Дневникът на Елизабет

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.04.11
15:19

Съгласна съм с Маргаритка.При всеки е индивидуално.Лично аз си направих експеримент със себе си.Спрях да тренирам близо 6 месеца което си е много време и постепено цикъла ми се оправи,но сега пак ,,хвана гората,,.Поне за себе си мога да кажа,че тренировките ми се отразяват,не казвам всички да престанат с тренировките,както и аз нямам такова намериние.Търпение,търпение и отново търпение.Нещата стават бавно и постепенно.

03.04.11
22:04

Здравей, Elle ea. :)

Направих си труда да прочета целият дневник и мисля, че е доста добър.
Някои неща ми направиха впечатление, но не видях на никой друг да са направили такова. Затова реших да ти пиша. :)

Виждам, че всички обвиняват храната и тренировките за проблемите ти с цикъла, дори и ти. Ще ти дам, обаче малко по-друга насока за размисъл, защото съм го наблюдавал при друго момиче.

Хормоните се произвеждат от жлезите с вътрешна секреция, които пък от своя страна се управляват от мозъка, най-общо казано. Доказано е, че при стрес и безпокойство, секрецията се нарушава. Дали не е възможно проблемите ти с цикъла да са на нервна основа. Надали ще споделиш, но ако имаш някакви проблеми или притеснения, може да е от тях. Мозъка трябва да управлява тялото, а не обратното, но когато мозъка е объркан, то той дава грешните сигнали.

Аз съм имал проблеми със стреса и ти го казвам от лични наблюдения. Откакто се научих да не се притеснявам за нещата, а да гледам положително и с усмивка, живота ми тръгна нагоре. Преди, като ученик си мислех, че имам проблеми и се стресирах без причина. Сега имам много по-големи такива, но с усмивка и оптимизъм ги решавам още в зародиш. Да не говорим, че и откакто си промених мисленето съдбата мина на моя страна. ;)

Направи ми впечатление, че спиш обикновенно по 6 часа. Според мен е недостатъчно за натоварването ти. Аз работя(8 часа +1 обяд), пътувам по 2 часа на ден, тренирам, излизам с приятели и пак намирам време за поне 7 часа сън. Когато човек се лишава от сън натоварва централната нервна система и мозъка, оттам проблеми с тегло, хормони, отпадналост, липса на енергия и т.н. Постарай се да си набавяш поне 7 часа. :)

Тренираш йога и предполагам знаеш, че йогата не са само упражнения, ами състояние на духа, тялото и ума. Правиш ли упражнения за дишане? Медитация? Според мен ще окажат благоприятно влияние върху организма ти.

Не мисля, че проблема ти е в храната или тренировките, но това е просто мое мнение. Ще ти дам пример с дядо ми, когато не ходи през зимата на село и си седи в апартамента тук, се чувства стар и изморен. Когато ходи на село и копае, майстори и прави нещо дори аз едвам го познавам, просто се подмладява. Виждал съм го да дига такива дънери, че аз на 23 години бих им се измъчил. Определено физическия труд му се отразява добре. За храната съм на същото мнение.

Спри да мислиш за проблема си с цикъла постоянно, спри да тормозиш главата си с проблеми. Започни да мислиш за по-позитивни неща. Знам, че не е лесно, но дори няма да разбереш как проблема ти ще изчезне, ако успееш. :)

03.04.11
22:09

Венцислав Игнатов, тренировката му протича окол 60-70 минути

Hiya, хайде да не строим хипотези,касаещо бъдещето ми след 10 години,защото е безмислено.Първо, това, че имам проблем с цикъла сега, не означава, че ще имам проблем тогава.Второ,изрядният цикъл не гарантира  по никакъв начин ,че ще станеш сис сигурност майка.И трето-можеш да нямаш цикъл, но да имаш овулация и пак да забременееш.Съжалявам за проблемите на твоите приятелки, но те са резултат от животът на съвремения човек като цяло( в което се включва и храната, както е отбелязала karfi4ka, но според мен факторът стрес е къде-къде по-основополагащ)
Относно родителите ми-ми водят ме и то не само по доктори,а майка ми страдше перманентно от безсъние половин година,зщото проблемът ми не й даваше мира.
Едва ли човек, който се е оставил по течението ще търси така упорито решение...още по-малко ще подхожда безотговорно.
На този етап не смятам да ходя на друг доктор,защото знам какво ще ми каже и какво ще ми предпише.

