Too Little, Too Late

Прескочи до:

08.04.11
15:19

казано от inis9 на 08.04.11, 15:09:

Яко ами : ) Загрява с моя макс : ), ако приемем, че 170 ще ги дръпна :D
Железен!

:) Абе аз ако мога да извлека толкова сила от килограм телесно тегло, колкото ти вадиш, 320-330 няма да ми се опрат изобщо. :D Не забрвяй, че съм почти два пъти по-тежък от теб. И това без да броим известните различия, породени от пола. :) Недей се подценява. :)

08.04.11
15:22

БРАВО !(muscle)А все още си едва в началото на кутията.

08.04.11
15:23

казано от Madboy на 08.04.11, 15:17:

Боби стига го въртя тоя врат на тягата !

Въобще не съм се усетил, че го правя! :) И не е заради камерата - виж, че и на двата клипа гледам левия фитил. Не знам защо - стигнало е до автоматизъм и изобщо не го осъзнавам. Ама не виждам да ми пречи особено, де. Другият път ще се опитам нарочно да не го правя.

08.04.11
18:58

И днес ще пропусна кардиото - след вчерашната лег-преса и днешната тяга след работа едва слязох от колата. :) Енергия по време на тренировката - колкото щеш, но 2-3 часа по-късно има сериозен спад.

ейй голяма тяга голямо чудо.... наистина врата го кривиш много недей така чее... опасно... :)

09.04.11
13:39

09.04.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 12)

Тренировка - гърди, трапец

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 8x70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 3x120, 2х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  5х140, 5х140, 4x140 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 9х110, 5х120 кг.
4. Придърпване на щанга нагоре с трапец - 8х200, 7x210, 7х210 кг.

Обобщение за тренировката:
Пак в нова зала, този път в Студентски град. Тази е малко по-добре като лежанки и тежести, има си и лежанка с обратен наклон, но пък най-големите дъмбели са 50 кг и не може да се сглобява по-голям. Явно ще правя дъмбели само като второ или трето упражнение и като ми омалеят, ще мина изцяло на лежанки. Не е голяма беда. Може и понякога да ходя в залата в Дървеница заради дъмбелите.

Добавки:
1. Сутринта след закуска - 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean (и двете на Primaforce).
2. 45 минути преди тренировка - една доза White Flood
3. След тренировка - двойна доза протеин на Syntrax + 5 капсули по 500 мг BCAA на... ха сега де, май PowerFood беше фирмата.
4. Следобед ще взема  още по 1 капсула Yohimbine и Green Lean.

Обобщение за деня:
Сутринта взех мерки. Резултатът от миналата събота е малко над 2 кг надолу и минус 2 см от коремната обиколка. Не е кой знае какво, но е начало.
Следобед сме на гости на семейни приятели. Ще гледам да не се увличам много с пиене и ядене, а ако успея, ще въртя и велоергометъра привечер.

BU

09.04.11
15:01

Много тъпо правиш като си движиш главата на тяга.Не говоря наизуст,единственият път,когато ме е болял кръст от тяга беше,когато се загледах дали съм сложил една петица на щангата.Само леко си мръднах главата и като се върна вкъщи бях дърво.

Така,мен ме интересува както стана с канадската борба?! Сегашният световен шампион е българин и е млад.В училище ги бил всичките без да тренира и решил да се пробва...Сега ебе едно мн. сладко пиче - спортистка...това можеше да си ти в нейната путка.... какво чакаме ?!

BU

09.04.11
15:08

Също,крещяща нужда от клек имаш! Знам,че не ти се нрави,но най-доброто в случая би било да започнеш леко и да се стараеш да стоиш изправен,дай си време!Тази тяга може да ти е лека,ама не си личи кое ти е задно бедро,кое гъз,кое кръст.Тоест коремният ти пояс е сравнително слаб,коланът компенсира с налягането,но не е достатъчно.

09.04.11
20:11

казано от DeadManWalking на 09.04.11, 15:01:

Много тъпо правиш като си движиш главата на тяга.Не говоря наизуст,единственият път,когато ме е болял кръст от тяга беше,когато се загледах дали съм сложил една петица на щангата.Само леко си мръднах главата и като се върна вкъщи бях дърво.

Така,мен ме интересува както стана с канадската борба?! Сегашният световен шампион е българин и е млад.В училище ги бил всичките без да тренира и решил да се пробва...Сега ебе едно мн. сладко пиче - спортистка...това можеше да си ти в нейната путка.... какво чакаме ?!

Хаха! Супер стимулиращо ми действат твоите коментари. :)
За тягата сте прави с Madboy - досега изобщо не бях осъзнавал, че въртя главата. Ще се коригира това още следващият път.

