Сваляне на мазнини и стягане

Прескочи до:
А

06.04.11
14:02

Здравейте ! Както ме посъветвахте , така и реших да направя нова тема , в която да опиша хранителния режим , който избрах ...както и тренировките . ( не искам да правя дневник понеже знам , че няма да пиша редовно).
Малко информация за мен :
На 16 години съм( почти 17 де) Висока 165см и 49кг (преди 3 дена бях 48 ама с тез шоколадии ;д) . Ходя на фитнес от 3 месеца . Като първия месец ходех 6 дни в седмицата ( знам , че е било грешно . но тогава бях на принципа : малко храна + мн тренировки =по-бързи резултати) После постепенно намалих тренировъчните дни на 3-4..Та сега ми се налага да спра фитнеса .. но ще си правя упражнения вкъщи .. Като за начало смятам да изкачвам стълби всеки ден по 15/20 мин ( не е кой знае какво , но пак е по-добре от нищо) , както и да правя упражнения за крака и дупе с тежест за крака  + 200 коремни.. ще тренирам малко и ръцете разбира се ..
За хранителен режим си избрах НВД+ВМ (като 1 ,2 пъти седмично ще имам зареждащ ден)..Отказах се от кетонната ..понеже издържам няколко дена и после се помитам всичко сладко ...  чуствам се гузно за това и на следващия ден решавам да не ям ...и после пак освирепявам за нещо сладко и така и така.....Но сега ще променя малко нещата .. Редовно консумирам яйца , сирене , пилешко месо ,  бадеми, зеленчуци..кис.мляко
Едно примерно меню:
10:00 веднага като се събудя пия зелен чай и ям няколко бадема
11:00 една голяяяма салата с мн сирене + 3 белтъка и 1 жълтък
14;30 150г пилешко с 50г сирене
15;30 20 бадема+ една ябълка и малко мед
18;30 150 пилешко и сирене
по късно може още бадеми или кис.мляко
Като добавка пия ябълков оцет+зелен чай (хапче) 2 пъти на ден пред хранене
Цел: Да намаля мазнините доколкото е възможно + стягане ..също така мн ми харесва малкооо мускули на корема ( мн трудно ще го постигна ,но ще се опитам да се доближа максимално до желаното тяло)
Ще вкарам малко мерки :
Бедро ( горе)-51
Ханш-88/7
талия-62
гръдна -86/7
китка-13
бицепс;д-24
Въпроси:
1 това меню добре ли е ?
2след “тренировка” какво да ям? мисля , че тогава ще е най-добре да ям ябълката..:?
3 добре ли е по време на ядене да се пие течности?
4 мога ли да ям малко сушени плодове?
5 кое е по-добре да правя повече повторения в една серия или повече серии с по-малко повторения?
За момента тези въпроси ми изникнаха в главата ;д после ако се сетя нещо ще питам
Благодаря ! :)

Талия 62см е направо плашеща цифра за мен ! много много много малко аз като съм със 80см талия не ми пречи да имам стегнат и хубаво корем... размера не е гарант за това да блазниш окото !

1 това меню добре ли е ? яж яйцата със жълтъците -
това е най-важния елемент от яйцето има куп неща които са ти безкрайно необходими... яж примерно по 2 яйца на 2 хранения ( лично аз ям по 5 на едно хранене но ... ) важно е сутрин на закуска да имаш източник на пълноценен протеин ( яйца примерно или месо ) така, че едното хранене с яйца да е сутрин а другото след тренировка

2 след “тренировка” какво да ям? мисля , че тогава ще е най-добре да ям ябълката..:?
след тренировка трябва да имаш най-обилното хранене - белтъчини ( яйца,месо ), въглехидрати ( ориз, картофи ) тази ябълка няма място в следтренировъчното хранене

3 добре ли е по време на ядене да се пие течности? -
защо да не е добре
4 мога ли да ям малко сушени плодове? -
нагъвай ги

5 кое е по-добре да правя повече повторения в една серия или повече серии с по-малко повторения? -
всъщност трябва ти да разбереш как искаш да тренираш... при повече серии с по-малко повторения обикновенно се използват по-големи тежести, при по-малко серии с повече повторения се използват сравнително по-леки тежести.....