В България е модерно “от студ умри,гъзар бъди”

Това как да го разбирам? Най - обичам  клишета.
За млечните-ям млечни откакто се помня и никога, ама абсолйтно никога не съм имала проблеми от тях.Като не ти понасят и не ти харесват ти решаваш дали да ги спираш или не.Ако обаче тръгнем по логиката,че са “помия”-ми то всичко е помия.Пилешкото и рибата ги блъскат с хормони,зеленчуците и плодовете с нитрати...и с какво да се храни човек?Още нещо-отричаш млечните, ами каква е тяхната алтернатива?
senoritaLenita, го е казала, казали са ми го и редица други специалисти..цикълът е енергоемък процес, когато няма запаси се спира,за да се пести енергия за други по-важни на този етап физиологични процеси.Това е цялата философия.Само за сравнине-по време на Ленинградсата блокада на жените също им е спирал цикалът и то от недохранване-едва ли после са си го възстановяла чрез доктори и хормони. ;)

Иван Божанов,karfi4ka благодаря за подкрепата..коментарите ви ми бяха страшно интересни. :)

Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд- фреш от портокал и 2 ябълки
Обяд-котлет от риба зубатка, супа от елда и леща,1/2 филия,100 гр извара,10гр козе сирене, 10 гр “Камембер”, салата от моркови, марула и краставици
Следобед-орехи
Вечеря-остатъка от рибата,1 яйце, 1 филия, 70 гр извара,20 гр козе сирен,малко “Камембер” и кашкавал, салата от краставици, марула,моркови, гъби, макове и сусамено семе;

Движение:
1.30 спортна йога
100 Super Girl Plank

Заключвам дневника за известно време докато го поразчистя. Местя ви коментарите в отделна тема, където може да продължите спора без да превръщате дневника на момичето в спам тема!

Edit: Дневника е отворен. Дискусията за вредата/ползата от храните е преместена на адрес - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52176 . Всички мнения свързани с нея нека бъдат писани там. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.11 11:57.

04.04.11
22:02

ProXxX,благодаря ти. :)

Храна:
Закуска-обичайната + 1 чаена лъжичка чиа
След тренировка- 1 филия с мед, 1 фреш от портокал
Обяд-2 варени яйца,50 гр ориз със синьо сирене и спанак,100 гр извара,10-15 гр козе сирене и “Камембер”, салата от айсберг, моркови,гъби и репички с маково и сусамено семе;
Следобед- фрапе;орехи
Вечеря- салата “Цезар”(марула, кротони, пил. филе, кашкавал и дресинг)
Към 9.00- 1 и 1/2 филия, 70 гр извара, 100 гр “Котидж”

Тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 напади с 4 кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск и 3х20 махове
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете и 3х20 плие с 5 кг тежест
3х20 с 10 кг извиване встрани в суперсерия с 3х20 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
5.30 минути бързо ходене под наклон
6.30 минути тичане с 10 км/ч

Браво за тренировката ;)

05.04.11
21:54

Мерси, старая се да ги поразнообразя, че напрово е пагубно да тренираш с едни и същи упражнения всеки път. :)
П.П Идеи приемам всякакви!