За канадската питах, търсих, но единственият смислен клуб в София, на който попаднах, е в Надежда, което е все едно на Луната и то от тъмната страна.

A по нежната част не ме мисли. Имам си жена, две деца, а каквото ми липсва, мога да си го намеря или да си го купя - нямам нито комплекси, нито проблеми на тази тема. Това не може да ме мотивира. :D

казано от DeadManWalking на 09.04.11, 15:08:

Също,крещяща нужда от клек имаш! Знам,че не ти се нрави,но най-доброто в случая би било да започнеш леко и да се стараеш да стоиш изправен,дай си време!Тази тяга може да ти е лека,ама не си личи кое ти е задно бедро,кое гъз,кое кръст.Тоест коремният ти пояс е сравнително слаб,коланът компенсира с налягането,но не е достатъчно.

Това, че не правя клек, не е прищявка. За съжаление.

10.04.11
15:57

10.04.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 12)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2х60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 4x75 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 6х40, 6x40 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 4х60,5 кг.
4. Сгъване на китки с щанга (за предмишница) - 6х60, 5х60, 7х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели до тялото - 8х30, 8х30 кг.

Прилична тренировка. Първата серия на 75 от стоеж се получи доста добре - почти без поклащане (освен последното повторение). За втората нещо издъхнах и се предадох на петото. За сметка на това после поради това, че в новата съботно-неделна зала няма дъмбели между 30 и 40 кг, се наложи да правя бицепсови “чукчета” с 40 кила, вместо с 36-37. Къде с малко поклащане, къде с леко отваряне на лактите навън, но стана работата. :) И скотовото дойде сравнително добре.

Добавки:
1. Сутринта на гладно - 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean (и двете на Primaforce).
2. 45 минути преди тренировка - една доза White Flood.
3. След тренировка - двойна доза протеин на Syntrax.
4.  Следобед - още по  1 капсула Yohimbine и Green Lean

Обобщение за деня:
Този уикенд се изниза абсолютно неусетно! Вчера бяхме на гости на приятели, извади се една домашна и доста остаряла ракия... Развалянето на диетата се състоеше само в алкохола, което не е малко, но все пак е по-добре, отколкото И да се бях натъпкал. :)

10.04.11
18:53

10.04.2011 г. (продължение)

Интервално кардио (велоергометър)

Време:      16 мин.
Степен:      5
Спринтове:  5

Реших все пак да направя и малко кардио днес. Напънах се за 5 едноминутни спринта в рамките на 16 минути, а след това бедрата ми са така одървени, че едва ходя. :)

11.04.11
18:44

11.04.2011 г.

Интервално кардио (велоергометър)

Време:      16 мин.
Степен:      5
Спринтове:  5

Днес доста по-леко от вчера. Следващото кардио ще гледам вече да го докарам до 21 минути, за да добие финалния вид от 3 минути загрявка, после 6 цикъла от 1 минута спринт + 2 минути по-бавно темпо. Спринтовете гледам да ги правя с над 40 км/час, а “разпускането” - с не по-малко от 25.
Като достигна 21 минути, ще увеличавам само интензивността.

Добавки:
1. Сутринта след закуска - 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean.
2. Час преди кардиото - 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean.

12.04.11
13:22

12.04.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 13)

Тренировка - рамо, трицепс

Загрявка:
Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 8х15, 8х15 кг.

Адаптация:
Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 3х23, 2х23 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 6х33, 6х33, 5x33 кг.
2. Раменни преси на машина - 5х140, 5x140 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 6x27 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х56 (адаптация), 6х63, 5x63 кг.
5. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 5х85, 4х85 кг.

Ето клипче на първата серия френско с 85 кг. Загрейте добре лактите, преди да го гледате - някои хора охкат, докато ме наблюдават как правя френско:

6. Трицепсово разгъване зад глава с дъмбел (с една ръка) - 5х23 кг.

Днес откровено ме мързеше, освен това от сутринта не се чувствам в кондиция. На клипчето се вижда, че тръгнах за шесто повторение, но се отказах. Другият път по-добре.

Добавки:
4. Следобед ще взема 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean

Обобщение за деня:
От сутринта има леко стомашно неразположение. Даже се колебаех дали да ида на тренировка, но понеже в четвъртък пътувам и ме няма до събота, трябва да изместя трите тренировки до петък с един ден назад. Което и направи, като започнах от днес. Във всеки случай кардио днес вероятно няма да има.

