16.04.11
17:56
Здравейте на всички нов съм във форума как то и във фитнеса,на 17 години съм (1993) тренирам от 6 месеца започнах 83 кг. 194 см. сега съм 91 кг. и пак 194 cм. :D 3 месеца спазвах диета за качване (не последователно) от един месец пия суроватъчен протеин плюс креатин монохидрат (първите 2 седмици пиех по 25 гр. преди и след тренировка защото така пишеше на кутията а креатина 20 гр. по 4 пъти на ден първата седмица зареждаща и следващата по 10,другите 2 седмици като се поразрових из нета почнах да пия по 100 гр. на ден 50 преди и 50 след тренировка и креатина 10 гр. преди тренировка и 5 гр. след) Та реших да почна вече да орефелявам ,но въобще не съм наясно как трябва да стане тая работа :D поразгледах 1,2 програми за орефеляване и реших да правя тренировка по 30 мин. кардио+тренировка за орефеляване 30 мин.+ пак 30 мин. кардио и да намаля храненето плюс това имам отнякъде един термо колан който ще слагам докато правя кардиото. Искам просто някой да ми каже дали по 1 час на ден кардио е добре? Каква точно трябва да ми бъде тренировката за орефеляване? Както сегашната или с по малко килограми и повече повторения?Дали е по хубаво да облека нещо по дебело или да си тренирам както сега по тениска? (Остана ми около 1 кг протеин но не искам да го пия докато орефелявам а да си го запазя за след това като почна пак да правя маса) Това е от мен като цяло моля някой да помогне :P:P
Темата беше редактирана от Junior Junior на 16.04.11 17:58.
Разбрахме как тренираш и какви добавки пиеш, но за храната и дума не каза, а повярвай ми тя е ключа към изчистеното тяло.
Изключвам фактът, че и понятие си нямаш за това какво представляват хранителните добавки
Мнението беше редактирано от Fallen на 16.04.11 17:59.
16.04.11
18:13
Ми какво да кажа за храната в момента не спазвам никаква диета ми като цяло спрял съм сладкото и безалкохлоните ограничавам алкохола,не ям мазно,откъде да знам какво представляват знам само че протеина помага за въстановяването а креатина ти дава; сила? То ти май не си много наясно...докато орефеляваш също може да се пие протеин за да не губиш мускулна маса... помолих за помощ а не да плюят по мен. и все пак Peace out ;p \/
Мнението беше редактирано от Junior Junior на 16.04.11 18:14.
16.04.11
18:18
Като цяло в началото намали малко храната и тренирай както досега. Отслабва се като имаш отрицателен енергиен баланс - друго начин няма май открит до момента (изключвам лекарствени средства :) ).
Това да се обличаш с дебели неща, да слагаш колани го забрави. Потенето няма нищо общо с горенето на мазнини!
Креатина обикновено не го препоръчват при чистене, защото той си иска доста въглехидрати.
Ако досега не си правил кардио по-скоро бих ти казал да не го почваш в началото, а само да направиш промени по храненето.
16.04.11
18:27
Аз разбрах че креатина не се пиел защото задържал вода :| Кардио правил съм естествено но рядко някоя събота или неделя да запълня време така Това за отрицателния го знам :) ами доло горе си изясних нещата а тренировката? Да увелича ли повторенията и да намяла килограмите или пак като сега да си правя?
Явно не ме разбра. Нито се заяждам, нито те упреквам... При наличието на толкова хубави теми, написани от компетентни автори, направо е срамно да задаваш такива въпроси. Ти явно си от хората (само предполагам), които като видят по-дълъг пост и просто го прескачат.
По един час кардио на ден - не е добре. Така написано разбра ли какво искам да ти кажа?
Тренировка за релеф няма! Има хранене с цел намаляване на процента подкожни мазнини.
Не се навличай с дебели дрехи, защото те няма да ти помогнат при горенето на мазнините. Не се облепвай с готварско фолио, колани и други такива. По-вероятно е те да ти попречат, отколкото да ти помогнат.
Протеина няма да ти навреди. Можеш спокойно да си го изпиеш докато чистиш.
Надявам се поне малко да съм ти помогнал.
Мнението ми е аматьорско и непрофесионално.
16.04.11
19:24
Ами ок :) мерси за инфото ;р значи просто ще ям много малко ще си правя тренировката и след това 30 мин кардио ;)