Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

07.04.11
16:01

Ще ти споделя моята :) :
чаша и половина нахут (накиснат за едно денонощие и бланширан)
2-3 с.л. сусамов тахан
сока на 2 лимона
щипка червен пипер
магданоз
3-4 с.л. зехтин
5 скилидки чесън
ок. 2 чаши вода (количеството все още се опитвам да го нагодя)
Всичко се смила в блендер до получаване на пастето-подобна консистенция.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.11 16:02.

07.04.11
16:21

Мерси много :) Ще го пробвам през по1ивните дни :)

07.04.11
19:00

Четвъртък, 07.04
Движение:
Тренировка -
10 мин интервално на кростренажора
Интервали 10:40 сек, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runner / knee tucks
B: squat kick / swiss ball reverse star crunch
C: hindu push ups / swiss ball crunch
D: commando push up-roll over / horizontal pull ups

За известно време ще разредя дните със скачане на въже, тъй като разкрих “мистерията” на болящия кръст. За сега смятам да ги сведа до 1 път седмично, като през останалто време ще замествам с интервали на кростренажор или спин байк.

След малко - 60 мин Vinyasa yoga flow

Храна:
След ставане - бълвоч от соево мляко* с какао*, чиа*, годжи бери*, Лкарнитин
Обяд - салата от спанак, краставица, хумус* (за да мога и аз като Адам Сандлър на снимката :D ); сурово баунти*, няколко слайса захаросан джинджифил
Следобедна закуска - бразилски орех, сурово баунти*
Вечеря - моят вариант на салата Капрезе ;) - домат, тофу*, целина (нямах босилек), зехтин; остатъка от баунтито*; евентуално ще добавя още малко от джинджифила

08.04.11
11:53

Петък, 08.04
Тренировка - няма, само Vinyasa yoga flow след ставане, около 50 мин

Храна:
След ставане - голяма чаша соево мляко* с какао*
Обяд - зелена салата, домат, зехтин, около 200 гр тофу*; 3 китайски бонбона с водорасли и кестани; захаросан джинджифил
След обяд - бразилски бадеми, ок. 50 гр; фреш портокал
Вечеря - още не съм я измислила, но вероятно ще е салата с хумус* и някакъв десерт

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.11 17:07.

DO

08.04.11
14:36

био-еко-маркетинга ти е повлиял много хард.
черния дроб без натриев хлорид е като двигател без масло.но пък ти давай 50 кинта  за кило пакистанска сол (!?)
и всички тези тропически плодове защо ги ядеш ?

08.04.11
14:48

Не ми е работа да давам насоки кой какво да яде, но и аз съм на мнение, че това е вманиачаване по екзотични неща. Те са безбожно скъпи. Е, хубаво е човек като може да си го позволи, да пробва туй-онуй. Ама все си мисля, че щом сме родили тук, то организмът ни е приспособен най-вече към ядене на тукашни неща. Доматки, краставички, чушки, тикви...избор си имаме.
Тази тенденция я забелязвам и в няколко още дневника, според мен малко женска работа ...

08.04.11
15:35

http://www.bb-team.org/articles/3611_himalayska-sol#axzz1Iul38SSt - ето малко четиво за Пакистанската сол, която междувпрочем съвсем не струва 50 кинта за килограм ;)
Кои по-точно тропически плодове ям толкова много?
Не бих казала че “био-еко-маркетинга” ми влияе по какъвто и да е начин (и не че в България той е факт), просто се оказва че в дългосрочен план се чувствам по-добре и съм по-здрава използвайки био продукти във всеки удобен случай.

Колкото до Българските продукти, аз ги използвам доста и който ми следи дневника може би е забелязал че се старая да се изхранвам със сезонни плодове и зеленчуци, основно сурови и ако имам възможност от местни производители. :)
А че е женска работа...да, така е, жените полагаме повече старание за здравето си, отколкото мъжете.  ;)

DO

08.04.11
16:20

статията,която си  дала е съчинение разсъждение.
коментарът ми към линка е,че вредите от прекомерния прием на натриев хлорид важат и за “хималайската сол” (обикновено добивана в Пакистан),а колонката с описаните ползи всъщност се припокриват с ползите от натриевия хлорид.
чиста спекула.а цената до колкото знам е към 15-20лв 250гр.
цената на тропическите плодове също е транспортни разходи + спекула.
а качествените характеристики на разните глупости,за които трошиш маса пари са разтегливо и субективно понятие,без да отричам ползите им.тук говорим за ценообразуване и разликата м/у цена и стойност.
и тук нямам за цел да се конфронтирам с теб : ),а по-скоро ,както каза Анела (ако не бъркам ника) ,се забелязва едно типично женско лапване на разни такъми и реших да кажа две думи по въпроса.

