След Преяждане

Прескочи до:
А

04.04.11
19:39

Здравейте на всички!!
Имам въпрос ..Значи от няколко седмици съм на диета , но днес сутрин я развалих ..изядох половин торта ;( и куп други боклуци ...
Та въпроса е какво се прави след това ... разбира се ще се постарая да не се повтори ..но  примерно това като съм го яла сутрин мога ли в останалат част на деня пак да ям ..но не торти ами да си продължа диетата или ..да не ям днес ...
Благодаря

04.04.11
19:43

Изяж и другата половина :D

Мнението беше редактирано от Станимир на 04.04.11 19:45.

Много ми е интересно на каква диета може да е момиче високо  165 см.  и тежащо 49 кг.?

04.04.11
19:49

На самоубийствена, за съжаление.

А

04.04.11
19:50

Ами на НВД съм ..имам мазнини по корема и бедрата и се опитвам да ги изчистя .. Не очаквам чудеса , но поне малко да ги махна :)

04.04.11
19:52

Да не ядеш днес? Изобщо? Стига глупости. Яж си нормално, но не боклуци. Прочети в сайта има много информация за храната, разгледай дневниците на момичетата. Примери колкото искаш.

И как успя да изядеш половин торта? Аз от толкова сладко ще колабирам? Това е невероятен шок за тялото и страхотна глупост. Важното е за в бъдеще да не допускаш пак такива неща. За куп другите боклуци не искам и да си помислям какво си изяла.

И под диета да не би да имаш предвид някакво гладуване? Прочети за хранителните режими в сайта и виж как се прави правилно, за да не пускаш после тема за това как да качиш, понеже си достигнала анорексично ниво.

На 16 години, 165 см и 49 кг. - не лишавай тялото си от храна, според мен не ти е нужно. Просто започни да спортуваш нещо, не е казано, че трябва да е фитнес. ;)

KR

04.04.11
19:53

така като те гледам на снимката продължавай с тортичките :D.Нищо мазно няма по тебе!Каква е тази мания младите девойки да искат да се превърнат в тапициран скелет не мога да разбера.

А

04.04.11
19:59

Благодаря за мненията ..
Не не гладувам храня се нормално или според мен е така ...Прочела съм дневниците на момичетата ..мн ми помогнаха .. Но за мен тяхната хана ми идва в много (ако махнем тортата де ;д ) Ходя на фитнес  4 пъти седмично

Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 04.04.11 20:01.

Ей сладурке....
1. сигурно бъркаш ( това за мазнините и корема )
2. това че си изяла една торта всъщност изобщо няма да ти повлияе ( тези които са дебели са дебели защото са яли много пъти торта, много дни и много години... ти си изяла половин тортичка веднъж какво очакваш да стане .. нищо ФАТАЛНО )
3. храни се с правилните храни и едно 3-5 хранения на ден няма да личат нито на дупето ти нито на корема :)

едит : колко пъти ядеш на ден... нали дано под храня се нормално нямаш предвид 1 или 2 пъти :)

едит2 : ае тука в Русе няма такива момичета е... някви идеи по въпроса ?! :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.04.11 20:05.

04.04.11
20:06

Имаш проблем ама психически, не физически! Все едно днес ти е бил зареждащия ден, не си го слагай на сърцето... Другия път вместо да се депресираш, ми звънни и ще те отменя, с риск  да хвана диабет .... е после ще си ми задължена до живот, ама все ще се разберем (devil)

А

04.04.11
20:11

Ами ям 4-5 пъти на ден ... 
Най-често това ми е менюто:
09:00 15мин кардио
09;45 зелен чай и 10 бадема
10;30 салата и 2 белтъка +сирене
13:00150г пилешко и сирене
15;00 краставица и сирене
18-19:00 150 пиле + сирене
и от време на време някой бадем  :)

жули вместо 2 белтъка направо 2 яйца ! :) като цяло менюто не е зле има месо има салатка нещо да се залъжеш стомаха но не е като да мели напразно :) мляко ако можеш да пиеш също няма да ти е излишно 1кисело мялко на ден примерно да вместиш някъде или прясно де както си решиш ( хубаво е да е сутрин че там имаш малък прием на храна )

ПП: кардиото ти интервално ли е или с постоянна скорост ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.04.11 20:17.

04.04.11
20:15

до 1 часа нямаш дефакто някакво свястно хранене. Хапни повече в 9 и 45, както и в 10.30 - салатата не е ядене, както и 2 белтъка са 5-6гр протеин ~20-24 калории - направо вълчи глад.