Закуска-обичайната
Обяд:
1-ва част(12.30) 2 забулени яйца върху спанак( като към него добавих и обичайния “Котидж”), 1филия хляб;
2-ра част(16.00)70 гр извара, малко “Камембер“20 гр козе сирене, салата от айсберг, моркови и репички
Следобед-1 чаша зелен чай,1 портокал и орехи
Вечеря- филе от пъстърва на скара, 70 гр извара,1 филия,100 гр “Котидж”,20 гр козе сирене,салата от айсберг, моркови, краставици,гъби и репички със сусамово и маково семе
По-късно-бадеми

Движение:
1000 скока-7.30
30 минути йога
от Медицинска академия до вкъщи пеша

06.04.11
09:24

Аз се чудя нещо - приемайки че всичките доктори са ти казали че трябва да дигнеш килограмите  защо не започнеш прием на гейнър ? Би ти помогнал от към качването на килограми и поради количеството си на захар  и калории би ти помогнал и за качването на мазнини (съвсем контролирано ест) които до колкото знам са много важни за женския организъм. Плюс това не би имала нужда да си променяш нито менюто нито тренировките просто калориения ти прием би се увеличил както и количеството приет белтък. Знам че става въпрос за нещо нестандартно, но мисля че няма какво да загубиш ..

Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 06.04.11 09:28.

06.04.11
20:55

Гейнъра са ми го споменавали, но често да ти кажа съм скептична.Мисля,че храната е по-добрият вариант.Пък и финансово също не ми е изгодно.Може и да греша, но досега не съм взимала никакви хранителни добавки и за мен тове е  нещо доста чуждо.

Тренировка-
6 кръга 50:10
1.Sumo Squat & Leg Lift
2.Sumo Push Ups
3.Jump Lunge
4.Reverse Push Ups

Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-бадеми
Обяд-общо 450 гр( 200гр риба треска с доматен сос, спанак  и кашкавал),1/2 филия хляб;
Следобед-1 чаша зелен чай,1 ябълка, доста орехи и бадеми;
Вечеря-2 омлета-първия с гъби, втория със синьо и козе сирене,1 филия, 50 гр “Котидж”,70 гр извара,салата от марули,айсберг,моркови, краставици и камембер.
По-късно-пак ядки

10

06.04.11
21:24

Едва ли ше помогне, ама опитай да изтрасиш некой лев от вашите. Кажи им, че не можеш да поемаш по толкова много храна, набутай им чивиите и така :)

07.04.11
09:50

Упорита си.Като цяло мнението ми спрямо гейнерите е че не си заслужават но в твоя случай мисля че си заслужава. Очевидно е че се храниш добре и се стараеш да спазваш добър режим, но аз на твое място изобщо не бих се вълнувал чак толкова от това от което се храня а бих натискал дори на джънк. Все пак моето мнение е да пробваш гейнера най малкото няма да ти навреди. Поздрави

07.04.11
21:04

Аз на джънк вече не мога да налетя.Това за мен не е храна, нито е опция за храна.Последния ми бургер беше от КФС на 23 декември 2009г.

Днес бях на консултация с друг ендокринолог-както може би ще се досетите, каза ми,че проблемът идва от килограмите.Не ми изписа нищо, старателно прегледа щитовидната жлеза и направенитe досега изследвания и каза,че всичко е в норма, че няма нищо притеснително.Специално го попитах за фитнеса-според него, щом нямам някакви професионални цели, да си тренирам спокойно, но да установя баланс между изразходена и получена енергия.

Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд- няколко ягоди
Обяд-1 купичка супа от леща, 1 забулено яйце поръсено със синьо сирене, 1 филия, 10-15 гр козе сирене, 100 гр “Котидж”, 70 гр извара,салата от марули,айсберг,краставици и моркови.
Следобед-кафе латте( половината всъщност беше лед), ядки;
Вечеря-огромна салата от макарани, бяла риба филе, скариди, айсберг, краставици и синьо сирене,70 гр извара;

Тренировка:
3х20 Swiss Ball Leg Lifts
3х20Swiss Ball Straight Leg Bridge
3х20Swiss Ball Side Crunch
60 High knees

07.04.11
21:44

шлЯдКууУ

08.04.11
05:55

То и на мен последния ми бургер от Макдоналдс беше на 23 Септември (на рожденния ми ден бях много гладен и видях голямото М) но килограми се качват предимно с въглехидрати които в менюто ти са дефицит. Защо не си поиграеш и не сметнеш калорийния си баланс и после не сметнеш калорийте ти през деня-според мен от храна добавяш по-малко калории от колкото ти трябват. Все пак ти си знаеш - успех :)

08.04.11
21:31

Всъщност е от 2008, не от 2009-ще трябва да го поправя.Благодаря ти за съвета, тези дни ще отделя време и ще се сметна по-сериозно калорийния прием.

Тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 повдигане на ръце встрани с 3 кг(самото повдигане беше под наклон)в суперсерия с повдигане на гири встрани при наклон напред 3х15 с 2кг и 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
2Х15 бицепсово разгъване с 5 кг и 1х13 с 5кг в суперсерия с едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х15 с 3кг
3х20 крънчове встрани( на уреда за екстензии на кръста)  в суперсия с 3х30 вертикално повдигане на краката на стенд(краката бяха изпънати) и 3х25 екстензии за кръста
5 минути бързо ходене под наклон
7 минути тичане с 10 км/ч

-Реших да разнообразя с упражнение за гърба,защото не съм го тренирала от февруари, но не знам до колко се справих.Бихте ли ми казали някое,което да няма сложна техника, но да е ефективно за тази мускулна група.
-Напоследък си удължаам времето, през което тичам с 10 км/ч, но мисля следващите седмици да не го променяма и по-сокор да го разбия, на по-малки интервали.

Храна:
Храна:
След тренировка- 2 филии с мед,малко ядки
Обяд-пилешка пържола, 50 гр картофи ,100 гр извара,100 гр “Котидж”, малко “Камембер”,салата от марули, краставици и моркови
Следобед- 200 гр кисело мляко, орехи и чаша зелен чай
Вечеря-70 гр бяла риба, голяма салата от макарони, краставици,айсберг, яйце, козе сирене и маково семе,50 гр “Котидж”,70 гр извара, орехи;

10.04.11
20:40

Закуска-обичайната
Преди обяд-орехи
Обяд-бяла риба на фурна със спанак,60 гр картофи с кашкавал, 80 гр извара,100 гр “Котидж”,салата от айсберг,моркови и краставици,30 гр козе сирене
Следобед- орехи и бадеми
Вечеря-2 омлета с 2 яйце-първият с гъби и кашкавал, вторият само с кашкавал,35 гр козе сирене,100гр извара, 100 гр “Котидж”,салата от краставици,айсберг,репички,моркови и маково семе;

Най-сетне успях да си сметна калорийния прием(благодарско на Анелия за сайта).Ето какво се оказва:
Общо-2,467
Мазнини-137.0
Въглехидрати-122.2
Протеини-215.9

Calories 2,467  
Fat 137.0 1,188 47 %
Saturated 40.1 351 14 %
Polyunsaturated 39.3 333 13 %
Monounsaturated 44.8 390 15 %
Carbohydrate 122.2 483 19 %
Dietary Fiber 24.4  
Protein 215.9 873 34 %
Alcohol 0.0 0 0 %

Тренировка:
3 кръга от
Roll It Hard Core Exercise-20 reps
Sandbag Squat & Jump Tuck-20 reps
Broomstick Exercise-40 (20) reps
High Knees with Jump Rope-4min

10

10.04.11
21:40

Упражнения можеш да видиш от секцията с упражнения в сайта :Р Я дай линк за този сайт, в който смяташ калориите и другите глупости ?

10.04.11
21:53

www.fitday.com :)

10

10.04.11
22:19

Усещам как ше си играя 2-3 дни, докато загрея кое какво е :/

10.04.11
23:37

Първо искам да ти кажа, че си много хубава и имаш страхотно коремче !
Прочетох ти дневника и ако не качваш, а искаш, особено ако нямаш притеснение от качване на мазно защо просто не вкараш малко повече банани ? Мен това ми е главното уръжие когато съм в период на маса и никога не ме е предало :D Като цяло банани, пълнозърнест хляб със фъстъчено масло и шоколад / мед... Можеш много волности да си позволиш само гледай да не са в последните 1-2 хранения. Също физическата ти активност не е малка изобщо. Гледам много ходене пеша, пътека, скачане на въже.. тия неща пречат на качването. Ограничи ги(не изцяло да ги премахваш) и наблегни на тежестите щом ти се качват килограми. И не го мисли толкова този цикъл щом и лекар ти е казал да не се притесняваш.