13.04.11
15:27

13.04.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 13)

Тренировка - крака, прасец

Загрявка:
Лег-преса  - 8х200, 8x200 кг.

Адаптация:
Лег-преса - 3х330, 2х330 кг.

Работни серии:
1. Лег-преса - 6x434, 6х434, 6x434, 5x444 кг.
2. Напади с дъмбели - 7х64 кг (общо двата дъмбела), 6х64 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 6х150, 6х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 16х100, 12х115, 10х115, 12х115 кг.

Доста добре и днес. :) Петица на 444 кг - хубаво, кръгло число. До 666 ми остават само 222. :D
Майтапът настрана, но това е горната граница на тази лег-преса. Днес едва успях да балансирам две дискчета по пет кг, за да кача още 10 кила за последната серия. По-нагоре просто не се сещам как ще стане.

Добавки:
3. След тренировка - двойна доза случаен протеин.
4. В късния следобед ще взема 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean

Обобщение за деня:
Ами тъпо върви денят. Отложи ми се важна среща, сутринта видях, че съм забравил шейкъра в колата и си направих протеина в буркан. Оказа се, че в буркана е имало нещо - вътре плуваха някакви дребни черни топченца. С помощта на цедката на електрически чайник успях да филтрирам по-голямата част от тях. Щастливи и доволен тръгнах към залата, където докато вадех сака от багажника, изпуснах протеина, той се разля до капка и можех само да гледам как попива между паветата. Е, има и такива дни. :)

13.04.11
15:43

казано от Boby_ на 13.04.11, 15:27:

Доста добре и днес. :) Петица на 444 кг - хубаво, кръгло число. До 666 ми остават само 222. :D
Майтапът настрана, но това е горната граница на тази лег-преса. Днес едва успях да балансирам две дискчета по пет кг, за да кача още 10 кила за последната серия. По-нагоре просто не се сещам как ще стане.

Качваш някой тигър или тигрица отгоре и така.:)По-добре да е момче,че момичетата често послъгват за теглото си.:D

13.04.11
15:54

казано от a.k.a. The Boss на 13.04.11, 15:43:

Качваш някой тигър или тигрица отгоре и така.:)По-добре да е момче,че момичетата често послъгват за теглото си.:D

Хехе, готина идея. Ще видим дали може да стане. :)
А за точното тегло няма проблем - ще ги мерим на място. :D Едно кантарче и готово. :)

13.04.11
16:53

Това с човека върху лег пресата съм го виждал и нямаше убити, така че давай смело :)

14.04.11
11:51

казано от Boby_ на 13.04.11, 15:27:

Обобщение за деня:
....сутринта видях, че съм забравил шейкъра в колата и си направих протеина в буркан. Оказа се, че в буркана е имало нещо - вътре плуваха някакви дребни черни топченца. С помощта на цедката на електрически чайник успях да филтрирам по-голямата част от тях. Щастливи и доволен тръгнах към залата, където докато вадех сака от багажника, изпуснах протеина, той се разля до капка и можех само да гледам как попива между паветата. Е, има и такива дни. :)

Боби, не се сърди, но като го четох това и много се смях...такава каръщина, просто не е трябвало да пиеш протеин, ама ти си упорит и опитваш цели четири пъти! И на мен ми се случват такива неща и много се забавлявам, защото няма какво друго да се направи в такива ситуации...
Ако следващият път си забравиш шейкъра, хич не се хаби :D Опитай да вземеш много внимателно протеин от бара в залата, ако, разбира се, работи същия ден :D
Извинявай за лириката : )

Спокойно едно момче беше по подобен начин един ден. Вървейки настъпак някакво лайно, вдигайки си крака да види какво е настъпал се подхлъузна и падна (беше на лед) и докато беше на земята една чайка му се изсра на якето .... Това стана за около 2-3 мин, а ние се смяхме около 15 след това :) Има и такива дни  :)

Друг мой приятел скочи от 1 камък и си счупи ръката. След няколко дни като показва как си е счупил ръката, си счупи и другата :) Има и такива дни ;) хаха

14.04.11
12:29

казано от Ausser Haus на 14.04.11, 11:51:

Боби, не се сърди, но като го четох това и много се смях...такава каръщина, просто не е трябвало да пиеш протеин, ама ти си упорит и опитваш цели четири пъти! И на мен ми се случват такива неща и много се забавлявам, защото няма какво друго да се направи в такива ситуации...
Ако следващият път си забравиш шейкъра, хич не се хаби :D Опитай да вземеш много внимателно протеин от бара в залата, ако, разбира се, работи същия ден :D
Извинявай за лириката : )

Поли, как ще се сърдя - никакъв шанс. :) Нали затова ги пиша тези неща в дневника, за да има малко разнообразие. Ако си говорим само за тренировки, храна и добавки, ще се сдухаме за нула време. :) А и общото настроение и случките покрай теб през деня определено влияят на форма, мотивация и представяне в залата. :)

@anxiety - така е, има и такива моменти и цели дни. :) После в ретроспекция често изглеждат смешни нещата, но докато ти се случват, обикновено не ти е много забавно. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.04.11 12:30.