04.04.11
20:16

А ти как съществуваш с тая “диета” (tmi)

А

04.04.11
20:17

Добре ще ям пилето сутрин тогава :) Мерси

04.04.11
20:18

Почни да закусваш като хората. Така - всеки ден гладна до обяд, все торти ще сънуваш.
В НВД Н-то значи “Ниско”, не “Нищо”.

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 04.04.11 20:20.

04.04.11
20:21

Пропуснах в първия пост да кажа, но ти нямаш никакъв източник на енергия. Приемай по ок. 150-200гр въглехидрати и ок.80-100 протеин  и ще има резултат, както и няма да изпитваш глад. Също така яж неограничени количества салата - нямат значителна хранителна стойност, но засищат.

А

04.04.11
20:25

150г въглехидрати са много според мен

04.04.11
20:30

(whew)дай боже всекиму твойте вълнения

04.04.11
20:34

150 не са много. Тренираш 4 пъти седмично, 49кг си - нямаш нужда от никакво сваляне, но като си решила поне да е малко и бавно и качествено.

А

04.04.11
20:38

Добре ..Благодаря за отговорите :)

04.04.11
23:21

Реално тази торта,си я изяла в най-подходящото време на деня,сутрин не е такъв грях да се хапне нещо сладко,но все пак да не стане навик.
Лошото на тортите е че са пълно със захар и сметана,ако намериш някой добър вариант,който са се отличава от стандартните,това е добър старт на деня.

А

05.04.11
00:17

Оххх ами шоколад за вечеря мн ли е зле ;д Не знам какво ми стана днес , но много ми се яде сладко ..явно утре ще трябва да тренирам малкооо повече

05.04.11
00:27

Какво чудно има? Като не ядеш храна си гладна, но понеже отслабваш, продължаваш да не ядеш храна и ядеш...шоколад.

Аз не мисля ,че имаш никакъв психологически проблем . Евала ти правя , че си надъхана поне да постигнеш нещо . Така се прави когато наистина силно желаеш нещо.Според мен си направила много добре ,че пазиш диети и спортуваш ,отколкото да седиш пред фейсбук или по кафетата. Бъди упорита и ще постигнеш желаното (:

05.04.11
01:09

казано от Ani Shirvanyan на 05.04.11, 00:17:

Оххх ами шоколад за вечеря мн ли е зле ;д Не знам какво ми стана днес , но много ми се яде сладко ..явно утре ще трябва да тренирам малкооо повече

Ако е цял шоколад е вече  наистина лошо,особено вечер.Ако не можеш да издържаш без сладко,най-добрият вариант е да си вземеш един протеин с вкус на шоколад,хем вкусно,хем няма да ти навреди на фигурата.Ако го смесиш с мляко става нещо страхотно,направо ще забравиш за каквито и да е други сладки изкушения.
А най-добрият вариант е това да е матрица,не просто суроватка.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 05.04.11 01:10.

05.04.11
01:17

Караш на НВД (не чак толкова лошо меню :) ) , нормално да “примираш” за въглехидрати/сладко(бързи)
На 16 години (и то с таз добра визия :) ) , такива “дразтични” диети не ти трябват :)...
Тази торта (ти си изяла половината , хах , аз вярвам , че е от тез по- малките) + още малко др “боклуци”....някой ти го беше писал - все едно зареждащ ден...,пък и е било сутрин :) , не се впрягай - гаранция , че няма да  “затлъстиш” от едно по-нережимно хранене :)
Както и да го смяташ-1 кило “лоша” храна да си поела...повече от 300гр няма да качиш(а то по-скоро на вода от захар , сол  и консерванти и т.н....не мазнинка)...,а на тез години за 1 ден без да се лишаваш особено може и килце да свалиш :)
Друг е въпросът , че това вманиачаване в диетите/ккал не е на положително-изглеждаш екстра (мъжете не ги радват скелети...то и аз не се кефя някакви “клони” да ме прегръщат , тъй че ги разбирам)
Потърси за по-балансиран начин на хранене :)
Спи ми се вече...може коментара да е бил излишен :)

Мнението беше редактирано от Мая на 05.04.11 01:31.

