко, разбира се можеш рано сутрин до обяд да си позволиш нещо сладко в този ден)
Супер
300гр. пилешко
100гр. сирене
2 белтъка
и 20 бадема
да не ти правим курбан скоро? Къде ги видяхте тия 1300-1800 калории, аз тука виждам едно мое ядене :D Някой те е излъгал,че правиш диета. Моето мнение е, че ако въртиш въглехидрати ще ти е по-добре.... Ама ти си знаеш
05.04.11
21:35
Е сега ..аз съм 49 кг и целта ми е премахване на мазнини ...според мен това , което ям е напълно достатъчно .. Преди като си правех диети по цял ден само една ябълка мелех и нищо друго ( да знам че е вредно , но тогава нищо не знаех за диетите и т.н е не че сега знам ;д ) и така отслабнах с 20 кг ..от това време ми остана малко кожа сега искам именнотова да махна ...
05.04.11
21:38
те мазнините може да се махнат а теглото ти да остане такова не е задължително да отслабнеш... редукция на мазнините ще е идеално за теб според мен.... редукция ще рече ‘’превръщане’’ на мазнините в мускулни клекти ... спокойно нямам предвид релефни крака и бицепси... :D при полужение, че в тялото ти има сигурно 2-4 кг мастна тъкан ( нищожно малко ) не очаквай да станеш мускулеста :) просто ще се стегнат споменатите корем и бедра
Първо - вслушай се в съвета, който ProXxX ти даде.
Второ - 1300 ккал? wtf? Много е малко, ако наистина това ти е приема.
Казаха ти, че си хубаво момиче и няма смисъл да го повтарям. Ще ти дам само един съвет - НЕ разваляй това, което си. Започни да се храниш. Щом си чела дневниците на другите момичета, то предполагам си видяла, че ти не се храниш, ти съществуваш. :)
Наистина няма нужда да правиш подобни режими. Според мен си добре с килограмите и ръста. Дори 1-2 килограма отгоре, ако са добре разпределени няма да са проблем. Започни да спортуваш и да се храниш, не да мезиш. :)
За сладкото вече ти обясниха положението. Тялото ти от това недохранване се стресира и търси как най-лесно да си набави калории. Оттам идва нуждата от сладко, но това е един затворен цикъл и започва постоянно да ти се яде сладко. Не казвам, че сладкото е лошо. Има и добро сладко - мед, натурален шоколад, плодове и др. Но примерно вафлите и тортите в днешно време са тъпкани с консерванти и сухо мляко, които може да избият, като акне в скоро време, ако продължаваш с тях. Може и в по-сериозни неща да избият.
Направи си и малко по-разнообразно меню. Включи и поне 1,5-2 литра ЧИСТА вода на ден, тук не включвам сокчета, газирани напитки, супи и други. :)
05.04.11
22:12
е Добре тогава ...как да превърна въпросните мазнини в мускули :?
05.04.11
22:18
Като имаш зор да слабееш заминавай в Мания и не излизай 2 дена и си готова .. :X Приятелката ми е същото куку .. :@ !!! Тва е болест ! Убеден съм, че ти трябва само малко стягане !!
Мнението беше редактирано от Георги Христов на 05.04.11 22:20.
05.04.11
22:27
Без да се обиждаме моля ;) всеки си има различна представа за красиво тяло ..аз мойто не си го харесвам... и искам да променя това :)
казано от Ani Shirvanyan на 05.04.11, 22:12:
е Добре тогава ...как да превърна въпросните мазнини в мускули :?
