Гурбета не прощава

23.04.11
11:50

Здр. имам нужда от помощ искам да си саставя фп. Но ми трябва компететно мнение и знам че тук ще го намеря .На кратко за себеси: на 28 г висок сам 180см тежа 85кг тренирам на приливи и отливи от 3г последно 9м сериозно и постигнах добри резултати за себеси тогава бях 90кг без добавки и др. (на снимката),но това преди година .Живея и работя в Англия от 1г работата ми е силно физическа нося тежко по цял ден и качвам по 100 етажа без преовеличение като се прибера сам като пребит тренирам само събота и неделя но като се гледам не ми стига да подиржам тялотоси крака не правя.от кам храната ям много пилежко и свинско.Ако някои може да ми каже някаква програма и хранителна диета с съответните (добавки и  марката на добавките) ще сам му много благодарен.Весели празници на всички и дано БГ се оправи по бързо.

23.04.11
11:53

Всичко добре, но какво е фп?

23.04.11
12:10

и аз се зачудих отначало :D фп - Фитнес Програма

23.04.11
12:26

Благодаря на фсички който са ми писали. забравих да пиша че целтами е просто да изглеждам добре  като се съблека на плажа :) да кажем не мога да се от дам исцяло на спорта за жалост трябват и пари :)

Здрасти!
Както се вика... Има ли желание - има резултати!
Напиши малко по точно - разполагаш ли с фитнес зала, ако разполагаш ще трябва поне 3 пъти в седмицата да я посещаваш. Ако можеш единствено 2 пъти, пак става при положение че намериш някаде успоредки наблизо и там може да си правиш 3тата тренировка. Добавки за начало няма да са ти нужни ако хапваш стабилно. Има бая теми за хранене и хранителни режими. Успех!

23.04.11
13:01

Здр. благодаря за вниманието soilwork зарадваме. Имам лежанка която има уреди и тежести до 80кг кам нея на която мога да правя гръп, трицепс, горна долна част на гарди, дори и средна ,но не получавам ефект от средната. гири до 12кг има  и успоретки на близо до нас.храна си похапвам не се лишавам дори от мазно общо взето ям добра храна според мен риба 1пат на седмица картофи ориз.пиа витамини центрум перформанс за добавки те питам защото се истощавам от работа и нямам сили за щангите :) знам че физическа работа и щанги не са наи – добрата комбинация , но какво да се прави живот.каквато и информация да ми дадеж ще сам ти много благодарен.

Мнението беше редактирано от DRILL на 23.04.11 13:04.

23.04.11
13:34

Аз също съм в положение подобно на твоето. 45-50 часа труд седмично. При теб май е доста повечко и затова нямаш много сила по време на тренировката. Структурирай си така дните, че когато тренираш да не е до отказ. Нещо от рода на А- бутащи упражнения. Б дърпащи. 3 пъти седмично като ги редуваш - А/Б/А и Б/А/Б.
Относно работата аз се опитвам да не мисля колко е тежка, гадна и как има много други хора, хора работещи нещо което им харесва, което им се отдава и тн. Обикновена “бичкия” (е*ати тъпата дума) съм, ама се опитвам да не го мисля това много. Когато ми се налага да вдигам тежко в работата го карам като забавление. Правя леки  фермерски разходки със стекове, суингвам с различни стекове и кашони с по-удобна форма, Клякам с по-големи кашони и др. Опитвам се да игнорирам гадната работа и така не усещам умората.
Изказванията ми са като на някой 13 годишен, за което се извинявам.

Относно храната - Чувал съм, че в Англия месото е доста по-евтино. Казваш, че ядеш качествени храни, но се постарай да ги ядеш и в правилното време. Много често “количеството определя качеството”.

Относно добавките - Не съм много компетентен, но мисля, че един Xtend ще ти дойде добре.

Мнението беше редактирано от Fallen на 23.04.11 13:37.

Значи тези тежести могат да са ти достатъчни при правилно съчетаване на тренировката. Например гледаш всички повторения да са ти изчистени или да намалиш доста скороста на изпълнение. Но за да има разтеж на мускулите - КРАКА... те дърпат всичко :).
Първоначално можеш да почнеш -
Съб -
Крака - 9-12 серий
  Клекове, Напади, Бедрена Преса, Римска Тяга, Пръсци с щанга от стоеж
Рамо - 6-9 серий
  Раменна преса, Дъмбели за предно рамо, разгъване на дъмбели в страни от седеж
Трапец - 6 серий
  щанга отзад (хват тип хекен клек), щанга отпред
20-30 минс кардио
Нед -
Гърди - 9-12 серий
  хоризонтален лег (можеш да вкараш малко флайс с малко кг след всяка серия да напомпаш гардите), флайс от полулег, горна част, долна част
Трицепс - 6-9 серий
  френска преса, разгъване на дъмбел зад врат, скрипец
Бицепс - 6-9 серий
  права щанга от стоеж, концентрично сгъване с дъмбел, чукове за бицепс с дъмбел от седеж
20-30минс кардио
Един ден от седмицата можеш преди работа да отидеш и да направиш 5-6 серий Кофички, 3 серий набирания преден широк хват, 3 серий набирания вътрешен хват, може и 3 с тесен хват ... и пак отново изчистени.
Корем - 2 пъти в седмицата... но да не са 1 след друг дните
Можеш да си вземеш 1 протейн... напр аз преди месец изпих 1 бака от 100% WHEY Gold standart и останах страшно доволен.
30мин преди тренировка може да хапваш шепа орехи + лъжица мед и след тренировка 1 бананче.
Но наи-добре ти сам можеш да се ориентираш как се чувстваш. Тая програмка дето ти я написах горе мен ще ми е приятна... но всички сме различни :)

23.04.11
14:10

Благодаря много на всички и специално на теб soilwork :) ще се старая да се предиржам към това което ми написа мисля че щте ми е от полза само последно да попитам мисля по нататак с времето да вземам креатин етил естер,амино киселини и глутамин и ако имаж  на ум някоя добра компания която да е с по качествени продукти да ми я кажеж защото нищо не знам за това един приател ми ги каза тези добавки но и тои не е толкова запознат.

За нищо. Аз съм фен на Gaspardi и Optimum, но най-добре да се погледнеш в нета кое с кое си отива. И най-добре си вземи или амино к-ни или л-глутамин 1во за да можеш да възстановяваш силата. Но като за начало изкарай 1-2 месеца стабилен хранителн режим и тренировъчен и след това можеш леко да смениш тренировъчната методика ( да стресираш мускулите) и да вземеш нещо за възстановяване. Но недей ги взимай всичките наведнъж (правил съм тази  грешка). Та за добавките можеш да видиш кое с какво си отива... а не да вземеш 3-4 вида.

23.04.11
14:29

казано от Soilwork на 23.04.11, 14:27:

За нищо. Аз съм фен на Gaspardi и Optimum, но най-добре да се погледнеш в нета кое с кое си отива. И най-добре си вземи или амино к-ни или л-глутамин 1во за да можеш да възстановяваш силата. Но като за начало изкарай 1-2 месеца стабилен хранителн режим и тренировъчен и след това можеш леко да смениш тренировъчната методика ( да стресираш мускулите) и да вземеш нещо за възстановяване. Но недей ги взимай всичките наведнъж (правил съм тази  грешка). Та за добавките можеш да видиш кое с какво си отива... а не да вземеш 3-4 вида.

Ама много ли? :D

Да се поправя тогава - “харесвам”. :)

23.04.11
14:32

ок мерси за всичко :) ще го имам на предвид

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1