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.04.11 14:35.

06.04.11
14:27

Внимавай с тия 200 коремни преси - има по-голяма вероятност да си навлечеш проблеми с кръста, отколко да стегнеш корема :) По-добре прави планк и задна опора например :)
Ако все пак ти се правят коремни - опитай на швейцарска топка - тъкмо е по-удобно за стречинг на коремните мускули след сериите :)

06.04.11
14:41

Като начало 200коремни ги отпиши, не става с количество.
На въпросите ти:
1. Яж докато не си легнеш, от 18:30 до 10:00 има прекалено много време
2. Да, може ябълка, но 30 мин след това хапни и нещо друго
3. Естествено, че е добре. Тия диети дето пишат 1 час преди и 2 след ядене да не се пие течности водят до проблеми.
4. Най-добре е ако са домашно сушени. И естествено много зависи определението на “Малко”
5. от 8 до 12 повторения, повече няма смисъл.
Успех в начинанието :)
И не забравяй - ако ти се яде сладко си хапни но 2-3 хапки. Това, че си съгрешила с един бонбон примерно не значи, че целия ти ден е провален.

А

06.04.11
14:52

Балгодаря за отговорите .. Ще правя коремните на швейцарската топка .
1. лягам в 2…тоест до колко мога да ям?
2 като количество храна това добре ли е ...на мен ми се струва много .. като се има предвит че искам да свалям ...?

А

06.04.11
14:56

а тези упражнения добри ли са ? за стягане на корема ..
http://vbox7.com/play:c500421d

06.04.11
16:59

казано от Ani Shirvanyan на 06.04.11, 14:56:

а тези упражнения добри ли са ? за стягане на корема ..
http://vbox7.com/play:c500421d

Стават ама са малко безсмислени според мен виж това клипче http://www.youtube.com/watch?v=sEw99tlwwQU

Най-вероятно ще повторя колегите над мен но...според мен:

- Менюто е добро ако сиренето за деня е минимум 250гр.
- Сложи 2 ябълки за деня - едната веднага след като се събудиш и една веднага след тренировка.
- 30-40мин. след ябълката, която ще изядеш веднага след събуждане закуси с обилната салата с белтъците и жълтъка, но без сиренето.
- Въпросното сирене го сложи заедно с бадемите и чая, които следват.
- в 15:30 (предполагам след тренировката ти) най-добре избери или само ябълка или само мед.
- сушените плодове са богати на прости захари и не бива да присъстват в НВД-ВМ. Плодовете като цяло трябва да са в минимално количество. 1 до 2 ябълки на ден е предостатъчно.
- дръж повторенията между 10 и 15. (въпреки, че е условно и зависи как и както точно ще тренираш)
- да правиш 200 коремни е непрактично. По-добре прави 90 в три серии по 30, но с допълнителна тежест, която да държиш. И недей да правиш класически коремни преси, а крънчове (crunches) както и обратни коремни преси. Потърси за тях в сайта или интернет. Клипа във vbox, който си дала не мога да го отворя в момента, но като разполагам с по-добра интернет връзка ще ти дам мнението си за него.
- качването на стълби е прекрасно упражнение за горене на калории и развиване на краката.
- щом си лягаш в 2 (което не е добре според мен) раздели времето през деня на броя на храненията ти и ще получиш на какви интервали от време е хубаво да се храниш. Нареди така менюто си, че последното ти ядене да е около 1 час преди да заспиш.

Това е засега. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.04.11 17:23.