Мазнината няма как да стане в мускул, това е като да искаш маслото за колата да се превърне в бензин примерно. :)
Значи с тренировки и правилно хранене, може да изчистиш мазнините и да надградиш мускулна маса. За да растат мускулите се нуждаеш от градивен материал - протеини. За да имаш енергия да изпълняваш упражненията и за куп други процеси в тялото ти се нуждаеш и от въглехидрати и мазнини. Вторите са отговорни и за усвояването на витамините, които са така важни за правилното функциониране на организма. А водата... 65-70% от тялото е вода, сама си прави изводите. :)
От това можем да си направим извода, че не бива да се лишаваме от нищо, защото ще постигнем едно, но ще нарушим друго - тялото няма да е в баланс. В зависимост от това, което целиш се определя и процентното съотношение на мазнини, протеини и въглехидрати. Първо разбери какво наистина искаш. Може да си направиш и дневник и така ще е по-лесно да получаваш градивни критики и съвети.
Наистина не виждам къде ги имаш тези мазнини, но ще се радвам да споделиш. Дори на едната снимка ми се струваш с доста изпито лице.
Започни на закуска да се храниш пълноценно и здравословно. Това е може би най-важното хранене за деня. То зарежда организма. Ако го пропускаш редовно или е неполоценно, тялото ти ще сметне това за гладуване и при следващото хапване, ще гледа да складира каквото може.
Разбирам, че може би някой или нещо е повлияло на преценката ти и сега искаш да отслабваш без това да е нужно.
Промяната започва, когато човек одобрява себе си и това, което е. Ако цял живот живееш според чуждото мнение и чуждите идеи, няма да постигнеш нищо за себе си. :)
05.04.11
22:33
имах в предвид че с изграждането на мускулна маса гориш мазнини така реално теглото ти ще остане същото а мазнини няма да ги има заместени от мускулна маса не трябваше да го приемаш буквално затова написах превръщане в кавички...
ПП: ти може да не си харесваш тялото но всеки нормален мъж без оглед нивата му на тестостерон ще хлътне яко по тебе ( ние не правим изключение ) така, че ако не на себе си поне на нас се довери :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 05.04.11 22:35.
казано от Георги Христов на 05.04.11, 22:18:
Като имаш зор да слабееш заминавай в Мания и не излизай 2 дена и си готова .. :X Приятелката ми е същото куку .. :@ !!! Тва е болест ! Убеден съм, че ти трябва само малко стягане !!
(y)
За да се отървеш от тази мания за отслабване и постоянно гледане в огледалото можеш да започнеш функционални тренировки и си поставиш цели, но не от рода на “Трябва да сваля 4 кг. за 2 седмици”, а например “Повече килограми в съответното движение, по-голяма издръжливост и т.н.” Покрай тези цели ще постигнеш, освен сила и жизненост и “стегнати мускули”, ако съдя по снимките, не е необходимо да отслабваш още. По този начин няма да си обсебена от килограми и сантиметри. За сладкото трябва воля, а тренировките колкото и да са изморителни трудно ще го преборят :)
Само предлагам :)
казано от CKOTA на 05.04.11, 22:36:
След преяждане си лягам.
:D
2 часа след преяждане правя бърпита и тръстери в намаляваща прогресия :)
05.04.11
22:57
Благодаря ти ...Вярно е .. на снимката забеляза че съм с изпито лице ...преди 3 месеца( преди да почна да тренирам и с тез диети) не бях така .. ,, но преди 3 месеца научих че имам сколиоза и трябвало да ходя на фитнес и да натрупам мускули на гърба , за да ми се изправи ... така си казах тамън ще сваля и някое друго килце ...тогава бях 58 кг ;х...та за 3 месеца 9кг свалих .. като само един от тях бях на диета (НВД) после я развалих и почнах да се тъпча с шоколади (както и сега ) , но не наддадох с кг (хепи)
Някои от приятелите ме подкрепяха и ми се радваха , но повечето казваха/т , че сега съм прекалено слаба , особенно като ми гледат ръцете (китката ми е 13.5 см ;х) , Вярно е . че с дрехи изглеждам добре ..но без ;х пак ще ме е срам да ходя на плаж и за това сега искам да пооправя малко нещата...Не харесвам прекалено слабите момичета... Искам просто да съм стегната и да нямам гадните мазнини по корема ..Това за мен е перфектно тяло :
Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 05.04.11 23:01.