11.04.11
21:19

Банани много обичам, но вкъщи бързо свършват.Затова по-често го карам На мед, масло и хляб- за мен няма нищо по-вкусно от тази комбинация,особено след тренировка.Знам, че енергоразходът ми не е малък, но просто не мога да стоя на едно място.

Тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 напади с 4 кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск и 3х20 махове
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете и 3х20 плие с 5 кг тежест
3х20 с 10 кг извиване встрани в суперсерия с 3х25 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
5.00 минути бързо ходене под наклон
7.00 минути тичане с 10 км/ч

Храна:

След тренировка- 2 филии с мед и масло
Обяд-150 гр пилешко на скара,1 и 1/2 филия,100 гр извара,10-15 гр козе сирене, салата от айсберг, моркови,краставици, гъби и репички с маково и сусамено семе;
Следобед- половин литър фреш от портокал и грейпфрут,орехи,капучино;
Вечеря- 2 забулени яйца върху спанак с масло и “Ементал”,100 гр извара,2 филии,20-30 гр козе сирене,200 кисело мляко,салата от моркови и краставици,бадеми;

Общо:
Калории-2,685
Мазнини-132.3
Въглехидрати-222.1
Протеини-178.4
Fat (42%)  Carbs (31%)  Protein (26%)

11.04.11
23:37

Супер. От сега натам ако се придържаш стриктно над калориите необходими ти ще покачиш теглото си. Имай напредвид, че във един килограм има 7700 калории което означава, че със днещното ти темпо би трябвало след приблизително месец да си качила един килограм. Имай напредвид, че за всеки килограм качен калорийния ти баланс също се увеличава което означава че трябва отново да увеличаваш калориите.

12.04.11
15:23

Скандална галерия :D Конгречулейшънс :D

12.04.11
20:36

Ех,значи доста ще трябва да се потрудя дори за един килограм.Сега съм решила да спазвам РБД, защото ВВД, определено не е моят режим.

Храна:
Закуска-обичайната(сигурно много съм ви изненадала)
Обяд-70 гр спагети със спанак ,гъби и “Еметал”,150 гр пуешко,20 гр козе сирене,100гр извара,краставици,моркови;
Следобед-2 филии с пуешко и марула;бадеми
Вечеря(толкова много млечни на едно място)-170 гр пъстърва,100гр “Котидж”,100 гр извара, 150 гр “Рикота”,1 и 1/2 филия хляб, моркови и краставици;

Общо:
Калории- 2,382
Протеини-217.3
Въглехидрати-161.1
Мазнини-103.0

Или: Fat (37%)  Carbs (26%)  Protein (37%) 

13.04.11
06:19

Не знам на мен качването ми е любимия период от годината. Не ми се мисли след месец какъв броколи-убиец ще стана.. Днес си под границата един гейнер правилно дозиран и менюто е бомба.

13.04.11
20:57

Броколито е хубаво нещо.Изчислила съм,че горя около 2200-2300 на ден.И да, днес съм на минус:
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-2 омлета от 2 яйца-първият с пуешко и гъби, вторият със синьо сирене и “Ементал”,100 гр “Котидж”,100 гр извара,80 гр “Рикота”,1 и 1/2 филия,салата от моркови и краставици
Следобед-ядки, зелен чай и една ябълка
Вечеря-200 гр риба хек със сусам и галета, върху спанак с “Ементал”,100 гр “Котидж”,100 гр извара,70 гр “Рикота”,1 филия,салата от репички,моркови и краставици,ядки;

Калории: 2,183
Протеини-194.0
Въглехидрати-163.2
Мазнини-93.1

Fat (36%)  Carbs (29%)  Protein (35%) 
Тренировка - 5 кръга от:
1. Ninja Jumps – 5 reps
2. Elevated Bridge Leg Lift – 10 reps on each leg
3. Dynamic Push Ups – 5 reps
4. One Arm, One Leg Bridge – 20 reps total
5. One Leg Burpees – 5 reps on each leg

+ 30 минути йога

13.04.11
21:02

Много ги изкарваш белтъчините, колежке :)

13.04.11
21:23

Най-вероятно смята и некачествения протеин от овесените ядки за закуска, ядките след вечеря и хляба.