А

06.04.11
17:58

Благодаря ти ProXx ..  А за сушените плодове  ми трябва нещо , с което да ги заместя ( една ябълка не ми върши работа ...имам ниско кръвно и от време на време ми прилошава и ме боли глава .. тогава си похапвам ок 5 кайсии сушени или киндер пингуи ;д)

Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 06.04.11 17:59.

Тогава, честно да ти кажа не знам какво да те посъветвам, но знам, че с 2 ябълки, сушени плодове, мед и салатите само минаваш покрай НВД-ВМ. :) Отделно, че се събира доста фруктоза от тия плодове, а тя не само те спъва по пътя към отслабването, а даже ти помага да ти се лепят още мазнини. Може би трябва да си избереш друг режим, богат на въглехидрати и да не го мислиш толкова, но не знам...за момента се изчерпах :)

А

06.04.11
18:23

ябълките и меда мога да ги махна ..Ама сушените плодове ;х е то не става въпрос за всеки ден

06.04.11
18:26

За стягане на корема препоръчвам - http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 аз лично съм много доволен от тях !

А

06.04.11
18:30

миналата година ги правех тези...тъкмо ги търсех ..Благодаря ти ;д

06.04.11
18:37

казано от Ani Shirvanyan на 06.04.11, 17:58:

А за сушените плодове  ми трябва нещо , с което да ги заместя ( една ябълка не ми върши работа ...имам ниско кръвно и от време на време ми прилошава и ме боли глава .. тогава си похапвам ок 5 кайсии сушени или киндер пингуи ;д)

За ниско кръвно най-добра работа върши айран със сол. Тези сладичките неща са по-скоро за кръвната захар :)

06.04.11
18:58

В случай, че съвсем не можеш да се откажеш от сушените плодове, кайсиите, които похапваш не са лош избор.

От една страна те имат нисък гликемичен индекс (между 30 и 40 в различните таблици), а от друга съдържат най-малко фруктоза в сравнение например със стафидите, смокините, фурмите, сините сливи.

Ако обаче в едната ръка държиш сушени кайсии, а в другата Kinder Pingui и се чудиш, върху кое да се нахвърлиш, то по-добре избери кайсиите.

06.04.11
19:01

За стягането на корема мога да ти дам като съвет понеже преди време чух ,че сутрин след събуждане е най-ефикасно да се правят упражненията за корем ... реших и аз да пробвам по 20 повторения на серия и за 3 седмици си направих супер корем :)

А

06.04.11
19:17

добре мс за отговорите :)
Да питам  добре ли е вместо вместо пилешкото някои дни да го сменя с риба за вечеря и кис мляко за обяд .. По принцип мразя риба , но преди малко пробвах една и не беше чак толкова зле... ама ми изглежда малко мазничка

06.04.11
19:34

казано от Ani Shirvanyan на 06.04.11, 19:17:

Да питам  добре ли е вместо вместо пилешкото някои дни да го сменя с риба за вечеря и кис мляко за обяд .. По принцип мразя риба , но преди малко пробвах една и не беше чак толкова зле... ама ми изглежда малко мазничка

Мисля ,че не е проблем да сменяш понякога с риба ,а и на кака ми в хранителния режим има риба и си я приготвя така ,че да не и е много мазна :) А киселото мляко за обяд също е добре ... може и да добавиш и примерно половин или цял банан с киселото мляко :)

06.04.11
19:36

казано от Ani Shirvanyan на 06.04.11, 19:17:

Препоръчвам ти да хапваш филе от хек. Аз лично моето го пека на скара и няма чак толко мазнина :)

06.04.11
20:27

само не смесвай някъде кисело мляко с риба, че се получава едно много гадно къркорене :D

06.04.11
21:15

казано от lotfil на 06.04.11, 20:27:

само не смесвай някъде кисело мляко с риба, че се получава едно много гадно къркорене :D

Съгласен ... даже при чувствителен стомах кисело мляко или сирене в комбинация с риба може да го върне :D

А

06.04.11
21:17

не съм много запозната ..би ли ми казал какво ще стане , ако смеся риба с мляко ,че май и така направих ;д

Ani Shirvanyan, да не си повредиш кръстчето с тези коремни преси. Намали им бройакта. По-добре прави планкове и ренегадско гребане за корема.
За товите цели прочети тази статия -> http://www.fitbul.com/how-to-get-the-body-you-want-part-II Мога и аз да ти ги кажа тези неща, но тук е синтезирано и написано много добре. На твое масто бих променил почти всичко по плана ти, спрямо статията.