след преяждане се кефя на момента, а на следващия ден давам повече от себе си в тренировките : D
имам въпрос към по-разбиращите..тоя глад за сладко ме гони от време на време, особено на НВД. Това значи ли, че съм под калориите за деня? или просто нещо с подредбата на храненията ми е закуцало
05.04.11
23:01
така и не стана ясно колко си висока ?! или поне аз не разбрах... ако си 165см и си 49кг добре може да качиш 2-3кг и си перфектаната мацка ако си обаче 180см тея 59кг на които си била са долната граница според мен за такъв ръст момиче :) ако искаш да си като мацките на снимките хапвай повече тренирах повече прояви постоянство... започнеш ли да обичаш фитнеса и спортуването резултатите неможе да не дойдат... ако използваш фитнеса просто като средство за постигане на нещо няма да се получи :)
ами девойче, според твоите си собствени снимки си супер, но всеки се вижда себе си супер субективно и трудно преценява.това една позната диетоложка ми каза веднъж - най-трудното нещо, когато е започнала работа е да гледа пациентите си обективно а не въз основа лично мнение..храната ти е сносно подбрана. нормално е при рязко отсбаване да има отпускане на кожа, но в тази възраст и с постепенно отслабване, би трябвало да си се стяга сама.
човек е твърде отслабнал и има проблем, когато дадена (или всякаква) храна, която преди е понасял, изведнъж му стане неприятна и му се доповръща (или изпитва гузно чувство, че трябва да повърне)
EDIT: важно е и да си отбележиш, че цял форум мускулести мъжаги фанатици на тема килограми и мазнини, ти повтарят общо-взето едни и същи неща : )
Мнението беше редактирано от lotfil на 05.04.11 23:08.
05.04.11
23:32
Ами висока съм 165 см .. А за фитнесаа ...само първия месец се вълнувах и с кеф си ходех да тренирам..ама сега нещо ми се изпари желанието
Трябва да развиеш горната част на тялото(от тренировъчни програми не разбирам , все ще има кой да те насочи или да прочетеш някъде)
На повечето мацки им е заложено да трупат в бедра,ханш и това е желателно и здравословно...
Като се погледнат в огледалото обаче, бедрото им дет е 45 см не изглежда толкоз слабо ,защото са с тесни рамене и гръден кош и се стига до логичния извод , че липсва симетрия (големите гърди , понякога помагат :) )
И тогава , мацките решават , че ако отслабнат (намалят размера надолу) нещата ще се уравновесят и визията ще е ок
Ама тогава се получава един ‘скини фет’ ефект , задълбаване в слабеенето (защото естетично нещата не стават по - добре , гладуването ти изпива мозъка и ти се вкарваш в големите филми....тялото страда....бе мн са вариантите )
Та идеята ми е - не смаляване на долна част , а увеличаване на горна...,което става с повече папкане и тренировки
И на 60кг една жена може да изглежда перфектно (поне за себе си , удобно..)
Извинявам се за мнението , пия винце и ми е скука :D
П.П. То като гледам снимката си много готина и няма за какво да се филмираш (все пак спортувай и се храни повече :) ) ,ама жените ,к’вито сме луди :)
Мнението беше редактирано от Мая на 06.04.11 00:11.
казано от valerious на 05.04.11, 22:42:
казано от CKOTA на 05.04.11, 22:36:
След преяждане си лягам.
:D
2 часа след преяждане правя бърпита и тръстери в намаляваща прогресия :)
тия още не ги знам, ама ще ги науча...
казано от Ani Shirvanyan на 05.04.11, 23:32:
Ами висока съм 165 см .. А за фитнесаа ...само първия месец се вълнувах и с кеф си ходех да тренирам..ама сега нещо ми се изпари желанието
С намаляване на храната няма как да стопиш мазнинките и да се стегнеш( ти се храниш на минимум така или иначе). Може дори да получуиш обратният ефект и да изглеждаш още по отпусната.