14.04.11
23:00

14.04.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 13)

Тренировка - гръб, преса

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 8х63, 8х63 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х105, 2х105 кг.

Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 6х112, 5х112, 4х112 кг.
2. Набирания с тесен хват с доп. тежест - 9х0, 7х10, 4х20 кг.
3. Гребане с дъмбел - 7х66, 8x66 кг.
4. Мъртва тяга - 8x120, 6x170 (загрявка без фитили), 5х215, 5х210 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест  - 9х12,5 кг, 8х12,5 кг.
6. Молитва на скрипец - 11х63, 8х70 кг.

Като заваля “невървеж”, та цяла неделя!! Днес на връх на всичкото бързане хем да си направя тренировката, хем да не изпусна полета, стана егати кашата! На втората серия на скрипеца със 112 кг (16 плочки) не знам как и защо, но вместо да тръгне всичко гладко, като дръпнах, нещо запъна. Аз (като типично говедо с повече сила, отколкото ум) дръпнах по-силно. Вместо да тръгнат 16-те плочки, те взеха, че се повдигнаха всичките 20. Едната от пружините, играещи ролята на амортисьори, изпадна от рамката и цялата тая простотия от 140 кила желязо се усука и замря неподвижно.
Като се появи Филип (собственика) по-късно в залата, аз с целия си акъл му казах, че аз съм направил белята. Пичът адски се ядоса, стана целият червен, взе да нарежда как в никакъв случай не трябвало да се слагат повече от 12 плочки, защото уредът бил самоделка и не бил пресметнат за цялата тежест. Долните плочки били клеясали и заклещени, рамото твърде дълго, макарите твърде малки и т. н. Трябвало като се стигне докъм 12-13 плочки, да се слага дъмбел, вместо да се ползват останалите. Е, да, ама аз откъде да знам?!? Както и да е. Чест му прави на Филип, че се удържа - положи видимо усилие да се успокои и накрая успя, при това без да ми повиши тон нито за секунда.
В крайна сметка с усилията на четири човека (някои от които доооста едри) и с помощта на два лоста и чифт фитили успяхме да раздвижим клеясалите плочки, да повдигнем цялата конструкция и да върнем всичко по местата. Всичко това продължи поне 15 минути и се падна точно между двете ми работни серии тяга. :)
И сега ако някой е прочел всичко това, да знае, че петица на 215 ми е ново лично постижение. :)
На фона на всичко това взех да се замислям, че и тази зала ми е тесничка вече - дъмбели за гърди повече от 50 кг няма как да сглобя, има два диска ф30 по 20 кг, но дори и с тях едва докарвам 66 кг за гребане с дъмбел. Сега ако не мога да ползвам и скрипеца с по-големичка тежест, остават само набирания, гребане с щанга и тяга за гръб общо взето. Ще видим какво ще стане.

Добавки:
4. Следобед 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean

Обобщение за деня:
Един дълъг и уморителен ден, който още не е приключил - заради отклонението до залата и полета не можах да довърша някои неща, които са спешни за утре и тепърва ще се занимавам с тях. Е, иде уикенд все пак, а и утре летя обратно за София.

П. П. Още нещо важно забравих! :)
Днес специално се наблюдавах по време на тягата дали и защо въртя врата. Е, разбрах защо го правя - не е несъзнателен тик. Когато дърпам тяга без огледало пред мен, не виждам дисковете, ако гледам напред. Не обичам да опирам дисковете в земята, защото понякога това ме дебалансира и разсейва. Затова и гледам - за да видя кога щангата е възможно най-ниско и да спра движението. Днес гледах право напред и спирах само след като дисковете са докоснали пода. :) Няма да има повече въртене на врат.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.04.11 23:03.

15.04.11
09:30

казано от Boby_ на 14.04.11, 23:00:

И сега ако някой е прочел всичко това, да знае, че петица на 215 ми е ново лично постижение. :) ...

Браво, Боби! Доста дръпна с тягата.

казано от Boby_ на 14.04.11, 23:00:

На фона на всичко това взех да се замислям, че и тази зала ми е тесничка вече...