08.04.11
17:00

1. Защо си мислиш че прекалявам с хималайската сол? (която между другото се добива САМО в ПАкистан)
2. Пак питам КОИ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ имаш предвид?
3. Цената за 250 гр сол е 3-5 лв
4. “Типично женското лапване” по екзотични (да кажем) храни не е ли идентично с “типично мъжкото лапване” по препарати, които аз лично бих определила освен като излишен разход на средства, и като отпадъци от химическата индустрия?
5. Не съм молила никой да ми изготвя бюджет или сравнителна таблица с продукти и зависимостта между качеството и цената им.
6. Защо мислиш че “троша маса пари” за храна? Всъщност ми е по-евтино да се изхранвам с био продукти, отколкото на теб - с месо и добавки (примерно)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.11 17:01.

08.04.11
20:41

казано от Margaritka на 08.04.11, 15:35:

просто се оказва че в дългосрочен план се чувствам по-добре и съм по-здрава използвайки био продукти във всеки удобен случай.

Пак казвам: не искам да давам насоки кой какво. Но това с “чувстването по-добре” е мноого субективно. По едно време бях около година на НВ ВМД и тръбях наляво и надясно колко добре се чувствам, колко съм здрава и т.н. За мен това беше истината и хапвах мас във всеки удобен случай. Наистина се чувствах добре. После обаче спрях този начин на хранене. Сега ям доста въглехидрати, които преди така пламенно отричах. Мислех си, че една филия хляб и ще ме разболее, а овесените ядки се лепят направо във вид на сланина по тялото. Е да, ама не. С 200 гр. въглехидрати на ден се чувствам също толкова здрава, силна, енергична и т.н., както и с 50 гр. Просто усещането за благополучие, здраве, енергичност и т.н. е субективно и няма пряко влияние от това дали ядем сол от Бургас или от Пакистан. Но всеки е с вярванията си, просто заформяме дискусийка тук ;)

09.04.11
09:16

Принципно дискусийките са хубаво нещо. :) Тук обаче не говорим за дадена “диета” или продукт, тук говорим за начин на мислене. Храня се по начина по който описвам (или близък до него) от около 15 години. При мен въпроса не опира до дневен прием на въглехидрати или мазнини - просто има продукти, които съм изключила изцяло от списъка на храните; има и такива, към които проявявам особени симпатии. Имам един основен принцип: храната трябва да е проста, т.е. минимална преработка, топлинно обработване единствено в случаите, в които даден продукт не може да се консумира в сурово състояние (като например ориза).
Който желае да изказва категорично мнение относно хранителния ми режим е добре дошъл, ако има опит с това което аз правя, поне на половината на този който имам аз (за да може да се изказва обосновано и от опит, а не само недоказани хипотези и догатки). :) :) :)
Който има желание да обсъжда разликата в хранителните качества на продуктите “био” и конвенционалните, или на бургаската и пакистанската сол, моля да го направи в темата за “Хранителните продукти и ползата/вредата от тях”. :) :) :)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.04.11 09:18.

09.04.11
13:53

Събота, 09.04
15 мин интервално кростренажор
10:40 сек, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runner / knee tucks
B: renegade row @12kg / DB backward lunge @12kg
C: same as A
D: DB snatch - alternating hands @12kg / DB swing - alternating hands @12kg

Храна:
След ставане - Б12 шот, фреш портокал
Обяд - салата: маруля, домат, ленено семе, зехтин, тофу* (към 150 гр); сурово баунти*
Следобедна закуска - предварително накиснати овесени ядки, спелта*, ленено семе, годжи бери*, мед*
Вечеря - салата от маруля, крсатавици, хумус*, тофу*, ленено семе, зехтин, хималайска сол*; овесени бисквитки
По-късно - соево мляко* с какао*

Мнението беше редактирано от Margi на 09.04.11 19:25.

10.04.11
14:57

Неделя, 10.04
Движение:
Обичайната 40-50 минутна Виняса след ставане
Тренировка към обяд -
20 минути интервално на кростренажора
10:40 сек, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: get up-step up / sumo push ups
C: elevated knee tucks / swiss ball crunches
D: reverse swiss ball star crunch / isometric handstand

По време на тренировката едва не се удавих, толкова пот се проля :D Затова и последните упражнения, които включих бяха по-леки, тъй като вече ми беше трудно да дишам.