10

13.04.11
23:18

Немам думи. Аз с добавка протеин едвам стигах 150гр за деня, а ти всеки ден по 190. /боу
Иначе наистина, ако добавиш 1 гейнър, калорийте ше скокнат с поне 300-400-500 :).

14.04.11
21:00

Не аз ги изчислявам тези белтъци,а сайтът..нямам претенции всичко да е абсолютно точно, това за мен е само ориентир. ;)

Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-бадеми
Обяд- 2 варени яйца,150 гр “Котидж”,100 гр извара,70 гр “Рикота”,1 и 1/2 филия,малко козе сирене и “Ементал”салата от моркови и краставици
Следобед-2 филии с пуешко; бадеми и орехи;
Вечеря-спагети с морски дарове, спанак и “Ементал”,30 гр “Брие”, 100 гр “Котидж”,50 гр “Рикота”,100 гр извара, салата от моркови и краставици

Общо:2,206
Мазнини-101.6
Въглехидрати-157.2
Белтъчини-182.9

Движение:
1 час йога
20 минути кростренажор на много бавно темпо

14.04.11
21:02

Много добро хранене за момиче.Браво!

15.04.11
21:31

Мерси :)
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 повдигане на ръце встрани с 3 кг(самото повдигане беше под наклон)в суперсерия с повдигане на гири встрани при наклон напред 3х15 с 2кг и 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
2Х13 бицепсово разгъване с 5 кг и 1х15 с 4кг в суперсерия с кик-бек 3х15 с 3кг(3х20 крънчове встрани( на уреда за екстензии на кръста)  в суперсия с 2х30 вертикално повдигане на краката на стенд, като при последната серия реших да го правя упражнението до отказ-50 повторение(следващия път повече)
3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
3 минути бързо ходене под наклон
4 минути тичане с 10 км/ч
2 минути бързо ходене под наклон
3 минути тичане с 10 км/ч
1 минути бързо ходене под наклон

Открих,че по този начин 7- минути спринт са по-малко натоварващи, пък и получих остра болка в дясно и бях принудена да намаля темпото.

Храна:
Закуска-1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай
Обяд- 2 забулени яйца върху гъбки с “Ементал”,100 гр “Котидж”,100 гр извара,30 гр “Рикота”,1 филия,салата от моркови и краставици
Следобед-1 филия с пуешко; бадеми и орехи;
Вечеря-200 гр бяла риба филе на фурна, 150 гр “Снежанка”(домашна),70 гр фетучини, 30 гр “Брие”, 100 гр “Котидж”,100 гр извара, салата от моркови,краставици, репички и марули със сусамено и маково семе
По-късно-бадеми

Калории-2,312
Мазнини-88.6
Въглехидрати-196.9
Протеини-201.4

17.04.11
22:00

Храна:
Закуска-обичайната(но намерих рецептата за овесената питка)
Преди обяд-половин филия с пуешко
Обяд-омлет със сирене(350 гр) и зеленчуци за гарнитура
Следобе-бадеми
Вечеря-1 купичка “Таратор”,100 гр треска филе на фурна със спанак и “Ементал”, 1 филия , 40 гр “Брие”, 100 гр “Котидж”,50 гр извара, 2 моркова,бадеми;

Знам, че е малко, но нямах никакъв апетит, нито вчера, нито днес.

