23.04.11
01:06
Здравейте!Искам да си сменям програмата вече,че ми писна.На 19 години съм 66 кила(бях 60),1,90 височина.Започнах фитнес преди около 3 месеца грубо като през първия месец бях по тази програма->http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1BKAnlLPB и месец и половина по тази -> http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1BKAnlLPB . Последните 2 седмици да съм посетил залата общо 3-4 пъти понеже имах други ангажименти,но от тази седмица започвам пак редовно.Проблемът обаче е,че вече не я издържам тази програма.Препоръчаха ми да карам 2 месеца по втората програма и те вече минаха! :) Бих искал да започна нова програма с повече посещения през седмицата със добър ефект разбира се : ).Също така няколко човека ми препоръчаха да взимам креатин? Аз също се замислях да комбинирам хранителния режим с някакви добавки,които разбира се да не ми навредят по никакъв начин,обаче нямам абсолютно никакво познание в тази област.Всяка сутрин ям 4 яйца с овес,вечер извара с кисело мляко,а през деня възможно най-много въглехидрати и месо като ориз с пилешко,варени картофи и тук там някой бургер/дюнер.Ще помоля някой запознат да ми предложи нова програма и някакви добавки.Говориха ми по рано за бутащи/дърпащи,но не съм запознат много какво трябва да правя :).Много ще съм благодарен на всякаква помощ.
П.С. Исках да добавя ,че желанието ми за добавки се породи от това,че усещам как не си набавям достатъчно калории.Ям колкото мога повече(5 пъти на ден,като не броя изварата вечер),но пък за сметка на това 2-3 пъти в седмицата играя различни спортове като футбол,баскетбол и тичане.Сигурен съм,че това забавя качването ми..Гледам също да ям повече пълнозърнест хляб докъто се храня,защото постоянно съм гладен независимо какво ям..И си мисля,че ми куцат мазнините понеже ям главно пилешко,ориз и картофи,а мазнини приемам може би само от яйцата и то ям по 2 жълтъка макс.
Темата беше редактирана от Dancho Petreli на 23.04.11 01:17.
Брат няблягай на храната и на добавките ако взимаш. Ние програма ще ти направим ама наблягай на храната, зашото 190 см и 66 кг .... :X ти си направо клечка. Яж на всеки 2-3 часа по 5-6 пъти на ден. Ставай малко гладен от масата за да можеш след 2-3 часа пак да ядеж, защото ако се натъпчеш на едно ядене след това 4-5 часа няма да можеш да ядеж, а това не е целта. Наблягай на въглехидратите (картофи, ориз, овесени ядки ... ) и на протеините , е все пак доколкото ти позволяват финансите.
23.04.11
10:15
какви са тея истории да става от масата малко гладен :D трябва да разпредели храната си за съответното хранене така, че да не му стане тежко ( да не преяде ) но в същото време да даде нужните вещества на тялото си.... вземи някоя базова програма и давай яко клек,лег, тяга и раменна преса... яж яйцата цели не отделяй жълтъка от белтъка... отностно хранителни добавки незнам на такива килограми и ръст мисля, че няма да усетиш някаква голяма промяна :) а и с добавките не си набавяш калории така, че погледни храната вкарай повече яйца :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.04.11 10:22.
23.04.11
10:15
Не ти препоръчвам да почваш с креатин отсега. Можеш да си вземеш 1 протейн и да удряш 2 шейка 1 сутрин с първото хранене и 1 след тренировка. За програма мога да те посъветвам следното - изкараи още поне 3 месеца кръгови тренировки. Ако ти се ходи по често на зала можеш да си направиш тренировките в този вид -
Ден 1 - Гръб, Кръст, Рамена, Трапец
Ден 2 - Гърди, Раце
Ден 3 - Крака
Ден 4 - Почивка
Ден 5 - Почивка
и завърташ пак
За всяка група вкарваш по 1 базово упражнение с 3-4 серии като се стремиш да изчистш изпълнението, не да покачваш килата. Може и по 2 упражнения (зависи колко готов имаш чувството че си).
Храната оправи да не е хаотична. Има темички за хранителен режим. Успех!
kristiancho аз нямам предвид да става гладен от масата, а да не се надумка на едно ядене и след това 4-5 часа няма да може да яде и така ще му се вържат 3-4 хранения на ден, а целта за да качи е 5-6 хранения на ден.
23.04.11
13:23
Няма да мога да ги издържа тия кръгови тренировки...3 месеца са ми достатъчни мисля.Даже последните ми тренировки не са толкова добри защото вече си загубих мотивацията...просто самата мисъл преди да отида на зала за тези продължителни и монотонни тренировки,които правя вече трети месец ми съсипват настроението...и ми се случва да си тръгна по-рано заебавайки някое упражнение щото ми е писнало.Колкото до храната както казах знам на какво да наблягам.Всяка сутрин ям овес с яйца като 1 ден ям 4 жълтъка,следващия 1/2 и така ги въртя.През деня си имам буркани с ориз и пилешко,които ям през цялата седмица и отделно си взимам пилешко и картофи от магазина така че да ми стана 5-6 яденета през деня като завършвам с кофичка кисело мляко и бомбичка извара 250гр.Това го правя 5 пъти в седмицата,а weekend-а съм си при нашите и ям овес,яйца,извара + каквото има в нас възможно най-често.Изяждам си порцията винаги и после дори и да не съм гладен ям отново.Просто сякаш усещам,че ми трябва повече храна обаче не мога да си я набавя и затова си помислих за някакви добавки. Дайте предложение за някаква стабилна и ефективна нова програма..много ви моля,че вече ми писна!И ако са нужни някакви добавки кажете от къде мога да си ги набавя..Колкото до храната ще се опитам ОЩЕ повече да ям ;д.
24.04.11
18:09
Значи разгледах сайта и предложенията по другите теми понеже виждам че има подобни случай,но не мога да преценя коя програма би ми паснала най-добре.Първата на която се спрях ми изглежда много тежка за след 3 месечен стаж http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno#axzz1KSA75TRx пък и съм с ектоморфен тип тяло,а в коментарите казват,че не се препоръчва.Другата е тази http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno#axzz1KSA75TRx ,която сякаш повече ми допада,но не съм сигурен?Бихте ли ми дали мнението си и по-добри предложения ако имате : ).
25.04.11
19:13
Малко сам почнах да си пиша но както и да е ;д.Реших да изкарам още един месец по старата програма( http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1BKAnlLPB ) и след това да се поинтересувам за друга : ).Само бих искал да знам дали ще е удачно да увелича с един ден програмата ( Понеделник,Вторник,Четвъртък и Петък) или да остане в 3 дни?