06.04.11
20:21
Тренирам вече повече от година и половина, забелязъл съм че тренировките за цялото тяло повече ми влияят от колкото сплитове. Видях в един сайт програма която малко я промених и сега искам вашето мнение за нея:
Day 1 - 4x8
Клек
Лежанка
Набиране над хват
Раменно разтваряне в страни
Чукове за бицепс
Корем
Day 3 - 5x5
Тяга
Чуково за гръб
Избутване на дъмбели от наклон
Военна преса
френско
Бицепсово сгъване с прав лост
Day 5 - 3x12
Лег преса
Флайс
Разгъване на скрипец подхват
Набиране подхват
Хеликоптер
Корем
07.04.11
10:25
Добре е.
В Day3 - бих сложил тягата като 2-ро упражнение, а чукчетата да са първи, за да разгрееш малко. Военната преса също мисля, че е по-добре да е преди избутването на дъмбели от наклон.
В Day 5 - малко странно ми седи самостоятелно флайс. Досега не съм го срещал по програми като единствено упражнение. Предлагам ти и набирането да е преди разгъването на скрипец. Много по-важно и по-добро упражнение е и е най-добре да си пазиш силите за него.
Може малко да промениш подредбата на упражненията. По-тежките, базови да са в началото и също така да се редува бутане с дърпане и горна с долна част, т.е., да няма две бутащи или две дърпащи едно след друго.
Примерно:
Втори ден - тяга, преси от наклон, гребане, военна преса, бицепс, трицепс - тази подредба ми се струва по-удачна. Или военната преса да е след тягата, а пресите от наклон след гребането (зависи на кое искаш да наблегнеш, но за мен военната преса е по-тежкото упражнение).
Трети ден - флайса и разгъването е добре да са накрая, т.е., лег-преса, набиране, вертолет, флайс, разгъване.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.04.11 11:41.
Нужни ли са ти упражненията за ръце?
Моята програма в момента е следната, понякога с малки промени според настроението :)
Тренировка A
Клек
Раменна преса + повдигане на пръсти в почивките
Лег
Флайс
Гребане с подхват
Повдигане на крака от вис
Тренировка B
Инклайн лег
Кофи
Разтваряне с дъмбели встрани
Набиране широк надхват
Тяга
Крънч преси + планк
Редувам ги през ден-два. Раменните преси преди вдигане от лег изглеждат странно, взаимствах от метода на Christian Thibaudeau (преса -> горна лежанка -> равна лежанка), по който тренирах преди и ми хареса.
Мнението беше редактирано от Станимир на 07.04.11 14:25.