По добре се опитай да се мотивираш и да тренираш, без значение какво. Може да не е фитнес. Открий нещо което ти харесва, мотивира те и не ти е скучно. За себе си открих че тренировки в група са чудесно занимание и не е скучно, като това да прекараш 30 мин на някой кростренажор или пътека за бягане. Танците също са супер тренировка , и още куп други занимания.
06.04.11
10:40
казано от Ani Shirvanyan на 05.04.11, 23:32:
е започни тогава друго занимание :) ако не обичаш това което правиш в залата няма как да стане... упражненията ще ги правиш с неприазъм а връзката мозък-мускул е основополагаща в тоя занаят :) има доста раздели на мейкинга на хубаво тяло : crossfit, street fitnes, IFBB Pro Bodybuilding :D… тъй като ме съмнява да почнеш да ходиш с лостаджийите по лостовете или да почнеш да правиш комплекси наляво надясно .... се занимавай с танци примерно.... всяко момиче обича да танцува сигурно и ти не правиш изключение :) за теб е важно тялото ти да се движи няма значение под каква форма дали под натоварване ( фитнес и т.н. ) и под формата на движения просто ( танци ) ... Впрочем 165см ми е идеално на мене незнам за други мъжаги :D :D :D
06.04.11
11:01
Ами точно това е ,че като се надъхам да тренирам ...и веднага някой ми казва че съм много слабичка ... и аз тогава си казвам добре ...щом ми го казват значи е така... но на сутринтта като се събудя и се погледна ..не ми харесва особенно и пак си казвам днеска ще тренирам ..и тогава пак някой ми казва колко съм слаба ...и така и така
06.04.11
11:05
Чакай малко сега... спортуваш само и единствено за да отслабваш ли (т.е. по задължение)?
06.04.11
11:09
Абе мани ги какво ти говорят другите. Гледай себе си и им тегли една майна. За да достигнеш това, към което се стремиш ти трябва мотивация, желание, търпение и не на последно място - воля. Всичко зависи от теб. Хем казваш, че искаш да постигнеш нещо, хем те мързи да правиш нужното. Е, вярвай, ако ти не си помогнеш в случая няма кой. Тук можем да изпишем 15 страници, защо и какво трябва да правиш, но ако ти сама не искаш да си помогнеш...хващай се в ръце и стискай зъби. Ако не си сигурна в това, което правиш, проучи за някой фитнес консултант или инструктор, който наистина си разбира от работата и говори с него.
ПС: При тия 100гр. сирене на ден калориите ти наистина спадат на 1300. Препоръчвам ти да увеличиш храната, защото в момета се получава прекалено голям калориен дефицит и тялото може да ти изиграе кофти номер и да не постигнеш нищо. :)
06.04.11
11:10
еми добре де не тренирай за да отслабнеш тренирай за да стегнеш тялото си, за да се чувстваш добре, за да си на ТИ със тялото си, за да изглежда живота по-хубав и по-жизнен за теб.... отслабването или големите мускули не са единствените мотивации в мъжете и жените
06.04.11
11:11
Ами преди 3 месеца ми казаха че трябва да ходя на фитнес и да натрупам мускули на гърба.. Тогава още в началото ми харесваше и с кеф си ходех ... но вече не е така...не ми се ходи..А и ми казаха ,че не трябва да трупам мускули и въобще не е трябвало (това ми го каза друг лекар ) И сегана 8ми ми свършва картата ..и до лятото не трябва да ходя докато не ми оправят гърба ;х
06.04.11
11:16
Слушай докторите вместо нас многознайковците (сериозен съм). ;)
ПС: Но въпреки всичко увеличи малко калориите. :P
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.04.11 11:17.
06.04.11
11:17
абе тея лекари мамата им да е*а.... ще ти разкажа моя случай...