А

05.04.11
02:07

Мн ви благодаря за съветите :) Ще се постарая да си пооправя хранителния режим като включа и въглехидрати ..
Целта ми е за 2 месеца да изчистя мазнините предимно около корема ...Няма да ми е лесно защото ми се налага да спра фитнеса за няколко месеца :[  Но имам пътека вкъщи и ще изкачвам стълби ...също така имам тежести за крака ..ще се радвам ако някой каже упражнения с тях :)

Да ти кажа не се учудвам, че примираш за сладко. Ще ти кажа от къде (евентуално) идва проблема. От написаното меню по-горе ясно се вижда, че караш Аткинсовата/Кето диета. Ето ти четиво за справка - http://www.bb-team.org/articles/905_ketonna-dieta-keto-dieta-atkins-dieta#axzz1IcwFnK00 . Та дотук добре, но...с тези торти и шоколади, които виждам да се мятат из писанията ти, режима се проваля тотално и тялото не може да се задържи в едно положение. Това пречи и те спъва по пътя към целта ти.

Ще ти обясня и проблема с тортата - обикновено (направо си е винаги) такива вкусотии са тъпкани със захар (буквално). Адски много калории и захар. Какво се случва - ти тежиш 50кг. Половин торта вкарва толкова захар в кръвта ти, че тялото ти буквално се вдига на “ура” и се чуди к’во аджеба става. Панкреаса ти в паниката “изстрелва” огромно количество инсулин, чиято роля е да изкара всичката тази захар от кръвта ти. Изкарва я, но поради така голямото количество инсулин не я изкарва плавно и в контролирано количество, а рязко, като по този начин нивото на кръвната ти захар спада под долната граница. Това, което следва пък е организма да бие друга аларма, че нивото на захарта ти е прекалено ниско и спешно се нуждае от нещо, което да я вдигне. Това праща сигнал в мозъка ти и понеже ти съзнателно и подсъзнателно знаеш, че шоколада и сладките работи са най-бързия източник да възстановиш нивото на кръвната си захар, скачаш и се нахвърляш върху тях...или стискаш зъби, но цял ден те не излизат от ума ти. Те на това му се вика омагьосан кръг!

Начина, по който се храниш изисква ниски количества на въглехидрати, като те идват главно от зеленчуци и други много комплексни въглехидрати с нисък ГИ (гликемичен индекс). Като хапнеш половин тортичка (даже и едно парченце стига) или малко шоколадче, ти много лесно прескачаш думата “ниски” и съответно се проваля и режима.

Какво те съветвам - храниш се с правилните храни. Докарваш го много добре на калории и съотношения въглехидрати:белтъчини:мазнини (като изключим “грешните” моменти). Избягвай тези тортички и шоколади. Въобще много внимавай с въглехидратите. Ако държиш на тях ще трябва да промениш и малко менюто си. Сутрин след кардиото махни тия бадеми...сложи ги някъде другаде, но точно след кардиото хапвай пълноценен бълтък. Салатата с белтъците и сиренето е добре в случая.

И най-важнто - адски си секси! Ако не беше само на 16 щях да се преместя във Варна. И без това е чудесен град, пък и роднини имам там. :D Имаш страхотно тяло и си избий от главата “цел - отслабване”. Ще направиш глупост и ще се чудиш после как да си оправяш здравословните проблеми дължащи се на поднормено тегло и тотално изтощение на тялото. Постави си цел - поддържане на тегло. И не се шашкай като изядеш 1-2 торти в бързината. Случва се. И тези “грешни” моменти са важни, за да ни поддържат психически стабилни и да можем да продължаваме да вървим по правилния път. Само да не става навик ;) Айде и умната! :P

А

05.04.11
12:32

Благодаря ти много за изчерпателната информация :)

А

05.04.11
13:54

Забравих да питам .. Ако намаля дните , в които тренирам на 2 (мързела си казва думата )  и примерно да огранича малко храната заради това , че не тренирам ...ще постигна ли целта си  до края на май ?

Гледай сега :P Почваш да тренираш crossfit >>> Ядеш каквото поискаш и когато поискаш торти,шоколади,бисквити и няма да качваш мазнини.Ще ставаш по силна и издръжлива.С една тренировка кросфит изгаряш много повече калории отколкото с кардио тренировка :D :D :D

по принцип храната в нетренирвъчните дни е по-малко като количество от храната в тренировъчните дни .. но това важи за професионални културисти които сигурно ядът 10пъти повече от теб ( без да преувеличавам ) в твоя случай гледай всеки ден да се храниш на ниво и гледай да не падаш под това ниво без оглед на това дали имаш тренировка в същия ден или нямаш :)

казано от Ani Shirvanyan на 05.04.11, 13:54:

Забравих да питам .. Ако намаля дните , в които тренирам на 2 (мързела си казва думата )  и примерно да огранича малко храната заради това , че не тренирам ...ще постигна ли целта си  до края на май ?