Хахаха! Голямо момче, ей! И продължава да расте :) .

15.04.11
09:40

Браво, Боби. Дъмбелите за нищо ги нямаш вече :D в 125-то са до 60кг, но май няма опция за сглобяване, а скрипците за гръб са до 140-150 мисля.

ЛР

15.04.11
09:40

На фона на всичко това взех да се замислям, че и тази зала ми е тесничка вече - дъмбели за гърди повече от 50 кг няма как да сглобя, има два диска ф30 по 20 кг, но дори и с тях едва докарвам 66 кг за гребане с дъмбел. Сега ако не мога да ползвам и скрипеца с по-големичка тежест, остават само набирания, гребане с щанга и тяга за гръб общо взето. Ще видим какво ще стане.

За гърди не става, но за гребане с една ръка спокойно може да натовариш дори олимпийски лост и да гребеш с щанга с една ръка.
Хем е по-трудно, хем и хватът заяква в още една равнина.

поздрави

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 15.04.11 09:41.

15.04.11
17:45

казано от Vic на 15.04.11, 09:30:

Браво, Боби! Доста дръпна с тягата.

Започнах да я правя редовно, а не да я прекъсвам за по месец всяко тримесечие. Май ще преправям цялата “програмна схема”, така че да има тяга и хоризонтален лег в 5 от 6 месеца - и при него се случва същото.

казано от Vic на 15.04.11, 09:30:

Хахаха! Голямо момче, ей! И продължава да расте :) .

Майтапът настрана, но назрява сериозен проблем с ризите. 45-46 обикновено са най-големите по нормалните магазини, а повечето модели или са ми тесни на гърба, или на ръкавите. Все още с много пробване успявам да намеря някоя по-широка като кройка, та май трябва да се замисля защо ми е всичко това и докъде искам да стигна, особено при положение, че го скрива солиден слой мазнини. :)

В тази връзка вчера и днес пак оплесках диетата - много е трудно да се спазва нещо по командировки в чужбина. Днес на обяд имаше организиран в офиса обяд с едно ястие - лазаня в голямо количество. Е, не ми се щеше да стоя гладен до довечере, затова я опатках. Снощи в хотела се получи горе-долу същото. Като се прибера, ще трябва да компенсирам, само дето другата седмица съм отново в чужбина и то не за ден и половина, а от вторник до петък. Е, това е животът.

казано от CKOTA на 15.04.11, 09:40:

Браво, Боби. Дъмбелите за нищо ги нямаш вече :D в 125-то са до 60кг, но май няма опция за сглобяване, а скрипците за гръб са до 140-150 мисля.

В 125-то няма как да ходя през седмицата - трябва ми зала в района на Пирогов или на разстояние 10-тина минути с кола от там. АКо някой знае, да казва. :)

казано от Лазар Радков на 15.04.11, 09:40:

За гърди не става, но за гребане с една ръка спокойно може да натовариш дори олимпийски лост и да гребеш с щанга с една ръка.
Хем е по-трудно, хем и хватът заяква в още една равнина.

поздрави

Благодаря, чудесна идея! :) Ще я пробвам задълително.

16.04.11
19:28

16.04.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 13)

Тренировка - гърди, трапец

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 8x70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 3x120, 2х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  6х140, 5х140, 5x135 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 5х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х120, 6х120 кг.
4. Придърпване на щанга нагоре с трапец - 7х210, 7x210, 7х210 кг.

Днес доста добре - шестица на 140 мисля, че не бях правил.

Добавки:
2. 45 минути преди тренировка - една доза White Flood и по 1 капсула Yohimbine и Green Lean.

Обобщение за деня:
Днес пак успях да си разлея протеина - този път само половината, но за сметка на това в чантата... Голямо мазало. :)

17.04.11
18:01

17.04.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 13)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2х60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 4x80 кг.

Ето клипче на първата серия:

2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 6х40, 8x40 кг.

Клип на втората серия, осмицата:

За съжаление паметта на телефона свърши - бях качил Gojira, за да слушам, като пътувам и съм забравил да я “почистя”. :) За последните две повторения ще трябва да ми повярвате. :D

3. Скотово сгъване с крив лост - 4х60,5, 5х58 кг.
4. Сгъване на китки с щанга (за предмишница) - 7х55, 7х55, 7х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели до тялото - 6х40, 7х40 кг.

