Помощ за нова програма за маса

23.04.11
15:49

Имам 10 месечен стаж във фитнеса последните два месецета използвах следната програма  за покачване на маса

повдигане на дъмбели от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 4 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 4 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 4 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
странична -3 по 20 всяка страна

гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
вертикален скрипец зад врат и пред врат - 4 серии по 10 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 4 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 4 серии по 8 повторения
разгъване на скрипец - 4 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден

раменна преса пред врат - 4 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 4 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
странична -3 по 20 всяка страна

дайте някакви предложения за програма за маса

По-добре си избери от тук , защото ако си направиш още една програма сам, ще направиш втората най-голяма грешка в живота си!

23.04.11
16:11

казано от ProXxX на 23.04.11, 15:59:

По-добре си избери от тук , защото ако си направиш още една програма сам, ще направиш втората най-голяма грешка в живота си!

Стига бе !?
Защо ми се струва, че всеки, който не търси сила, си съставя сам програма!? Или просто модифицира нечия!?

Кала, не си вникнал достатъчно дълбоко в думите ми. Погледни му програмата, която е карал досега. Това е първата най-голяма грешка, която е направил в тренировъчния си стаж. Ако вземе да направи втора такава, ще е втората му грешка. Та...логично му препоръчах да се спре на готова такава, в която е вложена мисловна дейност. ;)

23.04.11
16:40

http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1KLQ6YHYv това е почти сащата просто набиранията са заменени със  придърпване на скрепец.

Беше ми позната в началото, но съмненията ми се разсеяха като прочетох, че се прави бицепсово сгъване с дъмбели от седеж, последвани пак с дъмбели от стоеж. При лег-а същото. Явно грешките ти от невнимание (надявам се, че са заради това) са ме объркали. НО...въпреки това не смятам, че е трябвало да тренираш по нея след 7-8 месеца стаж. За мен първите 10-12 месеца се тренира с цялото тяло 3 до 4 пъти седмично, като първите 1-2 месеца са ти кръгови. Както и да е...досега писах в друга тема как се пускат теми и въпроси. Отделно, че има две специални такива. Писна ми вече да повтарям като папагал. :D Та...съвета ми остава същия - избери програма от архива на BB-Team, ако не - има стотици програми в нета. Избери една и питай дали е подходяща. Няма как ние да свършим тази работа...особено при скромната налична информация за теб, която си ни предоставил ;)

23.04.11
17:06

като за начало с нея качих 5 милограма ММ и в момента съм 75,качих 3 см в ръката,в началото кляках с 50, а сега с 80кг, мъртва тяга 60 в началото сега със 100.В началото ходех при инструктур (6 месеца) и нито веднаж не сам правил кръгова,като от самото начало във фитнеса до ся съм качил 15 килограма.

Ок, имаме напредък. Дотук знаем, че си 75кг. и имаш 10 месеца стаж. Да ти предложим програма сега, е като да дадем лекарство на човек без точна диагноза. :D А за резултатите - браво. Изумителни са...особено последните ти два месеца. Разликата в тежестите са перфектни...да придобиеш толкова сила при такава обемна програма за покачване на мускулната маса си е чудно. А това, че си пропуснал кръговите звучи много кофти. Говори, и че си започнал по сплитове при собствено тегло от 60кг. Както и да е...отплесвам се от целенасочеността на темата ти...

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.04.11 17:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1