С мързел няма как да постигнеш целите си. ;) Не е хубаво да намаляш тренировките до 2. Щом целта ти е да “чистиш” мазнини, то ти трябва разход на енергия в 3-4 до 5 дни от седмицата. А до края на май има още много време. За 1 месец спокойно и без проблем се свалят 3 до 4кг. и то само мазнини, а това не е малко като обем. Продължавай в сегашния такт. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 16:14.

05.04.11
16:38

Аз лично бих ти препоръчал да изядеш и другата половина от тортата :D Увеличи храната, малко е, а си в супер форма. Не знам кaкви мазнини виждаш :D

А

05.04.11
17:08

ProXx под тренировъчен ден имам предвит кардио (40-60 мин) + упражнения ..Иначе почти всеки ден правя упражнения за крака и дупе + 100/200 коремни

Значи доколкото разбирам искаш да сведеш тренировките (кардио + силови) на 2, но все пак ще тренираш краката и дупето още 2 дни да кажем. Така става...даже мога да ти препоръчам програма - http://www.bb-team.org/workout/1322_iskate-da-otslabnete-no-imate-samo-2-svobodni-dni-sedmichno#axzz1IcwFnK00 . :) А яденето...можеш да го намалиш ама супер малко. Да кажем може да махнеш едното сирене от менюто ти или да го намалиш до 50гр. Аз не съм сигурен колко е като грамаж сегашното ти ядене, но... :)

05.04.11
18:01

казано от ProXxX на 05.04.11, 17:18:

Значи доколкото разбирам искаш да сведеш тренировките (кардио + силови) на 2, но все пак ще тренираш краката и дупето още 2 дни да кажем. Така става...даже мога да ти препоръчам програма - http://www.bb-team.org/workout/1322_iskate-da-otslabnete-no-imate-samo-2-svobodni-dni-sedmichno#axzz1IcwFnK00 . :) А яденето...можеш да го намалиш ама супер малко. Да кажем може да махнеш едното сирене от менюто ти или да го намалиш до 50гр. Аз не съм сигурен колко е като грамаж сегашното ти ядене, но... :)

Наистина ли мислиш че тряба да се намали храната? На мен и сега ми се струва малко, това което консумира.

И в по горният си пост казваш, че за един месец спокойно може да свали 3-4кг мазнини(което е така), но тя дали наистина има нужда да свали толкова при положение че е 49кг при ръст 165см.

Аз й казах, че съм на мнение, че не трябва да сваля, но това си е мое мнение. След като тя има желание за друго аз й помагам. А калориите й в момента са почти 1800 колкото й е КБ-то и за това й казвам да я намали супер малко...само малко сирене да махне, демек да смъкне 100-тина калории заради намаленото натоварване в сравнение с предишното. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 18:04.

05.04.11
18:16

казано от ProXxX на 05.04.11, 18:03:

Аз й казах, че съм на мнение, че не трябва да сваля, но това си е мое мнение. След като тя има желание за друго аз й помагам. А калориите й в момента са почти 1800 колкото й е КБ-то и за това й казвам да я намали супер малко...само малко сирене да махне, демек да смъкне 100-тина калории заради намаленото натоварване в сравнение с предишното. :)

OK, разбирам твоята гледна точка :)
Не знам как сметна че калориите са 1800, на мен ми се вижда доста малко храната, но не искам да споря .
Според мен не трябва да се намалява храната, а по скоро да замени едно с друго.  Все пак говорим за момиче, което е на 16 години, изглежда много добре и едно евентулано отсалбане може да повлияе зле на организма и. А и все още расте и се развива.
Разбирам че искаш да помогнеш, но е опасно да се дават съвети на 49кг момиче как да сваля още с намаляване на храната :)

Моето мнение е, че не трябва да се вманиачава много. Да внимава и да не гладува, да се храни на често по малко,с разнообразна храна. Без чипсове, солети, вафли, газирани напитки, сокове, пържено..... Без драми когато все пак хапне торта или шоколад, и движение доколкото е възможно под формата на тренировки, разходки, плуване, танци  и т.н.

И според мен й трябват още килца, но уви. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 18:28.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1