18.04.11
21:27

Тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х20 български клек в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск и 3х20 глутерус ритник
3х20 с 10 кг извиване встрани в суперсерия с 3х25 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг

След тренировка- 1 филиия и 1/2 с мед , стафиди;
Обяд-150 гр пилешко на скара,1 филия,100 гр извара,100 гр “Котидж”,30 гр “Брие”,  салата от марула, моркови и грах
Следобед- 1 филия с пуешко и марула,капучино, бадеми;
Вечеря- 150 гр треска филе на фурна със спанак и козе сирене, 1 филия , 30 гр “Брие”, 100 гр “Котидж”,100 гр извара,салата от марули ,грах, моркови,краставици,репички и маково семе

19.04.11
20:52

Изключително зиморничав ден!
Закуска-обичайната
Обяд- 2 забулени яйца,60-70 гр булгур със синьо сирене,40 гр “Брие”,  100 гр “Котидж”,100 гр извара,20 козе сирене, салата от моркови,грах и краставици
Следобед-2 филии с пуешко;
Вечеря-запеканка от спанак, гъби, булгур, синьо сирене и “Ементал”, 100 гр “Котидж”,100 гр извара, 30 козе сирене,салата от марули, моркови, краставици, маково и лелено семе;бадеми

DO

19.04.11
21:03

добре,че дневникът ти е скорошен,че докато разбера каква ти е обичайната закуска.. : )

21.04.11
21:09

Знам, ето защо я пиша от време на време.Надявам се скоро да я променя, така че да не се оттегчавате. :)

Закуска-1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай
Обяд-170 гр гъби с доматен сос, пуешко и кашкавал, 50 гр “Котидж”,100 гр извара,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,1 филия,салата от марула,репички, грах и краставици
Следобед-2 филии с пуешко и марула;
Вечеря-2 омлета-първият с гъби и пушко, втория със синьо сирене и кашкавал, 100 гр “Снежанка”(домашна),1 филия, 20 гр козе сирене, 30 гр “Брие”, 100 гр “Котидж”,70 гр извара, салата от моркови,краставици, репички,грах и марули със сусамено и маково семе

Тренировка:
500 скока-3,53
преден планк-3 минути(най-сетне)
6 кръга в 25:5 от:
superman
knee tucks

500 скока-3,25

Мнението беше редактирано от Елизабет на 21.04.11 21:13.

DO

22.04.11
13:58

не забелязах някъде да описваш консумираното количество вода,а в менюто ти присъстват доста източници на калций.
също така може да добавиш рибено масло (EPA,DHA) и масло от иглика /primrose oil (LA,GLA),като с второто би могла да пропуснеш част от семената,особено сусама.

Мнението беше редактирано от donsir на 22.04.11 13:59.

22.04.11
21:38

Водата ми не е малко-към 2.5-3 литра
Взимам капсули витамин Е 400 мг.
Ще потърся и за масло от иглика. А защо да махна сусама?

Тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 повдигане на ръце встрани с 3 кг(самото повдигане беше под наклон)в суперсерия с повдигане на гири встрани при наклон напред 2х15 с 2кг и 1х15 с 3кг и 3х25 извивки в страни с 10 кг
2Х15 бицепсово разгъване с 5 кг и 1х15 с 4кг в суперсерия с кик-бек 3х15 с 3кг
3х20 крънчове встрани( на уреда за екстензии на кръста)  в суперсия с 2х30 вертикално повдигане на краката на стенд и 1х40
3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг

Храна:
След тренировка- 1 филия с мед, 1 фреш от портокал
Обяд-пилешка пържола, 60 гр картофи ,100 гр извара,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,половин краставица;
Следобед-200 гр кисело мляко, половин филия с извара
Вечеря-2 загубени яйца върху 200 гр спанак със синьо сирене, “Ементал”,сметана и масло,1 филия,100 гр извара,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,краставици и моркови;

DO

22.04.11
22:19

за сусама,признавам си,не помня какво беше,но преди време търсейки информация за друго ми попадна негативен материал за съдържанието му.разбира се отровата е в дозата,но все пак си мисля,че рибеното масло и маслото от иглика са добра алтернатива на омега 3 и омега 6.
в лена има омега 3 АЛА (което по принцип е добре),но при определени обстоятелства не се разгражда правилно,докато с рибеното масло директно си набавяш ЕПА и ДХА.
иначе поздравления за хранителния ти режим : )

а за витамин Е предполагам взимаш 400 IU,но и в двата случая е много.

Мнението беше редактирано от donsir на 22.04.11 22:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1