Хубава тренировчица. За сгъването от стоеж с прав лост 80 кг все още ме принуждават да се накланям назад и леко да се заклащам, но сега е доста по-добре от последния път, когато ги пробвах. Същото важи и за “чукчетата” с 40 кг - там също има лашкане и разтваряне на лактите, но малко по малко с нарастване на силата и техниката ще се изчисти.
Освен това днес успях да си изпия протеина, без да го разлея, което е новина само по себе си. :D

Добавки:
1. Сутринта на гладно - 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean.
2. 45 минути преди тренировка - една доза White Flood + още по 1 капсула Yohimbine и Green Lean.

Обобщение за деня:
Още един уикенд, който мина неусетно. Другата седмица отново съм в чужбина, затова ще изместя тренировките в понеделник и вторник, вместо в сряда и четвъртък. Надявам се, че в петък ще успея да тренирам, така че да не се налага да измествам и следваащата седмица.

И накрая за десерт нещо за душата:

P&

17.04.11
19:11

Хубаво е, че не ползваш инерцията. Така поне вдигаш щангата с ръцете, а не с носа. Имаш сила за още, поне според мен.

17.04.11
21:32

казано от river ! на 17.04.11, 19:11:

Хубаво е, че не ползваш инерцията. Така поне вдигаш щангата с ръцете, а не с носа. Имаш сила за още, поне според мен.

Ако сложа повече, вече ще се заклатя, а и ще се накланям прекалено много назад. Сега правя 5 и 4 повторения в двете серии - имам още резерв за развитие. Но ще сложа, има време. :)

BU

17.04.11
21:39

Уау ,това шкембе! :)

17.04.11
22:41

казано от DeadManWalking на 17.04.11, 21:39:

Уау ,това шкембе! :)

:D Е, ако съм напълно перфектен, прекалено много ще дразня околните...

Отказах се вече от идеята, че някога отново ще имам плочки, но все пак работя по въпроса според силите си. :)

Т&

18.04.11
01:13

Боби, извинявам се за неуместната намеса, но прегледах някои от тренировките ти и заключих, че играеш със сериозни тежести, от това пък заключих, че целите ти са насочени към повишаване на сила и най вече на резултат в цифрово изражение при движението на тежести, от това заключих че, не разбирам как очакваш да свалиш шкембето при положение на това, че се стремиш да повишаваш сила, а част от силата изобщо, се акумулира и произлиза именно от шкембето. Тоест според мен методите ти на трениране не благоприятстват стопяване на шкембето, а по скоро го стимулират в развитие/в обем/, т е от това заключих, че ако искаш да изкараш плочки за лятото, за морето, за гларослъка, ще трябва да промениш целите си, все пак лятното трениране е най важното. Ако не е тайна, колко лицеви опори можеш да направиш. Поздрави от колега гларус, който също иска да се подготви за лятото.

BU

18.04.11
02:26

Боби е женен,горкия.

18.04.11
08:42

казано от Тръст на 18.04.11, 01:13:

Боби, извинявам се за неуместната намеса, но прегледах някои от тренировките ти и заключих, че играеш със сериозни тежести, от това пък заключих, че целите ти са насочени към повишаване на сила и най вече на резултат в цифрово изражение при движението на тежести, от това заключих че, не разбирам как очакваш да свалиш шкембето при положение на това, че се стремиш да повишаваш сила, а част от силата изобщо, се акумулира и произлиза именно от шкембето. Тоест според мен методите ти на трениране не благоприятстват стопяване на шкембето, а по скоро го стимулират в развитие/в обем/, т е от това заключих, че ако искаш да изкараш плочки за лятото, за морето, за гларослъка, ще трябва да промениш целите си, все пак лятното трениране е най важното. Ако не е тайна, колко лицеви опори можеш да направиш. Поздрави от колега гларус, който също иска да се подготви за лятото.

Здрасти! :)

Никоя намеса не е неуместна. След като съм се изтъпанчил тук преди всички и водя дневник, всеки има право на мнение, така че няма нужда да се извиняваш. Напротив, даже аз трябва да ти благодаря за мнението - човек винаги има нужда от коректив, дори когато не го осъзнава. :)

Всъщност не съм съгласен, че тренировките имат много общо със свалянето и орелефяването. Главният (и на практика единствен) фактор, който играе роля, е храната. А колкото по-тежки са тренировките, толкова по-успешно стимулират изразходването на собствените запаси на тялото ДЪЛГО след самата тренировка. Казвам го от опита на 36 години, през които съм свалил сумарно повече килограми, отколкото тежат 99% от потребителите в bb-team. :) За съжаление обаче последните две години много ми куца мотивацията и ми е адски трудно да се взема в ръце. За последно преди 2 години успях да сваля 20-тина кг и оттогава общо взето само нагоре. :) Цикълът +/-30 кг в годината вече ме умори. Сега смятам да си поставя по-дългосрочни цели - правилно хранене, никакъв или съвсем малко алкохол (при това - изключително и само хубаво червено вино), здрави тренировки по Max-OT, а ако това доведе до леко сваляне на тегло, толкова по-добре. Ако не, здраве да е. Ще съм дебел и силен. :) И за такива има място под слънцето. Това за плочките беше майтап. Имах плочки, когато ми трябваха. Сега имам две дъщери, едната от които е почти на възрастта на някои от пишещите тук. :)