Също те съветвам да хапваш повече мазнини, за да имаш достатъчно материал за изработка на хормоните (прогестерон, естроген). От мазнините, живтинските са ОК, растителните също са ОК, стига да не са минали топлинна обработка. Също така помисли за пилешкото, ако не е домашно, то е най-некачественото месо!

HE

06.04.11
22:04

Първо, поздравления за новата тема - най-после някой да ме послуша :D
Второ, виждаш ли сега каква дискусия се води и колко по-полезна е темата за теб, а ще бъде и за много като теб? ;)

А

06.04.11
22:15

Ами искам да кажа защо не ядох пилешко днес ;д  Казах на баща ми да донесе понеже свърши ... и той ми донесе от ЛИДЪЛ според мен са пълни боклуци ..кат го пипнах се разпадна..и се отказах.. Не знам до колко другите са качествени , но това определено не ставаше за ядене

06.04.11
22:28

казано от Ani Shirvanyan на 06.04.11, 22:15:

Ами искам да кажа защо не ядох пилешко днес ;д  Казах на баща ми да донесе понеже свърши ... и той ми донесе от ЛИДЪЛ според мен са пълни боклуци ..кат го пипнах се разпадна..и се отказах.. Не знам до колко другите са качествени , но това определено не ставаше за ядене

хахаххах това го чувам за 2ри път че месото на ЛИДЛ не става :Д.Въпреки че при мен важи поговорката “За добрата свиня няма лоша помия” :) и не му обръщам внимание.

А

07.04.11
13:04

Днес тотално развалих всичко .. с мекици и козунак ...май ще се тренира днес здраво ;д

А

07.04.11
13:05

Да питам  от сауна горят ли се калории ..знам че не се сваля мазнина ..ама бях чула , че се горят калории..вярно ли е ?

казано от Ani Shirvanyan на 07.04.11, 13:04:

Днес тотално развалих всичко .. с мекици и козунак ...май ще се тренира днес здраво ;д

Лошо. Дано знаеш, че принципа сега ще изям един шоколад и после ще го изгоря във фитнеса не важи. Лепне ли се веднъж мазното, после, за да го изкараш и изгориш е двойно, че и тройно по-трудно. ;)

ПС: От сауна се горят толова калории, колкото се горят докато седиш и гледаш телевизия.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.04.11 13:06.

07.04.11
13:10

казано от Ani Shirvanyan на 07.04.11, 13:05:

Да питам  от сауна горят ли се калории ..знам че не се сваля мазнина ..ама бях чула , че се горят калории..вярно ли е ?

Ако от сауна се горяха калории нямаше да има дебели хора по света. Не, не се горят калории и не се свалят килограми!
Трябва да се тренира и да се яде правилно. Както и да въртиш и да сучеш лесно няма :) Трябва малко усилия и мотивация.

А

07.04.11
13:32

Ще се постарая това да ми е за последно ...или поне не в такова голямо количество ;д
Имамммм няколко въпроса пак ;д
1 ще ми обясните ли как влияят хапчетата за подтискане на апетита ... смсл с какво ще ми навреди ?
2 как действа английската сол (Магнезиев сулфат)  вреди ли с нещо?

07.04.11
13:44

казано от Ani Shirvanyan на 07.04.11, 13:32:

1 ще ми обясните ли как влияят хапчетата за подтискане на апетита ... смсл с какво ще ми навреди ?