Храна:
След ставане - соево мляко* с какао*, чиа* и гуарана*, мултивитамин
Обяд - салата от спанак, домат, зехтин, черен пипер, панир*; сурово баунти*
15.00 - фреш портокал, предварително накиснати овесени ядки, спелта*, рожков на прах*, годжи бери*, кокосови стърготини*, мед*
Вечеря - голяма салата от спанак, домат, ленено семе, слънчоглед; сурово баунти*, малко черен шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 10.04.11 18:53.

10.04.11
15:02

Какво представлява/как се изпълнява isometric handstand? (wasntme) :)

10.04.11
15:13

Ами стойка на ръце със задържане 40 сек в случая. :)

10.04.11
15:32

Хмм, ок,  :D аз си помислих, че е нещо по-различно като прочетох изометрична :)

11.04.11
13:22

Понеделник, 11.04
Движение:
20 мин интервално на кростренажора
10:40 сек, 6 кръга от:
A: plank reptile / mountain runner / knee tuck
B: DB bench press / DBDL / DB renegade row - @12kg
C: boxer crunches / weighted punches
D: side plank left / side plank right / isometric handstand - това се оказа голямо изпитание за китките ми, които последните дни и без това ме болят :(

Вечерта - час Виняса йога

11.04.11
17:39

Храна:
След ставане - В12 шот
Обяд - салата от спанак, краставица, ленено семе, слънчогледово семе,зехтин, лимон, около 170 гр тофу*; кокосов крем*; редче черен шоколад
Следобедна закуска - предварително накиснати овесени и спелтови* ядки, годжи бери*, чиа*, кокосови стърготини*, мед*
Вчечря - (по първоначално предвиждане) салата от спанак, домат, краставица, ленено семе, зехтин, слънчоглед, лимон; кокосов крем*; черен шоколад

11.04.11
17:43

Здравей Марги

Спомням си че съм виждала в менютата ти панир. Би ли споделила как го приготвяш?
Мерси предварително, и се извинявам ако си писала някъде, а аз не го откривам.

11.04.11
17:53

Трябват ти 2 литра мляко и 5-6 с.л. лимонов сок
Завираш млякото в тенджера (аз ползвам домашно, понеже имам достъп до такова и понеже това от магазина го избягвам...то междувпрочем може и да не ти се пресече. Домашното също може да не се пресече, ако е разредено с вода), след като започне да се надига, изливаш лимоновия сок и разбъркваш докато суроватката се избистри и се отдели панира. След това прецеждаш получената извара през марля (аз си приготвям предварително марлята в гевгир за да ми е по-лесно), поставям я (както си е завита в марлята) на наклонена повърхност и я затискам с нещо тежко за да се пресова за около 10 минути. Колкото по-дълго пресоваш, токлова по-твърд се получава панира. Препоръчвам да се консумира в рамките на деня на производство, тъй като на следващия ден вече е с други вкусови качества. Аз най-много го харесвам леко топъл с хималайска сол или домашно сладко от боровинки. :P

Мнението беше редактирано от Margi на 11.04.11 17:54.

12.04.11
11:28

Вторник, 12.04
Движение:
около 70 мин Виняса йога
след обяд - разходка :)

Храна:
Обяд - салата от спанак, домат, краставица, слънчоглед, ленено семе, зехтин; сейтан* задушен в кокосово масло* и малко вода (много вкусен :) ); крем от кокосова сметана*, рожков на прах*, какаови зърна*, чиа*, годжи бери* и мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 12.04.11 11:30.

12.04.11
17:54

Добавям:
след обяд - портокалов фреш и шейк от банан и рожков*
вечеря - голяма салата от спанак, домат, сос от оризова сметана*, зехтин и подправки, остатъка от сейтана* и крема* от обяд

15.04.11
11:03

Два дни без нет вкъщи и без компютър на работа, а телефона не успях да го науча да пише на кирилица (devil)
Тренировки и йога - имаше
Храна - вкусна и домашно приготвена :)
Днес, 15.04
Тренировка - няма, само 60 мин Виняса йога след ставане, след обяд - road trip (sun)
Храната - след малко смятам да си унищожа обяда, който се състои от салата от краставица, репички, маруля, зехтин, хималайска сол* и черен пипер; темпе* (100-тина грама); крем от кокос*, чиа*, годжи бери*, мед* рожков* - новият ми любим десерт :)
По-късно - остатъка от крема*
Вечерта - лешници ок. 100-тина грама
Прибрах се късно и нямах желание за вечеря :)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.04.11 06:48.