За лицевите опори не е никаква тайна - нямам идея колко мога да направя. Едва ли ще са кой знае колко, но петдесетина все трябва да мога да изстискам от себе си. :) Като повъзстановя гърдите от мускулната треска, ще взема да пробвам.

Та дългосрочните ми цели са да си тренирам 5 пъти седмично в залата, да се разтоварвам от стреса и напрежението, да си правя кефа, да споделям в този готин форум и да се храня добре. Като на изпечен чревоугодник последното всъщност ми е най-трудно. :D Както се казва, деца, не правете това у дома, защото ще станете като този батко (даже чичко). :)

18.04.11
09:03

Силата се акумулира от шкембето :D Не знаех. Да взема и аз да си пусна едно? :D

18.04.11
13:25

казано от e_s_n на 18.04.11, 11:43:

Еe, за шкембето не го казва така точно.
Ограничение на калориите си е изтощително, самата диетата бърка в мозъка и не само.
Иначе боби трябва да има достатъчно активна маса за успешна диета, има материал с които да гори сланината.

:) При малко под 20% мазнини все стотина кила активна маса ми се намират. :D Това, което не ми се намира, е желание да се самоизтезавам отново. Затова и поех този път по друга пътечка - такава, че да не ми се налага да свалям всяка година, а бавно и полека да намеря едно идеално тегло между 105 и 110 кг и да го поддържам без съществени изменения.
Не че не се заричам всяка година да го направя и после есенно и зимно време не се освинвам отвсякъде (да е жив и здрав якият ми черен дроб в тази връзка), но този път си вярвам даже аз. :D

Т&

18.04.11
13:45

Боби, прие коментара ми с една идея повече сериозност от колкото аз имах при направата му. Това разбира се говори добре за теб защото показва отношението ти към всичко, което вършиш тук, а това е и правилното отношение за да имаш успех.
Все пак за да изведа нещо сериозно от това което написах в идеен замисъл, е кажа следното според това, което мисля. Не съм съвсем наясно как точно тренираш, но според това което виждам, тренираш тежко, това трениране можем да определим като изпълнение на максимума на физическите възможности в силово отношение, това от своя страна предполага по бавно изпълнение на тренировките, занижена динамика, неконцентрирано изпълнение на отделните упражнения- несъпротивителни отклонения по посоката на движението в двете крайни точки/видях те в изпълнение на френско, толкова бързо пускаш щангата в негативната част от движението, че си помислех че изтърваш тежестта /. Цялата тази работа с големи тежести разбира се е достатъчно изразходваща за да нулира почти всичко от приетите калории, но концепцията й според мен не предразполага изгарянето, то би било спомогнато от една друга концепция на забързване на обманата на веществата - повече въздух, повече кръв, повече плавност и еднаквост при последователността от движения в упражнение, повече концентрираност в движението- липса на отклонения, или да с отклонения,  но такива които да бъдат плавно и еднакво изпълнени, разбира се динамика. Общото масирано, физически тежко в силово отношение натоварване е изразходващо- да, но според мен то изразходва в насока друга от тази, за която пиша.
Разбира се всичко това е единствено с цел раздвижване на мисълта, по готино е да вдигаме тежко и да сме силни, жените да му мислят, те трябва да изглеждат добре. Успех.

18.04.11
13:47

18.04.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 14)

Тренировка - рамо, прасец

Загрявка:
Раменни преси на машина  - 10х50, 8х50 кг.

Адаптация:
Раменни преси на машина  - 3х100, 2х100 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси на машина - 5х150, 5х150, 4x150 кг.

Ето клипче на втората серия. Трябваше да е първата, но пак забравих да почистя малко картата на телефона, та се хванаха само 9 секунди. Иначе изпълнението беше доста по-лесно, отколкото на втората. :)

3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 7x27 кг.
4. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от седеж с прилепени към коленете гърди - 7х32, 6x32 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 16х90 (загрявка), 12х115, 12x115, 10х115, 10х115 кг.