От тия хапчета най-много да си увредиш здравето, по-добре си спазвай хранителния режим. Ако все пак искаш да пробваш първо се консултирай с лекар

07.04.11
14:23

казано от BARCELONA (*) на 07.04.11, 13:44:

От тия хапчета най-много да си увредиш здравето, по-добре си спазвай хранителния режим. Ако все пак искаш да пробваш първо се консултирай с лекар

Съгласен съм ;)

07.04.11
16:05

Ще се постарая това да ми е за последно ...или поне не в такова голямо количество ;д
Имамммм няколко въпроса пак ;д
2 как действа английската сол (Магнезиев сулфат)  вреди ли с нещо?

1.Вместо хапчета за подтискане на апетита можеш да си купиш Синефрин ;)
2.А английската сол не искаш да я взимаш това е много силно разхлабително и вредата е че после ще тряя ти приливат Л.... с извинение :Д

А

07.04.11
18:23

;д За английската сол знам какво действие има ;д Но въпроса беше , ако пия понякога (след преяждане де) дали ще ми навреди ?
Добре направих 2 грешки ..:Претренирах и преядох ;д
Менюто днес беше :
10:00 25 бадема + 1/2 кис. мляко
12:00 150г козунак (на мама , не можах да и откажа ;д ) 100г понички с шоколад ;х и едно фрапе
15;00- 17;30 силови + 1 час кардио ( 9 км избягани/извървяни) Нз , но за мен това беше мн. още ми треперят краката ;д
18;00 1/2 кис. мляко + 1/2 краставичка
ДИ ЕНД
мн ли е зле това ;д ?

07.04.11
18:28

зле е.... аз не виждам 1 цяло хранене...

закуската няма нито въглехидрати, нито протеини
в 12:00 - нищо
от 12 до 18 - огромна дупка, че и с тренировка, и в 18:00 пак нищо нямаш. А след 18:00 часа нищо ли няма да ядеш? Ще можеш ли изобщо да заспиш от глад.

А

07.04.11
18:33

Какво имаш предвит с това “12:00- нищо” ;д
ами аз не се чуствам гладна .. по-късно може някой бадем да изям ..
Въпрос:
1 дъвката да я броя ли като въглехидрат ...има ли изобщо въглехидрати де ;?д

07.04.11
18:36

в 12:00 няма никаква свястна храна. Дъвките изобщо не ги мисли. Започни да ядеш месо, яйца, въглехидрати 4 храненета дневно - ориентирай приемите на въглехидрати сутринта или около тренировката и няма да имаш грижи.

А

07.04.11
18:40

е аз ям месо и яйца и то много... но днес зарад тез  понички се отказах . щот щеше да ми дойде мн ..
Въпрос ;д
1 в кис.мляко какви въглехидрати има ..бързи , бавни ? и добре ли е да се яде вечер ?

ами не се учудвам, че ти треперят крачетата.... 9км за твоят прием на калории ( енергия ) даже са много аз ако ям така няма да мога и 2км да изкарам :) .... хапвай повечко, това, че не се чувстваш гладна не значи, че тялото ти е сито и прием на храната е достатъчен... то ако изядеш 3филии хляб също няма да си гладна но знаеш, че тези 3филии не ти помогат с нищо нали така :) глада е последния сигнал на тялото, че има нужда от храна не се храни само когато си гладна, защото ти си амбицирана и от тази амбиция няма и да хапваш дори и да си гладна.. и не бягай толкова много в началото давай по-скромно, че така още 2-3 тежки бягания и ще теглиш майната на всичко

изобщо не се надявай на киселото мляко като източник на въглехидрати :) когато и да го ядеш е добре... от кисело мляко никой не е затлъстял..

ПП: съмнявам се, че ядеш много яйца и месо :) 2-3яйца на ден не са много нито 200грама месо са много.. а и целта не е да ядеш много просто като количество

ПП2: направи си един дневник и да не го попълваш редовно няма значение.. тази тема стана нещо като дневник де :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.04.11 18:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1