Имало едно време един Кристиянчо, той много обичал да ходи на фитнес... ходил той ходил чувствал се добре ноо гърба го заболял и него... отива нашия герой при ‘’специалист’’ и там го питат
- с това тяло сигурно ходиш на фитнес
- да ходя
- еми спри да ходиш...
така тъжния или по-скоро бесен Кристиянчо е теглил майната на всички лекъри... Край :)
та идеята е такава това не са лекари днешното... единия те питал сигурно ходиш ли да спортуваш ти си казала не и той ти е казал да ходиш логично нали... другия те е питал същото ти си казала, че спортуваш и ти е казал да не ходиш.. Това не е диагноза или помощ а отбий номер... в Америка след опреация на хората им казват да се движат и спортуват... ти си младо момиче на 16 и да кажеш на такова момиче спри да се движиш... ти си престъпник за мен не си лекър ! :)
06.04.11
11:18
Не знам какво ти е на гърба, но във всички случаи и абсолютно задължително спортът трябва да ти носи удоволствие. Ако не - сменяй го. Този номер с трупането на мускули... не си мисли, че става толкова лесно, най-малкото Дамите нямате нужните хормони за това, а и в повечето случаи се храните като “за Бог да прости”.
Ani Тоя хишник kristiancho май май ти намеква нещо “Впрочем 165см ми е идеално на мене незнам за други мъжаги” :D
И по случай казаното от mayasy “И на 60кг една жена може да изглежда перфектно (поне за себе си , удобно..)” давам ти отличен пример за жена 61кг която изглежда невероятно добре аз лично я познавам.Може да е и заради факта че спи в леглото на един от най извесните бг културисти - Митко Димитров. Та Биляна Йотовска на 61кг няма грам тлъстини по нея не изглежда мускулеста , а много женствена и красива.Винаги когато съм си говорил с нея и съм я питал за това как следи килограмите си ми е казвала че нейния критерии е огледалото , килата нямат значение.Просто трябва да се стремите към някаква пропорция.Бъди по упорита в тренировките и се храни , НЕ МЕЗИ !!! съвкупноста от добра диета и хубави тренировки ще ти предоставят поставените от теб цели.
С ГЛАД НЕ СТАВА !
06.04.11
11:23
Според мен имаш проблем с психиката.
Храната ти е като на мини пинчер /съмнявам се, че тези животинки се хранят повече от теб/.
Тренировките - пълен майтап. Тренираш дупе и крака по 60 мин. иде ми да те попитам - ти дупе и крака ли си, останали части на тялото нямаш ли?
Изискванията като на летен билдър - искам за два месеца? Е и аз искам много неща, но правя нещо за да ги получа! А ти какво правиш? Накрая, решила да намалява храната /тук вече пинчерите биха се гътнали от глад/ и да намали тренировките, щото разбираш ли я мързяло, но искаме “за лятото” да сме фотомодел.
В тоя сайт има достатъчно информация за хранене, тренировки и т.н., но въпреки всичко си фантазираш някакви пълни глупости относно тренировъчния и хранителния режим, ако това което правиш може да се нарече нещо такова /въпреки, че ако добавиш бой и сръбска музика става нещо съвсем различно/.
Скоро видях момиче с твоето мислене и начин на действие, а в последствие разбрах какви здравословни проблеми си е навлякло и през какво са минали родителите й. Хубаво е да почетеш малко, защото определено не знаеш какво правиш и ръсиш уникални неща на, които ми беше трудно да повярвам. Вземи се стегни малко и спирай с глупостите.
06.04.11
11:29
Мм добре ..мисля да се подържам на досегашния ми план и да постигна целтта си докрая на май ..., но на фитнес няма как да ходя поне до края на лятото ( баща ми не ми дава вече след онзи лекар ;д) Но ще си тренирам вкъщи . ккато казах имам си пътека, тежести за крака , както и онази топка...мисля също да изкачвам стълби ..чух ,че било много ефективно ...
Доколкото за храната ще я увелича малко като вкарам и кисело мляко между храненията ... :) :?