16.04.11
11:40

Събота, 16.04
Движение:
След ставане - 50 мин Виняса йога

20 мин кростренажор, интервално
Интервали - 10:40 сек, 6 кръга от:
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: DB burpee-row / DB windmill @8kg
C: commando push up-roll over / swiss ball reverse star crunch
D: boxer crunches / weighted punches

Храна до момента:
След ставане - В12 шот
Обяд - салата от моркови, ч.цвекло, зехтин, хималайска сол*; темпе* (задушено в кокосово масло*); кокосов крем*

17.04.11
07:07

Ето и храната за останалата част от деня.
След обяд - общо около 1,5 - 2 литра сок от алое*, зелен чай* и фрешове
Вечерта - зелена салата с около 200 гр. тофу*. сусамка
Малко преди лягане - соево мляко* с какао*

Не ми остана много време и желание за хапване, но не останах и гладна, по-скоро имах нужда от течности.

17.04.11
08:51

Честит имен ден! Жива, здрава и щастлива!

17.04.11
08:58

Честит имен ден! Да ти е живо хубавото име, да си жива и здрава и ти! Много любов и успехи! :)

17.04.11
09:04

Честит Имен Ден! Много здраве и късмет ти желая! (sun)

17.04.11
09:08

Честит Имен Ден! Със здраве и късмет да си носиш името :)

17.04.11
09:15

Честит имен ден, всичко най-прекрасно ти желая :)

17.04.11
13:53

Честит имен ден! Пожелавам ти много здраве и щастие!

17.04.11
14:39

Честит имен ден, Маги! Пожелавам ти да си усмихната и слънчева като маргаритките (F) (sun) :)

17.04.11
15:16

Честит имен ден, Маги! (F)

17.04.11
16:10

Благодаря на всички от сърце за пожеланията (sun) (sun) (sun)

Днес без тренировка, но с малко повече от час Виняса йога и доста разходки.

Храна:
Около 10 часа освирепях от глад, така че “обекусвах” със зелена салата с краставица и зехтин, тофу* с хималайска сол*; кокосов крем*
След това до към 13.00 - фрешове
13.30 - останалия кокосов крем*
Следобедна дрямка и вечеря по-късно някаква салата предполагам :)

17.04.11
20:04

честити имен ден, много усмивки и любов !

17.04.11
21:54

Честит празник-много щастие и положителни емоции. :)

18.04.11
17:39

Ralitsa, Elle ea, благодаря за пожеланията.
За вчера се чувствам длъжна да добавя към вечерята, освен вече отчетената салата и почти цяла шупла (единствения “специалитет” от региона, при вида на който ми е трудно да се въздържа) и значително количество шоколадови бонбони.

Понеделник, 18.04

Движение:
След ставане - импровизирана тренировка в дневната, състояща се от:
50 бърпита
100 (50 на крак) отпада
50 янда коремни преси
50 клека
50 боксьорски преси
планк - на лакти, длани, страничен - дясно, ляво, централна опора на длани (общо 5 минути - по минута във всяка позиция)

Вечерта - час Виняса йога

Храна:
12.00 - краставица, 2 листа зелена салата, хумус*, кокосов крем* с какао*, сусамка
15.00 - още кокосов крем* и баунти
вечеря (предстои) - отново салата от зелени зеленчуци и тофу*

Последните два дни въпреки неприятното време се оказаха с изключително положителен заряд. Вчера - разходка до водопада и църквата в Добърско, днес - пътуване във времето (Лещен и Ковачевица).

Прилагам и снимков материал :) :)

19.04.11
13:16

Вторник, 19.04
Движение:
След ставане - около 40 мин Виняса йога
Тренировка:
20 мин интервали на спин байка
50 х придърпване на вертикален скрипец @30 кг
50 х ОХ отпади само с лоста (20 кг)
50 х молитва @50 кг, но след 25тото повторение увеличих с 5 (имах сили за още, но си довърших повторенията на 55)
50 х сумо лицеви опори
50 х клек само с лоста (20 кг)
50 х коремни преси @10 кг

Тренировката се получи по този начин, защото GYMBOSS-а заби. Вкъщи се оправи, но ми развали ентусиазма за интервали. Освен това в залата температурата беше сигурно с няколко градуса по-ниска от тази на улицата, та тренировката не беше от най-добрите.

Храна:
След ставане - фреш от портокал и грейпфрут
Обяд - салата от спанак, маруля, краставица, домат, зелен лук и зехтин; тофу*; кокосов крем* с какао*, мед*, чиа*, годжи бери*
Около час след обяда - отново гладна - шепа и половина лешници; сусамка със сушени плодове

Мнението беше редактирано от Margi на 19.04.11 13:19.

19.04.11
13:29

Здравей, Маргаритке!

Тая шупла ми е много позната, да не би да си от Благоевградско? ;)

19.04.11
13:35

От Варна съм, живея в Банско от 2 години, а след 10-тина дни отново се изселвам :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1