Получи се добра тренировка, доколкото изобщо може да стане такава за рамо. :)
След коментарите (напълно уместни) за шкембето ми на вчерашния клип се поколебах малко дали да пускам днешния, но какво пък - като съм се хванал на хорото, ще го играя, а и фактите са си факти. :)

Добавки:
4. Следобед ще взема още по 1 капсула Yohimbine + 1 капсула Green Lean

Обобщение за деня:
Понеделник... Април напредва. Вече чакам да дойде средата на май, за да се поуспокоят малко нещата при мен. Иначе започнах 14-та седмица без двата дни почивка след 13-та, защото утре пътувам и се връщам чак в четвъртък.

П. П.

казано от Тръст на 18.04.11, 13:45:

...това от своя страна предполага по бавно изпълнение на тренировките, занижена динамика, неконцентрирано изпълнение на отделните упражнения- несъпротивителни отклонения по посоката на движението в двете крайни точки/видях те в изпълнение на френско, толкова бързо пускаш щангата в негативната част от движението, че си помислех че изтърваш тежестта. /

Това е залегнало в самата концепция на Max-OT - при нея е важно да се тренира с големи тежести, а не чисто. Само така се активират всички мускули, участващи в движението - не само синергистите, а и балансиращите. Трябва да се следва естествената биомеханика на движението и да се изостави стремежът към чисто изпълнение. Фокусът трябва да е върху максимална интензивност на тренировката, върху създаване на нервно-мускулна връзка, затова тренировките са кратки, основно със свободни тежести и комплексни упражнения.

За френското си прав - бързичко пускам. Същото важи и за скотовото - не използвам достатъчно добре негативната част в някои упражнения, а от нея също има много полза. При следващото “плато” ще наблегна на това, но докато качвам сила, предпочитам да качвам и работните тежести. :)

Цялата тази работа с големи тежести разбира се е достатъчно изразходваща за да нулира почти всичко от приетите калории, но концепцията й според мен не предразполага изгарянето, то би било спомогнато от една друга концепция на забързване на обманата на веществата - повече въздух, повече кръв, повече плавност и еднаквост при последователността от движения в упражнение, повече концентрираност в движението- липса на отклонения, или да с отклонения,  но такива които да бъдат плавно и еднакво изпълнени, разбира се динамика. Общото масирано, физически тежко в силово отношение натоварване е изразходващо- да, но според мен то изразходва в насока друга от тази, за която пиша.

Колкото автори, толкова мнения по въпроса. :) Аз съм привърженик на концепцията, че тежките, интензивни тренировки ускоряват достатъчно метаболизма - може би съвсем малко по-малко от леките и продължителни такива, като на всичко отгоре ефектът им е дългосрочен - продължаваш да гориш мазнини много след като си излязъл от залата. Това обаче не е абсолютна истина - хора разни, подходи разни. Пътят към успеха не е само един. :)

Разбира се всичко това е единствено с цел раздвижване на мисълта, по готино е да вдигаме тежко и да сме силни, жените да му мислят, те трябва да изглеждат добре. Успех.

Естествено, нали затова е форумът - да си обменяме мнения и идеи...

П. П. П.
Не е страшно да имаш шкембе. Страшното е, като започнеш да се харесваш така. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.04.11 14:00.

18.04.11
14:20

казано от Boby_ на 18.04.11, 13:47:

.....
След коментарите (напълно уместни) за шкембето ми на вчерашния клип се поколебах малко дали да пускам днешния, но какво пък - като съм се хванал на хорото, ще го играя, а и фактите са си факти. :)
....

Напълно уместни щяха да бъдат, ако бяха поне една идея конструктивни, но подхвърлянето на реплики от сорта на: “Виж се какъв си!” за съжаление спада към графата “празни приказки” и не говори добре за пишещия.
Напълно подкрепям твоето мнение за тежките и интензивни тренировки, Боби. Откакто тренирам така, ми се наложи да увелича храната, за да не свалям...От друга страна при калориен дефицит се сваля така или иначе - независимо как и дали се тренира.

П.П. Да, Вик, така е. Прав си за уточнението.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.04.11 14:46.

18.04.11
14:40

казано от Ausser Haus на 18.04.11, 14:20:

...От друга страна при калориен дефицит се сваля така или иначе - независимо как и дали се тренира.

Само при условие, че всичко останало ти е ОК. Визирам стрес, недоспиване и др. вдигащи кортизола, както и хормонален дисбаланс, при който си образуваш мазнинки и от въздуха.

Относно шкембето - Марто, стани на нашата възраст и пак ще си говорим за шкембета. И аз преди 20 години се кълнях, че състезателната ми преса ще си остане нацепена завинаги, ама сега се вижда само най-горния ред.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1